12 DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS MYANMAR

( Reisnummer : 53 )

 

Dag 01 : Yangon.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yangon. Transfer van het vliegveld naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel East in het centrum van Yangon op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt zeer gunstig in het centrum van de stad en op loopafstand van de Sule Pagode en Scotts market.

(☼☼☼)

 

Dag 02 : Yangon.

Deze gehele dag verkent u de stad Yangon. Yangon was de hoofdstad van Myanmar sinds 1885, toen Mandalay`s korte periode als hoofdstad van het Birmese koninkrijk eindigde. De stad ligt aan de Yangon rivier en de Bago rivier en telt tegenwoordig ruim 6 miljoen inwoners. In tegenstelling tot andere Aziatische hoofdsteden, ziet Yangon er niet uit als een miljoenenstad door haar vele groen met daarboven de silhouetten van de pagodes.  Allereerst brengt u een bezoek aan de Bogyoke mark, ook wel Scotts markt genoemd, in het koloniale centrum van de stad en aan de meer dan 2000 jaar oude vergulde Sule Pagode. Ook ziet u de Botataung Pagode aan de bedrijvige rivieroever. Op weg naar de liggende Boeddha Chaukhtatgyi  zult u voor het eerst een blik kunnen werpen op de beroemde Shwe Dagon Pagode, die zich spiegelt wordt in het water van het Kandawgyi meer. Een traditionele lunch is deze dag inbegrepen.

 

Dag 03 : Mandalay.

Transfer van het hotel naar het vliegveld. Binnenlandse vlucht van Yangon Mandalay. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht.

Mandalay ligt aan de oever van de brede Irrawaddy rivier en was, in de tweede helft van de negentiende eeuw, de hoofdstad van het land tijdens de Britse overheersing. In het centrum van de grote stad is nog het grote vierkante paleisterrein te zien van de voormalige koningen. Daarnaast vindt u in de stad veel antieke tempels en kloosters. Aan de oever van de rivier op enkele kilometers ten zuiden van de stad liggen de tempel complexen van Sagaing en Ava. Zeer de moeite van een bezoek waard is ook de zusterstad Amarapura met veel functionerende boeddhistische tempels en kloosters.  Over het aangrenzende meer ligt de langste teakhouten brug ter wereld, U Beins brug. Vooral rond zonsondergang is deze brug zeer levendig en fotogeniek, door in de koelte van de namiddag en de avond flanerende bevolking en boeddhistische monniken. Mandalay heeft ook een interessante wijk, waar handwerkslieden in de openlucht religieuze beelden en versieringen maken van hout, marmer en lakwerk.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Ayerwaddy Riverview in Mandalay op basis van een Deluxe kamer met zicht op de stad. (☼☼☼) Dit hotel ligt aan de oever van de grote Ayerwaddy rivier en op loopafstand van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een goed restaurant, deels op een groot dakterras met een weids uitzicht over rivier en stad.

 

Dag 04 : Mandalay.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 05 : Bagan.

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Mandalay gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Nyaung U, het vliegveld van Bagan. Aansluitend volgt de korte transfer naar het hotel. Verdere dag ter vrije besteding.

3 nachten verblijft u in het middenklasse  Amazing Bagan Resort op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt zeer fraai in een grote tuin aan de rand van het stadje Nyaung U, aan de rand van de archeologische zone van Bagan en beschikt over een goede restaurant en een groot zwembad ( ☼☼☼☼ )

 

Dag 06 : Bagan. 

