17 DAAGSE INDIVIDUELE BUDGET RONDREIS MYANMAR

( Reisnummer : 52 )

 

Dag 01 : Yangon.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yangon. Transfer van het vliegveld naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in  hotel Aung Tha Pyay op basis van een standaard kamer. Dit eenvoudige hotel ligt zeer gunstig in het oude centrum van de stad. (☼☼)

 

Dag 02 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 03 : Mandalay.

Transfer van het hotel naar het vliegveld. Binnenlandse vlucht van Yangon naar Mandalay. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht.

Mandalay ligt aan de oever van de brede Irrawaddy rivier en was, in de tweede helft van de negentiende eeuw, de hoofdstad van het land tijdens de Britse overheersing. In het centrum van de grote stad is nog het grote vierkante paleisterrein te zien van de voormalige koningen. Daarnaast vindt u in de stad veel antieke tempels en kloosters. Aan de oever van de rivier op enkele kilometers ten zuiden van de stad liggen de tempel complexen van Sagaing en Ava. Zeer de moeite van een bezoek waard is ook de zusterstad Amarapura met veel functionerende boeddhistische tempels en kloosters.  Over het aangrenzende meer ligt de langste teakhouten brug ter wereld, U Beins brug. Vooral rond zonsondergang is deze brug zeer levendig en fotogeniek, door in de koelte van de namiddag en de avond flanerende bevolking en boeddhistische monniken. Mandalay heeft ook een interessante wijk, waar handwerkslieden in de openlucht religieuze beelden en versieringen maken van hout, marmer en lakwerk.

3 nachten verblijft u in hotel Ayerwaddy Riverview in Mandalay op basis van een superior kamer. Dit hotel ligt aan de oever van de grote Ayerwaddy rivier en op loopafstand van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een goed restaurant, deels op een groot dakterras met een weids uitzicht over rivier en stad. (☼☼☼)

 

Dag 04 : Mandalay.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 05 : Mandalay.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 06 : Monywa.

Na het ontbijt vertrekt u uit Mandalay en rijdt u over de grote brug bij Ava naar de stad Monywa. Bij Monywa bezoekt de heiligdommen van Thanboddy, Hpo Win Daung en Shwe Ba Taung.

Overnachting in hotel Win Unity in Monywa op basis van een superior kamer. (☼☼☼)

 

Dag 07 : Bagan.

Na het ontbijt rijdt u naar de westoever van de Irrawaddy rivier bij Pakokku. Vanuit Pakokku vaart u vervolgens met een kleine houten privé boot in ongeveer 2 uur over de grote Irrawaddy rivier naar Bagan. De aankomst over de rivier bij Bagan is een bijzonder belevenis. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

Bagan is het de grootste bezienswaardigheid in Myanmar. Deze verlaten antieke stad aan de oever van de Ayeyarwady rivier beslaat 40 vierkante kilometer. Deze World Heritage Site is een van de grootste archeologische bezienswaardigheden in Azië. U kunt hier de bedrijvige Shwe Zi Gon Pagode bezoeken, de grottempel Kya-Sit-Thar Umin, Gu-byauk-gyi uit de 13e eeuw, de massieve Htilo-Minlo met haar terrassen, Ananda tempel met de 4 houten Boeddha`s, de piramidevormige Dhammayangyi tempel, Dhamma-ya-za Pagoda en de Sitana Gyi Pagode in Sri Lanka stijl.

3 nachten verblijft u in hotel Kaday Aung in Bagan op basis van een junior superior kamer. Dit hotel ligt in Bagan Myothit ( New Bagan ) aan de zuidelijke rand van de archeologische zone en aan de rand van het dorp Myothit. Het hotel beschikt over een grote tuin met zwembad.  (☼☼☼)

 

Dag 08 : Bagan. 

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 09 : Bagan. 

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 10 : Kalaw.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Nyaung U voor de binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Heho. Na aankomst rijdt u eerst een bezoek aan de grotten van Pindaya. In het doolhof van deze grotten staan meer dan 8000 Boeddha beelden van albast, marmer, teakhout, baksteen en lakwerk. Hierna wordt u naar het bergplaatsje Kalaw gebracht.  De verdere dag is ter vrije besteding.

Het rustige Kalaw, gelegen op een hoogte van 1320 meter boven de zeespiegel, is het centrum van het bergland, waar Hill Tribes wonen als de Palaung, Pa-O, Taungthu, Shan  en Danu. U brengt een bezoek aan de locale markt, waar deze bergvolkeren hun landbouw  producten verkopen. Hier komt u ook de andere volken tegen die in Kalaw wonen, zoals Nepalesen, Indiërs, Gurkha`s en Bamar. De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van de komende ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen.

