Verzekeringen

Annuleringsverzekering en reisverzekering zijn onontbeerlijk tijdens verre reizen.

Tabula Rasa Travel kan voor u de annuleringsverzekering en de reisverzekering afsluiten bij de Europeesche Verzekeringen. Het voordeel daarvan is, dat een eventuele afwikkeling van verzekerde schade direct en efficiënt door ons kan worden afgehandeld. Tabula Rasa Travel heeft namelijk alle benodigde gegevens voor de afhandeling al beschikbaar.

Indien u reeds een doorlopende reisverzekering heeft, dan raden wij u aan in de polis voorwaarden na te kijken, of uw volledige reissom gedekt is. De meeste doorlopende reisverzekeringen  verzekeren annuleringschade slechts voor een maximum bedrag van € 1500,- per persoon per reis. Bij de verre reizen gaat u al snel over dit bedrag heen. Wij kunnen het extra bedrag eenvoudig voor u bijverzekeren, ongeacht waar uw eigen doorlopende verzekering is afgesloten.

Afsluiten verzekeringen via Tabula Rasa Travel :

U kunt zowel uw annuleringsverzekering als uw reisverzekering via ons afsluiten. Dat is wel zo makkelijk, aangezien wij dan alle overzicht hebben en, indien nodig, ook tijdens uw reis direct kunnen handelen.
Voor het afsluiten van een verzekering, hebben wij alle namen en geboortedata van de te verzekeren personen nodig. De annuleringsverzekering moet afgesloten worden binnen 7 dagen na de reservering van de reis. Indien u de annuleringsverzekering afsluit na meer dan 7 dagen, dan zijn bij het afsluiten reeds aanwezige oorzaken van een latere annulering niet meer meeverzekerd. Tot op de dag vóór uw vertrek kunt u nog een reisverzekering bij ons afsluiten. U bent dan met onmiddellijke ingang verzekerd.     

Betaling :

De kosten van de annuleringsverzekering dient u gelijk met de aanbetaling van de reis te voldoen. De kosten van de reisverzekering betaalt u gelijk met de restant betaling van uw reis, uiterlijk 6 weken voor vertrek.  

 

Annuleringsverzekering :

U kunt de Kortlopende Annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee bent u zowel voor als tijdens uw reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. En kiest u voor onze Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u bovendien zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt.
N.B. : U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer u geen zin heeft in de vakantie, u vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of u vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering heeft.

 

Standaard Annuleringsverzekering :

Buiten de annuleringskosten bij annulering vóór vertrek, dekt deze verzekering tevens afbreking tijdens de reis. Bij voortijdige terugkeer krijgt u de zogenaamde niet genoten reisdagen vergoed, dat wil zeggen het deel van de reis dat u nog niet heeft gemaakt. Bij ziekenhuisopname krijgt u ook de niet genoten reisdagen vergoed, dat wil zeggen het deel van de reis die u in het ziekenhuis heeft doorgebracht.
Het volgende is gedekt : Annulering, ongebruikte reisdagen, ziekenhuisopnamen, eerdere terugkeer, zelf bepalen waarom u annuleert of eerder terugkeert.

Premie                     : 5,5 % van de totale reissom.
Assurantiebelasting : 21 % over premie en poliskosten.
Poliskosten              : Euro 3,50 per polis.

 

Vakantie Allrisk Annuleringsverzekering :

Buiten de annuleringskosten bij annulering voor vertrek, dekt ook deze verzekering tevens afbreking tijdens de reis. Bij ziekenhuisopname krijgt u ook hier de niet genoten reisdagen vergoed, dat wil zeggen het deel van de reis die u in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Bij afbreking wordt echter de totale kosten van de reis vergoed, ongeacht het moment van afbreken.
Het volgende is gedekt : Annulering, ongebruikte reisdagen, ziekenhuisopnamen, eerdere terugkeer, waarnemer meeverzekeren, zelf bepalen waarom u annuleert of eerder terugkeert.

Premie                     : 7 % van de totale reissom.
Assurantiebelasting : 21 % over premie en poliskosten.
Poliskosten              : Euro 3,50 per polis.

 

Verzekering samengestelde reizen :

Onze reizen zijn vaak samengesteld uit verschillende onderdelen, bijvoorbeeld de diverse delen van het te bezoeken land. Het kan ook zijn dat een deel van uw reis bij een andere reisorganisatie is geboekt of dat u de vliegtuigtickets niet bij ons heeft gereserveerd. Mocht één van de geboekte onderdelen van groot belang zijn voor uw reis en door onvoorziene omstandigheden uitvallen, waardoor u de gehele reis zou willen of moeten annuleren, dan worden de annuleringskosten van alle onderdelen vergoed, indien u zich daarvoor heeft bijverzekerd. In al deze gevallen adviseren wij u deze extra verzekering af te sluiten. De vulkaanuitbarsting op IJsland heeft het nut van deze verzekering nadrukkelijk aangetoond. 

