NUSA TENGGARA VAN LOMBOK TOT KOMODO

 

 

7 dagen Sumbawa en Komodo : Reis Nusa Tenggara 11.    

11 dagen traditioneel Lombok, Sumbawa en Komodo : Reis Nusa Tenggara 15.                 

 

 

 

7 dagen Sumbawa en Komodo.

(Reis : Nusa Tenggara 11 )

 

Dag 01 : Sumbawa Besar.

U wordt van het hotel op Lombok of vanaf het vliegveld naar de haven van Lombok gebracht. Overtocht van Lombok naar Sumbawa per locale veerboot gevolgd door een transfer naar de accommodatie in Sumbawa Besar. In Sumbawa overnacht u in eenvoudige huisjes aan het strand, waar u nog kunt zwemmen snorkelen.

 

Dag 02 : Sumbawa Besar.

Vandaag maakt u een rondrit door de stad Sumbawa Besar. U bezoekt de locale markt, het paleis van de Sultan en een traditioneel dorp, Kampung Pemulung. In dit dorp ziet u het dagelijks leven op Sumbawa. In de namiddag keert u terug naar de accommodatie.

 

Dag 03 : Bima.

Deze dag maakt u een prachtige rit van Sumbawa Besar naar de oostelijke havenstad Bima. U rijdt door zeer afwisselende landschappen met hier en daar mooie uitzichten op de zee. Onderweg maakt u een stop bij het vissersdorp Labuan Jambu. Hier ziet u onder andere de bouw van de traditionele visserboten. Vlak voor Bima liggen de fotogenieke zoutpannen van het eiland. Overnachting in een hotel in Bima.

 

Dag 04 : Komodo.

Vroeg in de ochtend rijdt u naar de haven van Sape. Hier gaat u aan boot van uw eigen boot voor de tocht naar het eiland Komodo. Op het eiland Pulau Kalong kunt u vliegende honden zien en genieten van de zonsondergang. Overnachting aan boord bij het eiland Pulau Kalong.

 

Dag 05 : Rinca.

In de ochtend maakt u een wandeling over het eiland Komodo en ziet u de beroemde Komodo varanen. Bij het strand van Pantai Merah is er gelegenheid om te snorkelen. Na deze stop vaart u door naar het eiland Rinca. Overnachting aan boord.

 

Dag 06 : Labuan Bajo.

Vroeg in de morgen maakt u een wandeling over het eiland Rinca. Ook hier zijn de Komodo Varanen te zien. Na de wandeling vaart u verder naar Labuan Bajo op het eiland Flores. Overnachting in een eenvoudig hotel in Labuan Bajo.

              

Dag 07 : Labuan Bajo.

Transfer naar het vliegveld van Labuan Bajo voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

  

11 dagen traditioneel Lombok, Sumbawa en Komodo.

( Reis : Nusa Tenggara 15 )                 

 

Dag 01 : Gili Meno.

Na aankomst op Lombok wordt u naar de haven van Bangsal gebracht. Onderweg brengt u een bezoek aan een lokale markt en een lokaal huis, waar u kunt zien hoe palmsuiker wordt gemaakt. vanuit Bangsal vaart u met een vlerkprauw naar het eiland Gili Meno. Gili Meno is het mooiste eiland van de drie Gili`s. Het eiland is een ideale plaats om te snorkelen. U verblijft 2 nachten in een hotel op Gili Meno.

  

Dag 02 : Gili Meno.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 03 : Labuan Pandan.

Vandaag vaart u weer terug naar de vaste wal. U rijdt vervolgens langs de noordkust naar het traditionele dorp Segenter, waar de oude religie Wetu Telu nog in ere wordt gehouden. De rit gaat verder door het groene landelijk gebied rond de plaats Senaru. Daar wordt een wandeling gemaakt, onder leiding van een locale gids, langs een aantal zeer traditionele dorpen. De dorpsbewoners zijn vriendelijk en laten u een kijkje nemen in hun huizen. De wandeling gaat verder tussen de rijstvelden en eindigt bij een waterval. Hierna rijdt u naar Labuan Pandan, dat is gelegen aan de oostkust van Lombok. Overnachting bij een lokale familie.

 

Dag 04 : Tetebatu.

Vandaag maakt u een boottocht naar de kleine Koraaleilandjes voor de oostkust. Daar kan gesnorkeld worden op een plek die door de locale bevolking “Heavenly Sea” word genoemd. Na de lunch rijdt u verder naar Lenek, waar een dansvoorstelling wordt opgevoerd. De hele bevolking loopt uit om u te begroeten. U kunt tot slot een mooie wandeling maken door het dorp. 2 nachten verblijft u in Tetebatu, gelegen aan de achterzijde van de vulkaan Rinjani, op een hoogte van 800 meter.               

