9 dagen individuele rondreis Noord Vietnam : Reis Vietnam 05.

Veelzijdige rondreis Noord Vietnam met uiteraard een cruise in de Halong baai, maar ook een bezoek aan het prachtige natuur van het noorden. U ziet de bergvolkeren in een nog niet platgelopen deel van  het land. Wij kiwzen hier bewust niet voor het toeristische Sapa.

 

9 dagen individuele rondreis Noord Vietnam.

( Reis : Vietnam 05 )
 

Dag 01 : Hanoi.

Aankomst op het vliegveld van Hanoi. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Hanoi. De verdere dag is ter vrije besteding.
2 nachten verblijft u in een hotel naar keuze in Hanoi.

Dag 02 : Hanoi.

In de vroege ochtend ontwaakt de stad en kunt u kennis maken met de Tai Chi en aerobics oefeningen van de bewoners. U rijdt naar het Hoan Kiem meer en na een kop Caphe Sua Da ijskoffie maakt u een wandeling door het oude koloniale centrum van Hanoi. Hier staan traditionele huizen naast gebouwen uit de Franse tijd. U bezoekt enkele van deze antieke huizen, die werden gerestaureerd met hulp van UNESCO. Bij het Westmeer ziet u de Taoïstische Quan Thanh tempel uit de 11e eeuw en de Tran Quoc Pagoda uit de 6e eeuw, gelegen op een klein eiland in het water. De lunch is deze dag inbegrepen. Na de lunch loopt u door de Citadel van Hanoi en bezichtigt u Van Mieu, de tempel van de literatuur, uit het jaar 1070. Binnen dit Confucianistische complex van tuinen, afgewisseld met klassieke poorten en gebouwen lag 700 jaar lang de eerste universiteit van Vietnam, bedoeld voor de opleiding van de oude adel en de mandarijnen ambtenaren. Het geheel getuigt van het respect voor literatuur en wetenschap. De klassieke tuinen zijn nog in prachtige staat gebleven en bieden een mooie inkijk in de verheven cultuur van het land. Aansluitend loopt u over de marktjes in het centrum met klein eettentjes voor lokale specialiteiten. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan een Bia Hoi bar, waar de stadbewoners op lage krukjes een traditioneel biertje drinken en Taps-achtige hapjes eten. 

Dag 03 : Ba Be meer.

In de vroege ochtend vertrekt u uit Hanoi en rijdt u ongeveer 2 uur over de nationale weg nummer 3 naar de noordelijk gelegen stad Thai Nguyen in de gelijknamige provincie. Onderweg wordt een kort bezoek gebracht aan het etnografische Museum, waar u veel te weten komt over de etnische minderheden van de noordelijke bergstreken. In een lokaal restaurant wordt de lunch gebruikt. Langs een smallere weg rijdt u vervolgens langs uitgestrekte theeplantages verder de bergen in naar het Tay dorp Pac Ngoi. Hier wordt het avondeten gebruikt aan de oever van het Ba Be meer.

2 nachten verblijft u in een eenvoudige Tay Homestay in Pac Ngoi.

Dag 04 : Ba Be meer.

Vanaf het boothuis bij het meer vaart u over de hele lengte van de drie met elkaar verbonden meren Ba Be of drie meren en verder stroomopwaarts over de Nang rivier. Hier vaart u door Dong Phuong, een zeer spectaculaire tunnel van 300 meter lengte en 30 meter hoogte, die door de rivier is uitgeslepen door de kalksteenberg. Door de tunnel vaart u naar het dorp Hua Tang. De lunch wordt op de rivier oever gebruikt.  Na de lunch maakt u een wandeling van ongeveer 20 minuten door de het regenwoud naar de Thac Dau Dang watervallen, een spectaculaire combinatie van verschillende watervallen boven elkaar en tussen de steile rotswanden. Verder langs het pad vindt u een plek waar de bevolking allerhande goederen vanaf de rivierboten overlaat op motorfietsen, om daarmee de watervallen te kunnen passeren op hun weg naar de meren. Aan het eind van de middag keert u met de boot terug naar de homestay in Pac Ngoi.    

Dag 05 : Ban Gioc.

Na het ontbijt vertrekt u uit Pac Ngoi voor een autorit van een halve dag naar Cao Bang. Hier wonen de etnische minderheden Hmong, Dao, Tho en Nung. In Cao Bang is gelegenheid de lunch te gebruiken. In de middag rijdt u verder naar de Ban Gioc, waar wordt overnacht.

