13 dagen individuele avontuurlijke rondreis Noord Vietnam : Reis Vietnam 04.

Tijdens deze bijzondere rondreis maakt u kennis met de prachtige natuur en de veelkleurige cultuur van de bergvolkeren. Wij laten u Noord Vietnam zien buiten de platgetreden paden. Daarom kiezen wij hier bewust niet voor Sapa. 

13 dagen individuele avontuurlijke rondreis Noord Vietnam.

( Reis : Vietnam 04 )

 

Dag 01 : Hanoi.

Aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel. De verdere dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Maison D`Orient in Hanoi op basis van een Peper kamer. Dit sfeervolle hotel ligt in de oude wijk van Hanoi, beschikt over gratis Wifi en een goed restaurant. (☼☼☼)

 

Dag 02 : Hanoi.

In de vroege ochtend ontwaakt de stad en kunt u kennis maken met de Tai Chi en aerobics oefeningen van de bewoners. U rijdt naar het Hoan Kiem meer voor een bezoek aan de Ngoc Son tempel en na een kop Caphe Sua Da ijskoffie maakt u een wandeling door het oude koloniale centrum van Hanoi. Hier staan traditionele huizen naast gebouwen uit de Franse tijd, als de St. Joseph Kathedraal uit 1886. U bezoekt enkele van deze antieke huizen, die werden gerestaureerd met hulp van UNESCO, en ziet de Hoa Lo gevangenis, waar Vietnamese, Franse en Amerikaanse krijgsgevangen werden vastgehouden. Aan het eind van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep meer, ook bekend als het B52 meer, waar nog het wrak te zien is van een van Amerika`s beruchte bommenwerpers.

Bij het Westmeer ziet u de Taoïstische Quan Thanh tempel uit de 11e eeuw en de Tran Quoc Pagoda uit de 6e eeuw, gelegen op een klein eiland in het water. De lunch is deze dag inbegrepen en wordt gebruikt in het Bun Cha restaurant, dat bekend is vanwege de traditioneel Vietnamese keuken. Na de lunch loopt u door de Citadel van Hanoi en bezichtigt u Van Mieu, de tempel van de literatuur, uit het jaar 1070. Binnen dit Confucianistische complex van tuinen, afgewisseld met klassieke poorten en gebouwen lag 700 jaar lang de eerste universiteit van Vietnam, bedoeld voor de opleiding van de oude adel en de mandarijnen ambtenaren. Het geheel getuigt van het respect voor literatuur en wetenschap. De klassieke tuinen zijn nog in prachtige staat gebleven en bieden een mooie inkijk in de verheven cultuur van het land. Aansluitend ziet u de spoorlijn  die hier vlak langs de gevels van de huizen loopt en wandelt u over de marktjes in het centrum met klein eettentjes voor lokale specialiteiten. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan een Bia Hoi bar, waar de stadbewoners op lage krukjes een traditioneel biertje drinken en Taps-achtige hapjes eten. 

 

Dag 03 : Halong Baai.

Na het ontbijt wordt u opgehaald uit het hotel. Een shuttlebus van de Cruise organisatie boot brengt u in ongeveer drieënhalf uur naar de Halong Baai. U rijdt door een landschap van rijstvelden in de delta van de Rode rivier. Na aankomst bij Halong baai gaat u aan boord van de Cruise boot. Rond lunchtijd begint u aan de fascinerende rondvaart door Halong baai en naar Bai Tu Long baai.

U kunt genieten van prachtige Karst rotsformaties met namen als Perfume Rock, Fighting Cock, Lonely Rock en Saddle Rock. Er zijn hier bijna 2000 eilanden. In de loop van de middag arriveert de boot bij het dorp Vung Viêng. Vanuit dit dorp kunt u per roeiboot of kajak de rotsformaties, zeegrotten en verborgen Phong (binnenmeertjes) te verkennen.  Het roeien en kajakken is makkelijk te doen. U kunt geheel zelf roeien of met de hulp van de begeleiders. Een begeleidende boot blijft bij u. In de loop van de middag keert u terug naar de Cruise boot en voor het begin van het avondeten leert u van de kok, hoe u zelf Vietnamese specialiteiten kunt klaarmaken. Het avondeten is een traditionele Vietnamese maaltijd met Seafood. De Lunch en het diner op de boot zijn inbegrepen.

2 nachten verblijft u op een van de Cruise boten van Paloma Cruise op basis van een superior hut. De boot beschikken over comfortabele hutten  met eigen badkamer.  (☼☼☼)

 

Dag 04 : Lan Ha Baai.

