RONDREIZEN BALIEM VALLEI.

 

5 dagen Baliem Vallei : Reis Papua 02.

 

5 dagen Baliem Vallei. 

( Reis : Papua 02 )

 

Dag 01 : Jayapura.

Aankomst op het vliegveld Sentani van Jayapura. Transfer van het vliegveld naar het hotel. Rest van de dag ter vrije besteding. Diner en overnachting in het Sentani Indah hotel bij het vliegveld.

 

Dag 02 : Wamena.

Transfer van het hotel naar het vliegveld Sentani. Vroege vlucht van Sentani naar Wamena in de Baliem Vallei. Transfer van het vliegveld naar het hotel. Bezoek aan een traditioneel Dani dorp en een hangbrug. Lunch in een locaal restaurant. Diner in het hotel. 2 nachten verblijf in het Baliem Pilamo hotel bij Wamena.

 

Dag 03 : Wamena.

Gehele dag verkenning van de Noordelijke Baliem vallei. Autorit naar Jiwika en een bezoek aan een zoutmijn, waar de vrouwen zout winnen uit een zoutwaterbron. Bezoek aan het dorp Supaima, waar de beroemde mummie wordt bewaard. Lnch in een locaal restaurant. Wandeling naar het dorp Anemoigi voor het bijwonen van een varkensfeest. Indien nog tijd beschikbaar een bezoek aan het dorp Waga Waga en de grot Kontilola. Diner in het hotel.

 

Dag 04 : Jayapura.

Transfer van het hotel naar het vliegveld. Vlucht van Wamena naar Jayapura. N aankomst op het vliegveld van Jayapura volgt een rondrit door de omgeving van Sentani en Jayapura. U bezoekt het MacArthur monument, het museum van Abepura, de Hamadi markt en maakt een boottocht over het Sentani meer. Lunch in een locaal Restaurant. Overnachting in het Sentani Indah hotel in Sentani.

 

Dag 05 : Jayapura.

Transfer naar het vliegveld Sentani voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

 

Bij het arrangement  is inbegrepen :

Vluchten Jayapura – Wamena en v.v.

Alle transfers.

Genoemde hotels op basis van logies en ontbijt.

Volpension vanaf het diner op dag 01 tot en met het ontbijt op dag 05.

Vervoer per auto of busje met airconditioning.

Engels sprekende lokale gids.

Regionale reisvergunningen.

 

Niet inbegrepen :

Internationale vluchten.

Luchthavenbelastingen.

Binnenlandse vluchten tot Jayapura en retour.

Reis- en annuleringsverzekering.

Fooien, drankjes en persoonlijke uitgaven.

Visa Indonesië.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

U vliegt met een binnenlandse vlucht naar Jayapura vanaf Jakarta of vanaf Bali en deze vluchten gaan ook langs dezelfde route retour. Vanaf Jakarta vliegt u meestal met stops onderweg in Makassar en Biak. Dat betekent dat u uw vlucht daar ook zou kunnen onderbreken of beginnen voor een bezoek aan Sulawesi of Biak. De binnenlandse vlucht vanaf Bali gaat via Timika aan de zuidkust van Papua. Deze laatste verbinding biedt u de mogelijkheid uw reis naar Papua op Bali te eindigen. De overig vliegvelden van Papua zijn te bereiken vanuit Jakarta of met een of meerdere malen overtappen vanuit nader plaatsen in Indonesië.

De Baliem Vallei en overige bestemmingen in de binnenlanden van Papua zijn uitsluitend via de lucht te bereiken De vliegvelden en strips in de binnenlanden van Papua worden in de meeste gevallen aangevlogen vanuit Jayapura. Vanwege het gebruik van kleine vliegtuigen met turboprop en zonder drukcabine en vanwege de hoogte van de bergen in het binnenland moeten deze kleine vliegtuigen vaak tussen de bergen doorvliegen. Dat kan uitsluitend bij goed zicht en onder goede weersomstandigheden. Veelal wordt er zoveel mogelijk in de vroege ochtend gevlogen. Vluchtenschema`s op papier zijn daardoor  in de praktijk niet te handhaven. Dat is de reden, dat wij voor de vluchten naar het binnenland geen vluchten schema`s geven. Ons advies is voorafgaand aan uw verblijf in het binnenland minimaal één overnachting te maken in Jayapura. Daarnaast adviseren wij u voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis, nog minimaal één nacht te verblijven in Jakarta of op Bali.

Wij adviseren u graag over de beste vluchten voor een combinatie van andere eilanden met Papua.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000