Premie : 1 % extra op de standaard of de Vakantie Garantie Annuleringsverzekering.
Poliskosten : Euro 3,50 per polis.

 

Verzekering van een zaakwaarnemer :

Indien u niet kunt reizen, op het moment dat uw plaatsvervanger op het werk uitvalt, dan kunt u zich daarvoor bijverzekeren.
Premie per waarnemer (op naam) : 1 % extra op de standaard. In de Allrisk Annuleringsverzekering is 1 waarnemer inclusief.

 

Dekking EUclaim :

De Aflopende Annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen is uitgebreid met een dekking voor EUclaim. De kosten die door EUclaim worden berekend bij een succesvolle claim meeverzekerd.
EUclaim is een bedrijf dat luchtvaartpassagiers helpt bij het indienen van een claim bij annulering en vertraging van een vlucht. Op grond van de Europese Verordening 261/2004 hebben passagiers recht op een compensatie die op kan lopen tot € 600,-. Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd, dan kunt u via www.euclaim.nl proberen een schadevergoeding te ontvangen. Is deze claim succesvol en heeft u een Aflopende Annuleringsverzekering van de Europeesche dan kunt u de kosten die EU claim rekent, declareren met behulp van de uitkeringsbevestiging die u van EUclaim ontvangt.

Reisverzekering :

De reisverzekering vergoed de schade bij ziekte of ongevallen en schade, verlies of diefstal van uw bagage onderweg en nog veel meer. Tevens dekt deze verzekering de kosten van een vroegtijdige terugkeer naar huis in verband met ziekte of overlijden van familie leden thuis.

Basis : ( raden wij niet aan )

Met de Basis-reisverzekering bent u goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens uw reis. Zo heeft u bijvoorbeeld recht op een vergoeding als u per ongeluk iets stukmaakt in uw hotelkamer of vakantiehuis. Of als u plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft.

Comfort :

De Comfort-reisverzekering van de Europeesche biedt ruimere vergoedingen voor de dekkingen die u kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage.

Optimaal :  ( raden wij voor uw verre reis aan )

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzekering samengesteld, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor uw bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico!

 

Premie Comfort        : € 3,07 per persoon per dag.

                                  ( = Werelddekking, incl. bagage, geneeskundige kosten en ongevallen )

Premie Optimaal      : € 3,87 per persoon per dag.

                                  ( = Werelddekking, incl. bagage, geneeskundige kosten en ongevallen )

Aanvullingen mogelijk.

Poliskosten              : Euro 3,50 per polis.
Kinderen tot 5 jaar zijn kosteloos meeverzekerd.

N.B. : Houdt u er rekening meer, dat in de standaard reisverzekering veel sporten niet zijn gedekt. Voor deze zaken kunt u dekking verkrijgen door het afsluiten van de extra verzekering gevaarlijke sporten.

Het gaat hier met name ook over : ballonvaren en rafting. Check hierover uw polisvoorwaarden ! 

 

Belangrijk voor grensbewoners :

Wij kunnen een reisverzekering afsluiten voor grensbewoners ( wonende buiten Nederland, maar binnen 50 km van de Nederlandse grens). Dekking voor geneeskundige kosten kan echter uitsluitend indien hij / zij bij de eigen (niet Nederlandse) ziektekostenverzekering dekking heeft voor medische kosten in het vakantieland waar men naar toe gaat. Daarnaast is het niet mogelijk om rechtsbijstand en hulp/huur vervoermiddel af te sluiten. Wij kunnen u deze afwijkende regels op verzoek toesturen in het Nederlands, Frans of Duits.

 

Polis voorwaarden :

Bovenstaande gegevens zijn slechts ter algemene informatie en binden ons niet. Alle genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van wijziging. De officiële polisvoorwaarden worden u op verzoek door ons toegestuurd. De complete voorwaarden en premies vindt u op de website van de Europeesche Verzekeringen

Annuleringverzekering :
http://www.europeesche.nl/verzekering/kortlopende-annuleringsverzekering    

Reisverzekering :
http://www.europeesche.nl/verzekering/kortlopende-reisverzekering  

Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen of mailen :


TABULA RASA TRAVEL
Tel.     : 074 - 2777000
E-mail : info@tabularasatravel.nl