OVER LAND VAN BAGAN NAAR MRAUK U

21 daagse individuele rondreis Myanmar met een zeer avontuurlijke trektocht van Bagan naar Mrauk U.

 

( Reisnummer : 66  )

 

Vanaf november 2014 kunnen wij een zeer bijzondere trektocht aanbieden van Bagan naar Mrauk U. Deze tocht voert door een gebied, dat tot voor kort gesloten was voor toeristen. Tijdens deze individuele rondreis bezoekt u het Inle meer en de tempels van Bagan en vervolgens maakt u een trektocht naar Mrauk U. U komt in dorpen, waar nog vrijwel geen toerist u is voorgegaan. U maakt kennis maakt een cultuur, die nog vrijwel niet in aanraking zijn geweest met buitenlanders. Het is ook mogelijk de trektocht in te passen in een individuele rondreis op maat en daarbij kan bijvoorbeeld ook Mandalay worden toegevoegd.

 

 

Dag 01 : Yangon.

Aankomst in Yangon. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel. De verdere dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Aung Tha Pyay in het centrum van Yangon op basis van een standaard kamer. Dit hotel ligt zeer gunstig in het centrum van de stad, direct achter het beroemde Strand hotel  en op loopafstand van de Sule Pagode. (☼☼☼)

 

Dag 02 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding. Voor een eventuele verdere invulling van deze dagen Yangon : zie onze uitgebreide lijst met excursie mogelijkheden.

 

Dag 03 : Kalaw.

Korte transfer van het hotel naar het vliegveld van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Heho. Aansluitend volgt de transfer naar de bergplaats Kalaw. De verder dag is ter vrije besteding.

Het rustige Kalaw, gelegen op een hoogte van 1320 meter boven de zeespiegel, is het centrum van het bergland, waar Hill Tribes wonen als de Palaung, Pa-O, Taungthu, Shan  en Danu. U brengt een bezoek aan de locale markt, waar deze bergvolkeren hun landbouw  producten verkopen. Hier komt u ook de andere volken tegen die in Kalaw wonen, zoals Nepalesen, Indiërs, Gurkha`s en Bamar. De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van de komende ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen.

Overnachting in het middenklasse hotel Dream Villa in Kalaw op basis van een superior kamer.  Dit kleinschalige hotel is een voormalige Britse villa en ligt landelijk in het centrum van Kalaw. (☼☼☼)

Winkeltjes en eenvoudige restaurants liggen op loopafstand. Het hotel zelf heeft een restaurant in een oude villa in dezelfde straat op 3 minuten loop afstand.

 

Dag 04 : Nyaung Shwe.

Deze dag fiets u naar het Inle meer. Dit is zonder meer de mooiste manier om bij het Inle meer aan te komen. De tocht start met een korte autorit naar Aung Ban. Vandaar fiets u in ongeveer 5 uur, voornamelijk bergafwaarts, over onverharde wegen naar de plaats Indain, aan de westoever van het Inle meer. U ziet onderweg verschillende Pa O dorpen, waar zelden toeristen komen.  De lunch wordt gebruikt in een van de dorpen onderweg. In Indain bezoekt u de antieke restanten van de beroemde tempel. Hierna wordt u per boot u naar uw hotel gebracht, waar de bagage inmiddels ook is aangekomen.

Het Inle meer is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en ligt 875 meter boven de zeespiegel. Deze grote plas water is slecht 2 tot 3 meter diep en wordt omgeven door  hoogvlaktes en de in nevelen gehulde  Shan bergen. De dorpen rondom het meer worden voornamelijk bewoond door het Intha volk. Het Intha volk woont in huizen op palen aan de  oever van het meer en verbouwen vele soorten groente en bloemen in drijvend tuintjes. Heel bijzonder is de beenroeitechniek, waarmee zij hun kleine kano`s voortbewegen. De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van ochtenden kunt u een bezoek brengen aan een van deze marktplaatsen. 

