20 DAAGSE AVONTUURLIJKE RONDREIS MYANMAR

( Reisnummer : 56 )

 

Dag 01 : Yangon.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yangon. Transfer van het vliegveld naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in  hotel Clover op basis van een Deluxe kamer. (☼☼☼) Dit goed verzorgde nieuwe hotel ligt rustig aan de rand van het centrum. Vanuit het restaurant op de bovenste etage heeft u een ruim uitzicht over de stad.

 

Dag 02 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.  

 

Dag 03 : Hsipaw.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Lashio. Na aankomst wordt u in ongeveer anderhalf uur met een taxi naar het hotel in Hsipaw gebracht. Indien de aankomsttijd dat toelaat, maakt u na aankomst in Hsipaw nog een wandeling in de omgeving naar enkele traditionele Shan dorpen. Indien door een late aankomst of door de weersomstandigheden de dorpswandeling geen doorgang kan vinden, dan wordt deze de volgende middag gemaakt na de boottocht over de Dokthawaddy rivier.

2 nachten verblijft u in het eenvoudige Mr. Charles Guesthouse  in Hsipaw op basis van een superior kamer.

(☼☼)

 

Dag 04 : Hsipaw.

Na het ontbijt neemt de gids u mee naar de oever van de Dokthawaddy rivier voor een boottocht door het afwisselende landschap van bergen, tuinen en dorpen. Onderweg maakt u een wandeling van ongeveer een uur naar een 150 jaar oud Shan klooster in het bos en bezoekt u een traditioneel Shan dorp. Hierna is er gelegenheid in de rivier te zwemmen, waarna u terugvaart naar Hsipaw. De totale excursie duurt ongeveer 4 uur. De rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid te voet of per fiets Hsipaw verkennen.  De lunch is deze dag inbegrepen.

 

Dag 05 : Kyaukme.

Om 07.30 uur vertrekt u met een bus van het openbaar vervoer naar Kyaukme. De bus stopt in elk klein dorp onderweg en de chauffeur functioneert tevens als postbezorger. Rond 08.30 arriveert u in Kyaukme. De grote bagage wordt naar de guesthouse gebracht en opgeslagen. Onderleiding van een lokale gids begint u aansluitend aan de drie daagse trektocht in de omgeving van Kyaukme. Tijdens de trektocht maakt u uitgebreid kennis met het Shan volk en het Palaung volk, die hier nog leven zoals ze dat al eeuwen gedaan hebben. U loopt deze dag door een gebied, waar maar weinig westerse toeristen komen. Tijdens de trektocht verblijft u in eenvoudige lokale huizen en zijn alle maaltijden inbegrepen tot en met het avondeten  op laatste dag. (☼)

N.B. : Deze trektocht kan eventueel worden verlengd tot maximaal 6 dagen tegen extra kosten. Met een langere trektocht kunt u dorpen bereiken die nog meer afgelegen liggen. De bereikbaarheid van gebieden en de route van de tocht wordt mede bepaald door de omstandigheden van het moment en is te allen tijde onder voorbehoud van de toestemming van de overheid.

 

Dag 06 : Trektocht.

Voortzetting van de trektocht.

 

Dag 07 : Kyaukme.

In de loop van de middag eindigt de trektocht en wordt u terug naar Kyaukme gebracht.

Overnachting in het zeer eenvoudige A Yone Oo Guesthouse in Kyaukme. ( ☼☼)

 

Dag 08 : Pyin Oo Lwin.

In de loop van de ochtend wordt uw bagage naar het treinstation van Kyaukme gebracht. Rond 11.00 uur vertrekt de trein naar Pyin Oo Lwin. De zitplaatsen in de trein zijn door ons voor u gereserveerd. De spectaculaire treinrit voert u langs dorpen en velden en over de beroemde Gokteik Deze brug werd gebouwd in 1901 door constructeurs van de Pennsylvania Steel Company en was toen de tweede hoogste spoorbrug ter wereld. Indien er geen vertraging optreed, arriveert u rond 16.00 uur in Pyin Oo Lwin. Aansluitend wordt u per auto naar het hotel gebracht.

