4 DAAGSE INDIVIDUELE REIS VAN SUKOTHAI (THAILAND) NAAR HPA AN EN GOLDEN ROCK in MYANMAR.

 

( Reisnummer :  63 )

 

Voor het eerst in honderden jaren kunt u nu de grens oversteken tussen Mae Sot in Thailand en  Kawkareik in Myanmar.  Tabula Rasa Travel start met deze uniek reis in Sukothai en brengt u in 4 dagen naar Yangon door een bijzonder mooi en tot voor kort gesloten gebied.

 

Deze reis is ook mogelijk in omgekeerde richting tegen gelijke kosten.

 

Dag 01 : Sukothai ( Thailand ).

Dit programma start in Sukothai in midden Thailand. U arriveert op eigen gelegenheid in Sukothai of in aansluiting op een rondreis programma in Thailand of een directe transfer vanuit Bangkok. ( niet inbegrepen / tarieven op aanvraag ) Op eigen gelegenheid kunt u het historische monumenten van Sukothai bekijken

Overnachting in het middenklasse hotel Le Charme Sukhotai op basis van een Deluxe kamer. (☼☼☼)

 

Dag 02 : Hpa An.

Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald uit het hotel en rijdt u via Mae Sot  naar de plaats Myawaddy aan de grens tussen Thailand en Myanmar. Uw Thaise gids zal u helpen met de formaliteiten aan de grens.

N.B. : U dient al in het bezit te zijn van een geldig visum voor Myanmar. Er is geen mogelijkheid een visum te krijgen aan deze grens overgang.

Aan de andere zijde van de grens wordt u opgewacht door uw gids van Myanmar, die u verder zal begeleiden tijdens het overige deel van het programma.

De smalle weg tussen van de grens naar Hpa An is enkelbaans en om de andere dag te berijden in slechts één richtingen. Het is van belang dat wij uw programma daarop afstemmen.  

Overnachting in het eenvoudige hotel Zwekabin in Hpa An op basis van een superior kamer. (☼☼)

 

Dag 03 : Kyaiktiyo.

Na het ontbijt wordt u uit het hotel opgehaald voor een bezichtiging van Hpa An en omgeving. U maakteen kanotocht maken, die plaats vindt op rustig water in smalle kreken, niet moeilijk te doen is en zeer aan te bevelen.

Deze tocht duurt ruim 3 uur en voert door kleine kreken en langs rijstvelden naar de Saddar grotten. U moet zelf peddelen en kunt kiezen uit twee eenpersoons of een tweepersoons kano.  U wordt hierbij begeleid door een vriendelijke en zeer behulpzame gids van de Kayin stam, die echter weinig of geen Engels spreekt. Onderweg krijgt u een heel goed beeld van het dorpsleven in de Kayin dorpen in dit nog vrijwel niet door toeristen ontdekte deel van het land. Per Tuk Tuk of motorfiets keert u aan het eind van de middag terug naar het hotel. De kajaktocht is niet bijzonder moeilijk, maar u dient er wel rekening mee te houden, dat u wat nat kunt worden. Slippers, korte broek en T shirt zijn wel aan te bevelen. Een eenvoudige lunch is deze dag inbegrepen.

In de loop van de middag keert u terug naar het hotel, om u op te frissen en de bagage op te halen. Hierna rijdt u in via de oude Mon hoofdstad Thaton naar Kyaiktiyo. Onderweg wordt nog een bezoek gebracht aan de Kawgun grotten.

Overnachting in het middenklasse hotel Golden Sunrise op basis van een Deluxe kamer.  (☼☼☼)

 

Dag 04 : Yangon.

Vanaf het basisstation Kinmon rijdt u in 45 minuten in een open truck naar de voet van de berg. Vandaar begint u aan een wandeling van een half uur tot drie kwartier naar de top van de berg met de Kyaiktiyo Pagode ( Golden Rock )  ( Zie verdere uitleg Golden Rock onderaan )

Na het bezoek aan de tempel loopt u terug naar de voet van de berg. Vandaar maakt u de terugrit met de truck naar het basisstation. Aansluiten volgt de autorit naar Yangon. Kort voor Yangon passeert u het indrukwekkende ereveld Taukkyan met slachtoffers uit de tweede wereldoorlog.