Nyaung Shwe, gelegen aan de noordzijde van het Inle meer, is een kleine maar zeer levendige plaats met veel restaurants en een avondmarkt.

2 nachten verblijft u in het eenvoudige hotel Golden Empress in de plaats Nyaung Shwe op basis van een Superior kamer. Dit hotel ligt gunstig in het centrum van Nyaung Shwe, op loopafstand van winkeltjes, kleine restaurants en de avondmarkt. (☼☼)

 

Dag 05 : Nyaung Shwe.

Gehele dag ter vrije besteding.

Voor een eventuele verdere invulling van deze dagen aan het Inle meer : zie onze uitgebreide lijst met excursie mogelijkheden.

 

Dag 06 : Bagan.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Heho voor de binnenlandse vlucht naar Nyaung U, het vliegveld van Bagan. Aansluitend volgt de korte transfer naar het hotel.

Bagan is het de grootste bezienswaardigheid in Myanmar. Deze verlaten antieke stad aan de oever van de Ayeyarwady rivier beslaat 40 vierkante kilometer. Deze World Heritage Site is een van de grootste archeologische bezienswaardigheden in Azië. U kunt hier de bedrijvige Shwe Zi Gon Pagode bezoeken, de grottempel Kya-Sit-Thar Umin, Gu-byauk-gyi uit de 13e eeuw, de massieve Htilo-Minlo met haar terrassen, Ananda tempel met de 4 houten Boeddha`s, de piramidevormige Dhammayangyi tempel, Dhamma-ya-za Pagoda en de Sitana Gyi Pagode in Sri Lanka stijl.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Kaday Aung in Bagan op basis van een standaard kamer. Dit hotel ligt in Bagan Myothit (New Bagan), aan de zuidelijke rand van de archeologische zone en aan de rand van het dorp Myothit. Het hotel beschikt over een grote tuin met zwembad. (☼☼☼)

 

Dag 07 : Bagan.

Gehele dag ter vrije besteding. Voor een eventuele verdere invulling van deze dagen Yangon : zie onze uitgebreide lijst met excursie mogelijkheden.

 

Dag 08 : Bagan.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 09 : Kanpetlet.

Deze dag verlaat u Bagan en begint u aan de begeleide avontuurlijke tocht naar Mrauk U. U laat uw grote bagage achter in Bagan. Deze wordt apart met een auto en langs een andere route naar Mrauk U vervoerd. U neemt zelf tijdens de hele tocht uitsluitend mee wat u die dagen nodig heeft. Daarvoor dient u zelf een kleine rugzak mee te brengen. De begeleidende gids kan onderweg geen bagage van u overnemen.

Om 06.30 uur wordt u opgehaald uit uw hotel in Bagan. Per 4WD rijdt u vanaf de Irrawaddy rivier naar het westen

Door een landschap van vrijwel droge rivierbeddingen. Er zijn hier geen bruggen en de auto moet door de bedding naar de andere overzijde rijden. Na de lunch gaat de tocht de bergen in en zakt de temperatuur. Bij Kanpetlet kunt u de markt bezoeken of wandelen in het beschermde natuurgebied, waar u in ongeveer 2 uur de hoogste berg op kunt klimmen, die een top heeft van 3000 meter boven de zeespiegel.

Overnachting in een eenvoudig hotel in Kanpetlet. (☼☼).

 

Dag 10 : Matupi.

Na het ontbijt gaat het verder de Chin staat in. Hier en daar passeert u een dorp, maar het grootste deel van de tijd rijdt u hier door de bossen. Bij het dorp Matupi wordt de “Seven Steps” waterval bezocht, waar ook gezwommen kan worden. Deze waterval is de bron van de Lay Myo rivier en ligt in een fraai landschap van rijsterrassen.

Overnachting in een eenvoudige Guesthouse in Matupi. Meerdere kamers delen een eenvoudige badkamer. (☼☼)   

                

Dag 11 : Trektocht.

