SUMATRA

Het grote eiland Sumatra biedt een mooie combinatie van natuur en cultuur. Er zijn verschillende grote nationale parken met vulkanen, tropisch regenwoud met werkolifanten en wild als tijgers en Orang Oetans. 
Interessant zijn de traditionele culturen van de Batak van Noord Sumatra, de Minangkabau van West Sumatra en de Kubu in de provincie Jambi.
Heel bijzonder is ook een meerdaags verblijf op het eiland Nias voor de westkust van Sumatra.

Rondreizen Sumatra :

Op Sumatra bieden wij u verzorgde, comfortabele individuele rondreizen en avontuurlijke programma`s, zoals meerdaagse trektochten door de jungle.
Rondreis programma`s kunnen in overleg met u ook geheel op maat worden gemaakt, afgestemd op uw interesses, aantal dagen, fysieke mogelijkheden en budget.
Voor Orang Oetans bezoekt u het beste het speciale centrum van Bohorok en Bukit Lawang. 
Rondreis programma`s kunnen wij, in overleg met u, ook op maat maken, geheel afgestemd op uw persoonlijke interesses, aantal dagen, fysieke mogelijkheden en budget. De keuze is geheel aan u.

Rondreizen vanaf 4 dagen / 3 nachten van Medan tot Medan  :

Orang Oetans, olifanten, Batakcultuur, Tobameer. 

Rondreizen vanaf 8 dagen / 7 nachten van Medan tot Padang :

Als bovenstaande en aangevuld met bezoeken aan de Minangkabau, de plaatsen Bukittinggi, Padang en de meren Singakarak en Maninjau. Eventueel ook uit te breiden met een bezoek aan het Nationale Park Kerinci Seblat en het meer Gunung Tujuh.

Rondreizen vanaf 4 dagen / 3 nachten van Padang tot Padang :

Bezoeken aan de Minangkabau, de plaatsen Bukittinggi, Padang en de meren Singakarak en Maninjau. Eventueel ook uit te breiden met een bezoek aan het Nationale Park Kerinci Seblat en het meer Gunung Tujuh.

Overland vanaf 13 dagen / 12 nachten :

Rondreizen vanaf Medan of vanaf Padang of vanaf Palembang en tot aan de veerboot naar west Java.

Avontuurlijk :

Meerdaagse begeleide trektochten door tropisch regenwoud en met overnachtingen in tent of bivak zijn mogelijk in het Nationale Park Gunung Leuser bij Medan en in het nationale Park Kerinci Seblat, ten zuiden Van Padang. Vulkaan beklimmingen zijn mogelijk bij Brastagi op Noord Sumatra en in Kerinci Seblat. Op Zuid Sumatra kunt u een trektocht maken in Way Kambas. Raften is mogelijk bij Brastagi.

 

Aanvullende rondreizen naar andere eilanden :

Vanuit de steden Medan en Padang kunt u vliegen naar Jakarta op Java en van daaruit een rondreis beginnen over Java.
Ook is het mogelijk verder over Sumatra door te rijden naar Palembang en vandaar naar Jakarta te vliegen of geheel over de weg naar het zuiden te reizen en met de veerboot over te steken naar de westkust van Java voor het vervolg van uw rondreis.

 

Strandverblijf :

Er zijn weinig goede strandplaatsen op Sumatra. Voor de kust van Padang kunt u uw rondreis Sumatra afsluiten of onderbreken in een rustig gelegen en comfortabel resort op een klein eiland.