12 DAAGSE LUXE INDIVIDUELE RONDREIS MYANMAR

( Reisnummer 57 )

 

Dag 01 : Yangon.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yangon. Transfer van het vliegveld naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het Luxe hotel The Strand op basis van een Superior Suite. Dit bijzonder sfeervolle hotel ligt zeer gunstig in het centrum van de stad en op loopafstand van de Sule Pagode en Scotts market. Met haar zeer ruime kamers, teakhouten aankleding en hoge plafonds straalt dit hotel nog de chique rust uit van de Britse koloniale tijd. Dit hotel heeft geen zwembad. (☼☼☼☼☼ ! )

 

Dag 02 : Yangon.

Deze gehele dag verkent u de stad Yangon. Yangon was de hoofdstad van Myanmar sinds 1885, toen Mandalay`s korte periode als hoofdstad van het Birmese koninkrijk eindigde. De stad ligt aan de Yangon rivier en de Bago rivier en telt tegenwoordig ruim 6 miljoen inwoners. In tegenstelling tot andere Aziatische hoofdsteden, ziet Yangon er niet uit als een miljoenenstad door haar vele groen met daarboven de silhouetten van de pagodes.  Allereerst brengt u een bezoek aan de Bogyoke mark, ook wel Scotts markt genoemd, in het koloniale centrum van de stad en aan de meer dan 2000 jaar oude vergulde Sule Pagode. Ook ziet u de Botataung Pagode aan de bedrijvige rivieroever. Op weg naar de liggende Boeddha Chaukhtatgyi  zult u voor het eerst een blik kunnen werpen op de beroemde Shwe Dagon Pagode, die zich spiegelt wordt in het water van het Kandawgyi meer. Een traditionele lunch is deze dag inbegrepen. Hierna keert u terug naar het hotel.

Avond excursie Yangon :

Aan het eind van de middag wordt u weer opgehaald voor een avondrondrit door de stad. Tegen zonsondergang komt de stad tot leven. Het hoogtepunt van de rondrit is een bezoek aan de verlichte Shwedagon Pagode. U maakt een wandeling over een van de gezellige avondmarkten, waar tijd is voor een snack en een drankje. Rond 21.00 uur keert u weer terug naar het hotel.

N.B. : U kunt er ook voor kiezen deze avondexcursie te maken op de dag van aankomst of aan het eind van uw rondreis tijdens uw tweede verblijf in Yangon.

 

Dag 03 : Mandalay.

Transfer van het hotel naar het vliegveld. Binnenlandse vlucht van Yangon naar Mandalay. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. Na het inchecken  begint u aan een eerste verkenning van de stad.

Mandalay ligt aan de oever van de brede Irrawaddy rivier en was, in de tweede helft van de negentiende eeuw, de hoofdstad van het land tijdens de Britse overheersing. In het centrum van de grote stad is nog het grote vierkante paleisterrein te zien van de voormalige koningen. Daarnaast vindt u in de stad veel antieke tempels en kloosters. Aan de oever van de rivier op enkele kilometers ten zuiden van de stad liggen de tempel complexen van Sagaing en Ava. Zeer de moeite van een bezoek waard is ook de zusterstad Amarapura met veel functionerende boeddhistische tempels en kloosters.  Over het aangrenzende meer ligt de langste teakhouten brug ter wereld, U Beins brug. Vooral rond zonsondergang is deze brug zeer levendig en fotogeniek, door in de koelte van de namiddag en de avond flanerende bevolking en boeddhistische monniken. Mandalay heeft ook een interessante wijk, waar handwerkslieden in de openlucht religieuze beelden en versieringen maken van hout, marmer en lakwerk. U bezoekt de volgende bezienswaardigheden :

Mandalay Hill : U kunt de heuvel ten noorden van de stad omhooglopen in ongeveer 45 minuten. Indien u met de auto omhoog rijdt resteert nog een wandeling van ongeveer 20 minuten, waarbij u geen belangrijke bezienswaardigheden zult missen. Vanaf de Hill heeft u een prachtig uitzicht over het Koninklijke fort : Dit paleis was oorspronkelijk een ommuurde stad binnen de stad. Het werd gebouwd door koning Mindon in 1857, toen Mandalay de Koninklijke hoofdstad werd, en verwoest door brand op 20 maart 1945, tijdens de strijd tussen de oprukkende Britse troepen en het Japanse leger. Enkele jaren gelden is het paleis gereconstrueerd. U ziet hier een maquette van het paleis en een verzameling van originele gebruiksvoorwerpen en ook kunt u de 33 meter hoge wachttoren beklimmen, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het paleis en de omringende stad.

