CRUISES HALONG BAAI.

 

Wij kunnen  verschillende cruises in de Halong baai opnemen in uw programma.

Zie hiervoor ons aanbod aan rondreizen. 

 

VOORBEELD 1 : zoals opgenomen in onze reis Vietnam 01 :

 

Dag 01 : Hanoi.

Aankomst op het vliegveld van Hanoi. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Hanoi. De verdere dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Boutique 1 in Hanoi op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt midden in de historische wijk van Hanoi. De markt van Dong Xuan en het Hoan Kiem meer liggen op 5 minuten loopafstand. Het hotel beschikt over een restaurant voor lunch en avondeten en gratis Wifi.  Fietsen zijn in het hotel te huur. (☼☼☼)

 

Dag 02 : Hanoi.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt eenvoudig op eigen gelegenheid de stad verkennen.

 

Dag 03 : Ha Long Baai.

Na het ontbijt wordt u opgehaald uit het hotel. Een shuttlebus van de Cruise organisatie boot brengt u in ongeveer drieënhalf uur naar de Halong Baai. U rijdt door een landschap van rijstvelden in de delta van de Rode rivier.

Na aankomst in de plaats Tuan Chau brengt een motorsloep u naar de Cruise boot.

Rond lunchtijd begint u aan de fascinerende rondvaart door de Halong en Bai Tu Long baai. U kunt genieten van prachtige Karst rotsformaties als Perfume Rock, Fighting Cock, Lonely Rock en Saddle Rock. Er zijn hier bijna 2000 van deze eilanden. In de loop van de middag arriveert de boot bij het dorp Vung Viêng. Vanuit dit dorp kunt u per kajak de rotsformaties, zeegrotten en verborgen Phong (binnenmeertjes) te verkennen.  Het roeien en kajakken is makkelijk te doen. U kunt geheel zelf roeien of met de hulp van de begeleiders. Een begeleidende boot blijft bij u. Onderweg is ook gelegenheid om te zwemmen. In de namiddag keert u terug naar de Cruise boot en voor het begin van het avondeten leert u van de kok, hoe u zelf Vietnamese loempia`s kunt maken. Het avondeten is een traditionele Vietnamese maaltijd met Seafood. De Lunch en het diner op de boot zijn inbegrepen.

 

Overnachting op een van de moderne Cruise boten van Glory Legend Cruise op basis van een Deluxe hut. Deze comfortabele kleine boten  beschikken over 11 tot 17 hutten  met een ruime eigen badkamer, voorzien van alle faciliteiten.

 

Dag 04 : Hue.

Na de zonsopgang boven de baai en het ontbijt aan boord is er tijd om te ontspannen en u kunt eventueel een Tai Chi les meemaken op het zonnedek.  Hierna bezoekt u met een gids de indrukwekkende grot van de verrassingen, Sùng Sôt. Dit bezoek duurt een klein uur en de ingang van de grot ligt boven aan een trap van honderd treden. Goed schoeisel is hier een absolute noodzaak. De lunch aan boord is inbegrepen. In de loop van de middag vaart u terug naar de haven van Tuan Chau. Na aankomst wordt u naar het vliegveld van Noi Ban gebracht voor de korte binnenlandse vlucht naar Hue  met Vietnam Airlines.

 

VOORBEELD 2 : zoals opgenomen in onze reis Vietnam 02 :

 

Dag 01 : Hanoi.

Aankomst op het vliegveld van Hanoi. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Hanoi. De verdere dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het luxe hotel De L`Opera in Hanoi op basis van een Deluxe kamer. Dit bijzonder comfortabele hotel ligt midden in het centrum van Hanoi en in de directe omgeving  van de Opera. De markt van Dong Xuan en het Hoan Kiem meer liggen op 5 minuten loopafstand. Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant met internationale keuken, een binnenzwembad  en gratis Wifi.  (☼☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Hanoi.

