Toraja
3 dagen
4 dagen
5 dagen

Zuid en Toraja
5 dagen
7 dagen

Avontuurlijk
12 dagen
Zuid en midden
Minahassa
Toraja

Noord en Manado
4 dagen
5 dagen

Overland
19 dagen

Hotels
Makassar
Rantepao
Palu
Noord Sulawesi

Reserveren
Verzekering
Offerte aanvraag

SULAWESI

Het grote eiland Sulawesi, het vroegere Celebes, heeft de vorm van een orchidee. De zuidkusten worden hoofdzakelijk bewoond door islamitische zeevarende volken met eigen tradities, als de Boeginesen en de Makassaren. In het binnenland wonen voornamelijk christelijke en deels nog animistische volken met eigen gebruiken en rituelen. Veel delen van het eiland zijn nog moeilijk toegankelijk en vaak niet met wegen onderling verbonden. Het noordelijk deel van het eiland, de zogenaamde Minahassa met de hoofdstad Manado is voornamelijk christelijk. In het bijzonder het  gebied van de Toraja in het noorden van Zuid Sulawesi zal beslist een van de culturele hoogtepunten van uw reis door Indonesië zijn.
Het centrale deel van het eiland, tussen het Poso meer en de havenstad Palu is bijzonder interessant voor liefhebbers van ongerepte natuur en cultuur. De kust van Noord Sulawesi is een van de mooiste snorkel en duikplekken in de wereld

Rondreizen Sulawesi :

Op Sulawesi bieden wij u verzorgde, comfortabele individuele rondreizen en avontuurlijke programma`s met fietstochten, raften, wandelen en meerdaagse trektochten.
U kunt uw individuele rondreis Sulawesi beperken tot een bezoek aan het zeer bijzondere Toraja gebied met haar traditionele Tongkonan huizen, rots graven en uniek begrafenis rituelen. U rijdt hier naar toe vanaf de hoofdstad Makassar aan de zuidkust. Dit programma is verder uit te breiden met een rondreis door het gebied van de Boeginesen, het Tempe meer bij Sengkang en het prachtige Karstgebergte rond de plaats Maros.
Vanuit het Toraja gebied kunt u uw rondreis verder uitbreiden met een rondreis Centraal Sulawesi. U boekt hier het Poso meer en de megalieten stenen bij Tentena. Eventueel is het hoer mogelijk de Bada vallei en het Nationale Park Lore Lindu te bezoeken. U eindigt uw reis dan in de plaats Palu, vanwaar u terug vliegt naar Makassar.
Vanuit Palu kunt u ook nog verdere over de weg tot aan Manado door een zeer traditionele en weinig door toeristen bezochte omgeving.
Rondreis programma`s kunnen wij, in overleg met u, ook op maat maken, geheel afgestemd op uw persoonlijke interesses, aantal dagen, fysieke mogelijkheden en budget. De keuze is geheel aan u.

Rondreizen van Makassar tot Makassar :

Toraja gebied vanaf 3 dagen / 2 nachten.
Zuid Sulawesi en Toraja vanaf 5 dagen / 4 nachten.

Rondreizen van Makassar tot Palu :

Zuid en centraal Sulawesi vanaf 12 dagen / 11 nachten.

Rondreizen van Makassar tot Manado :

Overland Sulawesi vanaf 19 dagen / 18 nachten.

Avontuurlijk :

Meerdaagse begeleide trektochten met overnachtingen in eenvoudige dorpshuizen zijn mogelijk in het Toraja gebied van Zuid Sulawesi en in de Bada vallei en het Lore Lindu Nationale Park in Centraal Sulawesi
Raften is mogelijk in het Toraja gebied. Fietsen en dag wandelingen kunnen worden ingevoegd in Zuid Sulawesi, het Toraja gebied en noord Sulawesi.

Verbindingen met andere eilanden :

Vanaf Jakarta op West Java of vanaf Bali kunt u naar Makassar vliegen en van daaruit een rondreis Zuid Sulawesi beginnen. Vanaf Makassar vliegt u eenvoudig door naar Manado op Noord Sulawesi of naar de Molukken en Papua. Vanaf Manado vliegt u naar de Noordelijke Molukken.
Singapore Airlines vliegt vanaf Singapore rechtstreeks naar Manado en weer retour naar Singapore.

Strandverblijf :

Zuid Sulawesi  :

Er is middenklasse accommodatie aan het strand bij  Bira op een halve dag rijden van Makassar.

Centraal Sulawesi :

In de plaats Tanjung Karang even ten zuiden van Palu aan de westkust is goede middenklasse accommodatie.
De liefhebbers van rust in een traditionele omgeving buiten alle toeristen plaatsen kunnen een rondreis Centraal Sulawesi onderbreken met een verblijf op de Togian eilanden in de golf van Tomini.

Noord Sulawesi :

Aan de kust bij Manado of op het eiland Bunaken bieden wij comfortabele strand accommodatie in een van de beste duikgebieden van Indonesië.