INDIVIDUELE RONDREIZEN ZUID EN MIDDEN SULAWESI.

 

7 daagse rondreis Zuid Sulawesi en Toraja : Reis : Sulawesi 12.

9 daagse rondreis Toraja en het Poso meer : Reis : Sulawesi 22.

12 dagen rondreis Toraja en de Togian eilanden : Reis : Sulawesi 21.

 

 

7 daagse rondreis Zuid Sulawesi en Toraja.

( Reis : Sulawesi 12 )

 

Dag 01 : Tanjung Bira.

Aankomst op het vliegveld van Makassar. Autorit van het vliegveld naar Tanjung Bira, gelegen aan de uiterste zuidoost punt van Zuid Sulawesi. Onderweg bezoekt u de Bissappu waterval in Bantaeng. Lunch onderweg. Onderweg ziet u het bouwen van de typische Buginese schoeners in Tana Beru.                Overnachting in een eenvoudig hotel in Tanjung Bira.

              

Dag 02 : Sengkang.

Sengkang is het centrum van het oude Buginese koninkrijk. In Watampone wordt het museum Andi Mapasi bezocht, waar u antiquiteiten van het oude  koninkrijk kunt zien. In de middag maakt u een boottocht over het Tempe meer en bezoekt u de vissers, die wonen in drijvende huizen. Overnachting in een eenvoudig hotel in Sengkang.

 

Dag 03 : Rantepao.

Vandaag bezoekt u een zijden weverij, waar locale vrouwen prachtige zijden stoffen maken. Vervolgens rijdt u via het visserplaatsje Palopo, aan de golf van Bone, langs een zeer spectaculaire weg omhoog naar het Toraja gebied. 3 nachten verblijf in het hotel in Rantepao.

 

Dag 04 : Rantepao.

Gehele dag verkenning van het Toraja gebied. Bezoek aan o.a. Lemo, Suaya, Londa en Kete Kesu. Lunch in een locaal restaurant.

 

Dag 05 : Rantepao.

Gehele dag verkenning van het Toraja gebied. Bezoek aan Batutumonga, Pallawa en Sa`dan. Lunch onderweg.

 

Dag 06 : Makassar.

Fraaie autorit van Rantepao naar Makassar door de bergen en langs de straat van Makassar. Lunch onderweg in Pare Pare. Overnachting in het hotel in Makassar.

 

Dag 07 : Makassar.

Stadsrondrit met een bezoek aan het VOC fort Rotterdam en transfer van het hotel naar het vliegveld van Makassar.

 

======================================================================================

 

9 daagse rondreis Toraja en het Poso meer.

( Reis : Sulawesi 22 )

 

Dag 01 : Makassar.

Aankomst op het vliegveld van Makassar. Transfer naar het hotel. Overnachting in het hotel in Makassar.

 

Dag 02 : Rantepao.

Stadsrondrit door Makassar met een bezoek aan fort Rotterdam en de oude haven met houten Makassaarse en Buginese boten. ( Pinisi) Autorit van Makassar naar Rantepao, het culturele centrum van de Toraja. Lunch onderweg in Pare Pare. 2 nachten verblijf in het hotel in Rantepao.

 

Dag 03 : Rantepao.

Gehele dag verkenning van het Toraja gebied met bezoeken aan Londa, Lemo, Kete Kesu en Nanggala. Lunch onderweg.

 

Dag 04 : Pendolo.

Autorit naar Pendolo aan de zuid oever van het Posomeer. U daalt eerst langs een zeer spectaculaire weg af naar het haven stadje Palopo en rijdt vervolgens langs de Golf van Bone en de plaats Wotu naar het hart van Sulawesi. Lunch onderweg. In de middag brengt u een bezoek aan het irrigatie project van Batu Citundac. Overnachting in Pendolo.

 

Dag 05 : Tentena.

De dag begint met een boottocht van ongeveer 3 uur over het Posomeer van Pendolo naar Tentena. Lunch in Tentena. Na de lunch wordt de twaalfdelige waterval Wera Salopa in Tonusu bezocht. Een bezoek aan een Balinees “Transmigrasi” dorp staat ook op het programma. Overnachting in Tentena.

        

Dag 06 : Tentena.

Na het ontbijt bezoekt u de Pamona grotten. Lunch onderweg. Verdere middag ter vrije besteding. U kunt een wandeling maken of  uitrusten aan de oever van het meer.

 

Dag 07 : Palu.

Autorit van Tentena naar de havenplaats Palu, aan de straat van Makassar. Onderweg wordt de Sulewana waterval bekeken, die zich uitstrekt over een aftstand van maar liefst één kilometer. Lunch onderweg in het plaatsje Poso. 2 nachten verblijf in het hotel in Palu of aan het strand van Tanjung Karang.