 

Bij aankomst in Yangon eindigt dit programma en wordt u naar het hotel van uw keuze gebracht. Voor een goede aansluiting op een vertrekvlucht of een verder programma in Myanmar is het aan te raden in Yangon te overnachten. Wij adviseren u graag over een goed hotel in Yangon.

 

  

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie in Thailand en Myanmar op basis van logies en ontbijt.

Auto met airco en chauffeur.

Alle transfers in Thailand vanaf Sukothai en in Myanmar.

Gebruik van de truck bij Golden Rock.

Engels sprekende gidsen. 

Alle genoemde excursies.

Kanotocht bij Hpa An.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Binnenlandse vluchten.

Transfer in Thailand naar Sukothai op dag 01.

Overige maaltijden.

Entreegelden tijdens de excursies.

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t. ( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Hoogseizoen toeslagen tijdens de kerst en Nieuwjaarsperiode. ( op aanvraag )

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

Kosten vergunning grensoverschrijding Thailand – Myanmar bij Mae Sai.

Locale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Voorwaarden :

Dit programma start met een overnachting in Sukothai in Thailand en eindigt bij aankomst in Yangon. Wij adviseren u minimaal 1 overnachting in Yangon te maken. De kosten van dit aansluitende verblijf in Yangon zijn niet in de prijs van dit arrangement opgenomen en hangen af van het door u gekozen hotel. Na uw verblijf in Yangon kunt u dan doorreizen naar uw volgende bestemming binnen Myanmar of vliegen naar uw bestemming buiten Myanmar. Alle genoemde prijzen en reserveringen zijn op basis van 2 personen in 1 tweepersoonskamer of op basis van 4 personen in 2 tweepersoonskamers. Prijzen voor groepen groter dan 4 personen en toeslagen voor tweepersoonskamers voor alleen gebruik zijn op aanvraag. Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijziging. Alle in het programma genoemde tijden blijven te allen tijde onder voorbehoud van wijziging. Een dag of dagdeel ter vrije besteding houdt in, dat u geen programma heeft op die dag. Uw officiële gids of onze lokale agent zullen voor u bereikbaar zijn ingeval van noodsituaties. Extra programma kunt u ter plaatse regelen via onze agent en via uw gids, maar dan uitsluitend onder de verantwoordelijkheid  van onze agent. Regelt u zelf een excursie buiten onze lokale agent om, dan valt dat niet onder onze verantwoordelijkheid. Indien u uw gids op een vrije dag wilt gebruiken voor het maken van extra tochten, dan is dat niet inbegrepen in de reis en dient u deze ter plaatse voor die diensten te betalen. Prijzen voor extra excursies worden door onze agent met u overlegd en afgesproken. Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

 

Belangrijk :

De smalle weg van de grens naar Hpa An is enkelbaans en alleen om de andere dag te berijden in slechts één van beide richtingen. Het is van belang dat wij uw programma daarop afstemmen.  U dient al in het bezit te zijn van een geldig visum voor Myanmar, voordat u de grens tussen Thailand en Myanmar passeert. Er is geen mogelijkheid een visum te krijgen aan deze grensovergang. Deze reis is ook mogelijk in omgekeerde richting.

 

Alternatieve en aanvullende programma`s :   

U kunt dit arrangement verder uitbreiden met een één of meerdere nachten in Mawlamyaing ( Moulmein ) en met een extra nacht in Hpa An. Vanuit Mawlamyaing kunt u dan ook Mudon en Thanbyuzayat bezoeken. Tevens is het mogelijk te overnachten boven bij de tempel van Golden Rock. Vraagt u ons advies over de mogelijkheden. Vanuit Yangon kunt u verder alle belangrijke bezienswaardigheden van Myanmar bezoeken.

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Yangon naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon, Bagan of Heho.

Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt.

Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis.

De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waardering systeem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

 

Golden Rock :

Vanaf het basisstation rijdt u met een open truck in ongeveer 45 minuten naar de voet van de berg. Uw gids zal proberen voor u een plaats te bemachtigen in de cabine van de truck. Lukt dat niet, dan zit u tussen de bevolking op een houten bank in de open bak. Vanaf de voet van de berg loopt u, over een brede betonnen weg zonder verkeer, in slechts 5 minuten omhoog naar hotel Golden Rock. Vanaf dat hotel loopt u in ongeveer een half uur langs dezelfde sterk hellende weg verder omhoog naar de Pagode.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000