TREKTOCHTEN BALIEM VALLEI.

 

8 daagse trektocht Zuidelijke Baliem Vallei A : Reis : Papua 04.

8 daagse trektocht Zuidelijke Baliem Vallei B : Reis : Papua 05.

 

Eenvoudige hotels / 4 nachten verblijf in zeer eenvoudige lokale huizen / Volpension. Stevige dag wandelingen met flinke klimmen. Traditioneel feest.

 

8 daagse trektocht Zuidelijke Baliem Vallei ( A ).

( Reis : Papua 04 )

 

Dag 01 : Jayapura.

Aankomst in Jayapura. Vlucht van Jayapura naar Wamena, de hoofdplaats van de Baliem Vallei. Transfer naar het Baliem Pilamo hotel. Lunch in een restaurant in Wamena. Na de lunch kunt u rondkijken in Wamena en een bezoek brengen aan de markt.

 

Dag 02 : Tangma.

Na het ontbijt rijdt u ongeveer anderhalf uur  naar Sogokmo, het startpunt van de trektocht. U wordt begeleid door een gids, een kok en dragers voor uw bagage. De komende dagen zijn alle maaltijden inclusief. De wandeling vandaag duurt ongeveer 5 uur en voert tussen de tuinen door naar het dorp Tangma.  U overnacht daar in een huis van de missie.

 

Dag 03 : Ibiroma.

Vanaf Tangma wordt de trektocht 2 uur lang bergopwaarts voortgezet. U loopt langs de tuinen van de bevolking en ziet het dagelijks leven van de vriendelijke Dani. Het uitzicht over de vallei is geweldig. In de namiddag wordt na ongeveer 3 uur lopen het dorp Ibiroma bereikt. U overnacht in een lokaal huis.

 

Dag 04 : Ibiroma.

Vandaag is er weinig inspannend programma en bekijkt u de omgeving van Ibiroma. In het dorp Lilise ziet u traditionele dansen van de Dani. Overnachting in Ibiroma.

 

Dag 05 : Userem.

Vanaf Ibiroma, in de zuidelijke Baliem Vallei loopt u in anderhalf uur naar de brug over de Baliem rivier en vervolgt de trektocht in de noordelijke Baliem Vallei. Na een rustpauze bij de rivier wordt de wandeling voortgezet naar het dorp Userem. Na ongeveer anderhalf uur bereikt u dit dorp. In de namiddag heeft u de gelegen het dorp te bekijken. Overnacht wordt in het missiehuis.

 

Dag 06 : Wamena.

In ongeveer 4 uur loopt u naar het dorp Ugem aan de overzijde van de Mugi rivier. Daarna gaat het verder, via Seinma,  naar het dorp Sogokmo. Vanaf Sogokmo rijdt u in anderhalf uur terug naar Wamena. Avondeten en overnachting in het Baliem Pilamo hotel.                           

 

Dag 07 : Jayapura.

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Wamena. Vlucht van Wamena naar Jayapura. Na aankomt in Sentani maakt u een rondrit door de omgeving en brengt een bezoek aan het McArthur monument, het museum van Abepura en de Hamadi markt. Ook maakt u een boottocht over het Sentani meer en bezoekt een traditioneel dorp. De lunch is in een restaurant aan het meer. Avondeten en overnachting in het Sentani Indah hotel.

 

Dag 08 : Jayapura.

Transfer naar het vliegveld van Jayapura voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

====================================================================================

 

8 daagse Trektocht Zuidelijke Baliem Vallei ( B ).

( Reis : Papua 05 )

 

Dag 01 : Aankomst Jayapura. Overnachting hotel Sentani meer.

Dag 02 : Vlucht Sentani – Wamena. Start 5 daagse trektocht Baliem Vallei : Wamena – Hitugi.

Dag 03 : Trektocht Baliem Vallei : Hitugi - Syokosimo.

Dag 04 : Trektocht Baliem Vallei : Syokosimo - Jiwika.

Dag 05 : Trektocht Baliem Vallei : Jiwika – Kurima - Wamena

Dag 06 : Einde trektocht. Overnachting hotel Wamena.

Dag 07 : Vlucht Wamena – Sentani. Excursie omgeving Jayapura. Overnachting hotel Sentani meer.

Dag 08 : Transfer van hotel naar vliegveld Sentani.

Bijzonderheden : Eenvoudige hotels / 4 nachten verblijf in zeer eenvoudige lokale huizen / Volpension. Stevige dag wandelingen met flinke klimmen. Traditioneel feest.

 

======================================================================================

 

Bij de reis inbegrepen :

Hierboven genoemd programma.