2 nachten verblijft u in  hotel Dream Villa in Kalaw op basis van een superior kamer.  Dit kleinschalige hotel is een voormalige Britse villa en ligt landelijk in het centrum van Kalaw. (☼☼☼) Winkeltjes en eenvoudige restaurants liggen op loopafstand. Het hotel zelf heeft een restaurant in een oude villa in dezelfde straat op 3 minuten loop afstand.

 

Dag 11 : Kalaw.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

OF :

 

Extra excursie olifanten en regenwoud : ( zie excursie lijst )

Deze dag maakt u kennis met het tropisch regenwoud onder leiding van een speciale gids. Vanuit Kalaw maakt u een wandeling van ruim een uur door het tropisch bos. U bezoekt het recent gestarte project voor het behoud van de natuur. De lunch wordt gebruikt in een traditioneel dorp en als u dat wilt kunt u helpen met de bereiding. Na de lunch kunt u de werkolifanten zien en helpen met de verzorging. Dit is absoluut een zeer interessante dag voor natuurliefhebbers en beslist geen toeristische kernmis, zoals Thailand. Aan het begin van de middag keert u terug naar Kalaw.

N.B. : deze excursie kan ook worden verlengd naar een 2 of 3 daagse trektocht met verblijf in dorpshuizen.

 

Dag 12 : Inle meer.

Autorit van Kalaw naar het Inle meer. Aan de oever van het meer bezoekt u de plaats Indain met haar antieke tempels. U maakt een boottocht in een prauw langs de tuinen en gebruikt een traditionele maaltijd als lunch alvorens u, aan het eind van de middag, per boot naar het hotel wordt gebracht.

Het Inle meer is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en ligt 875 meter boven de zeespiegel. Deze grote plas water is slecht 2 tot 3 meter diep en wordt omgeven door  hoogvlaktes en de in nevelen gehulde  Shan bergen. De dorpen rondom het meer worden voornamelijk bewoond door het Intha volk. Het Intha volk woont in huizen op palen aan de  oever van het meer en verbouwen vele soorten groente en bloemen in drijvend tuintjes. Heel bijzonder is de beenroeitechniek, waarmee zij hun kleine kano`s voortbewegen.

De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen. 

Overnachting in het hotel Golden Island Cottages II. Het hotel ligt op de hoogte van Nampan en staat op palen midden in het Inle meer. De kamers zijn ruime houten bungalows en beschikken over een terras met zitje en met ruim uitzicht over het meer. Het hotel heeft een groot restaurant. (☼☼☼)

 

Dag 13 : Nyaung Shwe.

Deze hele dag maakt u een tocht per privé motorboot over het Inle meer. Tijdens deze tocht krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven op en rond het meer. U bezoekt traditionele Shan dorpjes langs de oever en op het water, de beroemde drijvende tuinen, de Phaung Daw Oo Pagoda, de markt van Khaung Daing en een fabriekje van Cheroot sigaren. De lunch is deze dag inbegrepen in het Intha Heritage House. In dit antieke huis ziet u de ook katten van het Birmese ras.  Aan het eind van de middag wordt u naar het hotel in Nyaung Shwe gebracht.

 

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel La Maison Birmane in de plaats Nyaung Shwe op basis van een Bungalow kamer met terras. (☼☼☼) Dit hotel ligt aan de rand van het centrum van Nyaung Shwe op 10 minuten loopafstand van winkeltjes, kleine restaurants en de avondmarkt.

 

Dag 14 : Nyaung Shwe.

Gehele dag ter  vrije besteding.

Facultatief kunt deze dag nog fietsen huren voor een tocht in de omgeving, een dagtocht maken naar het tempelcomplex van Kaku of een kookles meemaken of een tocht maken te voet of met een peddelboot. ( niet inbegrepen ) Keuze genoeg om nog een leuke dag door te brengen rond het meer.

 

Dag 15 : Nyaung Shwe.

Gehele dag ter  vrije besteding.

 

Dag 16 : Yangon.

 

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Yangon.

Overnachting in hotel Aung Tha Pyay op basis van een standaard  kamer. (☼☼)

 

Dag 17 : Yangon.

 

Gehele dag ter vrije besteding.

 

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Yangon gebracht voor het vertrek van uw internationale vlucht.

 

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

2 x lunch.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Privé boottochten Inle meer.

Privé boottocht Pakokku – Bagan.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Binnenlandse vluchten.

( 3 x Air Mandalay, Air Bagan, Asian wings, Yangon Airways, Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines )

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Kerstdiner en Nieuwjaarsdiner i.v.t.

( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Toeslagen Kerst en nieuwjaar periode.( op aanvraag )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

Lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Aanvullende excursies :

Wij hebben sommige dagen in verschillende steden vrij gelaten voor diegenen, die op eigen gelegenheid plaats en omgeving verder willen verkennen. U kunt er ook voor kiezen dit programma nog verder in te vullen met aantrekkelijke excursies. Zie voor extra excursie programma en prijzen onze aparte excursie lijst.

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Heho niet naar Yangon, maar naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon. Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt. Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis. De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000