5 dagen individuele reis Zuid Vietnam.

( Reis : Vietnam 06 )

 

Dag 01 : Ho Chi Minh stad.

Aankomst op het internationale vliegveld van Ho Chi Minh stad. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

4 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Family Inn in Ho Chi Minh stad op basis van een Deluxe kamer. Dit nette budget hotel ligt in het centrum van de stad op 10 minuten loopafstand van de Ben Thanh markt en de restaurantwijk.   Het hotel beschikt over gratis Wifi en een restaurant.  (☼☼☼)

Of :

4 nachten verblijf in een hotel naar keuze in Ho Chi Minh stad.

Dag 02 : Ho Chi Minh stad.

Deze dag maakt u een rondrit door de stad en de omgeving. Saigon ligt aan één van de negen rivierarmen, de zogenaamde Cuu Long of Negen Draken, van de grote Mekong delta en is een zeer levendige en moderne stad met traditioneel Vietnamese, Amerikaanse en Chinese invloeden. Moderne hoogbouw wordt hier afgewisseld door Chinese pagodes, eetstalletjes en straatverkopers.

U bezoekt de Taoïstische tempel van de Jade keizer, een van de meest fotogenieke tempels van de stad, gebouwd in 1909 door de Kantonese gemeenschap en versierd met Jade groene dakpannen, met beelden van  goden en helden en het mooiste houtsnijwerk van de stad. Hierna ziet u het Herenigingspaleis, tot 1975 het paleis van de president van Zuid Vietnam, de Rooms-katholieke Notre Dame kathedraal en het hoofdpostkantoor, gebouwd tussen 1877 en 1883, in de Franse koloniale periode, door de beroemde architect Gustav Eiffel. Aan het eind van de ochtend krijgt u een rondleiding door het oorlogsmuseum, een van de meest populaire musea van de stad met indrukwekkende herinneringen aan strijd tegen de Fransen en de Amerikanen. De lunch in een restaurant in de stad is deze dag inbegrepen.

`s Middags rijdt u de stad uit en maakt u kennis met de Cu Chi tunnels, gelegen op 75 kilometer ten noordwesten van Saigon in een gebied dat een belangrijke rol speelde in de Vietnam oorlogen. 18000 boeren guerrilla’s legden hier in totaal ruim 200 kilometer tunnel aan, voorzien van slaapkamers, woonruimtes, rookloze keukens en schuilplaatsen tegen de bombardementen. Aan het eind van de middag keert u terug naar het hotel.

Dag 03 : Ho Chi Minh stad.

Na het ontbijt wordt u naar het plaatsje Ben Tre gebracht, vanwaar u een  Cruise maakt door een deel van de Mekong Delta begint. Onderweg maakt u enkele wandelingen door fruitboomgaarden en langs verschillende kleine werkplaatsen van handwerkslieden, die uiteenlopende waren fabriceren van bakstenen tot geweven stromatten en kokos snoepjes. Aan het eind van de ochtend vaart u met een Xe Loi watertaxi naar een restaurant, waar gelegenheid is de lunch te gebruiken. Hierna gaat u aan boord van een kleine Sampan voor een boottochtje door de smalle kanalen. Vervolgens maakt u een fietstocht door de boomgaarden naar het huis van Mr. Kahn, een gepassioneerde antiek verzamelaar. Zijn huis staat vol met bijzondere gebruiksvoorwerpen en traditionele volkskunst uit Vietnam, maar ook uit andere delen van Azië. Hij toont u foto albums met beelden uit de Franse koloniale tijd. In de loop van de middag fiets u terug naar de rivieroever en vaart u weer naar het beginpunt van de boottocht, om terug te rijden naar het hotel. 

Dag 04 : Ho Chi Minh stad.

Gehele dag ter vrij besteding.

Aan het eind van de middag wordt u uit het hotel opgehaald voor een avond in de stad. Onder begeleiding van uw gids maakt u kennis met het avondleven van Ho Chi Minh stad vanaf de buddyseat van een motorfiets. U zie het bruisende straatleven, de verschillende soorten eetstalletjes en bezoekt de grote avondmarkt. De tocht eindigt met een Street BBQ. Hier kunt u zoveel eten van de lokale schotels als u op kunt. Het avondeten in de stad is inbegrepen. Aan het eind van de avond wordt u terug gebracht naar het hotel.

Deze excursie is een heel bijzondere ervaring, geeft een goed beeld van het stadsleven in de zonduren, is veilig en geschikt voor iedere leeftijd. Een absolute aanrader.

Dag 05 : Ho Chi Minh stad.

Gehele dag ter vrije besteding. In de loop van de dag wordt u uit het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld Ho Chi Minh City.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

1 x lunch.

1 x avondeten.

Busje met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle genoemde transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Lokale hotel belastingen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( zie onderaan )

Overige maaltijden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Annulering en reisverzekering.

Visa Vietnam

Luchthaven vertrekbelasting.

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen door Vietnam is Hanoi of Ho Chi Minh City. Een gevarieerd aantal luchtvaart maatschappijen vliegt op deze beide steden. Tevens kunt u Vietnam binnen gaan en verlaten via landgrenzen met Cambodja en Laos. Zie hiervoor de pagina`s over landen combinaties. De in het programma genoemde hotels kunnen worden opgewaardeerd naar hotel in verschillende hogere klassen.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor de beste reis voor uw interesses en mogelijkheden.

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van Juli tot en met augustus en van half december tot begin januari. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Soms kent het hotel zelfs geen standaard kamer, maar beginnen zij bijvoorbeeld vanaf een superior kamer. Vaak zijn de goedkoopste kamer types niet bestemt of geschikt voor de Europese markt. Bieden wij u al direct een Deluxe kamer aan, dan is dat meestal omdat wij de lagere kamers types niet geschikt vinden voor onze klanten. Kiest u daar dan toch voor een goedkoper type, dan dient u rekening te houden met minder ruimte en minder voorzieningen. Waar wij standaard kamer vermelden wordt in principe de laagste categorie kamer gebruikt. Een dergelijke kamer kan in sommige hotels een andere benaming hebben. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000