INDIVIDUELE AVONTUURLIJKE TOCHTEN NOORD EN WEST SUMATRA

 

5 dagen Gunung Leuser : Reis : Sumatra 32.

Deze reis is ook als 6 daagse reis te boeken ( Reis Sumatra 36 )

Deze 6 daagse reis bevat een dag extra trektocht in Gunung Leuser.

 

7 dagen Gunung Leuser avontuur met beklimming Sibayak : Reis : Sumatra 47.

5 dagen trektocht Harau Vallei : Reis : Sumatra 33.

8 dagen Gunung Tujuh, Kerinci Seblat, Kubu en beklimming Gunung Kerinci : Reis : Sumatra 39 

Trektocht Siberut : Reis : Sumatra 50.

14 dagen avontuurlijk Sumatra met Rafting : Reis : Sumatra 41.

23 dagen Sumatra expeditie : Reis : Sumatra 41.

 

5 dagen Gunung Leuser.

Reis : Sumatra 32.

 

Dag 01 : Bukit Lawang.

Aankomst op het vliegveld van Medan. Autorit van Medan naar Bukit Lawang. Onderweg brengt u een bezoek aan een Krokodillen boerderij. Overnachting in Bukit Lawang Cottages.

 

Dag 02 : Gunung Leuser.

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de voederplaats van de Orang Oetans. Vervolgens begint u aan de trektocht door de jungle van het Gunung Leuser National Park. U ziet de afwisselende flora en fauna van het park en misschien de Siamang, de zwarte Gibbon. Alle maaltijden inbegrepen. Overnachting in een tent of bivak.

 

Dag 03 : Bukit Lawang.

De gehele dag wordt de jungle verkend. Alle maaltijden inbegrepen. Overnachting in Bukit Lawang Cottages.

 

Dag 04 : Medan.

Na het ontbijt is er gelegenheid om te zwemmen of nog een korte wandeling te maken. Hierna keert u per auto terug naar Medan, waar nog een stadsrondrit wordt gemaakt. Overnachting in een middenklasse hotel in Medan.

 

Dag 05 : Medan.

Transfer naar het vliegveld van Medan voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

Deze reis is ook als 6 daagse reis te boeken ( Reis Sumatra 36 )

Deze 6 daagse reis bevat een dag extra trektocht in Gunung Leuser.

 

======================================================================================

 

7 dagen Gunung Leuser avontuur met beklimming Sibayak.

( Reis : Sumatra 47 )

 

Dag 01 : Bukit Lawang.

Aankomst op het vliegveld van Medan. Autorit van Medan naar Bukit Lawang. Onderweg brengt u een bezoek aan een Krokodillen boerderij. Overnachting in Bukit Lawang Cottages.

 

Dag 02 : Gunung Leuser.

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de voederplaats van de Orang Oetans. Vervolgens begint u aan de trektocht door de jungle van het Gunung Leuser National Park. U ziet de afwisselende flora en fauna van het park en misschien de Siamang, de zwarte Gibbon. Alle maaltijden tijdens de trektocht zijn inbegrepen. Overnachting in tent of bivak.

 

Dag 03 : Bukit Lawang.

Na het ontbijt wordt de trektocht voortgezet. Lunch inbegrepen. In de namiddag keert u terug naar Bukit Lawang. Overnachting in Bukit Lawang cottages.

 

Dag 04 : Bukit Lawang.

Autorit naar de Wampu rivier voor de “White Water Rafting”. De tocht voert over eenvoudige stroomversnellingen en is geschikt voor sportievelingen van alle leeftijden.  Een zwemdiploma is vereist. Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur. Lunch onderweg inbegrepen. Overnachting in Bukit Lawang Cottages.

 

Dag 05 : Bukit Lawang.

Autorit van Bukit Lawang naar Brastagi. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de Sikupikap heetwaterbronnen, het traditionele Karo Batak dorp Peceren en de fruitmarkt. Overnachting in het hotel in Brastagi.

 

Dag 06 : Medan.

Vroeg in de morgen begint u aan de beklimming van de Sibayak vulkaan. Op de terugweg kan gezwommen worden in de  Lau Debukbuk heetwaterbronnen. Lunch onderweg inbegrepen. Hierna keert u per auto terug naar Medan. Overnachting in een midden klasse hotel in Medan.

 

Dag 07 : Medan.

Transfer naar het vliegveld van Medan voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

5 dagen trektocht Harau Vallei.

( Reis : Sumatra 33 )

 

Dag 01 : Padang, Harau Vallei.