Na de zonsopgang boven de baai en het ontbijt aan boord is er tijd om te ontspannen en u kunt eventueel een Tai Chi les meemaken op het zonnedek. De boot vaart ondertussen langs prachtige plaatsen als de Trong ( trommel ) grot, Trinh Nu ( maagd ) grot en Coc Ngoi eiland. Na het ontbijt gaat u met een kleinere boot naar Lang Ha baai. Bij het exotische drie perziken strand kunt u zwemmen en Kajak varen. Als het weer en de waterstand dat toelaten, wordt een BBQ lunch op het strand gehouden. Hierna verkent u de Toi en Sang grotten, op de rand van de baai en de golf van Tonkin. Ook dat bezoek is afhankelijk van de waterstand. Als de tijd dat toelaat kunt u nog een kajak tocht maken door een spectaculaire tunnel onder de Karstrotsen, waarna u terugkeert naar de grote boot. Voor de tweede overnachting gaat u voor anker bij Ho Dong Tien.  Het diner is aan boord.

 

Dag 05 : Hanoi.

Deze ochtend bezoekt u met een gids de indrukwekkende grot van de verrassingen, Sùng Sôt. Dit bezoek duurt een klein uur en de ingang van de grot ligt boven aan een trap van honderd treden. Goed schoeisel is hier een absolute noodzaak. Na dit bezoek vaart de boot terug naar de haven van Hon Gai. Na een laatste lunch aan boord De shuttlebus van de maatschappij brengt u vervolgens weer terug naar het hotel in Hanoi.

Overnachting in het middenklasse hotel Maison D`Orient in Hanoi op basis van een Peper kamer. (☼☼☼)

 

Dag 06 : Mai Chau vallei.

Na het ontbijt begint u aan de autorit van ongeveer 4 uur naar het bergachtige provincie Hoa Binh, gelegen ten zuidoosten van Hanoi. In dit Karstgebergte wonen minderheden als de Thai, Hmong, Muong en Dao. De laatste 14 kilometer rijdt u langs een steile weg naar beneden het Mai Chau dal in. Hier begint u aan een begeleide trektocht van 2 dagen. Na aankomst in een van de dorpen wordt de lunch bereidt door uw eigen kok in het huis van een van de families. In de middag maakt u een eerste wandeling van ongeveer 3 uur door de velden en verschillende traditionele dorpen.

Overnachting in de eenvoudige Homestay Mai Hich. (☼☼)

 

Dag 07 : Hanoi.

Deze hele dag maakt u een lange, stevige trektocht door de vallei en ziet u meer interessante dorpen. Het pad gaat voornamelijk naar beneden en tussen de velden door met regelmatig een prachtig uitzicht over de vallei en op het grillige kalksteenlandschap in de verte. Onderweg moet u verschillende keren riviertjes doorwaden en hier en daar stevig afdalen tussen de rijstterrassen. De lunch wordt onderweg in een van de dorpen gebruikt.  Aan het eind van de middag wacht de auto u op en wordt u teruggebracht naar Hanoi.

Overnachting in het middenklasse hotel Maison D`Orient in Hanoi op basis van een Peper kamer. (☼☼☼)

 

Dag 08 : Ba Be meer.

In de vroege ochtend vertrekt u uit Hanoi en rijdt u ongeveer 2 uur over de nationale weg nummer 3 naar de noordelijk gelegen stad Thai Nguyen in de gelijknamige provincie. Onderweg wordt een kort bezoek gebracht aan het etnografische Museum, waar u veel te weten komt over de etnische minderheden van de noordelijke bergstreken. In een lokaal restaurant wordt de lunch gebruikt. Langs een smallere weg rijdt u vervolgens langs uitgestrekte theeplantages verder de bergen in naar het Tay dorp Pac Ngoi. Hier wordt het avondeten gebruikt aan de oever van het Ba Be meer.

2 nachten verblijft u in een eenvoudige Tay Homestay in Pac Ngoi.

 

Dag 09 : Ba Be meer.

Vanaf het boothuis bij het meer vaart u over de hele lengte van de drie met elkaar verbonden meren Ba Be of drie meren en verder stroomopwaarts over de Nang rivier. Hier vaart u door Dong Phuong, een zeer spectaculaire tunnel van 300 meter lengte en 30 meter hoogte, die door de rivier is uitgeslepen door de kalksteenberg. Door de tunnel vaart u naar het dorp Hua Tang. De lunch wordt op de rivier oever gebruikt.  Na de lunch maakt u een wandeling van ongeveer 20 minuten door de het regenwoud naar de Thac Dau Dang watervallen, een spectaculaire combinatie van verschillende watervallen boven elkaar en tussen de steile rotswanden. Verder langs het pad vindt u een plek waar de bevolking allerhande goederen vanaf de rivierboten overlaat op motorfietsen, om daarmee de watervallen te kunnen passeren op hun weg naar de meren. Aan het eind van de middag keert u met de boot terug naar de homestay in Pac Ngoi.    

