17 DAAGSE INDIVIDUELE LUXE RONDREIS MYANMAR

( reis nummer 58 )

 

Dag 01 : Yangon.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yangon. Transfer van het vliegveld naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het hotel The Strand op basis van een Superior Suite. Dit bijzonder sfeervolle hotel ligt zeer gunstig in het centrum van de stad en op loopafstand van de Sule Pagode en Scotts market. Met haar zeer ruime kamers, teakhouten aankleding en hoge plafonds straalt dit hotel nog de chique rust uit van de Britse koloniale tijd. Dit hotel heeft geen zwembad. (☼☼☼☼☼ ! )

 

Dag 02 : Yangon.

Deze gehele dag verkent u de stad Yangon. Yangon was de hoofdstad van Myanmar sinds 1885, toen Mandalay`s korte periode als hoofdstad van het Birmese koninkrijk eindigde. De stad ligt aan de Yangon rivier en de Bago rivier en telt tegenwoordig ruim 6 miljoen inwoners. In tegenstelling tot andere Aziatische hoofdsteden, ziet Yangon er niet uit als een miljoenenstad door haar vele groen met daarboven de silhouetten van de pagodes.  Allereerst brengt u een bezoek aan de Bogyoke mark, ook wel Scotts markt genoemd, in het koloniale centrum van de stad en aan de meer dan 2000 jaar oude vergulde Sule Pagode. Ook ziet u de Botataung Pagode aan de bedrijvige rivieroever. Op weg naar de liggende Boeddha Chaukhtatgyi  zult u voor het eerst een blik kunnen werpen op de beroemde Shwe Dagon Pagode, die zich spiegelt wordt in het water van het Kandawgyi meer. Een traditionele lunch is deze dag inbegrepen. Hierna keert u terug naar het hotel.

Aan het eind van de middag wordt u weer opgehaald voor een avondrondrit door de stad. Tegen zonsondergang komt de stad tot leven. Het hoogtepunt van de rondrit is een bezoek aan de verlichte Shwedagon Pagode. U maakt een wandeling over een van de gezellige avondmarkten, waar tijd is voor een snack en een drankje. Rond 21.00 uur keert u weer terug naar het hotel.

N.B. : U kunt er ook voor kiezen deze avondexcursie te maken op de dag van aankomst of aan het eind van uw rondreis tijdens uw tweede verblijf in Yangon.

 

Dag 03 :Yangon.

Deze dag bezoekt u de oude stad Bago of Pegu. U rijdt in ongeveer anderhalf uur van Yangon naar Bago. Na 45 minuten rijden passeert u het indrukwekkende ereveld Taukkyan met slachtoffers uit de tweede wereldoorlog. In Bago bezoekt u de Kyaikpun Pagode, de Boeddha van Shwethalyaung,  de Shwemawdaw Pagode en de restanten van het koninklijk paleis van koning Bayintaung. Hierna rijdt u terug naar Yangon met de auto, maar u kunt ook kiezen voor een leuk ritje met de trein van Bago terug naar Yangon. Verdere middag ter vrije besteding. De lunch is deze dag inbegrepen.

 

Dag 04 : Mandalay.

Transfer van het hotel naar het vliegveld. Binnenlandse vlucht van Yangon Mandalay. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. De verdere dag is ter vrije besteding.

Mandalay ligt aan de oever van de brede Irrawaddy rivier en was, in de tweede helft van de negentiende eeuw, de hoofdstad van het land tijdens de Britse overheersing. In het centrum van de grote stad is nog het grote vierkante paleisterrein te zien van de voormalige koningen. Daarnaast vindt u in de stad veel antieke tempels en kloosters. Aan de oever van de rivier op enkele kilometers ten zuiden van de stad liggen de tempel complexen van Sagaing en Ava. Zeer de moeite van een bezoek waard is ook de zusterstad Amarapura met veel functionerende boeddhistische tempels en kloosters.  Over het aangrenzende meer ligt de langste teakhouten brug ter wereld, U Beins brug. Vooral rond zonsondergang is deze brug zeer levendig en fotogeniek, door in de koelte van de namiddag en de avond flanerende bevolking en boeddhistische monniken. Mandalay heeft ook een interessante wijk, waar handwerkslieden in de openlucht religieuze beelden en versieringen maken van hout, marmer en lakwerk.

3 nachten verblijft u in het bijzonder sfeervolle Mandalay Hill Resort op basis van een Corner Deluxe kamer. Dit hotel ligt ten noorden van het vierkante paleis terrein en aan de voet van de Mandalay Hill. (☼☼☼☼☼☼)

 

Dag 05 : Mandalay.