Aankomst op het vliegveld van Padang. Autorit van het vliegveld van Padang naar de Harau Vallei, via de Anai kloof, Bukittinggi en Payakumbu. Overnachting in een eenvoudig Guesthouse.

 

Dag 02 : Harau Vallei.

Na het ontbijt begint de trektocht door jungle en rijstvelden. U kunt volop genieten van de natuur van Sumatra met vele soorten vogels, vlinders, Orchideeën, zwarte Gibbons, langstaart Makaken en Tapirs. Onderweg passeert u meerdere watervallen. Alle maaltijden tijdens de trektocht zijn inbegrepen. Overnachting in een tent.

 

Dag 03 : Bukittinggi.

Vandaag wordt de trektocht voortgezet en passeert u verschillende traditionele Minangkabau dorpen. Lunch onderweg inbegrepen. Overnachting in een eenvoudig hotel in Bukittinggi.

              

Dag 04 : Bukittinggi.

Deze dag maakt u een rondrit door het land van de Minangkabau. U ziet het oude paleis van Batusangkar en rijdt langs het meer van Singkarak naar Bukittinggi. In deze plaats, het voormalige Fort de Kock, bezoekt u de karbouwenkloof en het museum. Overnachting in een middenklasse hotel in Bukittinggi.

 

Dag 05 : Padang.

 

Transfer naar het vliegveld van Padang voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

8 dagen Gunung Tujuh, Kerinci Seblat, Kubu en beklimming Gunung Kerinci.

Reis : Sumatra 39 

 

Dag 01 : Padang.

Aankomst op het vliegveld van Padang. Transfer naar het hotel in Padang. In de middag bezoekt u het Muara strand, de oude Chinese tempel en de markt. Overnachting in Padang.

 

Dag 02 : Kersik Tuo.

Autorit van Padang naar Sungai Penuh. U rijdt via Muara Labuh, de meertjes Diatas en Dibawah en verscheidene Minangkabause dorpen. Onderweg ziet u ook de Berasap waterval en de Kayu Aro theeplantage. Overnachting in een eenvoudig gasten verblijf in Kersik Tuo, gelegen aan de rand van het Nationale Park Kerinci Seblat. Avondeten in het hotel inclusief.

 

Dag 03 : Gunung Kerinci.

Na het ontbijt begint u aan een wandeling van ongeveer 3 uur naar de ingang van het Nationale Park Kerinci Seblat. Halverwege de middag wordt “Bivak 3” bereikt op een hoogte van 3200 meter boven de zeespiegel. Lunch onderweg. In het kamp wordt het avondeten bereid door de gids. Overnachting in het bivak of in tenten.              

 

Dag 04 : Gunung Kerinci, Kersik Tuo.

Vroeg in de morgen wordt de beklimming voortgezet naar de top van Gunung Kerinci de hoogste berg van Indonesië buiten Papua. ( 3800 meter ) Nadat u de gelegenheid heeft gehad foto`s te maken en te genieten van het uitzicht, wordt aan de afdaling begonnen. Lunch onderweg. Halverwege de middag wordt Kersik Tuo weer bereikt. Avondeten en overnachting in het gastenverblijf.

 

Dag 05 : Bangko.

Autorit van Kersik Tuo naar Bangko, via Sungai Penuh. Onderweg passeert u het Kerinci meer, verschillende traditionele dorpen en de Batang Masai Rivier. In de namiddag arriveert u bij het hotel in Bangko, waar u twee nachten verblijft. 

 

Dag 06 : Kubu.

Autorit van ongeveer 2 uur naar het Nationale Park Bukit Dua Belas. U maakt hier een wandeling de jungle in op zoek naar het traditionele Kubu volk. In de namiddag keert u terug naar het hotel in Bangko.

 

Dag 07 : Bukittinggi.

Autorit van Bangko naar Bukittinggi. Gestopt wordt bij Muara Bungo en het Singkarakmeer. Onderweg stopt u verschillende traditionele Minangkabau dorpen. Overnachting in een hotel in Bukittinggi.

 

Dag 08 : Bukittinggi. 

Transfer van Bukittinggi naar het vliegveld van Padang, via de Anai kloof, voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

Trektocht Siberut.

( Reis : Sumatra 50 )

 

Dag 01 : Jakarta.

Aankomst op het vliegveld van Jakarta en transfer naar het hotel. Overnachting in een middenklasse hotel in Jakarta.

 

Dag 02 : Padang.