 

Dag 10 : Ban Gioc.

Na het ontbijt vertrekt u uit Pac Ngoi voor een autorit van een halve dag naar Cao Bang. Hier wonen de etnische minderheden Hmong, Dao, Tho en Nung. In Cao Bang is gelegenheid de lunch te gebruiken. In de middag rijdt u verder naar de Ban Gioc, waar wordt overnacht.

Overnachting in het middenklasse Saigon Ban Gioc Resort op basis van een Deluxe kamer.

 

Dag 11 : Cao Bang.

Over een van de meest schilderachtige wegen van Vietnam rijdt u deze morgen naar de Ban Gioc waterval, gelegen tegen de grens met China. Het landschap hier is een prachtige afwisseling van rijstvelden met waterbuffels en kleine dorpen. Onderweg bezoekt u de Nguom Ngao grotten, een van de grootste en meest imposante grotten van Vietnam met een grote verzameling Stalagmieten en stalactieten. De lunch wordt gebruikt in een lokaal restaurant.     

Na de lunch maakt u een wandeling door enkele dorpen van Tay, Nung en Sai Diu. Aan het eind van de middag rijdt u terug naar Cao Bang voor de overnachting.

Overnachting in het middenklasse hotel Lotus in Cao Bang op basis van een Standaard kamer. (☼☼☼)

 

Dag 12 : Lang Son.

Langs een bijzonder mooie route rijdt u deze ochtend langs de Chinese grens naar het zuiden en naar het dorp Dong Khé, waar in oktober 1950 een veldslag plaatsvond tussen de Fransen en de Vietminh. U kunt hier nog de ruïnes van het Franse fort zien. Van Dong Khé rijdt u tussen de grillig gevormde Kalksteenbergen naar Duc Long, waar tijdens de slag het hoofdkwartier was gevestigd van de Vietnamese generaal Giap. Hier kunt u door het dorp lopen en het museum bezoeken, alvorens u doorrijdt naar de stad Lang Son op 18 kilometer van de grens met China. De middag is ter vrije besteding. 

Overnachting in het middenklasse hotel Muong Thanh Lang Son in Lang Son op basis van een Deluxe kamer. Dit middenklasse hotel ligt in het centrum van de stad  en beschikt over een restaurant, Gratis Wifi en een zwembad.

(☼☼☼☼)

 

Dag 13 : Hanoi.

Na het ontbijt rijdt u naar het imposante Franse fort van Lang Son, een bezienswaardigheid die toch maar zelden door toeristen wordt bezocht. Het getuigde op indrukwekkende wijze van de Franse koloniale macht totdat het in 1979 door de Chinezen werd opgeblazen, tezamen met een groot deel van de stad. Vanaf het fort heeft u een prachtig uitzicht over de hele streek. In de stad neemt u vervolgens een kijkje in  de grote Tam Thanh grot, waar 500.000 jaar gelden al mensen in woonden, en de ruïnes van de Citadel van de Mac Dynastie, een verlaten plek met nog een schitterend uitzicht over het omringende landschap. Aan het begin van de middag rijdt u terug naar Hanoi.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

7 x lunch.

5 x avondeten.

Busje met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle genoemde transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

3 daagse cruise Halong baai.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Lokale hotel belastingen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. ( zie onderaan )

Binnenlandse vluchten.

Overige maaltijden.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Hoogseizoen toeslagen. ( zie toeslagen )

Annulering en reisverzekering.

Visa Vietnam

Luchthaven vertrekbelasting.

 

Hotel accommodatie :

Het is belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van Juli tot en met augustus en van half december tot begin januari. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen door Vietnam is Hanoi of Ho Chi Minh City. Een gevarieerd aantal luchtvaart maatschappijen vliegt op deze beide steden. Tevens kunt u Vietnam binnen gaan en verlaten via landgrenzen met Cambodja en Laos. Zie hiervoor de pagina`s over landen combinaties. De in het programma genoemde hotels kunnen worden opgewaardeerd naar hotel in verschillende hogere klassen.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor de beste reis voor uw interesses en mogelijkheden.

 

Internationale vluchten :

Wij kunnen voor u ook de internationale vluchten reserveren, conform de tarieven en voorwaarden van de door u gewenste maatschappij. Wij maken dan voor u een offerte op datum inclusief de internationale vluchten.

Voor deze reis :

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000