Pyin Oo Lwin ligt op 70 kilometer afstand van Mandalay en op een hoogte van 1200 meter op het Shan plateau. De stad werd gesticht in 1896 als een zogenaamde Hill Station. Vanuit de toenmalige hoofdstad Mandalay gebruikten de Britten deze plaats in om hun Country Style buitenhuizen te bouwen en te verpozen in de frisse en gezonde berglucht. De stad werd door hen Maymyo genoemd, naar de kolonel May van de 5th Bengal Infantry, die hier in de tachtiger jaren van de 19e eeuw was gestationeerd. Maymyo fungeerde in feite als het zomerhoofdkwartier van de Britten en de prachtige door hen aangelegde bloementuinen vormen tegenwoordig de Botanische tuinen van Kandawgyi Gardens. Pyin Oo Lwin ligt aan de beroemde Burma Road, die gedurende de tweede wereldoorlog in belangrijke verbindingsweg vormde tussen de havensteden van Brits Indië en het front in China.

Overnachting in het middenklasse hotel Royal Park view in Pyin Oo Lwin op basis van een standaard kamer.  ( ☼☼☼) Dit goed verzorgde hotel ligt aan de rand van het centrum van Pyin Oo Lwin en aan de weg naar de Botanische tuinen.

 

Dag 09 : Mandalay.

In de loop van de dag wordt u per gedeelde taxi naar Mandalay gebracht. Dit is een eenvoudige taxi van het openbaar vervoer.

N.B. : Indien gewenst kunnen wij u ook vanuit Mandalay laten ophalen door een luxe auto of busje tegen aanmerkelijk hogere kosten.

Mandalay ligt aan de oever van de brede Irrawaddy rivier en was, in de tweede helft van de negentiende eeuw, de hoofdstad van het land tijdens de Britse overheersing. In het centrum van de grote stad is nog het grote vierkante paleisterrein te zien van de voormalige koningen. Daarnaast vindt u in de stad veel antieke tempels en kloosters. Aan de oever van de rivier op enkele kilometers ten zuiden van de stad liggen de tempel complexen van Sagaing en Ava. Zeer de moeite van een bezoek waard is ook de zusterstad Amarapura met veel functionerende boeddhistische tempels en kloosters.  Over het aangrenzende meer ligt de langste teakhouten brug ter wereld, U Beins brug. Vooral rond zonsondergang is deze brug zeer levendig en fotogeniek, door in de koelte van de namiddag en de avond flanerende bevolking en boeddhistische monniken. Mandalay heeft ook een interessante wijk, waar handwerkslieden in de openlucht religieuze beelden en versieringen maken van hout, marmer en lakwerk.

2 nachten verblijft u in het midden klasse hotel Ayerwaddy River view in Mandalay op basis van een superior kamer. Dit hotel ligt aan de oever van de grote Ayerwaddy rivier en op loopafstand van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een goed restaurant, deels op een groot dakterras met een weids uitzicht over rivier en stad. (☼☼☼)

 

Dag 10 : Mandalay.

Gehele dag ter vrije besteding.  

 

Extra excursie Amarapura per fiets :

Vanuit het centrum van Mandalay fiets u onder leiding van uw gids in een kalm tempo naar de oude stad Amarapura. Onderweg wordt gestopt bij een theewinkel en een kleurrijke markt. Na aankomst in Amarapura wandelt u over de oude brug van U Bein, de langste teakhouten brug ter wereld en u bezoekt het nabij gelegen klooster. Op de terugweg wordt een kleine weverij bezocht en een werkplaats waar bladgoud wordt geslagen. De verdere middag is ter vrije besteding.

 

Dag 11 : Bagan.

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht voor de busrit met een airconditioned bus van  het openbaar vervoer van Mandalay naar Bagan, waar u in de loop van de middag aankomt. Na aankomst In Bagan wordt u naar het hotel gebracht.