Op de markt van Matupi wordt een traditioneel Mohinga ontbijt gebruikt. Rond 08.00 uur vertrekt u per motorfietstaxi naar het 19 kilometer verderop gelegen dorp Amsway, waar u rond 10.00 uur arriveert. Hier begint u aan de trektocht. Over een afstand van ongeveer 22 kilometer loopt u naar het dorp Ma Du over heuvelruggen met prachtige uitzichten op de omgeving, door het bos en langs rijstvelden. U passeert de dorpen Gwe Sar en Thein Sar en Thoun Nar en één van die dorpen wordt een eenvoudige lunch van Mie en fruit gebruikt. Aan het eind van de middag bereikt u Ma Du. Een eenvoudige avondmaaltijd wordt voor u klaargemaakt door de gids.

Overnachting in een zeer eenvoudig dorpshuis. Een bamboeslaapmat, een muskietennet en lakens zijn voor u beschikbaar. (☼)

            

Dag 12 : Trektocht.

Vroeg in de morgen vervolgt u de trektocht over een afstand van ongeveer 20 kilometer via het dorp Wi LU naar het dorp Thein Khaung. U loopt door hoge bamboebossen afgewisseld met rijstvelden en dicht primair woud en open velden. Onderweg heeft u ook een prachtig uitzicht over de Chin heuvels. Thein Kaung is een bijzonder mooi Chin dorp met traditionele huizen, opslagruimtes en een kerk. Hier hebben sommige vrouwen nog een gezichtstatoeage in symmetrische patronen, volgens de overlevering bedoeld om hen onaantrekkelijk te maken voor ontvoeringen door de koningen van Bagan. In dit dorp wordt de lunch gebruikt voordat de laatste 9 kilometer door het bos naar het dorp Law Thu worden afgelegd. Hier kunt u uitrusten, terwijl de gids de avondmaaltijd klaarmaakt.

Overnachting in Law Thu in een zeer eenvoudig dorpshuis. Een bamboeslaapmat, een muskietennet en lakens zijn voor u beschikbaar. (☼)

 

Dag 13 : Trektocht.

Vroeg in de morgen loopt u de laatste 7 kilometer de heuvel af naar de oever van de Lay Myo rivier, waar een kleine boot klaar ligt, om u van de Chin staat naar de Rakhine staat te brengen. Onderweg passeert u verschillende stroomversnellingen. In de loop van de middag wordt de rivier breder en rustiger. In een dorp wordt de lunch gebruikt en aan het eind van de middag arriveert u in het Chin dorp Kone Chaung, gelegen aan de hoge oever van de rivier. Hier wordt door de gids het avondmaal voor u klaargemaakt.

Overnachting in Kone Chaung, in een zeer eenvoudig dorpshuis. Een bamboeslaapmat, een muskietennet en lakens zijn beschikbaar. (☼)

 

Dag 14 : Mrauk U.

Vanaf het overnachtingsdorp is het nog 2 uur varen naar Mrauk U. Per Tuk Tuk wordt vanaf de rivier oever in een half uur naar u centrum van deze Beroemde tempelstad gebracht.

Mrauk U was ooit de hoofdstad van het machtige Rakhine koninkrijk en heeft een geschiedenis van 3000 jaar. In de 16e eeuw was de stad een belangrijke handelspost en vrijhaven. U kunt nog de restanten van de VOC factorij vinden tussen het onkruid bij een dorp, even buiten de plaats. Tegenwoordig is Mrauk U een van de belangrijkste archeologische plaatsen van Myanmar met een aantal zeer interessante antieke bouwwerken en tempels. Op loopafstand van het hotel ligt het centrum van de kleine plaats Mrauk U en daarnaast een aantal authentieke dorpen, waar het dorpsleven zich voltrekt op een wijze en in een tempo, dat de laatste eeuw niet veranderd is.

2 nachten verblijft in het eenvoudige hotel Vesali in het centrum van Mrauk U op basis van een superior kamer. (☼☼☼)

 

Dag 15 : Mrauk U.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 16 : Sittwe.

