TREKTOCHTEN BALIEM VALLEI.

 

11 daagse trektocht Zuidelijke Baliem Vallei : Reis Papua 09.

 

11 DAAGSE TREKTOCHT ZUIDELIJKE BALIEM VALLEI.

( Reis : Papua 09 )

 

Dag 01 : Jayapura.

Aankomst in Jayapura. Transfer van het vliegveld Sentani naar het hotel Sentani Indah. Avondeten en overnachting in het hotel.

 

Dag 02 : Wamena.

Transfer naar het vliegveld. Vlucht van Jayapura naar Wamena, de hoofdplaats van de Baliem Vallei.                Transfer naar het Baliem Pilamo hotel. In het hotel wordt het programma doorgenomen. De komende dagen zijn alle maaltijden inclusief. Voor en na de lunch brengt u een bezoek aan de markt van Wamena, de hangbrug bij Sinatma en het traditionel dorp Suroba. Overnachting in het hotel.

 

Dag 03 : Kisile.

Na het ontbijt rijdt u ongeveer een half uur naar Kurima. Hier begint de trektocht. U wordt begeleid door een gids, een kok en dragers voor uw bagage. De wandeling vandaag duurt ongeveer twee uur en voert naar het dorp Kisile. In de namiddag heeft u de gelegenheid het dorp te verkennen.               Avondeten en overnachting in een lokaal huis.

 

Dag 04 : Wamarek.

Vandaag loopt u in ongeveer 5 uur naar Wamarek. Het pad loopt door een heuvelachtig terrein en het fascinerende landschap van de Baliem Vallei. Avondeten en overnachting in een lokaal huis.

 

Dag 05 : Wesagalep.

Vandaag loopt u in ongeveer 5 uur naar het dorp Wesagalep. Het pad loopt door tuinen en bos.  Overnachting in een lokaal huis.

 

Dag 06 : Pukam.

Vandaag loopt u ongeveer 5 uur door een zeer afwisselend heuvellandschap naar het dorp Pukam.                Overnachting in een lokaal huis.

 

Dag 07 : Userem.

Vandaag steekt u de Baliem rivier over op weg naar het dorp Userem. U passeert verschillende Dani dorpen en wordt overal enthousiast verwelkomd door de vriendelijke bevolking. Na aankomst is er gelegenheid het dorp te bekijken. Overnachting in een lokaal huis.

 

Dag 08 : Jiwika.

In ongeveer 5 uur loopt u vandaag, via Ugem, naar Sogokmo. Van Sogokmo rijdt u vervolgens terug naar de hoofdplaats Wamena. De lunch wordt gebruikt in een restaurant. Na de lunch rijdt u door naar een ander Kurulu in een ander deel van de Vallei. In het dorp Jiwika kunt u de beroemde 25 jaar oude mummie zien. U overnacht in een Guesthouse in Jiwika.

 

Dag 09 : Wamena.

Na het ontbijt maakt u een wandeling van een uur naar de zoutbron van Iluerainma. Hier kunt u zien hoe de bewoners van de omringende dorpen het zout winnen, dat zo belangrijk is om in de vallei te kunnen overleven. Het pad omhoog naar de zoutbron is stijl en kan erg modderig zijn ! Overleg tevoren met de gids of deze klim voor u te doen is. In het dorp wordt zal voor u een varkenfeest worden georganiseerd. Overnachting in het Baliem Pilamo hotel in Wamena.                   

 

Dag 10 : Jayapura.

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld. Vlucht van Wamena naar Jayapura. Na aankomst op het vliegveld van Jayapura volgt een rondrit door de omgeving van Sentani en Jayapura. U bezoekt het MacArthur monument, het museum van Abepura, de Hamadi markt en maakt een boottocht over het Sentani meer. Lunch in een locaal Restaurant. Overnachting in het Sentani Indah hotel bij het vliegveld Sentani.

 

Dag 11 : Jayapura.

Transfer naar het vliegveld Sentani voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

 

Bij de reis inbegrepen :

Hierboven genoemd programma.

Vlucht Jayapura – Wamena en v.v.

Alle transfers.

Genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

Zeer eenvoudige accommodatie in de dorpen.

Volpension vanaf de lunch op dag 01 tot en met het ontbijt op dag 10.