Transfer naar het vliegveld van Jakarta voor de vlucht naar Padang. Na aankomst in Padang wordt u naar de haven gebracht voor de overtocht naar het eiland Siberut, het grootste eiland van de Mentawai archipel.

            

Dag 03 tot en met 07 : Siberut.

Aankomst van de boot bij Siberut en start van een vijfdaagse trektocht door het tropisch regenwoud van de binnenlanden van het eiland. U maakt kennis met de unieke vegetatie en de bijzondere bevolking. De overnachtingen vinden plaats in de traditionele familie huizen van Kerei, medicijnmannen. De maaltijden onderweg worden bereid door uw eigen kok. Aan de zuidzijde van het eiland bezoekt u, aan het eind van de tocht, de onbedorven witte stranden, waar u kunt zwemmen en snorkelen.

 

Dag 08 : Siberut.

Per nachtboot keert u weer terug naar de haven van Padang.

 

Dag 09 : Jakarta.

Aankomst in de haven van Padang en transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar  Jakarta. Transfer van het vliegveld naar het hotel. Overnachting in een middenklasse hotel in Jakarta.

 

Dag 10 : Jakarta.

Vertrek uit Jakarta.

 

======================================================================================

 

14 dagen avontuurlijk Sumatra met Rafting.

( Reis : Sumatra 41 )

 

Dag 01 : Medan.

Aankomst op het vliegveld van Medan. Transfer naar het hotel. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in een hotel in Medan.

 

Dag 02 : Bohorok.

De dag begint met een stadsrondrit door Medan. U ziet de moskee, het voormalige paleis van de Sultan van Deli en een krokodillenboerderij. Daarna volgt de autorit naar Bohorok langs rubber- en oliepalm plantages. Drie nachten verblijf in Bukit Lawang Cottages.

 

Dag 03 : White Water Rafting.

Autorit naar de Wampu rivier voor de “White Water Rafting”. De Raftingtocht voert over eenvoudige stroomversnellingen en is geschikt voor sportievelingen van alle leeftijden. Een zwemdiploma is vereist. Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur. Overnachting in Bukit Lawang Cottages.

 

Dag 04 : Bohorok.

Na het ontbijt maakt u een wandeling naar de voederplaats van de Orang Utans. U ziet de afwisselende flora en fauna van het park en misschien de Siamang, de zwarte Gibbon. U kunt facultatief nog een extra wandeling maken van ongeveer drie  door de jungle van het Gunung Leuser National Park. ( Niet inbegrepen )

 

Dag 05 : Brastagi.

 

Autorit van Bohorok naar Brastagi. U ziet onderweg de Sembahe rivier en de Sikulikap waterval en brengt een bezoek aan een traditioneel Karo Batak dorp en aan de markt van Peceren. Overnachting in een hotel in Brastagi.

 

Dag 06 : Samosir.

Autorit van Brastagi naar Parapat aan het Toba Meer. Onderweg bezoekt u de Si Piso Piso waterval en een koningshuis van de Simalungun Batak. Boottocht van Parapat naar het eiland Samosir. 2 nachten verblijf in het hotel op het eiland.

 

Dag 07 : Samosir.

Boottocht over op het Toba Meer. U bezoekt de markt van Tomok en de graftombe van de Toba Batak koning Sidabutar en de traditionele Toba Batak dorpen Ambarita en Simanindo voor een dansvoorstelling

 

Dag 08 : Sipirok.

U vaart weer terug naar Parapat en rijdt vervolgens naar het plaatsje Sipirok. Onderweg bezoekt u de traditionele markt van Balige, een ananasplantage en de Sipoholon  heetwaterbronnen. Langs de oevers van de Sarulla rivier maakt u een wandeling door de natuur. Overnachting in een hotel in Sipirok.

 

Dag 09 : Bukittinggi.

Autorit van Sipirok naar Bukittinggi. U passeert onderweg het tropische regenwoud van Rimba Panti en kruidnagel en peperplantages. De bevolking gebruikt hier afgerichte apen om kokosnoten te plukken. Bij Bonjol passeert u de evenaar. Twee nachten verblijf in een hotel in Bukittinggi, gelegen in het gebied van de Minangkabau.

 

Dag 10 : Bukittinggi.