Transfer van het hotel naar de over van de rivier. Per openbare boot vaart u van Mrauk U in ongeveer 5 tot 6 uur terug naar Sittwe.

N.B. : Wij kunnen ook een privé boot voor u charteren tegen meerkosten. U bent dan niet afhankelijk van de vaartijden van de publieke boot.

Na aankomst in Sittwe volgt de transfer naar het hotel in het centrum van de stad. De verdere dag is ter vrij besteding.

Bereidt u zich voor op een onderdompeling in een totaal ander land. Ook hier zijn weinig toeristen, het is er behoorlijk chaotisch en de bevolking en de totale sfeer doen meer denken aan Bangladesh en Oost India, dan aan Myanmar. U ondergaat hier een cultuurschok en een zeer bijzondere ervaring. Voor lunch en avondeten kunt u het beste gaan naar restaurant River Valley, gelegen op loopafstand en in de zelfde hoofdstraat ( Main road ) als het hotel. Het is weliswaar geen top restaurant, maar wel het beste wat Sittwe te bieden heeft en je zit er rustig. ( niet inbegrepen )

Overnachting in het zeer eenvoudige hotel Shwe Thazin. Dit is het beste hotel van Sittwe.  (☼☼)

 

Dag 17 : Ngapali Beach.

Korte transfer van het hotel naar het vliegveld van Sittwe voor de binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Thandwe. Aansluitend volgt de transfer van 20 minuten naar het hotel in Ngapali Beach. De verdere dag is ter vrije besteding.

U kunt deze dagen wandelen langs het strand of fietsen door het vrijwel vlakke achterland, langs tuinen en kleine vissersdorpen. Fietsen zijn in het hotel te huur. In Ngapali Beach beschikt u niet over auto, chauffeur en gids.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Linn Thar Oo Lodge. Dit gemoedelijke hotel ligt direct aan het zandstrand van Ngapali Beach en heeft ruime bungalow kamers met terras in een grote tuin en beschikt over een eigen restaurant. Fietsen zijn via het hotel te huur. Dit hotel heeft geen zwembad. (☼☼☼)

N.B. : Er is in Ngapali Beach hotel accommodatie in hogere klassen. Wij adviseren u daar graag over.

 

Dag 18 : Ngapali Beach.

Gehele dag ter vrij besteding.

 

Dag 19 : Ngapali Beach.

Gehele dag ter vrij besteding.

 

Dag 20 : Yangon.

In de loop van de ochtend wordt u van het hotel naar het vliegveld van Thandwe gebracht  voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aansluitend transfer naar het hotel.

Overnachting in het middenklasse hotel Aung Tha Pyay in het centrum van Yangon op basis van een standaard kamer.

 

Dag 21 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding. In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Yangon gebracht voor het vertrek van uw internationale vlucht.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies.

Alle maaltijden tijdens de trektocht vanaf de lunch op dag 09 tot en met het avondeten op dag 13.

Voldoende veilig drinkwater tijdens de gehele trektocht Bagan – Mrauk U.

Transfers conform programma.

Bagage vervoer van Kalaw naar Nyaung Shwe en van Bagan naar Mrauk U.

Gebruik van 4WD en motorfietstaxi`s tijdens de eerste dag van de overland naar Mrauk U.

Engels sprekende gids tijdens alle excursies en transfers.   

Engels sprekende gids tijdens de gehele trektocht van Bagan tot aan de aankomst in Mrauk U.   

Alle excursies volgens programma.

Boottocht van Mrauk U naar Sittwe per openbare boot.

Huurfietsen tijdens de fietstochten.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Speciale regio vergunningen.

Binnenlandse vluchten.

