OVERLAND SUMATRA.

 

21 dagen van Medan naar Palembang : Reis : Sumatra 31.

Deze reis kan eventueel worden verlengd met reis 29 of in elkaar geschoven.

 

13 dagen Kubu, Benkulu, Lampung en Palembang : Reis Sumatra 29.  

 

 

21 dagen van Medan naar Palembang.

( Reis Sumatra 31  )

 

Dag 01 : Medan.

Aankomst op het vliegveld van Medan. Transfer naar het hotel. 2 nachten  verblijf in het hotel in Medan.

 

Dag 02 : Medan.

Stadsrondrit door Medan met een bezoek aan de grote moskee, de Chinese tempel en het oude centrum Kesawan. In de namiddag krijgt u een traditionele massage en stoombad.

 

Dag 03 : Bukit Lawang.

Autorit van Medan naar Bukit Lawang. Onderweg bezoekt u een krokodillenfarm en u maakt een stop bij een Palmolie en rubberplantage. Overnachting in een eenvoudig hotel in Bukit Lawang.

 

Dag 04 : Brastagi.

U maakt een wandeling van 2 uur door het tropische bos  naar de plaats, waar de Orang Oetans worden gevoerd. Op de terugweg kunt u kiezen voor een extra wandeling van twee uur door de jungle. ( Tegen extra betaling ) Hierna volgt de autorit van Bukit Lawang  naar Brastagi. Onderweg ziet u de Sikulikap waterval en het traditionele Karo Batak dorp Peceren. 2 nachten verblijf in een het hotel in Brastagi.

 

Dag 05 : Brastagi.

Rondrit door de omgeving van Brastagi. U bezoekt de fruitmarkt, de heetwaterbronnen van Lau Debuk Debuk, de Gundaling heuvel en een traditioneel Batak Karo dorp Peceren. In een traditioneel huis krijgt u een echt Batak diner aangeboden.

 

Dag 06 : Brastagi, Samosir.

Autorit van Brastagi naar Parapat aan het Tobameer. Onderweg wordt een stop gemaakt bij de Sipisopiso waterval en het huis van een Simalungun Batak koning. Met de veerboot vaart u naar het eiland Samosir. 2 nachten  verblijf in het hotel op Samosir.

 

Dag 07 : Samosir.

Vandaag heeft u de keuze een rondrit te maken over het eiland met een uw eigen motorfiets of met de auto. Plaatsen die door u bezocht kunnen worden zijn :

Ambarita         : De stenen stoelen en tafels van de Sialagang koningen.

Simanindo       : De traditionele Batak dans Si Gale Gale.

Pangururan     : Heetwaterbronnen en een fraai uitzicht over de omgeving.

Sidohani meer : Een klein meer boven op het eiland.

Tomok              : De oude graven van de Sidabutar koningen en de markt.

 

Dag 08 : Sipirok.

Met de veerboot terug naar Parapat. Autorit van Parapat naar Sipirok. Overnachting in Sipirok.

 

Dag 09 : Bukittinggi.

Autorit van Sipirok naar Bukittinggi. 2 nachten verblijf in het hotel in Bukittinggi.

 

Dag 10 : Bukittinggi.

Rondrit door het gebied van de Minangkabau met een bezoek aan de plaatsen Batusangkar, Rao Rao en Pagaruyung met de traditionele huizen van de Minangkabau.

    

Dag 11 : Bukittinggi.

Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit door Bukittinggi met een bezoek  aan de Japanse tunnel, de Karbouwenkloof en het museum. U bezoekt vervolgens, onder deskundige begeleiding, de lokale markt voor de inkopen die nodig zijn voor het bereiden van Sumatraanse maaltijd. In een lokaal huis wordt u ingewijd in de geheimen van de traditionele Indonesische en Minangkabause keuken. Tijdens de zelfbereide avondmaaltijd kunt u kennismaken met de bevolking.             

 

Dag 12 : Bangko.

Autorit van Bukittinggi naar Bangko. Onderweg ziet u verschillende traditionele dorpen. U rijdt langs het Singakarak meer en de Sungai Dareh rivier en door tropisch regenwoud. 2 nachten verblijf in een eenvoudig hotel in Bangko.

 

Dag 13 : Kubu.

Vandaag maakt u kennis met de primitieve Kubu stam. Na een rit van ongeveer 2 uur loopt u door de jungle naar hun verblijfplaatsen. U ziet hoe de bevolking woont en werkt.

 

Dag 14 : Lubuk Linggau.

Autorit van Bangko naar Lubuk Linggau via Surolangun. Onderweg ziet u het dagelijks leven van de bevolking. Overnachting in een eenvoudig hotel in Lubuk Linggau.

 

Dag 15 : Bengkulu.

Vandaag rijdt u van Lubuk Linggau naar Benkulu. Onderweg maakt u fotostops bij rubberplantages, rijstvelden en traditionele dorpen. Met enig geluk kunt u in de jungle ook de beroemde Rafflesia Arnoldi zien, de grootste bloem ter wereld. 2 nachten verblijf in een hotel in Benkulu.

 

Dag 16 : Bengkulu.

Deze dag maakt u een rondrit door Benkulu en omgeving. U bezoekt onder andere het voormalige woonhuis van Sukarno, het Nala strand, Fort Marlborough en de grote markt.

 

Dag 17 : Lahat.

Vandaag rijdt u naar Lahat langs plantages, markten en kleine dorpjes. Onderweg ziet u beroemde megalieten stenen van Pagar Alam, waar deze omgeving bekend om is. Overnachting in een eenvoudig hotel in Lahat.

 

Dag 18 : Palembang.

