19 DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS MYANMAR

Op basis van midden klasse hotels.

( Reisnummer : 54 )

 

Dag 01 : Yangon.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yangon. Transfer van het vliegveld naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel East in het centrum van Yangon op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt zeer gunstig in het centrum van de stad en op loopafstand van de Sule Pagode en Scotts market.  ( ☼☼☼)

 

Dag 02 : Yangon.

Deze gehele dag verkent u de stad Yangon. Yangon was de hoofdstad van Myanmar sinds 1885, toen Mandalay`s korte periode als hoofdstad van het Birmese koninkrijk eindigde. De stad ligt aan de Yangon rivier en de Bago rivier en telt tegenwoordig ruim 6 miljoen inwoners. In tegenstelling tot andere Aziatische hoofdsteden, ziet Yangon er niet uit als een miljoenenstad door haar vele groen met daarboven de silhouetten van de pagodes.  Allereerst brengt u een bezoek aan de Bogyoke mark, ook wel Scotts markt genoemd, in het koloniale centrum van de stad en aan de meer dan 2000 jaar oude vergulde Sule Pagode. Ook ziet u de Botataung Pagode aan de bedrijvige rivieroever. Op weg naar de liggende Boeddha Chaukhtatgyi  zult u voor het eerst een blik kunnen werpen op de beroemde Shwe Dagon Pagode, die zich spiegelt wordt in het water van het Kandawgyi meer. Een traditionele lunch is deze dag inbegrepen.

 

Dag 03 : Golden Rock.

Autorit van Yangon naar Kyaikto. Na 45 minuten rijden passeert u het indrukwekkende ereveld Taukkyan met slachtoffers uit de tweede wereldoorlog. Het aanbevolen restaurant voor een koffiestop is restaurant Hanthawaddy in Bago. Vanaf het basisstation Kinmon rijdt u in 45 minuten in een open truck naar de voet van de berg. Vandaar begint u aan de wandeling naar de top van de berg met de Kyaik-tiyo Pagode ( Golden rock ) De totale wandeling omhoog duurt een half uur tot drie kwartier. Bezoekt u Golden rock bijvoorkeur in de namiddag en met zonsondergang. ( Zie omschrijving onderaan )

Overnachting in hotel Golden Rock of in hotel Mountain Top op basis van een Deluxe kamer.( ☼☼☼)

 

Dag 04 : Yangon.

 

Vroeg in de ochtend begint u aan de afdaling naar het basis station en de autorit naar Yangon. Onderweg brengt u een uitgebreid bezoek aan de oude hoofdstad Bago ( Pegu ) In Bago bezoekt u de Kyaikpun Pagode, de Boeddha van Shwethalyaung,  de Shwemawdaw Pagode en de restanten van het koninklijk paleis van koning Bayintaung. Hierna bereikt  u na ongeveer anderhalf uur rijden naar Yangon. U kunt ook kiezen voor een leuk ritje met de trein van Bago terug naar Yangon.

Overnachting in hotel East in Yangon op basis van een Deluxe kamer.

 

Dag 05 : Pyin Oo Lwin.

 

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Yangon gebracht voor de binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Mandalay. Aansluitend volgt de transfer naar de plaats Pyin Oo Lwin. Middag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u de stad verkennen en een bezoek brengen aan de Botanische tuin.

Pyin Oo Lwin heette vroeger Maymyo en was de zomer hoofdstad van het Britse koloniale bestuur. De stad ligt op 70 kilometer afstand van Mandalay en op een hoogte van 1200 meter op het Shan plateau. De stad werd gesticht in 1896 als een zogenaamde Hill Station. Vanuit de toenmalige hoofdstad Mandalay gebruikten de Britten deze plaats in om hun Country Style buitenhuizen te bouwen en te verpozen in de frisse en gezonde berglucht. De stad werd door hen Maymyo genoemd, naar de kolonel May van de 5th Bengal Infantry, die hier in de tachtiger jaren van de 19e eeuw was gestationeerd. Maymyo fungeerde in feite als het zomerhoofdkwartier van de Britten en de prachtige door hen aangelegde bloementuinen vormen tegenwoordig de Botanische tuinen van Kandawgyi Gardens.  Pyin Oo Lwin ligt aan de beroemde Burma Road, die gedurende de tweede wereldoorlog                  een belangrijke verbindingsweg vormde tussen de havensteden van Brits Indië en het front in China. 

