INDVIDUELE RONDREIZEN NOORD SUMATRA

 

2 dagen Bohorok en Orang Oetans : Reis : Sumatra 06.

 

4 dagen Toba meer : Reis : Sumatra 08 / Reis : Sumatra 09.

De reis is mogelijk met een verblijf in Brastagi op de heenweg ( Reis Sumatra 08 ) of op de terugweg ( Reis Sumatra 09 ) Deze reis is ook mogelijk in 3 dagen : ( Reis Sumatra 07 )

 

5 dagen Toba meer : Reis : Sumatra 10.

 

6 dagen Orang Oetans, olifanten en Toba meer : Reis : Sumatra 48.

 

 

2 dagen Bohorok en Orang Oetans.

( Reis : Sumatra 06 )

 

Dag 01 : Medan.

Aankomst in Medan. Autorit van Medan naar Bohorok. U passeert onderweg Rubber- en oliepalmplantages. Een nacht verblijf in het eenvoudige Bukit Lawang Cottages. Na het inchecken maakt u een wandeling door de jungle naar de voederplaats van de Orang Oetans.

 

Dag 02 : Brastagi.

Autorit van Bohorok terug naar het vliegveld van Medan voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

===================================================================

 

4 dagen Toba meer.

( Reis : Sumatra 08 )

( Reis : Sumatra 09 )

 

Dag 01 : Medan, Brastagi.

Aankomst op het vliegveld van Medan. Transfer van Medan naar Brastagi. Bezoek aan een traditioneel Karo Batak dorp en aan de fruitmarkt. Overnachting in het hotel in Brastagi.

 

Dag 02 : Brastagi, Parapat, Samosir.

Autorit van Brastagi naar Parapat aan het Toba Meer. Onderweg bezoekt u de Si Piso Piso waterval en een koningshuis van de Simalungun Batak. Boottocht van Parapat naar het eiland Samosir. 2 nachten verblijf in het hotel op het eiland.

 

Dag 03 : Toba Meer.

Boottocht over op het Toba Meer. U bezoekt de markt van Tomok en de graftombe van de Toba Batak koning Sidabutar en de traditionele Toba Batak dorpen Ambarita en Simanindo voor een dansvoorstelling

               

Dag 04 : Parapat, Medan.

Vroeg vertrek met de boot naar Parapat. Autorit van Parapat naar Medan langs de plantage route via Tebingtinggi. U stopt  onderweg bij oliepalm-, Cacao- en rubberplantages. Transfer van het hotel naar het vliegveld van Medan voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

De reis is mogelijk met een verblijf in Brastagi op de heenweg ( Reis Sumatra 08 ) of op de terugweg ( Reis Sumatra 09 ) Deze reis is ook mogelijk in 3 dagen : ( Reis Sumatra 07 )

 

======================================================================================

 

5 dagen Toba meer.

( Reis : Sumatra 10 )

 

Dag 01 : Medan.

Aankomst op het vliegveld van Medan. Transfer naar het hotel. In de middag een bezoek aan het paleis van de Sultan van Deli, de grote moskee en de oude stad Kesawan. Overnachting in het hotel in Medan.

 

Dag 02 : Parapat.

Autorit van Medan naar Parapat langs de plantage route via Tebingtinggi. U stopt  onderweg bij oliepalm-, Cacao- en rubberplantages. 2 nachten verblijft u in een hotel op het eiland Samosir.

 

Dag 03 : Toba Meer.

Boottocht over op het Toba Meer. U bezoekt de markt van Tomok en de graftombe van de Toba Batak koning Sidabutar en de traditionele Toba Batak dorpen Ambartita en Simanindo voor een  dansvoorstelling.

              

Dag 04 : Brastagi.

Overtocht met de veerboot naar Parapat. Autorit van Parapat naar Brastagi. Onderweg bezoekt u de Si Piso Piso waterval en een koningshuis van de Simalungun Batak. Bezoek aan het traditioneel Karo Batak dorp Peceren en aan de fruitmarkt.

 

Dag 05 : Medan.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Medan voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

6 dagen Orang Oetans, olifanten en Toba meer.

( Reis : Sumatra 48 )

 

Dag 01 : Medan, Tangkahan.

Aankomst in Medan. Autorit van Medan naar Tangkahan. Tangkahan ligt aan de rand  van het Nationale Park Gunung Leuser. De rest van de dag kunt u wandelen in de mooie bosrijke omgeving en kunt u het wassen van de olifanten meemaken. Lunch, avondeten inbegrepen.

Overnachting in een eenvoudig gastenverblijf.

               

Dag 02 : Bukit Lawang.

Na het ontbijt maakt u een rit van een uur op de rug van een olifant door de het tropisch regenwoud. Lunch inbegrepen. Na de lunch rijdt u naar Bohorok. U passeert onderweg Rubber- en oliepalmplantages. Overnachting in het eenvoudige Bukit Lawang Cottages.

                

Dag 03 : Brastagi.

Na het ontbijt maakt u een wandeling door de jungle naar de voederplaats van de Orang Oetans. Hierna volgt de autorit van Bukit Lawang naar Brastagi. Bezoek aan een traditioneel Karo Batak dorp en aan de fruitmarkt. Overnachting in een hotel in Brastagi.

 

Dag 04 : Samosir.

Autorit van Brastagi naar Parapat aan het Toba Meer. Onderweg bezoekt u de Si Piso Piso waterval en een koningshuis van de Simalungun Batak. Boottocht van Parapat naar het eiland Samosir. 2 nachten verblijf in een middenklasse hotel op het eiland.

 

Dag 05 : Toba meer.

Boottocht over op het Toba Meer. U bezoekt de markt van Tomok en de graftombe van de Toba Batak koning Sidabutar en de traditionele Toba Batak dorpen Ambarita en Simanindo voor een dansvoorstelling

             

Dag 06 : Medan.

Vroeg vertrek met de boot naar Parapat. Autorit van Parapat naar Medan langs de plantage route via Tebingtinggi. U stopt  onderweg bij oliepalm-, Cacao- en rubberplantages. Vertrek van het vliegveld van Medan naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

U kunt internationaal aanvliegen op Medan op Noord Sumatra. Malaysia Airlines vliegt vanaf Amsterdam naar Medan via Kuala Lumpur en Singapore Airlines vliegt vanaf Amsterdam naar Medan via Singapore. Overige maatschappijen vliegen tot Jakarta en met een aansluitende binnenlandse vlucht naar Medan.

Vanaf Medan en vanaf Padang vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Jakarta en vandaar eventueel verder naar ander bestemmingen binnen Indonesië. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000