Vandaag brengt u een bezoek aan de antieke steden Ava, Sagaing en Amarapura. Ava bereikt u na een korte autorit en een oversteek van de Ayeyarwady rivier per veerboot. Aan de andere zijde van de rivier bezoekt u het Baga Yar klooster, de La Thagi Pagode en de scheefhangende wachttoren Nan Myint. U kunt hier ook zien, hoe de bedelkommen van de monniken worden gemaakt. Tegenover Ava ligt Sagaing, waar de 30 grotten Pagode Umin Thounzeh ligt. Van hieruit heeft u een fantastisch uitzicht over de rivier en de vele pagodes, die verspreidt langs de berghellingen liggen. Aan het einde van de dag bezoekt u Amarapura en kunt u een wandeling maken over de brug van U Bein, de langste teakhouten brug in de wereld. De zonsondergang bij deze 1,2 kilometer lange brug is zeer fotogeniek. De lunch is deze dag inbegrepen.

 

Dag 06 : Mandalay.

Gedurende de ochtend of middag maakt u een boottocht over de Ayerwady rivier naar de oude stad Mingun. In Mingun ziet u de grootste tempelbel ter wereld en de bakstenen restanten van Mingun Paya, wat ooit de grootste Pagode ter wereld had moeten worden. De bouw begon in 1790 in opdracht van koning Bodawpaya, maar werd na diens dood gestopt. In  1838 stortte het voltooide deel in, als gevolg van een zware aardbeving. De restanten zijn heden ten dagen nog 50 meter hoog, een derde van wat men had willen bouwen. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de Irrawaddy rivier. Aan het eind van de middag bezoekt u de markt van Yadanabon en vervolgens vaart u weer terug naar Mandalay. De resterende dag is ter vrije besteding.

 

Dag 07 : Bagan.

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Mandalay gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Nyaung U, het vliegveld van Bagan. Aansluitend volgt de korte transfer naar het hotel. Verdere dag ter vrije besteding.

4 nachten verblijft u in het sfeervolle hotel The Tharabar Gate op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt zeer centraal, bij het centrum van oud Bagan, tegen de antieke stadsmuur en aan de rand archeologische zone. Het hotel heeft een grote, rustige tuin met zwembad en een uitstekend restaurant. (☼☼☼☼☼)

 

Dag 08 : Bagan. 

Deze hele dag maakt u een uitgebreide excursie langs de monumenten van Bagan. In overleg met de gids bepaalt u zelf welke bezienswaardigheden u wilt gaan bezoeken. Bagan is het de grootste bezienswaardigheid in Myanmar. Deze verlaten antieke stad aan de oever van de Ayeyarwady rivier beslaat 40 vierkante kilometer. Deze World Heritage Site is een van de grootste archeologische bezienswaardigheden in Azië. U bezoekt deze dag de bedrijvige Shwe Zi Gon Pagode, de grottempel Kya-Sit-Thar Umin, Gu-byauk-gyi uit de 13e eeuw, de massieve Htilo-Minlo met haar terrassen, Ananda tempel met de 4 houten Boeddha`s, de piramidevormige Dhammayangyi tempel, Dhamma-ya-za Pagoda en de Sitana Gyi Pagode in Sri Lanka stijl. Aan het eind van deze dag rijdt u met een paardenkoets naar de Pyathagyi Pagoda voor de spectaculaire zonsondergang van de top van deze tempel. De lunch is deze dag inbegrepen.

 

Dag 09 : Bagan. 

Gedurende de ochtend bezoekt u de kleurrijke bevolkingsmarkt van Nyaung U en het nog zeer traditionele dorp Taungbi met haar houten klooster. Verder brengt de gids u naar enkele minder bekende tempels van Bagan. De middag is ter vrije besteding. Indien u nog meer van Bagan wilt zien, kunt u nog tot 18.00 uur over chauffeur auto en gids beschikken.

 

Dag 10 : Bagan. 

Ochtend en middag geheel ter vrije besteding.

Aan het eind wordt de middag maakt u een boottocht over de Irrawaddy rivier. Vanaf een zandbank in het midden van de rivier ziet de zonsondergang, die de tempels van Bagan rood kleurt.  

 

Dag 11 : Nyaung Shwe.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Nyaung U voor de binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Heho. Aansluitend wordt u per auto naar het hotel in Nyaung Shwe aan het Inle meer gebracht. 