Na het ontbijt wordt eerst een rondrit door de stad gemaakt en u bezoekt daarbij de  japanse tunnel, Fort de Cock en de klokketoren Jam Gadang. Vervolgens rijdt u de stad uit voor een verkenning van het gebied van de Minangkabau. U bezoekt het traditionele dorp Rao Rao en de plaatsen Batu Sangkar en Pagaruyung met het paleis van de Minangkabau koningen. Via Padang Panjang rijdt u terug naar Bukittinggi en onderweg maakt u nog kennis met  traditionele weefkunst en houtbewerking in Pandai Sikat.

 

Dag 11 : Maninjau.

Na het ontbijt rijdt u naar Puncak Lawang. Onderweg wordt gestopt bij Koto Gadang, om de bewerking van zilver te zien. Vanaf Puncak Lawang maakt u prachtige wandeling door het tropisch regenwoud en door de rijstvelden naar Maninjau. U verblijft twee nachten in een hotel aan het meer van Maninjau.

 

Dag 12 : Maninjau.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt gaan zwemmen in het meer of gaan wandelen of fietsen in de omgeving.

 

Dag 13 : Padang.

Autorit van Maninjau naar Padang, via Pariaman. Onderweg wordt gestopt bij het Artha strand. Overnachting in een hotel in het centrum van Padang.

 

Dag 14 : Padang.

Transfer naar het vliegveld van Padang voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Ook kunt u de reis voortzetten naar Zuid Sumatra. Zie hiervoor onze programma`s vanaf Padang.

 

======================================================================================

 

23 dagen Sumatra expeditie.

( Reis : Sumatra 41 )

 

 

Dag 01 : Medan, Bukit Lawang.

Aankomst op het vliegveld van Medan. Autorit van Medan naar Bukit Lawang. Onderweg brengt u een bezoek aan een Krokodillen boerderij. Overnachting in Bukit Lawang Cottages.

 

Dag 02 : Trektocht Gunung Leuser Nationaal Park.

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de voederplaats van de Orang Oetans. Vervolgens begint u aan de trektocht door de jungle van het Gunung Leuser National Park. U ziet de afwisselende flora en fauna van het park en misschien de Siamang, de zwarte Gibbon. Alle maaltijden tijdens de trektocht zijn inbegrepen. Overnachting in een tent of bivak.

 

Dag 03 : Trektocht Gunung Leuser.

Deze dag loopt u ongeveer 7 uur door de jungle en langs de oever van de rivier. Er kan gezwommen worden in de rivier. Overnachting in een tent of bivak.

 

Dag 04 : Trektocht Gunung Leuser.

Vandaag wordt weer de gehele dag gelopen. In de namiddag keert u terug naar de bewoonde wereld.

Lunch inbegrepen. Twee nachten verblijf in een eenvoudig hotel.

 

Dag 05 : Wild Water Rafting.

Autorit naar de Wampu rivier voor de “White Water Rafting”. De Raftingtocht voert over eenvoudige stroomversnellingen en is geschikt voor sportievelingen van alle leeftijden.  Een zwemdiploma is vereist. Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur. Lunch inbegrepen. Overnachting in het hotel.

 

Dag 06 : Brastagi.

Autorit van Bohorok naar Brastagi. U ziet onderweg de Sembahe rivier en de Sikulikap waterval en brengt een bezoek aan een traditioneel Karo Batak dorp en aan de markt van Peceren. Overnachting in een hotel in Brastagi.

 

Dag 07 : Brastagi : Beklimming Sibajak vulkaan.

Vroeg in de morgen begint u aan de beklimming van de Sibayak vulkaan. Op de terugweg kan gezwommen worden in de  Lau Debukbuk heetwaterbronnen. Lunch onderweg inbegrepen. Overnachting in het hotel in Brastagi. 

 

Dag 08 : Samosir.

Autorit van Brastagi naar Parapat aan het Toba Meer. Onderweg bezoekt u de Si Piso Piso waterval en een koningshuis van de Simalungun Batak. Boottocht van Parapat naar het eiland Samosir. 2 nachten verblijf in het hotel op het eiland.

 

Dag 09 : Trektocht Samosir.

Deze hele dag verkent u het eiland Samosir. U rijdt per motorfiets  naar het dorp Tomok. In Tomok begint de wandeling naar het regen woud op het hoogste punt van het eiland. Lunch inbegrepen.

 

Dag 10 : Samosir.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 11 : Sipirok.

U vaart weer terug naar Parapat en rijdt vervolgens naar het plaatsje Sipirok. Onderweg bezoekt u de traditionele markt van Balige, een ananasplantage en de Sipoholon  heetwaterbronnen. Langs de oevers van de Sarulla rivier maakt u een wandeling door de natuur. Overnachting in een hotel in Sipirok.