Vlucht Jayapura – Wamena en v.v.

Alle transfers.

Genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

Zeer eenvoudige accommodatie in de dorpen.

Volpension vanaf de lunch op dag 01 tot en met het ontbijt op dag 08.

Vervoer per auto of busje met airconditioning.

Engels sprekende lokale gids.

Dragers en kok.

 

Niet inbegrepen :

Internationale vluchten.

Luchthavenbelastingen.

Binnenlandse vluchten naar Jayapura.

Reis- en annuleringsverzekering.

Drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Visa en lokale vergunningen.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Deze rondreis kan met onze andere rondreizen gecombineerd worden of worden aangepast aan uw speciale wensen. Wij raden u aan deze rondreis te eindigen met een verblijf van minimaal 2 nachten op Bali of in Jakarta. Voor deze reis is een goede conditie en wandelervaring vereist. Aangegeven duur van de wandelingen zijn relatief en afhankelijk van uw conditie. Voor deze reis is een goede conditie en wandelervaring vereist.

 

U vliegt met een binnenlandse vlucht naar Jayapura vanaf Jakarta of vanaf Bali en deze vluchten gaan ook langs dezelfde route retour. Vanaf Jakarta vliegt u meestal met stops onderweg in Makassar en Biak. Dat betekent dat u uw vlucht daar ook zou kunnen onderbreken of beginnen voor een bezoek aan Sulawesi of Biak. De binnenlandse vlucht vanaf Bali gaat via Timika aan de zuidkust van Papua. Deze laatste verbinding biedt u de mogelijkheid uw reis naar Papua op Bali te eindigen. De overig vliegvelden van Papua zijn te bereiken vanuit Jakarta of met een of meerdere malen overtappen vanuit nader plaatsen in Indonesië.

De Baliem Vallei en overige bestemmingen in de binnenlanden van Papua zijn uitsluitend via de lucht te bereiken De vliegvelden en strips in de binnenlanden van Papua worden in de meeste gevallen aangevlogen vanuit Jayapura. Vanwege het gebruik van kleine vliegtuigen met turboprop en zonder drukcabine en vanwege de hoogte van de bergen in het binnenland moeten deze kleine vliegtuigen vaak tussen de bergen doorvliegen. Dat kan uitsluitend bij goed zicht en onder goede weersomstandigheden. Veelal wordt er zoveel mogelijk in de vroege ochtend gevlogen. Vluchtenschema`s op papier zijn daardoor  in de praktijk niet te handhaven. Dat is de reden, dat wij voor de vluchten naar het binnenland geen vluchten schema`s geven. Ons advies is voorafgaand aan uw verblijf in het binnenland minimaal één overnachting te maken in Jayapura. Daarnaast adviseren wij u voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis, nog minimaal één nacht te verblijven in Jakarta of op Bali.

Wij adviseren u graag over de beste vluchten voor een combinatie van andere eilanden met Papua.

 

Bijzondere omstandigheden om rekening mee te houden :

De Baliem Vallei ligt hoog boven de zeespiegel en de temperatuur daalt `s avonds tot onder de 15 graden. De zon is krachtig en het verdiend aanbeveling u goed te beschermen tegen ultraviolette straling. Voor de langere wandelingen, maar ook voor een kort bezoek aan dorpen zijn goede wandelschoenen noodzakelijk. Ook tijdens de eenvoudige wandelingen en bij het bezoek aan dorpen zult u hier en daar door de modder moeten lopen, over hekjes moeten klimmen en hangbruggen moeten passeren. Mensen die slecht ter been zijn kunnen weinig uitrichten in de Baliem Vallei !

 

Bevolking en lokale omstandigheden :

Respecteert u de gebruiken van de lokale bevolking. Zij nemen voor alles ruim de tijd. Ongedierte in locale dorpen en huizen is onvermijdelijk.

 

Vluchten en wegconditie :

Aangezien vluchten naar de Baliem Vallei en er weer uit alleen kunnen worden uitgevoerd bij helder weer, kan het voorkomen dat vluchten worden uitgesteld of zelfs geannuleerd. Door weersomstandigheden kan het ook voorkomen dat geplande programma onderdelen komen te vervallen of moeten worden aangepast. Wij doen onze uiterste best uw programma zo goed en zo volledig mogelijke uit te voeren. Tabula Rasa Travel en de plaatselijke agent zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door de omstandigheden buiten ons om.

Er zal dus af en toe moeten worden geïmproviseerd. Maar dat alles is ook weer en deel van de charme van dit gebied.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000