Kuthodaw  Pagode : De 729 marmeren plavuizen rond de Stoepa zijn gegraveerd met de complete Tripataka en vormen daarmee `s werelds grootste boek.

De Atumashi en Shwenandaw kloosters.    

De lunch is deze dag inbegrepen.

De rest van de dag kunt u blijven beschikken over chauffeur, auto en gids tot 18.00 uur.

 

2 nachten verblijft u in het bijzonder sfeervolle Mandalay Hill Resort op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt ten noorden van het vierkante paleis terrein en aan de voet van de Mandalay Hill, in een grote tuin met groot zwembad. (☼☼☼☼☼)

 

Dag 04 : Mandalay.

Voor de invulling van deze dag kunt u een keuze maken uit twee riviertochten :

 

1. Boottocht naar Sagaing, Ava en Amarapura :

De gehele dag maakt u een boottocht over de Ayeyarwaddy rivier. Vanaf Mandalay vaart u naar Sagaing en Ava, gelegen ten zuiden Mandalay. U ziet de tempelcomplexen in de heuvels langs de rivier oever bij Sagaing. In Ava rijdt u met paard en wagen langs de oude tempels van wat 400 honderd jaar lang de hoofdstad van het land was. U bezoekt tevens het Kyaung klooster. Een eenvoudige lunch aan boord is inbegrepen. ( lunch doosjes ) `s Middags wordt per auto de oude stad Amarapura bereikt, waar u het Mahagandayon klooster bezichtigt en rond zonsondergang een wandeling kunt maken over U Beins brug, de langste Teak brug ter wereld. Hierna keert u per auto terug naar het hotel. Deze boottocht is een goed alternatief  voor de boottocht naar Bagan, aangezien deze tocht langs de meest  interessante plaatsen gaat.  

 

2. Boottocht naar Mingun en Ava :

De gehele dag maakt u een boottocht over de Ayeyarwaddy rivier. Allereerst vaart u naar de stad Mingun. In Mingun ziet u de grootste tempelbel ter wereld en de bakstenen restanten van Mingun Paya, wat ooit de grootste Pagode ter wereld had moeten worden. De bouw begon in 1790 in opdracht van koning Bodawpaya, maar werd na diens dood gestopt. In  1838 stortte het voltooide deel in, als gevolg van een zware aardbeving. De restanten zijn heden ten dagen nog 50 meter hoog, een derde van wat men had willen bouwen. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de Irrawaddy rivier. Hierna vaart u terug naar Mandalay en vervolgens vaart u in ongeveer 3 uur naar de stad Ava, gelegen ten zuiden Mandalay. Een eenvoudige lunch aan boord is inbegrepen. ( lunch doosjes ) In Ava rijdt u met paard en wagen langs de oude tempels van wat 400 honderd jaar lang de hoofdstad van het land was. U bezoekt tevens het Kyaung klosster. Hierna keert u per auto terug naar het hotel. Deze boottocht is een goed alternatief  voor de boottocht naar Bagan, aangezien deze tocht langs de meest  interessante plaatsen gaat.  

 

Dag 05 : Bagan.

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Mandalay gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Nyaung U, het vliegveld van Bagan. Aansluitend volgt de korte transfer naar het hotel. De verdere dag is ter vrije besteding.

3 nachten verblijft u in het sfeervolle hotel The Tharabar Gate op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt zeer centraal, bij het centrum van oud Bagan, tegen de antieke stadsmuur en aan de rand archeologische zone. Het hotel heeft een grote, rustige tuin met zwembad en een uitstekend restaurant. (☼☼☼☼)

 

Dag 06 : Bagan. 