Bagan is het de grootste bezienswaardigheid in Myanmar. Deze verlaten antieke stad aan de oever van de Ayeyarwady rivier beslaat 40 vierkante kilometer. Deze World Heritage Site is een van de grootste archeologische bezienswaardigheden in Azië. U kunt hier de bedrijvige Shwe Zi Gon Pagode bezoeken, de grottempel Kya-Sit-Thar Umin, Gu-byauk-gyi uit de 13e eeuw, de massieve Htilo-Minlo met haar terrassen, Ananda tempel met de 4 houten Boeddha`s, de piramidevormige Dhammayangyi tempel, Dhamma-ya-za Pagoda en de Sitana Gyi Pagode in Sri Lanka stijl.

3 nachten verblijft u in het middenklasse  hotel Amazing Bagan Resort op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt in een grote tuin aan de rand van het stadje Nyaung U, aan de rand van de archeologische zone van Bagan en beschikt over een groot zwembad (☼☼☼☼)

 

Dag 12 : Bagan.

Gedurende de ochtend maakt u een fietstocht door het prachtige vlakke landschap rond Bagan. U bezoekt tempel ruines naar keuze en de gids laat u de kleine traditionele dorpen in de omgeving zien. De verdere middag is ter vrije besteding.

 

Dag 13 : Bagan.

Gehele dag ter vrij besteding.

 

Dag 14 : Kalaw.

Korte transfer van het hotel naar het vliegveld van Nyaung U. Binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Heho. Aansluitend volgt de transfer naar Kalaw. U rijdt van het vliegveld eerst naar het hotel in Kalaw voor het achterlaten van uw grote bagage. Vanuit Kalaw begint u aan een trektocht, onder leiding van een speciale gids, door het tropisch bos en langs sinaasappelplantages en verschillende Pa-O en Palaung dorpen. Deze eerste dag loopt u ongeveer 6 tot 7 uur. Alle maaltijden zijn tijdens deze trektocht inbegrepen tot en met de lunch op de tweede dag. Overnachting in een eenvoudig dorpshuis. (☼)

N.B. : deze trektocht kan tegen extra kosten worden verlengd naar een 3 daagse trektocht met verblijf in dorpshuizen.

 

Dag 15 : Kalaw.

Deze tweede dag loopt u ongeveer 4 tot 5 uur. U bezoekt het recent gestarte project voor het behoud van de natuur en maakt kennis met de werkolifanten, die hier worden gerehabiliteerd en vrij in het bos mogen rondlopen. Aan het eind van de dag wordt u met de auto teruggebracht naar het hotel in Kalaw.

Het rustige Kalaw, gelegen op een hoogte van 1320 meter boven de zeespiegel, is het centrum van het bergland, waar Hill Tribes wonen als de Palaung, Pa-O, Taungthu, Shan  en Danu. U brengt een bezoek aan de locale markt, waar deze bergvolkeren hun landbouw  producten verkopen. Hier komt u ook de andere volken tegen die in Kalaw wonen, zoals Nepalesen, Indiërs, Gurkha`s en Bamar. De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van de komende ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen.

Overnachting in het middenklasse hotel Dream Villa in Kalaw op basis van een superior kamer.  Dit kleinschalige hotel is een voormalige Britse villa en ligt landelijk in het centrum van Kalaw. (☼☼☼)

Winkeltjes en eenvoudige restaurants liggen op loopafstand. Het hotel zelf heeft een restaurant in een oude villa in dezelfde straat op 3 minuten loop afstand.

 

Dag 16 : Inle meer.

Deze dag fiets u naar het Inle meer. Dit is zonder meer de mooiste manier om bij het Inle meer aan te komen. De tocht start met een korte autorit naar Aung Ban. Vandaar fiets u in ongeveer 5 uur, voornamelijk bergafwaarts, over onverharde wegen naar de plaats Indain, aan de westoever van het Inle meer. U ziet onderweg verschillende Pa O dorpen, waar zelden toeristen komen.  De lunch wordt gebruikt in een van de dorpen onderweg. In Indain bezoekt u de antieke restanten van de beroemde tempel. Hierna wordt u per boot u naar uw hotel gebracht, waar de bagage inmiddels ook is aangekomen.