Overnachting in hotel Royal Park View in Pyin Oo Lwin op basis van Deluxe kamer. (  ☼☼☼ )

 

Dag 06 : Mandalay.

In de vroege ochtend wordt u van Pyin Oo Lwin naar het treinstation van Kyaukme gebracht. Rond 11.00 uur vertrekt vandaar de trein naar Pyin Oo Lwin. De plaatsen in de trein zijn door ons voor u gereserveerd. De spectaculaire treinrit voert u langs dorpen en velden en over de beroemde Gokteik Deze brug werd gebouwd in 1901 door constructeurs van de Pennsylvania Steel Company en was toen de tweede hoogste spoorbrug ter wereld. Indien er geen vertraging optreed, arriveert u rond 16.00 uur in Pyin Oo Lwin. Aansluitend rijdt u naar Mandalay. 

3 nachten verblijft u in hotel Ayerwaddy Riverview in Mandalay op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt aan de oever van de grote Ayerwaddy rivier en op loopafstand van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een goed restaurant, deels op een groot dakterras met een weids uitzicht over rivier en stad. (☼☼☼)

 

Dag 07 : Mandalay.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 08 : Mandalay.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 09 : Monywa.

Na het ontbijt vertrekt u uit Mandalay en rijdt u over de grote brug bij Ava naar de stad Monywa. Bij Monywa bezoekt de heiligdommen van Thanboddy, Hpo Win Daung en Shwe Ba Taung.

Overnachting in het middenklasse hotel Win Unity in Monywa op basis van een Deluxe kamer. ( ☼☼☼)

 

Dag 10 : Bagan. 

Na het ontbijt rijdt u naar de westoever van de Irrawaddy rivier bij Pakokku. Vanuit Pakokku vaart u vervolgens met een kleine houten privé boot in ongeveer 2 uur over de grote Irrawaddy rivier naar Bagan. De aankomst over de rivier bij Bagan tegen zonsondergang is een bijzonder belevenis. Hierna volgt de transfer naar het hotel.

3 nachten verblijft u in  Amazing Bagan Resort op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt in een grote tuin aan de rand van het stadje Nyaung U, aan de rand van de archeologische zone van Bagan en beschikt over een groot zwembad (☼☼☼☼)

 

Dag 11 : Bagan. 

Deze hele dag maakt u een uitgebreide excursie langs de monumenten van Bagan. In overleg met de gids bepaalt u zelf welke bezienswaardigheden u wilt gaan bezoeken. Bagan is het de grootste bezienswaardigheid in Myanmar. Deze verlaten antieke stad aan de oever van de Ayeyarwady rivier beslaat 40 vierkante kilometer. Deze World Heritage Site is een van de grootste archeologische bezienswaardigheden in Azië. U bezoekt deze dag de bedrijvige Shwe Zi Gon Pagode, de grottempel Kya-Sit-Thar Umin, Gu-byauk-gyi uit de 13e eeuw, de massieve Htilo-Minlo met haar terrassen, Ananda tempel met de 4 houten Boeddha`s, de piramidevormige Dhammayangyi tempel, Dhamma-ya-za Pagoda en de Sitana Gyi Pagode in Sri Lanka stijl. Aan het eind van deze dag rijdt u met een paardenkoets naar de Pyathagyi Pagoda voor de spectaculaire zonsondergang van de top van deze tempel. De lunch is deze dag inbegrepen.

 

Dag 12 : Bagan. 

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 13 : Kalaw.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Nyaung U voor de binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Heho. Aansluitend wordt u naar het bergplaatsje Kalaw gebracht.  De verdere dag is ter vrije besteding.

Het rustige Kalaw, gelegen op een hoogte van 1320 meter boven de zeespiegel, is het centrum van het bergland, waar Hill Tribes wonen als de Palaung, Pa-O, Taungthu, Shan  en Danu. U brengt een bezoek aan de locale markt, waar deze bergvolkeren hun landbouw  producten verkopen. Hier komt u ook de andere volken tegen die in Kalaw wonen, zoals Nepalesen, Indiërs, Gurkha`s en Bamar. De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van de komende ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Dream Villa in Kalaw op basis van een Deluxe kamer. Dit kleinschalige hotel is een voormalige Britse villa en ligt landelijk in het centrum van Kalaw. (☼☼☼)

Winkeltjes en eenvoudige restaurants liggen op loopafstand. Het hotel zelf heeft een restaurant in een oude villa in dezelfde straat op 3 minuten loop afstand.