Deze hele dag maakt u een uitgebreide excursie langs de monumenten van Bagan. In overleg met de gids bepaalt u zelf welke bezienswaardigheden u wilt gaan bezoeken. Bagan is het de grootste bezienswaardigheid in Myanmar. Deze verlaten antieke stad aan de oever van de Ayeyarwady rivier beslaat 40 vierkante kilometer. Deze World Heritage Site is een van de grootste archeologische bezienswaardigheden in Azië. U bezoekt deze dag de bedrijvige Shwe Zi Gon Pagode, de grottempel Kya-Sit-Thar Umin, Gu-byauk-gyi uit de 13e eeuw, de massieve Htilo-Minlo met haar terrassen, Ananda tempel met de 4 houten Boeddha`s, de piramidevormige Dhammayangyi tempel, Dhamma-ya-za Pagoda en de Sitana Gyi Pagode in Sri Lanka stijl. Aan het eind van deze dag rijdt u met een paardenkoets naar de Pyathagyi Pagoda voor de spectaculaire zonsondergang van de top van deze tempel. De lunch is deze dag inbegrepen.

 

Dag 07 : Bagan. 

Gedurende de ochtend bezoekt u de kleurrijke bevolkingsmarkt van Nyaung U en het nog zeer traditionele dorp Taungbi met haar houten klooster. Verder brengt de gids u naar enkele minder bekende tempels van Bagan.

De middag is ter vrije besteding. Indien u nog meer van Bagan wilt zien, kunt u nog tot 18.00 uur over chauffeur auto en gids beschikken.

 

Dag 08 : Inle meer.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Nyaung U voor de binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Heho. Aansluitend wordt u per auto en boot het hotel aan het Inle meer gebracht. 

Het Inle meer is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en ligt 875 meter boven de zeespiegel. Deze grote plas water is slecht 2 tot 3 meter diep en wordt omgeven door  hoogvlaktes en de in nevelen gehulde  Shan bergen. De dorpen rondom het meer worden voornamelijk bewoond door het Intha volk. Het Intha volk woont in huizen op palen aan de  oever van het meer en verbouwen vele soorten groente en bloemen in drijvend tuintjes. Heel bijzonder is de beenroeitechniek, waarmee zij hun kleine kano`s voortbewegen. De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen. 

3 nachten verblijft u in het prachtig gelegen Inle Princess Resort op basis van een Mountain view Chalet. Dit bijzonder sfeervolle en zeer rustig, direct aan het meer gelegen hotel heeft ruime bungalow kamers rond een vijver in een grote tuin direct aan het meer. (☼☼☼☼☼ ! )

   

Dag 09 : Inle meer.

Deze hele dag maakt u een tocht per privé motorboot over het Inle meer. Tijdens deze tocht krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven op en rond het meer. U bezoekt traditionele Shan dorpjes langs de oever en op het water, de beroemde drijvende tuinen, de Phaung Daw Oo Pagoda, de markt van Khaung Daing en een fabriekje van Cheroot sigaren. De lunch is deze dag inbegrepen in het Intha Heritage House. In dit antieke huis ziet u de ook katten van het Birmese ras. 

 

Dag 10 : Inle meer.

Gehele dag ter  vrije besteding.

Facultatief kunt deze dag nog fietsen huren voor een tocht in de omgeving, een dagtocht maken naar het tempelcomplex van Kaku of een kookles meemaken of een tocht maken te voet of met een peddelboot. ( niet inbegrepen ) Keuze genoeg om nog een leuke dag door te brengen rond het meer.

 

Dag 11 : Yangon.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Yangon.

Overnachting in hotel The Strand op basis van een Superior Suite.

 

Dag 12 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding. In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Yangon gebracht voor het vertrek van uw internationale vlucht.

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

5 x lunch.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Privé boottochten Inle meer.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Binnenlandse vluchten.

( 4 x Air Mandalay, Air Bagan, Asian wings, Yangon Airways, Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines.        )

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Toeslagen Kerst en nieuwjaar periode.    ( op aanvraag )

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t. ( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Heho niet naar Yangon, maar naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon. Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt. Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis. De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Aanvullende excursies :

Wij hebben sommige dagen in verschillende steden vrij gelaten voor diegenen, die op eigen gelegenheid plaats en omgeving verder willen verkennen. U kunt er ook voor kiezen dit programma nog verder in te vullen met aantrekkelijke excursies. Zie voor extra excursie programma en prijzen onze aparte excursie lijst.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = Luxe, zeer comfortabele en sfeervolle accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie  : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000