Het Inle meer is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en ligt 875 meter boven de zeespiegel. Deze grote plas water is slecht 2 tot 3 meter diep en wordt omgeven door  hoogvlaktes en de in nevelen gehulde  Shan bergen. De dorpen rondom het meer worden voornamelijk bewoond door het Intha volk. Het Intha volk woont in huizen op palen aan de  oever van het meer en verbouwen vele soorten groente en bloemen in drijvend tuintjes. Heel bijzonder is de beenroeitechniek, waarmee zij hun kleine kano`s voortbewegen. De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen. 

Na het inchecken in het hotel maakt u kennis met de traditionele cultuur van de Shan. U brengt een bezoek aan het Buddha museum in het voormalige paleis van de laatste Shan Prince Sao Shwe Taike, die de eerste minister president van het onafhankelijke Birma was. Hierna bezoekt u het Shwe Yan Pyay klooster. Met een klein boot maakt u een korte tocht door de vele kanalen rond Nyaung Shwe. Aan het eind van de middag wordt een Red Mountain Winery bezocht, waar u kunt kennis maken met uittekende wijn van deze streek.      

2 nachten verblijft u in het zeer sfeervolle Viewpoint Ecolodge in de plaats Nyaung Shwe op basis van een Cottage Suite.   Het hotel beschikt over een binnentuin en de cottages liggen rond een grote vijver. De achterzijde van het hotel grenst aan de rijstvelden. De eigenaar is een Franstalige Zwitser, die met veel enthousiasme zijn gasten een heel bijzondere sfeer weet op te wekken. Het hotel beschikt over een zeer goed restaurant met traditionele keuken en een zeer goede wijnkelder. Het ontbijt is in de vorm van een buffet, aan tafel gereserveerd.  Het hotel ligt bij de brug over het kanaal, dat van Nyaung Shwe naar het meer loopt. Vanaf het hotel loopt in 10 minuten naar het centrum van de plaats. (☼☼☼☼ ! )

 

Dag 12 : Nyaung Shwe.

Deze dag bezoekt u de plaats Indain en maakt u een wandeling langs de met planten begroeide fotogenieke tempelruïnes. De totale wandeling duurt ongeveer een uur en brengt u langs een hoog punt met een prachtig uitzicht over het Inle meer. In het dorp Tha Ley wordt een schooltje bezocht. In dit dorp wordt ook een traditionele lunch geserveerd. Na afloop wordt u met de boot naar het hotel gebracht.

   

Dag 13 : Inle meer.

Deze hele dag maakt u een tocht per privé motorboot over het Inle meer. Tijdens deze tocht krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven op en rond het meer. U bezoekt traditionele Shan dorpjes langs de oever en op het water, de beroemde drijvende tuinen, de Phaung Daw Oo Pagoda, de markt van Khaung Daing en een fabriekje van Cheroot sigaren. De lunch is deze dag inbegrepen in het Intha Heritage House. In dit antieke huis ziet u de ook katten van het Birmese ras. Aan het eind van de middag brengt de boot u naar het hotel aan het meer.

3 nachten verblijft u in het bijzonder mooie luxe Aureum Inle Resort op basis van een Villa on The Shore met zicht op het meer. Dit hotel ligt rustig, in een grote tuin direct aan de oost oever van het meer op enkele kilometers van Nyaung Shwe. De kamers zijn ruim en zeer verzorgd. Bijzonder is, dat het hotel beschikt over een groot zwembad en zwembad terras met fraai uitzicht over het meer. (☼☼☼☼☼☼)

 

Dag 14 : Inle meer.

Gehele dag ter  vrije besteding.

Facultatief kunt deze dag nog fietsen huren voor een tocht in de omgeving, een dagtocht maken naar het tempelcomplex van Kaku of een kookles meemaken of een tocht maken te voet of met een peddelboot. ( niet inbegrepen ) Keuze genoeg om nog een leuke dag door te brengen rond het meer.

 

Dag 15 : Inle meer.

Gehele dag ter  vrije besteding.

 

Dag 16 : Yangon.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Yangon.

Overnachting in hotel The Strand op basis van een Superior Suite.

 

Dag 17 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Yangon gebracht voor het vertrek van uw internationale vlucht.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

6 x lunch.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Privé boottochten Inle meer.

Privé boottocht Mingun.

Veerboot Ava.

Paardenkoets Ava.

Alle entreegelden.

Binnenlandse vluchten.

( 4 x  Air Mandalay, Air Bagan, Asian wings, Yangon Airways, Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines )

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Toeslagen Kerst en nieuwjaar periode.    ( op aanvraag )

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t.

( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Heho niet naar Yangon, maar naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon. Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt. Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis. De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie  : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000