( 4 x Air Mandalay, Air Bagan, Asian wings, Yangon Airways,Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines )

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Toeslagen Kerst en nieuwjaar periode.   ( op aanvraag )

Eventuele toeslag verplicht kerstdiner (24/12) en  Nieuwjaars diner (31/12).   ( op aanvraag )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

Hoogseizoen toeslagen met kerst en Nieuwjaar ( niet inbegrepen en op aanvraag )

Lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Voorwaarden :

Een goede gezondheid en conditie zijn een absolute vereiste voor deelname aan de over land van Bagan naar Mrauk U, alsmede wandelervaring in een bergachtig gebied te vergelijken met de Ardennen.

Aangezien de westkust van Myanmar in het regenseizoen niet goed toegankelijk is, kunnen wij een programma in deze vorm niet aanbieden in de periode mei tot en met september. 

Voor verdere voorwaarden verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.

N.B. : in de maanden juni tot en met september wordt deze reis niet in deze vorm uitgevoerd vanwege het 

          regenseizoen aan de westkust.

          Vanwege de benodigde speciale vergunningen en het gebruik van 4WD valt dit arrangementen in een 

          hogere prijsklasse.

 

Bijzonderheden :

Accommodatie in Sittwe is zeer eenvoudig, maar de best beschikbare. Voor de accommodatie in Mrauk U is eenvoudige middenklasse gebruikt. U kunt in Mrauk U ook verblijven in hotel Mrauk U Princess, een zeer goed midden klasse hotel tegen een toeslag.

De faciliteiten tijdens de overland van Bagan naar Mrauk U zijn zeer eenvoudig en nog niet afgestemd op toeristen. Dat maakt deze tocht echter zeer bijzonder. U dient zelf te zorgen voor een verbanddoos met basisinhoud. In de dorpshuizen zijn geen privé badkamers. Er is onderweg geen telefoon, geen internet, geen elektriciteit en geen stromend water uit een kraan. Heeft u een ernstige kwaal, waar u onderweg last van zou kunnen krijgen, dan dient u zich te realiseren, dat er geen artsen laat staan ziekenhuizen in de wijde omgeving te vinden zijn. Een goede voorbereiding en het afsluiten van een reisverzekering met de juiste dekking zijn van groot belang. Wij adviseren u hier verder in.

 

Accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waardering systeem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Soms kent het hotel zelfs geen standaard kamer, maar beginnen zij bijvoorbeeld vanaf een superior kamer. Vaak zijn de goedkoopste kamer types niet bestemt of geschikt voor de Europese markt. Bieden wij u al direct een Deluxe kamer aan, dan is dat meestal omdat wij de lagere kamers types niet geschikt vinden voor onze klanten. Kiest u daar dan toch voor een goedkoper type, dan dient u rekening te houden met minder ruimte en minder voorzieningen. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

Voor dit programma buiten de trektocht, zijn wij uitgegaan van middenklasse accommodatie. In de plaatsen Yangon, Nyaung Shwe en  Bagan is alternatieve accommodatie beschikbaar in alle prijsklassen.

 

Ngapali Beach :

In Ngapali Beach zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig (☼☼) tot luxe (☼☼☼☼☼☼). Alle hotels liggen direct aan het strand. De eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. Wij adviseren u graag over de ruime keuze aan hotels.

 

Informatie fietstochten :

Er wordt gebruik gemaakt van mountainbikes met brede banden en versnellingen. Indien u boven een gemiddelde lengte bent, vernemen wij graag van u met welke lengte wij rekening moeten houden, zodat wij de juiste maat fiets kunnen verzorgen. Uw gids zorgt voor een fietshelm en flessen mineraal water. Er wordt regelmatig gestopt voor een foto, een bezoek aan een dorpje en een kopje thee in een eethuisje.