              

Dag 05 : Tetebatu.

In de ochtend maakt u een wandeling van ongeveer 3 uur door de rijst- en tabaksvelden. De wandeling eindigt in Pringgasela, waar bijna al de vrouwen de weefkunst Songket beoefenen. In dit dorp krijgt u een traditionele Sasak maaltijd aangeboden. Na deze lunch rijdt u verder naar Masbagik, waar op een traditionele manier aardewerk wordt vervaardigd. In Loyok ziet u tot slot het weven van manden. Overnachting in Tetebatu.

 

Dag 06 : Sumbawa Besar.

U maakt vandaag eerst een autorit van Tetebatu naar de oostelijke haven van Lombok. U maakt de overtocht van Lombok naar Sumbawa per locale veerboot en vervolgens rijdt  u naar de hoofdstad van het eiland, Sumbawa Besar. In Sumbawa Besar verblijft u 2 nachten in een eenvoudige huisjes aan het strand, waar u ook  kunt zwemmen snorkelen.

 

Dag 07 : Sumbawa Besar.

Na het ontbijt maakt u een rondrit door de stad Sumbawa Besar. U bezoekt de locale markt, het paleis van de Sultan en een traditioneel dorp, Kampung Pemulung. In dit dorp ziet u het dagelijks leven op Sumbawa. In de namiddag keert u terug naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Dag 08 : Bima.

Deze dag maakt u een prachtige rit van Sumbawa Besar naar de oostelijke havenstad Bima. U rijdt door zeer afwisselende landschappen met hier en daar mooie uitzichten op de zee. Onderweg maakt u een stop bij het visserdorp Labuan Jambu. Hier ziet u onder andere de bouw van de traditionele visserboten. Vlak voor Bima liggen de fotogenieke zoutpannen van het eiland. Overnachting in een hotel in Bima.

 

Dag 09 : Komodo.

Vroeg in de ochtend rijdt u naar de haven van Sape. Hier gaat u aan boot van uw eigen boot voor de tocht naar het eiland Komodo. Onderweg naar het eiland Komodo is er gelegenheid om te snorkelen. Op Komodo maakt u een wandeling naar de voederplaats van de varanen. Hierna wordt doorgevaren naar Rinca. Overnachting aan boord van de boot..

 

Dag 10 : Rinca.

In de ochtend maakt u een wandeling over het eiland Rinca en ook hier ziet u de Komodo varanen in hun natuurlijke omgeving. Op Rinca komen nog minder toeristen dan op Komodo. Gedurende de rest van de middag vaart u naar de Westkust van Flores en eindigt de boottocht in de haven van Labuan Bajo. Overnachting in een hotel met zwembad in Labuan Bajo.

 

Dag 11 : Labuan Bajo.

Gedurende de ochtend kunt u Labuan Bajo verkennen. `s Middags wordt u naar het vliegveld van Labuan Bajo gebracht voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt voor de reizen naar Nusa Tenggara is het eiland Bali of het eiland Lombok. Het is mogelijk van Bali tot aan Oost Flores te reizen met de auto. De veerboot van Lombok naar Sumbawa is een autoveer. De boot van Sumbawa naar Flores is een kleinere boot, die exclusief voor u wordt gecharterd. Deze boot doet onderweg Komodo en Rinca aan. Het gebruik van het grote autoveer van Bali naar de westkust van Lombok is niet praktisch. Deze oversteek maakt u bij voorkeur met de snelle speedboot ( ruim 2 uur ) of per vliegtuig ( 20 minuten ) 

Singapore Airlines vliegt vanaf Amsterdam internationaal aan op Lombok, via Singapore.

Heeft u slechts een beperkt aantal dagen beschikbaar voor dit deel van Indonesië, dan kunt u Lombok en Sumbawa ook overslaan. U vliegt dan direct vanaf Bali naar Labuan Bajo op de westkust Flores. Vanuit Labuan Bajo kunt u per boot Rinca bezoeken in een dagtocht of Komodo en Rinca tijdens een meerdaagse boottocht. Labuan Bajo is tevens het startpunt van uw reis over Flores die eindigt in Maumere op Oost Flores, Vanaf Maumere vliegt u weer terug naar Bali. Bezoekt u uitsluitend Komodo en Rinca, dan vliegt u vanaf Bali heen en terug. Indien u de reis op Lombok wilt eindigen, dan vliegt u meestal via Bali. Het alternatief is Sumbawa in omgekeerde richting te doen. Naar Sumba vliegt u vanaf Oost Flores of Oost Sumbawa of Bali. Sumba heeft twee kleine vliegvelden, één op West Sumba en één op Oost Sumba. Het eiland Timor heeft vluchtverbindingen met Bali, Maumere en Oost Sumba.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000