TREKTOCHTEN KERINCI SEBLAT

 

8 dagen Gunung Tujuh, Kerinci Seblat, Kubu en beklimming Gunung Kerinci : Reis Sumatra 39.

14 dagen avontuurlijk Kerinci Seblat, Kubu en zuid Sumatra : Reis Sumatra 43. 

 

8 dagen Gunung Tujuh, Kerinci Seblat, Kubu en beklimming Gunung Kerinci.

( Reis : Sumatra 39 )

 

Dag 01 : Padang.

Aankomst op het vliegveld van Padang. Transfer naar het hotel in Padang. In de middag bezoekt u het Muara strand, de oude Chinese tempel en de markt. Overnachting in Padang.

 

Dag 02 : Kersik Tuo.

Autorit van Padang naar Sungai Penuh. U rijdt via Muara Labuh, de meertjes Diatas en Dibawah en verscheidene Minangkabause dorpen. Onderweg ziet u ook de Berasap waterval en de Kayu Aro theeplantage. Overnachting in een eenvoudig gasten verblijf in Kersik Tuo, gelegen aan de rand van het Nationale Park Kerinci Seblat. Avondeten in het hotel inclusief.

 

Dag 03 : Gunung Kerinci.

Na het ontbijt begint u aan een wandeling van ongeveer 3 uur naar de ingang van het Nationale Park Kerinci Seblat. Halverwege de middag wordt “Bivak 3” bereikt op een hoogte van 3200 meter boven de zeespiegel. Lunch onderweg. In het kamp wordt het avondeten bereid door de gids. Overnachting in het bivak of in tenten.              

 

Dag 04 : Gunung Kerinci, Kersik Tuo.

Vroeg in de morgen wordt de beklimming voortgezet naar de top van Gunung Kerinci de hoogste berg van Indonesië buiten Papua. ( 3800 meter ) Nadat u de gelegenheid heeft gehad foto`s te maken en te genieten van het uitzicht, wordt aan de afdaling begonnen. Lunch onderweg. Halverwege de middag wordt Kersik Tuo weer bereikt. Avondeten en overnachting in het gastenverblijf.

 

Dag 05 : Bangko.

Autorit van Kersik Tuo naar Bangko, via Sungai Penuh. Onderweg passeert u het Kerinci meer, verschillende traditionele dorpen en de Batang Masai Rivier. In de namiddag arriveert u bij het hotel in Bangko, waar u twee nachten verblijft. 

 

Dag 06 : Kubu.

Autorit van ongeveer 2 uur naar het Nationale Park Bukit Dua Belas. U maakt hier een wandeling de jungle in op zoek naar het traditionele Kubu volk. In de namiddag keert u terug naar het hotel in Bangko.

 

Dag 07 : Bukittinggi.

Autorit van Bangko naar Bukittinggi. Gestopt wordt bij Muara Bungo en het Singkarakmeer. Onderweg stopt u verschillende traditionele Minangkabau dorpen. Overnachting in een hotel in Bukittinggi.

 

Dag 08 : Bukittinggi. 

Transfer van Bukittinggi naar het vliegveld van Padang, via de Anai kloof, voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

14 dagen avontuurlijk Kerinci Seblat, Kubu en zuid Sumatra. 

( Reis Sumatra 43 )

 

Dag 01 : Padang.

Aankomst op het vliegveld van Padang. Transfer naar het hotel in Padang. In de middag bezoekt u het Muara strand, de oude Chinese tempel en de markt. Overnachting in Padang.

 

Dag 02 : Kersik Tuo.

Autorit van Padang naar Sungai Penuh. U rijdt via Muara Labuh, de meertjes Diatas en Dibawah en verscheidene Minangkabause dorpen. Onderweg ziet u ook de Berasap waterval en de Kayu Aro theeplantage. Overnachting in een hotel in Sungai Penuh, gelegen aan de rand van het Nationale Park Kerinci Seblat. Avond eten in het hotel inclusief.

 

Dag 03 : Trektocht Kerinci Seblat.

Na het ontbijt rijdt u naar de helling van de berg Gunung Tujuh. Hier begint de driedaagse trektocht door het park Nationale Kerinci Seblat, waar u kunt genieten van de tropische fauna en flora. Alle maaltijden tijdens deze trektocht zijn inclusief en worden verzorgd door de gids. Indien u op zoekt wilt gaan naar de Sumatraanse tijger kunt u, in overleg met de gids, ook kiezen voor een trektocht door het gebied Ladeh Panjang. Wij kunnen echter geen garantie geven voor ontmoetingen met wilde dieren, als de sumatraanse tijger, de sumatraanse olifant en de verschillende apen soorten. Overnachting in een tent in de buurt van het meer Gunung Tujuh.

 

Dag 04 : Trektocht Kerinci Seblat.

Vervolg van de trektocht en overnachting in de tent.

 

Dag 05 : Kersik Tuo.

Deze dag vervolgt u de trektocht door de jungle, die in de namiddag eindigt in Kersik Tuo. Overnachting in een hotel in Kersik Tuo.

 

Dag 06 : Bangko.

Autorit van Kersik Tuo naar Bangko, via Sungai Penuh. Onderweg passeert u het Kerinci meer, verschillende traditionele dorpen en de Batang Masai Rivier. In de namiddag arriveert u bij het hotel in Bangko, waar u twee nachten verblijft. 

 

Dag 07 : Kubu.

Autorit van ongeveer 2 uur naar het Nationale Park Bukit Dua Belas. U maakt hier een wandeling de jungle in op zoek naar het traditionele Kubu volk. In de namiddag keert u terug naar het hotel in Bangko.

 

Dag 08 : Bengkulu.

Autorit van Bangko naar Benkulu. Onderweg maakt u een korte wandeling door de jungle op zoek naar de grootste bloem ter wereld, de beroemde “Rafflesia Arnoldi”. U verblijft 2 nachten in het hotel in Benkulu.

 

Dag 09 : Bengkulu.

Rondrit door de stad Benkulu met een bezoek aan het fort Marlborough, het Panjang strand en het huis van Soekarno.

 

Dag 10 : Pagar Alam.

Na het ontbijt begint de rit van Benkulu naar Pagar Alam. Onderweg maakt u een stop bij een traditionele markt en verschillende typische dorpen. U overnacht in een hotel bij een theeplantage, gelegen op de helling van de berg Dempo.

 

Dag 11 : Lahat.

In Pagar Alam bezoekt u de theeplantage en de theefabriek en maakt u kennis met de oude Megalithische cultuur. In de middag rijdt u verder naar Lahat. Overnachting in een hotel in Lahat.

 

Dag 12 : Palembang.

Autorit van Lahat naar Palembang. Onderweg brengt u een bezoek aan een het olifanten trainingskamp van Bukit Selero. Twee nachten verblijf in het hotel in Palembang.

 

Dag 13 : Palembang.

Gehele dag ter vrije besteding. Facultatief kunt u een boottocht maken over de Musi rivier ( Niet inclusief )

 

Dag 14 : Palembang.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Palembang voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

U kunt internationaal aanvliegen op Medan op Noord Sumatra. Malaysia Airlines vliegt vanaf Amsterdam naar Medan via Kuala Lumpur en Singapore Airlines vliegt vanaf Amsterdam naar Medan via Singapore. Overige maatschappijen vliegen tot Jakarta en met een aansluitende binnenlandse vlucht naar Medan. Vanaf Medan en vanaf Padang of Palembang vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Jakarta en vandaar eventueel verder naar ander bestemmingen binnen Indonesië. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Trektochten kunnen worden verlengd.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000