In de vroege ochtend ontwaakt de stad en kunt u kennis maken met de Tai Chi en aerobics oefeningen van de bewoners. U rijdt naar het Hoan Kiem meer en na een kop Caphe Sua Da ijskoffie maakt u een wandeling door het oude koloniale centrum van Hanoi. Hier staan traditionele huizen naast gebouwen uit de Franse tijd. U bezoekt enkele van deze antieke huizen, die werden gerestaureerd met hulp van UNESCO. Bij het Westmeer ziet u de Taoïstische Quan Thanh tempel uit de 11e eeuw en de Tran Quoc Pagoda uit de 6e eeuw, gelegen op een klein eiland in het water. De lunch is deze dag inbegrepen. Na de lunch loopt u door de Citadel van Hanoi en bezichtigt u Van Mieu, de tempel van de literatuur, uit het jaar 1070. Binnen dit Confucianistische complex van tuinen, afgewisseld met klassieke poorten en gebouwen lag 700 jaar lang de eerste universiteit van Vietnam, bedoeld voor de opleiding van de oude adel en de mandarijnen ambtenaren. Het geheel getuigt van het respect voor literatuur en wetenschap. De klassieke tuinen zijn nog in prachtige staat gebleven en bieden een mooie inkijk in de verheven cultuur van het land. Aansluitend loopt u over de marktjes in het centrum met klein eettentjes voor lokale specialiteiten. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan een Bia Hoi bar, waar de stadbewoners op lage krukjes een traditioneel biertje drinken en Taps-achtige hapjes eten. 

 

Dag 03 : Ha Long Baai.

Na het ontbijt wordt u opgehaald uit het hotel. Een shuttlebus van de Cruise organisatie boot brengt u in ongeveer drieënhalf uur naar de Halong Baai. U rijdt door een landschap van rijstvelden in de delta van de Rode rivier. Na aankomst bij Halong baai gaat u aan boord van de Cruise boot, een voor toeristen aangepaste Jonk. Rond lunchtijd begint u aan de fascinerende rondvaart door het zuid oostelijk deel van Halong en het Cat Ba Nationale Park. U kunt genieten van prachtige Karst rotsformaties als Chicken Rock, Finger Islet en Frog Islet. Er zijn hier bijna 2000 van deze eilanden. In de loop van de middag arriveert de boot bij Dark and Bright Lagoon, waar u per roeiboot de rotsformaties, zeegrotten en verborgen Phong (binnenmeertjes) kunt verkennen.  Het roeien is makkelijk te doen. U kunt geheel zelf roeien of met de hulp van de begeleiders. Een begeleidende boot blijft bij u. Onderweg is ook gelegenheid om te kajakken en te zwemmen. Het kajakken is tegen extra kosten en kan tevoren aan boord worden geboekt. Met enig geluk kunt u hier de Cat Ba Langoer zien, een heel zeldzame apensoort. In de loop van de middag keert u terug naar de Cruise boot, waar u kunt relaxen op het zonnedek. Voor het begin van het avondeten leert u van de kok, hoe u zelf Vietnamese gerechten kunt klaarmaken. Het avondeten is een traditionele Vietnamese maaltijd met Seafood. De Lunch en het diner op de boot zijn inbegrepen.

 

Overnachting op een van de Cruise boten van Bhaya Cruise op basis van een Deluxe hut. Deze comfortabele kleine boten  beschikken over 11 tot 17 hutten  met een ruime eigen badkamer, voorzien van alle faciliteiten.

 

Dag 04 : Hue.

Na de zonsopgang boven de baai en het ontbijt aan boord is er tijd om te ontspannen en u kunt eventueel een Tai Chi les meemaken op het zonnedek. Hierna bezoekt u met een gids de indrukwekkende grot van de verrassingen, Sùng Sôt. Dit bezoek duurt een klein uur en de ingang van de grot ligt boven aan een trap van honderd treden. Goed schoeisel is hier een absolute noodzaak. De lunch aan boord is inbegrepen. In de loop van de middag vaart u terug naar de haven. Na aankomst wordt u naar het vliegveld van Noi Ban gebracht voor de korte binnenlandse vlucht naar Hue  met Vietnam Airlines.

