Kort Baliem
4 dagen
5 dagen
Excursie

Baliem trektochten
6 dagen
7 dagen
8 dagen
11 dagen

Avontuurlijk
Baliem en Yali
Baliem en Koraway
Baliem en Asmat
Asmat en Koroway
Lange Safari

Biak en Serui

Manokwari

Sorong

Raya Ampat

Hotels
Jayapura
Wamena
Biak
Sorong
Manokwari

Reserveren
Verzekering
Offerte aanvraag

PAPUA

Reizen door de binnenlanden van Papua is reizen door het stenen tijdperk.
Dit is een van de laatste mogelijkheden om kennis te maken met volken, die tot voor kort nog voltrekt geïsoleerd leefden van de westerse wereld.
De beroemde Baliem vallei is het meest eenvoudig te bereiken, maar toch leeft men in veel dorpen nog volgens de oude tradities met rieten rokjes en peniskokers. Hoe verder u weg trekt van de hoofdplaats, hoe traditioneler het wordt. Daar zult u echter wel een flinke wandeling voor over moeten hebben.

Rondreizen Papua :
Wij bieden een variatie aan individuele rondreizen in Papua. De rondreizen in de Baliem Vallei hebben allemaal Jayapura als vertrekpunt. In beginsel plannen wij voorafgaand en na terugkeer minimaal 1 nacht verblijf in Jayapura. De arrangementen in Baliem vallei zijn te onderscheiden in twee types :

A :
Verblijf in 1 accommodatie in of nabij de hoofdplaats Wamena. Van daaruit maakt u iedere dag een excursie naar omliggende dorpen. In de excursie zit altijd een wandeling door  het terrein. De zwaarte van die wandeling kan worden aangepast aan uw fysieke mogelijkheden.
U kunt kiezen tussen eenvoudige accommodatie in Wamena zelf of middenklasse accommodatie op enkele kilometers buiten de plaats. U verblijft dan in comfortabele houten huisje in traditionele stijl.

B :
U maakt een meerdaagse trektocht door de vallei vanuit Wamena en verblijft in zeer eenvoudige lokale huizen. Voor deze manier van reizen is een goede conditie en wandelervaring vereist. Er is tevens een mogelijkheid een dergelijke meerdaagse trektocht te maken met verblijf in tenten.

Avontuurlijk :
Het meest interessante en tevens het best bereikbare deel van het binnenland van Papua is de Baliem vallei. U vliegt daarheen vanuit Jayapura. Wij bieden u een aantal individuele trektochten in diverse delen van Baliem vallei. Daarnaast kunnen wij u individuele trektochten aanbieden naar de Koroway en de Asmat. Vanwege het gebruik van kleine charter vliegtuigen en de ondersteuning van koks dragers en gidsen zijn deze programma`s relatief duur. Wij bieden echter ook de mogelijkheid aan te sluiten bij een gortere groep op een beperkt aantal vertrekdagen in het jaar. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.
Wij kunnen tevens reizen voor u verzorgen naar andere bijzondere gebieden, als Enarotali / wisselmeren, Sorong, Manokwari en Merauke. Dit is allemaal maatwerk.

Aanvullende rondreizen naar andere eilanden :
Er is een rechtstreekse vlucht van Jakarta naar Jayapura, de hoofdstad van Papua, met tussenlandingen in Makassar en op Biak en de zelfde route ook retour. Vanuit Makassar kunt u eventueel een rondreis Zuid Sulawesi maken. Vanaf Bali vliegt u rechtstreeks naar Jayapura met een tussen landing in Timika, aan de zuidkust van Papua, en dezelfde route ook retour. 
Dit betekent dat u na uw verblijf in Papua op Bali kunt uitrusten en eventueel vandaar nog ander delen van het land kunt bezoeken.

Strandverblijf :
Er zijn geen goede strandplaatsen op het vasteland van Papua. Het eiland Biak heeft prachtige stranden, maar slechts zeer eenvoudige accommodatie. Voor de kust van Sorong kunt u verblijven in het duikresort Raja Ampat. Wij kunnen een verblijf daar voor u verzorgen, maar de weg er heen is vrij gecompliceerd en relatief duur. Meer voor de hand ligt een strand verblijf elders in Indonesie, bijvoobeeld op Bali, Lombok op Noord Sulawesi bij Manado.