NUSA TENGGARA AVONTUURLIJK ALOR.

 

 

5 daags programma Alor ; Reis Nusa Tenggara 30.

 

De Alor archipel ligt ten oosten van Flores en is bekend vanwege haar walvisjagers en zeer bijzonder cultuur.

Er zijn vrijwel geen toeristen op dit afgelegen eiland en dit maakt een verblijf buitengewoon uniek. U vliegt naar Alor vanaf Bali of vanaf Maumere. De vluchten schema`s kunnen wisselen.

 

 

 

5 daags programma Alor.

( Reis : Nusa Tenggara 30 )

 

Dag 01 : Kalabahi, Alor.

Aankomst op het eiland Alor. Transfer van het vliegveld naar het hotel in Kalabahi. Kalabahi is de hoofdstad van het eiland en ligt aan het eind van een lange door palmen omgeven baai. Het binnenland van het eiland is alleen per jeep of te voet bereikbaar. Net buiten de hoofdplaats Kalabahi liggen enkele bijzondere, traditionele dorpen die een bezoek meer dan waard zijn. De bewoners zijn zeer vriendelijk en ontvangen u met grote gastvrijheid en nieuwsgierigheid. 2 nachten verblijft u in zeer eenvoudige accommodatie in Kalabahi.

 

Dag 02 : Kalabahi.

Veel bewoners van Alor leven nog zeer traditioneel in huizen die ze Rumah Lopo of Rumah Gudang noemen. Per motortaxi rijdt u over de verlaten wegen naar het dorp Bampalola. Het laatste deel van de route moet er flink omhoog gelopen worden, maar boven wachten prachtig versierde adathuizen en een schitterend uitzicht over de wijde omgeving. In het volgende dorp, Alor Besar, bezit men nog een handgeschreven Koran uit de 17e eeuw. Vrouwen uit het dorp bereiden voor u een traditionele maaltijd. In het westen van het eiland bezoekt u het katholieke dorp Takpala. Aan het eind van de middag krijgt u een rondleiding in het kindertehuis Ibu Gisela, dat onder leiding staat van een Duitse vrouw.             

 

Dag 03 : Pulau Ternate.

De dag begint met een bezoek aan de markt. De markt wordt bezocht door handelaren van de omringende eilanden tot aan Timor, Savu en Roti toe. Hierna maakt u een boottocht naar het kleine eiland Ternate. ( Niet te verwarren met het grote Ternate, dat tot de Molukken behoort ) U bezoekt het dorp Uma Pura, waar de vrouwen de mooiste weefsels maken. Naar het volgende dorp kunt u wandelen of de boot nemen. Onderweg kan worden gesnorkeld. 2 nachten verblijf op het eiland Kepa in een zeer eenvoudig lokaal huis in Alorese stijl, gemaakt van bamboe en kokospalm en met een rietendak. Er zijn enkele eenvoudige badkamers met mandibak voor gezamenlijk gebruik.

 

Dag 04 : Pulau Kepa.

Deze hele dag verblijft u op dit zeer exotisch eiland Kepa. U kunt luieren in een hangmat, snorkelen of het eiland rondlopen. 

 

Dag 05 : Alor.

Transfer naar het vliegveld van Alor voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt voor de reizen naar Nusa Tenggara is het eiland Bali of het eiland Lombok. Het is mogelijk van Bali tot aan Oost Flores te reizen met de auto. De veerboot van Lombok naar Sumbawa is een autoveer. De boot van Sumbawa naar Flores is een kleinere boot, die exclusief voor u wordt gecharterd. Deze boot doet onderweg Komodo en Rinca aan. Het gebruik van het grote autoveer van Bali naar de westkust van Lombok is niet praktisch. Deze oversteek maakt u bij voorkeur met de snelle speedboot ( ruim 2 uur ) of per vliegtuig ( 20 minuten ) 

Singapore Airlines vliegt vanaf Amsterdam internationaal aan op Lombok, via Singapore.

Heeft u slechts een beperkt aantal dagen beschikbaar voor dit deel van Indonesië, dan kunt u Lombok en Sumbawa ook overslaan. U vliegt dan direct vanaf Bali naar Labuan Bajo op de westkust Flores. Vanuit Labuan Bajo kunt u per boot Rinca bezoeken in een dagtocht of Komodo en Rinca tijdens een meerdaagse boottocht. Labuan Bajo is tevens het startpunt van uw reis over Flores die eindigt in Maumere op Oost Flores, Vanaf Maumere vliegt u weer terug naar Bali. Bezoekt u uitsluitend Komodo en Rinca, dan vliegt u vanaf Bali heen en terug. Indien u de reis op Lombok wilt eindigen, dan vliegt u meestal via Bali. Het alternatief is Sumbawa in omgekeerde richting te doen. Naar Sumba vliegt u vanaf Oost Flores of Oost Sumbawa of Bali. Sumba heeft twee kleine vliegvelden, één op West Sumba en één op Oost Sumba. Het eiland Timor heeft vluchtverbindingen met Bali, Maumere en Oost Sumba.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000