Het Inle meer is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en ligt 875 meter boven de zeespiegel. Deze grote plas water is slecht 2 tot 3 meter diep en wordt omgeven door  hoogvlaktes en de in nevelen gehulde  Shan bergen. De dorpen rondom het meer worden voornamelijk bewoond door het Intha volk. Het Intha volk woont in huizen op palen aan de  oever van het meer en verbouwen vele soorten groente en bloemen in drijvend tuintjes. Heel bijzonder is de beenroeitechniek, waarmee zij hun kleine kano`s voortbewegen.

De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen. 

3 nachten verblijft u in hotel Amazing in de plaats Nyaung Shwe op basis van een Deluxe kamer. (☼☼☼)

Dit hotel ligt in het centrum van Nyaung Shwe op loopafstand van winkeltjes, kleine restaurants en de avondmarkt.

 

Dag 17 : Inle meer.

Vandaag maakt u begeleide fietstocht langs de oost oever van het Inle meer. Gestart wordt in Nyaung Shwe en u fietst langs de oever van het meer, door een afwisselend landschap met talloze traditionele Shan en Intha dorpen, naar het dorp Nampan. Onderweg kunt u het dagelijks leven zien en misschien een praatje maken met een van de monniken van het bos klooster in Maing Thauk. De lunch onderweg wordt gebruikt in het Intha Heritage House. Vandaar gaat het per boot verder over het meer voor een bezoek aan een Cheroot sigarenfabriek, de drijvende tuinen van Nampan en een van de oudste kloosters, gebouwd op palen in het meer. Aan het eind van de middag brengt de boot u weer terug naar Nyaung Shwe.

N.B. : Indien u niet wilt fietsen, dan is het ook mogelijk, uitsluitend een boottocht te maken naar de zelfde plaatsen. Het is ook mogelijk slecht een deel van de rit per fiets te doen of dat sommige van u ervoor kiezen uitsluitend het eerste deel te fietsen over de verharde weg.  ( zie ook opmerkingen over de fietstocht onderaan ) 

 

Dag 18 : Inle meer.

Gehele dag ter vrije besteding.   

 

Dag 19 : Yangon.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Yangon.

Overnachting in het middenklasse hotel Clover op basis van een Deluxe kamer. (☼☼☼)

 

Dag 20 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yangon voor het vertrek van uw internationale vlucht.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

8 x lunch.

4 x avondeten.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Begeleiding tijdens de trektochten en fietstochten.

Privé boottochten Inle meer.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Huurfietsen tijdens de fietstochten.

Binnenlandse vluchten :

( 3 x Air Mandalay, Air Bagan, Asian wings, Yangon Airways, Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines. )

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Toeslagen kerst en nieuwjaar periode. ( op aanvraag )

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t.

( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Heho niet naar Yangon, maar naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon. Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt. Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis. De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Aanvullende excursies :

Wij hebben sommige dagen in verschillende steden vrij gelaten voor diegenen, die op eigen gelegenheid plaats en omgeving verder willen verkennen. U kunt er ook voor kiezen dit programma nog verder in te vullen met aantrekkelijke excursies. Zie voor extra excursie programma en prijzen onze aparte excursie lijst.

 

Avontuurlijke verlengingen :

Wij hebben nieuw in ons programma een avontuurlijk 6 daagse arrangement Golden Rock, Mawlamyaing en Hpa An vanuit Yangon. Vraagt u ons naar deze en andere  mogelijkheden.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

Informatie fietstochten :

Er wordt gebruik gemaakt van mountainbikes met brede banden en versnellingen. Indien u boven een gemiddelde lengte bent, vernemen wij graag van u met welke lengte wij rekening moeten houden, zodat wij de juiste maat fiets kunnen verzorgen. Uw gids zorgt voor een fietshelm en flessen mineraal water. Er wordt regelmatig gestopt voor een foto, een bezoek aan een dorpje en een kopje thee in een eethuisje.