Deze hele dag maakt u een uitgebreide excursie langs de monumenten van Bagan. In overleg met de gids bepaalt u zelf welke bezienswaardigheden u wilt gaan bezoeken. Bagan is het de grootste bezienswaardigheid in Myanmar. Deze verlaten antieke stad aan de oever van de Ayeyarwady rivier beslaat 40 vierkante kilometer. Deze World Heritage Site is een van de grootste archeologische bezienswaardigheden in Azië. U bezoekt deze dag de bedrijvige Shwe Zi Gon Pagode, de grottempel Kya-Sit-Thar Umin, Gu-byauk-gyi uit de 13e eeuw, de massieve Htilo-Minlo met haar terrassen, Ananda tempel met de 4 houten Boeddha`s, de piramidevormige Dhammayangyi tempel, Dhamma-ya-za Pagoda en de Sitana Gyi Pagode in Sri Lanka stijl. Aan het eind van deze dag rijdt u met een paardenkoets naar de Pyathagyi Pagoda voor de spectaculaire zonsondergang van de top van deze tempel. De lunch is deze dag inbegrepen.

 

Dag 07 : Bagan. 

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 08 : Inle meer.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Nyaung U voor de binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Heho. Na aankomst rijdt u eerst een bezoek aan de grotten van Pindaya. In het doolhof van deze grotten staan meer dan 8000 Boeddha beelden van albast, marmer, teakhout, baksteen en lakwerk. Hierna wordt u naar het hotel in Nyaung Shwe aan het Inle meer gebracht. 

Het Inle meer is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en ligt 875 meter boven de zeespiegel. Deze grote plas water is slecht 2 tot 3 meter diep en wordt omgeven door  hoogvlaktes en de in nevelen gehulde  Shan bergen. De dorpen rondom het meer worden voornamelijk bewoond door het Intha volk. Het Intha volk woont in huizen op palen aan de  oever van het meer en verbouwen vele soorten groente en bloemen in drijvend tuintjes. Heel bijzonder is de beenroeitechniek, waarmee zij hun kleine kano`s voortbewegen.

De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen. 

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Amazing in de plaats Nyaung Shwe op basis van een Deluxe kamer. (☼☼☼) Dit hotel ligt midden in het centrum van Nyaung Shwe op loopafstand van winkeltjes, kleine restaurants en de avondmarkt.

   

Dag 09 : Inle meer.

Deze hele dag maakt u een tocht per privé motorboot over het Inle meer. Tijdens deze tocht krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven op en rond het meer. U bezoekt traditionele Shan dorpjes langs de oever en op het water, de beroemde drijvende tuinen, de Phaung Daw Oo Pagoda, de markt van Khaung Daing en een fabriekje van Cheroot sigaren. De lunch is deze dag inbegrepen in het Intha Heritage House. In dit antieke huis ziet u de ook katten van het Birmese ras. 

 

Dag 10 : Inle meer.

Gehele dag ter  vrije besteding.

Facultatief kunt deze dag nog fietsen huren voor een tocht in de omgeving, een dagtocht maken naar het tempelcomplex van Kaku of een kookles meemaken of een tocht maken te voet of met een peddelboot. ( niet inbegrepen ) Keuze genoeg om nog een leuke dag door te brengen rond het meer.

 

Dag 11 : Yangon.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Yangon.

Overnachting in hotel Clover op basis van een superior kamer. (☼☼☼) Dit goed verzorgde nieuwe hotel ligt aan de rand van het centrum. Vanuit het restaurant op de bovenste etage heeft u een ruim uitzicht over de stad.

 

Dag 12 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Yangon gebracht voor het vertrek van uw internationale vlucht.

 

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

3 x lunch.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Privé boottochten Inle meer.

Alle entreegelden.

Binnenlandse vluchten.

( 4 x Air Mandalay, Air Bagan, Asian wings, Yangon Airways, Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines )

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t. ( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Toeslagen Kerst en nieuwjaar periode.    ( op aanvraag )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Aanvullende excursies :

Wij hebben sommige dagen in verschillende steden vrij gelaten voor diegenen, die op eigen gelegenheid plaats en omgeving verder willen verkennen. U kunt er ook voor kiezen dit programma nog verder in te vullen met aantrekkelijke excursies. Zie voor extra excursie programma en prijzen onze aparte excursie lijst.

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Heho niet naar Yangon, maar naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon. Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt. Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis. De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waardering systeem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000