Baliem en Yali expedities.

 

Tabula Rasa Travel organiseert ook langere expedities in Papua voor u naar meer afgelegen gebieden. Vanwege het gebruik van charter vliegtuigen en de noodzakelijk van dragers, gidsen en eigen kok zijn deze reizen op individuele basis, dus met een klein aantal personen, relatief duur. Hoe meer personen deelnemen, hoe lager de prijs per persoon komt te liggen. Behalve op individuele basis, kunnen wij u ook indien in een grotere groep, zodat uw prijs daardoor lager zal uitvallen.  U reist in dat geval in een internationaal gezelschap en onder de begeleiding van een Europese, Engels sprekende reisleider. Voor deze reizen geld een beperkt aantal vertrekdagen en de inhoud van het programma kan per datum afwijken. Wij adviseren u hier graag over.   

 

 

Programma voorbeeld :

 

Op aanvraag.

 

======================================================================================

 

Meerdaagse trektochten  Papua :

Een jungle tocht in Papua is een combinatie van lopen door een tropisch regenwoud in gebergte en laagland. Een goede gezondheid en wandelervaring zijn noodzakelijk. Stevige wandelschoenen met een goed profiel zijn een absolute vereiste. U zult in het tropisch regenwoud soms door stomend water moeten lopen en daarbij natte voeten krijgen. Snel drogende canvasschoenen zijn het allerbeste. Belangrijk is in ieder geval dat u voldoende droge sokken bij u heeft. Voor de verzorging van de voeten raden wij het gebruik van talkpoeder of menthol poeder aan. Een zaklantaarn is absoluut noodzakelijk. U kunt het beste een opvouwbare kleine dag-rugzak mee nemen, voor de spullen die u gedurende de dag nodig heeft. U overnacht tijdens de Korowai tocht een aantal nachten in een tent. Dit alles wordt door de begeleider(s) verzorgt en opgezet. U hoeft daar dus niets voor te doen. Voor slaapmatten en slaapmatras dient u zelf te zorgen. Een (dunne) slaapzak of lakenzak is voldoende. Bij de reisbescheiden ontvangt u een checklijst voor de bagage tijdens deze tochten. Deze dient als voorbeeld. Enige verbandmiddelen als (blaren)pleisters, ontsmettingsmiddel en rekverband raden wij wel aan.  Een goede veldfles voor mineraal water of gekookt water aangevuld met zout of druivensuiker is een must. Drinkt onderweg veel, regelmatig en bij voorkeur niet te koud. Uw gids zorgt voor voldoende gekookt water. Neemt u geen grote risico`s aangezien een klein ongelukje al snel een groot probleem kan worden in afgelegen gebieden.  Het kan ook in de tropen `s nachts fris worden. Een fleece trui of verschillende dunnen truien over elkaar en een dun opvouwbaar en waterdicht windjack zijn daar de beste bescherming tegen. Er gaat een gids/kok met u mee en dragers. De dragers nemen de kampeerspullen mee en kunnen uw privé bagage dragen tot een maximum van 15 kilo ( in uw eigen rugzak ! ). Meer informatie hierover verstrekken wij op verzoek. 

Tot slot : Volgt u te allen tijde de aanwijzingen van uw gidsen en reisleider op ! 

Heeft u hierover vragen, dan kunt u ons daar voor mailen of bellen.

 

Vluchten en wegconditie Papua :

Aangezien vluchten van Jayapura naar de Baliem Vallei en terug uitsluitend kunnen worden uitgevoerd bij helder weer, kan het voorkomen dat vluchten worden uitgesteld of zelfs geannuleerd. Om deze reden worden de shuttle vluchten ook zo veel mogelijk in de vroege ochtend uitgevoerd. Door weersomstandigheden kan het ook voorkomen, dat geplande programma onderdelen moeten worden aangepast of zelfs geheel komen te vervallen. Wij doen onze uiterste best uw programma zo goed en zo volledig mogelijke uit te voeren. Tabula Rasa Travel en de plaatselijke agent zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door de omstandigheden buiten ons om. Er zal dus af en toe moeten worden geïmproviseerd. Maar dat alles is ook weer en deel van de charme van dit gebied.

 

Belangrijk om te weten :

U vliegt met een binnenlandse vlucht naar Jayapura vanaf Jakarta of vanaf Bali en deze vluchten gaan ook langs dezelfde route retour. Vanaf Jakarta vliegt u meestal met stops onderweg in Makassar en Biak. Dat betekent dat u uw vlucht daar ook zou kunnen onderbreken of beginnen voor een bezoek aan Sulawesi of Biak. De binnenlandse vlucht vanaf Bali gaat via Timika aan de zuidkust van Papua. Deze laatste verbinding biedt u de mogelijkheid uw reis naar Papua op Bali te eindigen. De overig vliegvelden van Papua zijn te bereiken vanuit Jakarta of met een of meerdere malen overtappen vanuit nader plaatsen in Indonesië.

De Baliem Vallei en overige bestemmingen in de binnenlanden van Papua zijn uitsluitend via de lucht te bereiken De vliegvelden en strips in de binnenlanden van Papua worden in de meeste gevallen aangevlogen vanuit Jayapura. Vanwege het gebruik van kleine vliegtuigen met turboprop en zonder drukcabine en vanwege de hoogte van de bergen in het binnenland moeten deze kleine vliegtuigen vaak tussen de bergen doorvliegen. Dat kan uitsluitend bij goed zicht en onder goede weersomstandigheden. Veelal wordt er zoveel mogelijk in de vroege ochtend gevlogen. Vluchtenschema`s op papier zijn daardoor  in de praktijk niet te handhaven. Dat is de reden, dat wij voor de vluchten naar het binnenland geen vluchten schema`s geven. Ons advies is voorafgaand aan uw verblijf in het binnenland minimaal één overnachting te maken in Jayapura. Daarnaast adviseren wij u voor de aansluiting op uw internationale vlucht naar huis, nog minimaal één nacht te verblijven in Jakarta of op Bali.

Wij adviseren u graag over de beste vluchten voor een combinatie van andere eilanden met Papua.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Vraagt u ons vrijblijvend naar vertrekdata en programma inhoud van de langere expedities in groepsverband.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000