 

Dag 08 : Palu.

Na het ontbijt volgt een tocht naar Donggala, gelegen ten noorden van Palu. U bezoekt Kampong Lere met het traditionele Adat huis van Joyo Kodi, de voormalige koning van de Kaili stam. U maakt ook een wandeling door het vissersdorp Bonga Pangga. Een picknick lunch op het strand sluit het programma af, waarna u per “Bendi” paardenkoets een rit maakt door het dorp en de haven.

 

Dag 09 : Palu.

Transfer naar het vliegveld van Palu.

 

======================================================================================

 

12 dagen rondreis Toraja en de Togian eilanden.

 ( Reis : Sulawesi 21 )

 

Dag 01 : Makassar.

Aankomst op het vliegveld van Makassar. Autorit direct naar Rantepao, het culturele centrum van de Toraja. De rit voert eerst langs de straat van Makassar naar Pare Pare en vervolgens de bergen in naar het gebied van de Toraja. Lunch onderweg in Pare Pare. 2 nachten verblijf in het hotel in Rantepao.

 

Dag 02 : Rantepao.

Gehele dag verkenning van het Toraja gebied met bezoeken aan Londa, Lemo, Kete Kesu en Nanggala. Lunch onderweg.

 

Dag 03 : Pendolo.

Autorit naar Pendolo aan de zuid oever van het Posomeer. U daalt eerst langs een zeer spectaculaire weg af naar het haven stadje Palopo en rijdt vervolgens langs de Golf van Bone en de plaats Wotu naar het hart van Sulawesi. Lunch onderweg. In de middag brengt u een bezoek aan het irrigatie project van Batu Citundac. Overnachting in Pendolo.

 

Dag 04 : Tentena.

De dag begint met een boottocht van ongeveer 3 uur over het Posomeer van Pendolo naar Tentena. Lunch in Tentena. De verdere middag is ter vrije besteding. Overnachting in Tentena.

        

Dag 05 : Tentena.

Na het ontbijt wordt de twaalfdelige waterval Wera Salopa in Tonusu bezocht. Een bezoek aan een Balinees “Transmigrasi” dorp staat ook op het programma. Lunch onderweg. De middag is ter vrije besteding. U kunt een wandeling maken of  uitrusten aan de oever van het meer.

 

Dag 06 : Ampana.

Autorit van Tentena naar Ampana. Onderweg wordt de Sulewana waterval bezocht, die zich uitstrekt over een aftstand van maar liefst één kilometer. Lunch onderweg. Verder rijdt u langs schilderachtige dorpjes en Kokospalm plantages. Overnachting in Ampana.

 

Dag 07 : Togian Eilanden.

Per motorboot maakt u de oversteek naar de Togian eilanden. De eenvoudige lunch wordt aan boord gebruikt. In de middag komt u aan op Bomba, een van de Togian eilanden. 4 nachten verblijft u in eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie op het eiland Bomba.

 

Dag 08 : Togian Eilanden.

De gehele dag verkent u met een lokale boot de nabij gelegen eilanden. U bezoekt het dorp Kuling Kenari waar de Bajau hun huizen bouwen met de koraalstenen. Lunch in het Resort. Middag ter vrije besteding.

 

Dag 09 : Togian Eilanden.

Gedurende de ochtend maakt u een eenvoudige andeling naar het dorp Bomba. U ziet de bereiding van palmsuiker. Lunch onderweg. Middag ter vrije besteding.

 

Dag 10 : Togian Eilanden.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt uitrusten aan het strand, snorkelen of een proef duikles nemen.

 

Dag 11 : Palu.

Na het ontbijt wordt u per boot teruggebracht naar Ampana. Daarna volgt de autorit naar Palu, de hoofdstad van Centraal Sulawesi. Lunch onderweg. Overnachting in het hotel in Palu.

 

Dag 12 : Palu.

Transfer naar het vliegveld van Palu.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

U vliegt naar Makassar vanaf of via Jakarta of Denpasar / Bali. Internationale vluchten tot Jakarta of Bali en met een aansluitende binnenlandse vlucht naar Makassar. Vanaf Makassar, Palu en Manado vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Jakarta en vandaar eventueel verder naar ander bestemmingen binnen Indonesië of met een internationale vlucht naar Europa. Van Palu naar Manado vliegt u met een binnenlandse vlucht via Makassar. Singapore Airlines ( Silk Air ) vliegt als enige maatschappij internationaal aan op Manado via Singapore.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000