 

Dag 12 : Bukittinggi.

Autorit van Sipirok naar Bukittinggi. U passeert onderweg het tropische regenwoud van Rimba Panti en kruidnagel en peperplantages. De bevolking gebruikt hier afgerichte apen om kokosnoten te plukken. Bij Bonjol passeert u de evenaar. Overnachting in een hotel in Bukittinggi, gelegen in het gebied van de Minangkabau.

 

Dag 13 : Trektocht van Puncak Lawang naar Maninjau.

Na het ontbijt rijdt u naar Puncak Lawang. Onderweg wordt gestopt bij Koto Gadang, om de bewerking van zilver te zien. Vanaf Puncak Lawang maakt u prachtige wandeling door het tropisch regenwoud en door de rijstvelden naar Maninjau. U verblijft twee nachten in een hotel aan het meer van Maninjau.

 

Dag 14 : Maninjau meer.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt gaan zwemmen in het meer of gaan wandelen of fietsen in de omgeving.

 

Dag 15 : Kersik Tuo.

Vroeg in de ochtend begint de autorit langs de plaats Solok, het Singkarak meer, het meer Dibawah en het meer Diatas. Onderweg ziet u prachtige voorbeelden van Minangkabause traditionele huizen. Overnachting in een eenvoudig logement in Kersik Tuo.

 

Dag 16 : Gunung Kerinci.

Na het ontbijt loopt u ongeveer 3 uur naar de ingang van het Nationale Park Kerinci Seblat. Daarna begint de trektocht naar de top van de berg Kerinci. De berg Kerinci is de hoogste berg van Indonesië, buiten Papua, en de top ligt op 3800 meter boven de zeespiegel. Lunch en avondeten worden bereid door de gids. Overnachting, op een hoogte van 3200 meter boven de zeespiegel, in een tent of bivak.

 

Dag 17 : Gunung Kerinci.

Vandaag bereikt u de top van de Kerinci. Nadat u daar heeft genoten van de omgeving op de top wordt begonnen aan de afdaling. U verblijft 3 nachten in het logement in Kersik Tuo.

              

Dag 18 : Trektocht Gunung Tujuh meer.

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer een uur naar het Gunung Tujuh meer. Dit mysterieuze meer ligt op 1995 meter hoogte te midden van primair tropisch regenwoud en zeven heuvels. Dit is het woongebied van de Sumatraanse tijger en de Sumatraanse olifant. Het grootste deel van de dag besteed u aan het ontdekken van het woud met haar bijzondere fauna en flora.

                       

Dag 19 : Kanotocht Sangir Rivier.

In de vroege ochtend rijdt deze dag naar de Sangir rivier. Daar begint een tocht over de rivier en door de jungle per traditionele prauw. Na deze geweldige ervaring wordt een wandeling gemaakt door de jungle en langs traditionele dorpen en rijstvelden. Overnachting in het logement.

 

Dag 20 : Bangko.

U bezoekt deze ochtend de oude moskee met haar grote trommel, de heet waterbronnen van Semurup en het meer Kerinci. Vervolgens rijdt u door de jungle van Kersik Tuo naar Banko. Lunch en avondeten zijn inbegrepen. Twee nachten verblijf in een hotel in Banko.

 

Dag 21 : Kubu.

Autorit van ongeveer 2 uur naar het Nationale Park Bukit Dua Belas. U maakt hier een wandeling de jungle in op zoek naar het traditionele Kubu volk. Picknick lunch onderweg. In de namiddag keert u terug naar het hotel in Bangko. Avondeten in het hotel.

 

Dag 22 : Bukittinggi.

Via de “Trans Sumatra Highway” rijdt u terug naar Bukittinggi. Lunch en avondeten zijn inbegrepen. Overnachting in een hotel in het centrum van Bukittinggi.

 

Dag 23 : Padang.

Transfer van Bukittinggi naar het vliegveld van Padang, via de Anai kloof, voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

U kunt internationaal aanvliegen op Medan op Noord Sumatra. Malaysia Airlines vliegt vanaf Amsterdam naar Medan via Kuala Lumpur en Singapore Airlines vliegt vanaf Amsterdam naar Medan via Singapore. Overige maatschappijen vliegen tot Jakarta en met een aansluitende binnenlandse vlucht naar Medan. Vanaf Medan en vanaf Padang vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Jakarta en vandaar eventueel verder naar ander bestemmingen binnen Indonesië. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Trektochten kunnen worden verlengd.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000.