Vervoer per auto of busje met airconditioning.

Engels sprekende lokale gids.

Dragers en kok.

 

Niet inbegrepen :

Internationale vluchten.

Luchthavenbelastingen.

Binnenlandse vluchten naar Jayapura.

Reis- en annuleringsverzekering.

Drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Visa en lokale vergunningen.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Deze rondreis kan met onze andere rondreizen gecombineerd worden of worden aangepast aan uw speciale wensen. Wij raden u aan deze rondreis te eindigen met een verblijf van minimaal 2 nachten op Bali of in Jakarta. Voor deze reis is een goede conditie en wandelervaring vereist. Aangegeven duur van de wandelingen zijn relatief en afhankelijk van uw conditie. Voor deze reis is een goede conditie en wandelervaring vereist.

 

U vliegt met een binnenlandse vlucht naar Jayapura vanaf Jakarta of vanaf Bali en deze vluchten gaan ook langs dezelfde route retour. Vanaf Jakarta vliegt u meestal met stops onderweg in Makassar en Biak. Dat betekent dat u uw vlucht daar ook zou kunnen onderbreken of beginnen voor een bezoek aan Sulawesi of Biak. De binnenlandse vlucht vanaf Bali gaat via Timika aan de zuidkust van Papua. Deze laatste verbinding biedt u de mogelijkheid uw reis naar Papua op Bali te eindigen. De overig vliegvelden van Papua zijn te bereiken vanuit Jakarta of met een of meerdere malen overtappen vanuit nader plaatsen in Indonesië.

De Baliem Vallei en overige bestemmingen in de binnenlanden van Papua zijn uitsluitend via de lucht te bereiken De vliegvelden en strips in de binnenlanden van Papua worden in de meeste gevallen aangevlogen vanuit Jayapura. Vanwege het gebruik van kleine vliegtuigen met turboprop en zonder drukcabine en vanwege de hoogte van de bergen in het binnenland moeten deze kleine vliegtuigen vaak tussen de bergen doorvliegen. Dat kan uitsluitend bij goed zicht en onder goede weersomstandigheden. Veelal wordt er zoveel mogelijk in de vroege ochtend gevlogen. Vluchtenschema`s op papier zijn daardoor  in de praktijk niet te handhaven. Dat is de reden, dat wij voor de vluchten naar het binnenland geen vluchten schema`s geven. Ons advies is voorafgaand aan uw verblijf in het binnenland minimaal één overnachting te maken in Jayapura. Daarnaast adviseren wij u voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis, nog minimaal één nacht te verblijven in Jakarta of op Bali.

Wij adviseren u graag over de beste vluchten voor een combinatie van andere eilanden met Papua.

 

Bijzondere omstandigheden om rekening mee te houden :

De Baliem Vallei ligt hoog boven de zeespiegel en de temperatuur daalt `s avonds tot onder de 15 graden. De zon is krachtig en het verdiend aanbeveling u goed te beschermen tegen ultraviolette straling. Voor de langere wandelingen, maar ook voor een kort bezoek aan dorpen zijn goede wandelschoenen noodzakelijk. Ook tijdens de eenvoudige wandelingen en bij het bezoek aan dorpen zult u hier en daar door de modder moeten lopen, over hekjes moeten klimmen en hangbruggen moeten passeren. Mensen die slecht ter been zijn kunnen weinig uitrichten in de Baliem Vallei !

 

Bevolking en lokale omstandigheden :

Respecteert u de gebruiken van de lokale bevolking. Zij nemen voor alles ruim de tijd. Ongedierte in locale dorpen en huizen is onvermijdelijk.

 

Vluchten en wegconditie :

Aangezien vluchten naar de Baliem Vallei en er weer uit alleen kunnen worden uitgevoerd bij helder weer, kan het voorkomen dat vluchten worden uitgesteld of zelfs geannuleerd. Door weersomstandigheden kan het ook voorkomen dat geplande programma onderdelen komen te vervallen of moeten worden aangepast. Wij doen onze uiterste best uw programma zo goed en zo volledig mogelijke uit te voeren. Tabula Rasa Travel en de plaatselijke agent zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door de omstandigheden buiten ons om.

Er zal dus af en toe moeten worden geïmproviseerd. Maar dat alles is ook weer en deel van de charme van dit gebied.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000