AVONTUURLIJK NOORD SULAWESI

 

Avontuurlijke rondreis Minahassa “Reis : Sulawesi 37.

 

Avontuurlijke rondreis Minahassa.

( Reis : Sulawesi 37 )

 

Dag 01 : Tomohon.

Aankomst op het vliegveld van Manado. Aansluitend begint u aan een verkenning van de streek van de Minahassa. U rijdt u allereerst naar de plaats Tomohon. Onderweg bezoekt u de oude Waruga sarcofagen in de plaats Sawangan, waar belangrijke mensen in foetus houding in werden bijgezet. In het dorp Woloan ziet u hoe de bewoners een soort bouwpakketten voor traditionele huizen maken en in het dorp Pulutan wordt een pottenbakkerij bezocht. Verder staat een bezoek aan het Lahendong meer op het programma, waarvan het water onder invloed van vulkanisme voortdurend van kleur verandert. Aan het eind van de middag arriveert u bij het hotel in Tomohon.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Onong Palace in Tomohon op basis van standaard kamers  (☼☼☼)

 

Dag 02 : Tomohon.

Aan het begin van de ochtend rijdt u van Tomohon naar de plaats Tondano en begint u aan een fietstocht rond het gelijknamige meer en door kleine verscholen Minahasa dorpen en langs de uitgestrekte velden. Deze fietstocht gaat door zo goed als vlak terrein met hier en daar enkele lage heuvels. Het gebied ligt een stuk boven zeeniveau, waardoor de temperatuur behaaglijk is. Halverwege de tocht is er gelegenheid een bad te nemen in een warm waterbron. Na de fietstocht wordt u met de auto terug gebracht naar het hotel in Tomohon.

 

Dag 03 : Tangkoko.

In de voege morgen rijdt u naar de voet van de 1300 meter hoge vulkaan Mahawu. De klim naar de top begint op een hoogte van 1000 meter en duurt ongeveer een uur. Boven gekomen kunt u genieten van een goed zicht op de krater en van een uitzicht over de Bunaken archipel voor de noordkust. Hierna begint u aan de afdaling terug naar de auto en onderweg bezoekt u de Kali waterval en enkele kleine dorpen.

N.B. : voor alle wandelingen in dit programma, maar met name voor de beklimming van een vulkaan adviseren wij goede, stevige bergwandelschoenen met profielzolen. 

Na de wandeling vervolgt u de rit naar het Tangkoko Nationale Park. Dit regenwoud is een beschermd natuur gebied en u kunt hier allerlei wilde dieren zien, als de neushoornvogels, Macaca Nigrum ( zwarte Makaak ) en het  spookdiertje Tarsius Spectrum . Het avondeten is inbegrepen. Rond zonsondergang  maakt u een wandeling door het woud op  zoek naar het schuwe Tarsius aapje.

Overnachting in het eenvoudige Tangkoko Lodge op basis van standaardkamers met airco. (☼☼)

 

Dag 04 : Manado.

In de vroege ochtend maakt u een tweede wandeling door het bos. Na terugkomst in de lodge volgt het ontbijt. Na het ontbijt wordt u naar de stad Manado gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

3 nachten verblijft u in het middenklasse Cocotinos Resort op basis van een kamer met tuinzicht. Dit hotel ligt op drie kwartier rijden van het vliegveld van Manado. De kamer heeft een eigen terras en ligt in een grote tuin met groot zwembad. Het hotel beschikt over een goed restaurant en een eigen duikcentrum, waar u ook snorkelspullen kunt huren. (☼☼☼☼)

 

Dag 05 : Manado.

Deze hele dag maakt u vanuit Manado een boottocht naar het eiland Bunaken in het Bunaken Nationale Park.

Vanaf het eiland kunt u zwemmen en snorkelen boven een van de mooiste koraalriffen van Indonesië of een wandeling maken over het strand of over het eiland. Voor snorkeluitrusting wordt gezorgd. De lunch is inbegrepen.

Aan het eind van de middag keert u terug naar Manado en naar het hotel.

 

Dag 06 : Manado.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 07 : Manado.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Manado.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

U vliegt naar Manado vanaf of via Jakarta. Internationale vluchten tot Jakarta of Bali en met een aansluitende binnenlandse vlucht naar Makassar. Vanaf Makassar vliegt u direct naar Manado en vanaf Palu vliegt u via Makassar naar Manado. Singapore Airlines ( Silk Air ) vliegt als enige maatschappij internationaal aan op Manado via Singapore. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Een programma voor een OVERLAND van Makassar naar Manado, Trans Sulawesi, vindt u elders op onze website onder Overland Sulawesi.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000