 

VOORBEELD 3 : zoals opgenomen in onze reis Vietnam 03 :

Dag 01 : Cruise Halong baai.

Na het ontbijt rijdt u naar het noorden naar Halong Baai door een landschap van rijstvelden in de delta van de Rode rivier. Na aankomst bij Halong baai gaat u aan boord van de Cruise boot, een voor toeristen aangepaste Jonk. Rond lunchtijd begint u aan de fascinerende rondvaart door het zuid oostelijk deel van Halong en het Cat Ba Nationale Park. U kunt genieten van prachtige Karst rotsformaties als Chicken Rock, Finger Islet en Frog Islet. Er zijn hier bijna 2000 van deze eilanden. In de loop van de middag arriveert de boot bij Dark and Bright Lagoon, waar u per roeiboot de rotsformaties, zeegrotten en verborgen Phong (binnenmeertjes) kunt verkennen.  Het roeien is makkelijk te doen. U kunt geheel zelf roeien of met de hulp van de begeleiders. Een begeleidende boot blijft bij u. Onderweg is ook gelegenheid om te kajakken en te zwemmen. Het kajakken is tegen extra kosten en kan tevoren aan boord worden geboekt. Met enig geluk kunt u hier de Cat Ba Langoer zien, een heel zeldzame apensoort. In de loop van de middag keert u terug naar de Cruise boot, waar u kunt relaxen op het zonnedek. Voor het begin van het avondeten leert u van de kok, hoe u zelf Vietnamese gerechten kunt klaarmaken. Het avondeten is een traditionele Vietnamese maaltijd met Seafood. De Lunch en het diner op de boot zijn inbegrepen.

 

2 nachten verblijft u op één van de Cruise boten van Bhaya Cruise op basis van een Deluxe hut. Deze comfortabele kleine boten  beschikken over comfortabele hutten met een ruime eigen badkamer, voorzien van alle faciliteiten.

 

Dag 02 : Cruise Halong baai.

Na de zonsopgang boven de baai en het ontbijt aan boord is er tijd om te ontspannen en u kunt eventueel een Tai Chi les meemaken op het zonnedek. Na aankomst bij het eiland Cat Ba volgt een fietstocht naar het dorp Viet Hai, vanwaar uit u het tropisch regenwoud kunt verkennen onder leiding van de gids. In Three Peach baai kan worden gezwommen. Tijdens de lunch vaart de boot naar Bai Tu Long baai. U kunt hier genieten van prachtige Karst rotsformaties als Perfume Rock, Fighting Cock, Lonely Rock en Saddle Rock. Er zijn hier bijna 2000 van deze eilanden. In de loop van de middag arriveert de boot bij het dorp Vung Viêng. Vanuit dit dorp kunt u per roeiboot de rotsformaties, zeegrotten en verborgen Phong (binnenmeertjes) te verkennen.  Het roeien en is makkelijk te doen. U kunt geheel zelf roeien of met de hulp van de begeleiders. Een begeleidende boot blijft bij u. Onderweg is ook gelegenheid om te zwemmen. De Lunch en het diner op de boot zijn inbegrepen.

 

Dag 03 : Hanoi.

Na de zonsopgang boven de baai en het ontbijt aan boord is er tijd om te ontspannen en u kunt eventueel een Tai Chi les meemaken op het zonnedek.  Hierna bezoekt u met een gids de indrukwekkende grot van de verrassingen, Sùng Sôt. Dit bezoek duurt een klein uur en de ingang van de grot ligt boven aan een trap van honderd treden. Goed schoeisel is hier een absolute noodzaak. De lunch aan boord is inbegrepen. In de loop van de middag vaart u terug naar de haven van Tuan Chau. In de loop van de middag brengt een shuttlebus van de Cruise maatschappij u in ongeveer drieënhalf uur naar het hotel in Hanoi.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000