 

Dag 14 : Kalaw.

Deze dag maakt u kennis met het tropisch regenwoud onder leiding van een speciale gids. Vanuit Kalaw maakt u een wandeling van ruim een uur door het tropisch bos. U bezoekt het recent gestarte project voor het behoud van de natuur. De traditionele lunch wordt gebruikt in een dorp en als u dat wilt kunt u helpen met de bereiding. Na de lunch kunt u de werkolifanten zien en helpen met de verzorging. Dit is absoluut een zeer interessante dag voor natuurliefhebbers en beslist geen toeristische kernmis, zoals Thailand. Aan het begin van de middag keert u terug naar Kalaw.

 

Dag 15 : Inle meer.

Autorit van Kalaw naar de westoever van het Inle meer. Hier bezoekt u de plaats Indain en maakt u een wandeling langs de met planten begroeide fotogenieke tempelruïnes. De totale wandeling duurt ongeveer een uur en brengt u langs een hoog punt met een prachtig uitzicht over het Inle meer. In het dorp Tha Ley wordt een schooltje bezocht. In dit dorp wordt ook een traditionele lunch geserveerd. Na afloop wordt u met de boot naar het hotel gebracht.

Het Inle meer is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en ligt 875 meter boven de zeespiegel. Deze grote plas water is slecht 2 tot 3 meter diep en wordt omgeven door  hoogvlaktes en de in nevelen gehulde  Shan bergen. De dorpen rondom het meer worden voornamelijk bewoond door het Intha volk. Het Intha volk woont in huizen op palen aan de  oever van het meer en verbouwen vele soorten groente en bloemen in drijvend tuintjes. Heel bijzonder is de beenroeitechniek, waarmee zij hun kleine kano`s voortbewegen.

De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen. 

Overnachting in het Golden Island Resort op basis van een superior kamer. Het hotel ligt op de hoogte van Nampan en staat op palen midden in het Inle meer. De kamers zijn ruime houten bungalows en beschikken over een terras met zitje en met ruim uitzicht over het meer. Het hotel heeft een groot restaurant. (☼☼☼)

   

Dag 16 : Inle meer.

Deze hele dag maakt u een tocht per privé motorboot over het Inle meer. Tijdens deze tocht krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven op en rond het meer. U bezoekt traditionele Shan dorpjes langs de oever en op het water, de beroemde drijvende tuinen, de Phaung Daw Oo Pagoda, de markt van Khaung Daing en een fabriekje van Cheroot sigaren. De lunch is deze dag inbegrepen in het Intha Heritage House. In dit antieke huis ziet u de ook katten van het Birmese ras. 

2 nachten verblijft u in hotel Amazing Nyaung Shwe in de plaats Nyaung Shwe op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt in het centrum van Nyaung Shwe op loopafstand van winkeltjes, kleine restaurants en de avondmarkt.  (☼☼☼)

 

Dag 17 : Inle meer.

Gehele dag ter  vrije besteding.

Facultatief kunt deze dag nog fietsen huren voor een tocht in de omgeving, een dagtocht maken naar het tempelcomplex van Kaku of een kookles meemaken of een tocht maken te voet of met een peddelboot. (niet inbegrepen ) Zie hiervoor onze lijst met aanvullende excursies.

 

Dag 18 : Yangon.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Yangon.

Overnachting in  hotel Clover in Yangon op basis van een superior kamer. Dit goed verzorgde nieuwe hotel ligt rustig aan de rand van het centrum. Vanuit het restaurant op de bovenste etage heeft u een ruim uitzicht over de stad. (☼☼☼)

 

Dag 19 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Yangon gebracht voor het vertrek van uw internationale vlucht.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

5 x lunch.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Privé boottochten Inle meer.

Privé boottocht Pakokku – Bagan.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Binnenlandse vluchten :

( 3 x Air Mandalay, Air Bagan, Asian wings, Yangon Airways, Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines )

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Toeslagen kerst en nieuwjaar periode. ( op aanvraag )

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t.

( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

Locale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

 

 

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Heho niet naar Yangon, maar naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon. Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt. Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis. De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000