Tijdens de fietstocht van Aung Ban ( bij Kalaw ) naar de plaats Indain aan het Inle meer rijdt u over een brede, stenige weg. Deze weg is recent deels van een nieuwe wegdek voorzien. In het eerste deel van de tocht fietst u enkele malen een heuvel op. Dat is niet bijzonder lastig, maar kan wel inspannend zijn vanwege de hoogte, het hoogte verschil en de temperatuur. Ons advies is, op die stukken gebruik te maken van de laagste versnelling, kalm aan te doen of eventueel naar boven te lopen en regelmatig uit te rusten in de schaduw. Er is volstrekt geen haast bij. Het laatste uur rijdt u zelfs alleen nog maar naar beneden. Hoewel het fietsen daar vanzelf gaat, adviseren wij u uw snelheid steeds hier steeds onder controle te houden en tijdig bij te remmen met beide handremmen. Het is verleidelijk daar volledig los te gaan, maar een valpartij ligt hier op  de loer. De gids heeft een First Aid Kit bij zich. Wij raden u echter aan, ook zelf te zorgen voor wat pleisters, jodium en verbandmiddelen. Zodra u met de fietstocht bent gestart is er feitelijk geen weg meer terug. Overlegt u daarom met de gids, wat u aankunt. Een alternatief is de fietstocht geheel te maken langs de verharde weg naar het Inle meer. Deze is echter beslist minder mooi. U arriveert rond 14.00 uur in Indain om deze plaats te kunnen bekijken alvorens u met de boot naar het hotel wordt gebracht. Met al deze voorzorgsmaatregelen, is deze hele fietstocht niet bijzonder lastig en kan gemaakt worden door eenieder, die beschikt over fietservaring, een redelijke conditie en een goede gezondheid. Bij twijfel, kunt u bij ons altijd meer informatie krijgen over fietstochten en trektochten.

 

Trektochten Myanmar :

U dient uit te gaan van 5 tot 6 uur lopen per dag in een kalm tempo, tenzij anders aangegeven. Het terrein is heuvelachtig en te vergelijken met de Ardennen. Neemt u tijdens de trektocht niet te veel bagage mee, maar uitsluitend wat u nodig heeft voor de dagen van de trektocht. Wat u meeneemt moet u zelf dragen. Ons advies is daarvoor een klein opvouwbaar dag rugzakje mee te nemen van huis. Goede wandelschoenen met profielzolen zijn onontbeerlijk. Dit hoeven echter beslist geen zware bergschoenen te zijn, want die zijn u alleen maar tot last tijdens het overige deel van uw reis. Neemt u zelf een kleine verbanddoos mee met verband, rekverband, (blaren)pleisters, talkpoeder, ontsmettingszeep en jodium. Tegen de insectenbeten adviseren wij een DEET houdend middel en smeert u daar ook overdag alle onbedekte huiddelen mee. Vanwege de sterke kracht van de tropenzon zijn een hoed en goede zonnebril onontbeerlijk. Draagt u vooral ruime katoenen kleding en `s avonds een lange broek en een shirt met lange mouwen. Extra ondergoed en sokken is belangrijk. Vanwege vochtverlies is het noodzakelijk veel en regelmatig te drinken. Een klein handdoekje kan zeer goed van pas komen. Vanwege het verblijf in zeer eenvoudige accommodatie raden wij u aan een dunne lakenzak mee te nemen. Een slaapzak is niet noodzakelijk. U slaapt in de dorpshuizen en kloosters op een matje op de vloer. Indien u op een zachte ondergrond wilt slapen, dan dient u een voorziening daarvoor zelf mee te nemen. Volgt u te allen tijde de aanwijzingen van de lokale gids op. Paspoort en waarde papieren dient u tijdens de trektocht bij u te dragen. Deze laat u niet achter in het hotel of geeft u beslist niet mee met een kofferwagen.

Bij twijfel, kunt u bij ons altijd meer informatie krijgen over fietstochten en trektochten.

 

Wegconditie algemeen :

Door weersomstandigheden of de conditie van de weg kan het voorkomen, dat geplande programma onderdelen moeten worden aangepast of zelfs geheel komen te vervallen. Wij doen onze uiterste best uw programma zo goed en zo volledig mogelijke uit te voeren. Tabula Rasa Travel en de plaatselijke agent zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door de omstandigheden buiten ons om. Er zal dus af en toe moeten worden geïmproviseerd. Maar dat alles is ook weer en deel van de charme van deze gebieden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000