Rondreizen tot 1 week
Mekong Delta
Zuid Vietnam
Noord Vietnam

Rondreizen 2 weken
Noord en Zuid Vietnam

Avontuurlijk
Nationale parken
Noord Vietnam

Cruises
Halong Baai
Mekong Delta

Hotels
Ho Chi Minh
Hanoi
Hué
Hoi An
Strand

Seizoenen
Reserveren
Verzekering
Offerte aanvraag

Vietnam

Vietnam is een langgerekt land langs de Zuid Chinese zee in het zuiden en de golf van Tonkin in het noorden. Het smalle middendeel van het land ligt tussen een breed en zeer bergachtige noordelijk deel rond de stad Hanoi en een breed zuidelijk deel rond de hoofdstad Ho Chi Mhin en de delta van de grote Mekong rivier. Het land heeft een bewogen geschiedenis gekend van oude Boeddhistische rijken, een Franse koloniale tijd, gevolgd door de beruchte Vietnam oorlog tussen het zuiden, geholpen door de Amerikanen en guerrilla`s van de Vietcong vanuit het noorden onder leiding van Ho Chi Minh. Veel namen van steden zullen de ouderen onder u beslist nog bekend voorkomen. Ondanks de gewelddadige strijd in de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw is in Vietnam  nog heel veel bewaard gebleven van antiek paleizen en Boeddhistische tempelcomplexen

Rondreizen Vietnam :

Wij bieden een variatie aan individuele rondreizen naar alle delen van Vietnam.
U kunt uw reis beginnen in het zuiden van het land vanaf de luchthaven van de hoofdstad Ho Chi Minh stad, het voormalige Saigon, of in het noorden van het land vanaf het vliegveld van de stad Hanoi.
Een culturele reis langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt u naar plaatsen als Ho Chi Minh stad, Hoi An, Danang, de keizerlijke stad Hué, het koloniale Haiphong, Halong Baai en Saigon.   
Verspreid door het hele land ligt een groot aantal Nationale Parken met bijzondere landschappen en natuurschoon.

Zuid Vietnam :

Ho Chi Minh stad ( Saigon ) werd het Parijs van het oosten genoemd en is tegenwoordig een bruisende stad waar nog veel herinnert aan haar turbulente geschiedenis.
De hooglanden tegen de Cambodjaanse grens worden gekenmerkt door  een berglandschap met een gematigd klimaat, koffieplantages, een hoogste bergtop van 2598 meter en Nationale Parken met tijgers, neushoorns en olifanten.

Mekong Delta :

De landelijke delta van de Mekong rivier bestaat uit rivierarmen, kreken, kanalen,  uitgestrekte rijstvelden, kleine stadjes en drijvende markten.

Centraal Vietnam :

Hué, de keizerlijke stad vormt het culturele hoogtepunt van uw reis door Vietnam. Hier vindt u vele Boeddhistische Pagodes en de keizerlijke stad met daarbinnen de verboden purperen stad.
Hoi An is een slaperig havenstadje, maar met een bijzonder koloniale sfeer en staat daarom op de UNESCO lijst van Werelderfgoed, als de best bewaarde oude haven van Zuid Oost Azië.

Noord Vietnam :

Halong baai bezoekt u vanuit de haven stad Haiphong. Dit natuurwonder van stijl uit zee oprijzende Karstbergen staat o de Werelderfgoed lijst van UNESCO. U kunt hier een indrukwekkende boottocht maken of een meerdaagse cruise.
De hooglanden van Vietnam en met name die van Noord Vietnam zijn het woongebied van verschillende bergvolkeren ; meer dan vijftig etnische minderheden met namen als Viet, Khmer, Yao, Cham, Hmong, Dao, Bahnar en Tay.  Zij hebben allemaal hun eigen tradities, kleding en huizen bouw.  

Avontuurlijk :

Wij kunnen u verschillende meerdaagse trektochten aanbieden in Nationale Parken  en door de woongebieden van bergvolkeren.
Het schiereiland Son Tra : in dit beschermde gebied ten zuiden van de baai van Danang kunt u kennis maken met een grote verscheidenheid aan wilde dieren, als Lori`s,
Phong Nha – Ke National Park staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, is het grootste aaneengesloten bosgebied van Vietnam en bevat tevens de Phong Nha grotten.
Het Van Long Reservaat is het binnen landschap van de Halong baai met een zeer bijzonder vogelpopulatie en de zeer zeldzame aap, de witromp Langoer.

 

Strandverblijf :

Er zijn goede strandplaatsen en hotels langs de gehele zuid oostkust ten noorden van Ho Chi Mihn stad en in de omgeving van de stad Nha Trang.