Overnachting in het middenklasse Saigon Ban Gioc Resort op basis van een Deluxe kamer.

Dag 06 : Cao Bang.

Over een van de meest schilderachtige wegen van Vietnam rijdt u deze morgen naar de Ban Gioc waterval, gelegen tegen de grens met China. Het landschap hier is een prachtige afwisseling van rijstvelden met waterbuffels en kleine dorpen. Onderweg bezoekt u de Nguom Ngao grotten, een van de grootste en meest imposante grotten van Vietnam met een grote verzameling Stalagmieten en stalactieten. De lunch wordt gebruikt in een lokaal restaurant.     

Na de lunch maakt u een wandeling door enkele dorpen van Tay, Nung en Sai Diu. Aan het eind van de middag rijdt u terug naar Cao Bang voor de overnachting.

Overnachting in het middenklasse hotel Lotus in Cao Bang op basis van een Standaard kamer. (☼☼☼)

Dag 07 : Lang Son.

Langs een bijzonder mooie route rijdt u deze ochtend langs de Chinese grens naar het zuiden en naar het dorp Dong Khé, waar in oktober 1950 een veldslag plaatsvond tussen de Fransen en de Vietminh. U kunt hier nog de ruïnes van het Franse fort zien. Van Dong Khé rijdt u tussen de grillig gevormde Kalksteenbergen naar Duc Long, waar tijdens de slag het hoofdkwartier was gevestigd van de Vietnamese generaal Giap. Hier kunt u door het dorp lopen en het museum bezoeken, alvorens u doorrijdt naar de stad Lang Son op 18 kilometer van de grens met China. De middag is ter vrije besteding. 

Overnachting in het middenklasse hotel Muong Thanh Lang Son in Lang Son op basis van een Deluxe kamer. Dit middenklasse hotel ligt in het centrum van de stad  en beschikt over een restaurant, Gratis Wifi en een zwembad.

(☼☼☼☼)

Dag 08 : Hanoi.

Na het ontbijt rijdt u naar het imposante Franse fort van Lang Son, een bezienswaardigheid die toch maar zelden door toeristen wordt bezocht. Het getuigde op indrukwekkende wijze van de Franse koloniale macht totdat het in 1979 door de Chinezen werd opgeblazen, tezamen met een groot deel van de stad. Vanaf het fort heeft u een prachtig uitzicht over de hele streek. In de stad neemt u vervolgens een kijkje in  de grote Tam Thanh grot, waar 500.000 jaar gelden al mensen in woonden, en de ruïnes van de Citadel van de Mac Dynastie, een verlaten plek met nog een schitterend uitzicht over het omringende landschap. Aan het begin van de middag rijdt u terug naar Hanoi. 

Overnachting in een hotel naar keuze in Hanoi.

Dag 09 : Hanoi.

In de loop van de dag wordt u uit het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

4 x lunch.

1 x avondeten.

Busje met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle genoemde transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Lokale hotel belastingen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( zie onderaan )

Overige maaltijden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Annulering en reisverzekering.

Visa Vietnam

Luchthaven vertrekbelasting.

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen door Vietnam is Hanoi of Ho Chi Minh City. Een gevarieerd aantal luchtvaart maatschappijen vliegt op deze beide steden. Tevens kunt u Vietnam binnen gaan en verlaten via landgrenzen met Cambodja en Laos. Zie hiervoor de pagina`s over landen combinaties. De in het programma genoemde hotels kunnen worden opgewaardeerd naar hotel in verschillende hogere klassen.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor de beste reis voor uw interesses en mogelijkheden.

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van Juli tot en met augustus en van half december tot begin januari. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Soms kent het hotel zelfs geen standaard kamer, maar beginnen zij bijvoorbeeld vanaf een superior kamer. Vaak zijn de goedkoopste kamer types niet bestemt of geschikt voor de Europese markt. Bieden wij u al direct een Deluxe kamer aan, dan is dat meestal omdat wij de lagere kamers types niet geschikt vinden voor onze klanten. Kiest u daar dan toch voor een goedkoper type, dan dient u rekening te houden met minder ruimte en minder voorzieningen. Waar wij standaard kamer vermelden wordt in principe de laagste categorie kamer gebruikt. Een dergelijke kamer kan in sommige hotels een andere benaming hebben. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000