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het olifanten trainingskamp van Bukit Selero. Er is hier ook gelegenheid een ritje op de rug van een olifant te maken. ( Niet inbegrepen ) Hierna rijdt u verder naar Palembang via Muara Enim en Prabumulih, het centrum van de olie winning van Zuid Sumatra. 3 nachten verblijf in het hotel in Palembang.

 

Dag 19 : Palembang.

Stadsrondrit door Palembang met een bezoek aan de Ampera brug, het Sultan Mahmud Badarudin Museum een “Rumah Bari”, het traditioneel huis van deze streek. Middag ter vrije besteding.

 

Dag 20 : Palembang.

Vandaag maakt u een boottocht op de Musi rivier en bezoekt de drijvende markt en Kamero eiland. Middag ter vrije besteding.

 

Dag 21 : Palembang.

Transfer naar het vliegveld van Palembang voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

13 dagen Kubu, Benkulu, Lampung en Palembang.

( Reis Sumatra 29  )  

 

Dag 01 : Palembang.

Aankomst op het vliegveld van Palembang. Transfer van het vliegveld naar het hotel.

Lunch en diner zijn inbegrepen. 2 nachten verblijf in een hotel in Palembang.

 

Dag 02 : Palembang.

Stadsrondrit door Palembang met een bezoek aan de Ampera brug, het Sultan Mahmud Badarudin Museum een “Rumah Bari”, het traditioneel huis van deze streek. Hierna maakt u een boottocht op de Musi rivier en bezoekt de drijvende markt en Kamero eiland.

 

Dag 03 : Lubuk Linggau.

Autorit van Palembang naar Lubuk Linggau, waar u een stadsrondrit maakt. Overnachting in Lubuk Linggau.

 

Dag 04 : Bangko.

Vroeg vertrek voor de autorit van Lubuk Linggau naar Bangko. Onderweg ziet u verschillende traditionele dorpen. 2 nachten verblijf in een eenvoudig hotel in Bangko.

 

Dag 05 : Kubu.

Vandaag maakt u kennis met de primitieve Kubu stam. Na een rit van ongeveer 2 uur loopt u door de jungle naar hun verblijfplaatsen. U ziet hoe de bevolking woont en werkt. Picknick lunch onderweg.

 

Dag 06 : Bengkulu.

Vandaag rijdt u van Bangko via Lubuk Linggau naar Benkulu. Onderweg maakt u fotostops bij rubberplantages, rijstvelden en traditionele dorpen. Met enig geluk kunt u in de jungle ook de beroemde Rafflesia Arnoldi zien, de grootste bloem ter wereld. 2 nachten verblijf in een hotel in Benkulu.

 

Dag 07 : Bengkulu.

Deze dag maakt u een rondrit door Benkulu en omgeving. U bezoekt onder andere het voormalige woonhuis van Sukarno, het Nala strand, Fort Marlborough en de grote markt.

 

Dag 08 : Pagar Alam.

Autorit van Benkulu naar Pagar Alam. Onder weg bezoekt u verschillende traditionele dorpen. Overnachting in een eenvoudig hotel in Pagar Alam.

 

Dag 09 : Batu Raja.

Vandaag rijdt u, naar Batu Raja en brengt u een bezoek aan de beroemde megalieten stenen van Tagur Wangi en Belumai. Onderweg heeft u een fraai uitzicht op de Dempo vulkaan. Overnachting in een eenvoudig hotel in Batu Raja.

 

Dag 10 : Bandar Lampung.

Via Liwa rijdt u naar Bandar Lampung. Onderweg worden vele stops gemaakt voor foto`s van het prachtige tropische landschap. Overnachting in een eenvoudig hotel in Bandar Lampung.

 

Dag 11 : Way Kanan.

Na het ontbijt rijdt u eerst naar Way Kanan. Na het inchecken in het gastenverblijf maakt u een boottocht door de jungle. Met enig geluk ziet u talloze wilde dieren, die in de namiddag vanuit het bos naar de rivier komen om te baden en te drinken. Avondeten en overnacht in een eenvoudig gastenverblijf.

 

Dag 12 : Bandar Lampung.

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het olifanten trainingskamp van Way Kambas. Lunch inbegrepen. Er is hier ook gelegenheid een wandeling door de jungle te maken. ( Niet inbegrepen ) Hierna rijdt u terug naar Bandar Lampung. Overnachting in het hotel in Bandar Lampung.

 

Dag 13 : Merak / Java.

Na het ontbijt wordt u naar de veerboot gebracht voor de overtocht van Sumatra naar Java. Na aankomst van de veerboot in Merak eindigt dit programma.

 

In aansluiting kunt u eventueel kiezen uit de volgende mogelijkheden :

 

  1. Een verblijf reserveren van enkele nachten in een strand hotel naar keuze in Anyer, aan de west kust van Java.
  2. Een transfer naar Jakarta met een verblijf in het hotel van uw keuze in Jakarta. Een rondreis naar keuze over Java.
  3. Een transfer rechtstreeks naar het vliegveld van Jakarta nemen voor de vlucht naar uw volgende bestemming.    
  4. Een combinatie van 1 en 3.
  5. Een combinatie van 2 en 3.

 

Voor de programma mogelijkheden op Java kunt u terecht op onze website pagina`s Java.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

U kunt internationaal aanvliegen op Medan op Noord Sumatra. Malaysia Airlines vliegt vanaf Amsterdam naar Medan via Kuala Lumpur en Singapore Airlines vliegt vanaf Amsterdam naar Medan via Singapore. Overige maatschappijen vliegen tot Jakarta en met een aansluitende binnenlandse vlucht naar Medan. Vanaf Medan en vanaf Padang vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Jakarta en vandaar eventueel verder naar ander bestemmingen binnen Indonesië. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.  Naar Palembang vliegt u altijd via Jakarta.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000