Tijdens de fietstocht van Aung Ban ( bij Kalaw ) naar de plaats Indain aan het Inle meer rijdt u over een brede, deels stenige weg. In het eerste deel van de tocht  fietst u enkele malen heuvel op. Dat is niet bijzonder lastig, maar kan wel inspannend zijn vanwege de hoogte en de temperatuur. Ons advies is, op die stukken gebruik te maken van de laagste versnelling, kalm aan te doen of eventueel naar boven te lopen en regelmatig uit te rusten in de schaduw. Er is volstrekt geen haast bij. Het laatste uur rijdt u zelfs alleen nog maar naar beneden. Hoewel het fietsen daar vanzelf gaat, adviseren wij u uw snelheid steeds hier steeds onder controle te houden en tijdig bij te remmen met beide handremmen. Het is verleidelijk daar volledig los te gaan, maar een valpartij ligt hier op  de loer. De gids heeft een First Aid Kit bij zich. Wij raden u echter aan, ook zelf te zorgen voor wat pleisters, jodium en verbandmiddelen. Zodra u met de fietstocht bent gestart is er feitelijk geen weg meer terug. Overlegt u daarom met de gids, wat u aankunt. Een alternatief is de fietstocht geheel te maken langs de verharde weg naar het Inle meer. Deze is echter beslist minder mooi. U arriveert rond 14.00 uur in Indain om deze plaats te kunnen bekijken alvorens u met de boot naar het hotel wordt gebracht. Met al deze voorzorgsmaatregelen, is deze hele fietstocht niet bijzonder lastig en kan gemaakt worden door eenieder, die beschikt over fietservaring, een redelijke conditie en een goede gezondheid.

De fietstocht, langs de oost oever van het Inle meer naar Nampan, gaat over vrijwel vlak terrein. Het eerste deel loopt over een smalle en rustige, verharde weg. Het tweede deel loopt over een onverharde stenige weg, die daarmee iets lastiger te fietsen is. In overleg met de gids kunt u er voor kiezen uitsluitend het eerste deel van het traject te fietsen. In dat geval wordt u al aan het eind van het eerste deel door de boot opgehaald en maakt u de excursie verder ongewijzigd per boot. Het is ook mogelijk, dat een deel van uw groep de fietstocht wel geheel afmaakt.  Bij twijfel, kunt u bij ons altijd meer informatie krijgen over fietstochten en trektochten.

 

Trektochten  Myanmar :

Neemt u tijdens de trektocht niet te veel bagage mee, maar uitsluitend wat u nodig heeft voor de dagen van de trektocht. Wat u meeneemt moet u zelf dragen. Ons advies is daarvoor een klein opvouwbaar dagrugzakje mee te nemen van huis. Goede wandelschoenen met profielzolen zijn onontbeerlijk. Dit hoeven echter beslist geen zware bergschoenen te zijn, want die zijn u alleen maar tot last tijdens het overige deel van uw reis. Neemt u zelf een kleine verbanddoos mee met verband, rekverband, (blaren)pleisters, talkpoeder, ontsmettingszeep en jodium. Tegen de insectenbeten adviseren wij een DEET houdend middel en smeert u daar ook overdag alle onbedekte huiddelen mee. Vanwege de sterke kracht van de tropenzon zijn een hoed en goede zonnebril onontbeerlijk. Draagt u vooral ruime katoenen kleding en `s avonds een lange broek en een shirt met lange mouwen. Extra ondergoed en sokken is belangrijk. Vanwege vochtverlies is het noodzakelijk veel en regelmatig te drinken. Een klein handdoekje kan zeer goed van pas komen. Vanwege het verblijf in zeer eenvoudige accommodatie raden wij u aan een dunne lakenzak mee te nemen. Een slaapzak is niet noodzakelijk. U slaapt in de dorpshuizen en kloosters op een matje op de vloer. Indien u op een zachte ondergrond wilt slapen, dan dient u een voorziening daarvoor zelf mee te nemen. Volgt u te allen tijde de aanwijzingen van de lokale gids op. Paspoort en waarde papieren dient u tijdens de trektocht bij u te dragen. Deze laat u niet achter in het hotel of geeft u beslist niet mee met een kofferwagen.

Bij twijfel, kunt u bij ons altijd meer informatie krijgen over fietstochten en trektochten.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000