12 DAAGSE AVONTUURLIJKE RONDREIS MYANMAR

( Reisnummer : 55 )

 

Dag 01 : Yangon.

Aankomst op het internationale vliegveld van Yangon. Transfer van het vliegveld naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Clover op basis van een Deluxe kamer. Dit goed verzorgde nieuwe hotel ligt rustig aan de rand van het centrum. Vanuit het restaurant op de bovenste etage heeft u een ruim uitzicht over de stad. (☼☼☼)

 

Dag 02 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.  

 

Dag 03 : Mandalay.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Yangon gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Mandalay. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

Mandalay ligt aan de oever van de brede Irrawaddy rivier en was, in de tweede helft van de negentiende eeuw, de hoofdstad van het land tijdens de Britse overheersing. In het centrum van de grote stad is nog het grote vierkante paleisterrein te zien van de voormalige koningen. Daarnaast vindt u in de stad veel antieke tempels en kloosters. Aan de oever van de rivier op enkele kilometers ten zuiden van de stad liggen de tempel complexen van Sagaing en Ava. Zeer de moeite van een bezoek waard is ook de zusterstad Amarapura met veel functionerende boeddhistische tempels en kloosters.  Over het aangrenzende meer ligt de langste teakhouten brug ter wereld, U Beins brug. Vooral rond zonsondergang is deze brug zeer levendig en fotogeniek, door in de koelte van de namiddag en de avond flanerende bevolking en boeddhistische monniken. Mandalay heeft ook een interessante wijk, waar handwerkslieden in de openlucht religieuze beelden en versieringen maken van hout, marmer en lakwerk.

2 nachten verblijft u in het midden klasse hotel Ayerwaddy Riverview in Mandalay op basis van een superior kamer. (☼☼☼) Dit hotel ligt aan de oever van de grote Ayerwaddy rivier en op loopafstand van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een goed restaurant, deels op een groot dakterras met een weids uitzicht over rivier en stad.

 

Dag 04 : Mandalay.

Vanuit het centrum van Mandalay fiets u onder leiding van uw gids in een kalm tempo naar de oude stad Amarapura. Onderweg wordt gestopt bij een theewinkel en een kleurrijke markt. Na aankomst in Amarapura wandelt u over de oude brug van U Bein, de langste teakhouten brug ter wereld en u bezoekt het nabij gelegen klooster. Op de terugweg wordt een kleine weverij bezocht en een werkplaats waar bladgoud wordt geslagen. De verdere middag is ter vrije besteding.

 

Dag 05 : Bagan.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Mandalay gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Nyaung U, het vliegveld Bagan. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Bagan.

Bagan is het de grootste bezienswaardigheid in Myanmar. Deze verlaten antieke stad aan de oever van de Ayeyarwady rivier beslaat 40 vierkante kilometer. Deze World Heritage Site is een van de grootste archeologische bezienswaardigheden in Azië. U kunt hier de bedrijvige Shwe Zi Gon Pagode bezoeken, de grottempel Kya-Sit-Thar Umin, Gu-byauk-gyi uit de 13e eeuw, de massieve Htilo-Minlo met haar terrassen, Ananda tempel met de 4 houten Boeddha`s, de piramidevormige Dhammayangyi tempel, Dhamma-ya-za Pagoda en de Sitana Gyi Pagode in Sri Lanka stijl.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Amazing Bagan Resort op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt in een grote tuin aan de rand van het stadje Nyaung U, aan de rand van de archeologische zone van Bagan en beschikt over een groot zwembad (☼☼☼☼)

 

Dag 06 : Bagan.

Gedurende de ochtend maakt u een fietstocht door het prachtige vlakke landschap rond Bagan. U bezoekt tempel ruines naar keuze en de gids laat u de kleine traditionele dorpen in de omgeving zien. De verdere middag is ter vrije besteding.

 

Dag 07 : Kalaw.

Korte transfer van het hotel naar het vliegveld van Nyaung U. Binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Heho. Aansluitend volgt de transfer naar Kalaw.

Het rustige Kalaw, gelegen op een hoogte van 1320 meter boven de zeespiegel, is het centrum van het bergland, waar Hill Tribes wonen als de Palaung, Pa-O, Taungthu, Shan  en Danu. U brengt een bezoek aan de locale markt, waar deze bergvolkeren hun landbouw  producten verkopen. Hier komt u ook de andere volken tegen die in Kalaw wonen, zoals Nepalesen, Indiërs, Gurkha`s en Bamar. De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van de komende ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen.

 

Extra excursie olifanten en regenwoud : ( zie excursie lijst )

Deze dag maakt u kennis met het tropisch regenwoud onder leiding van een speciale gids. Vanuit Kalaw maakt u een wandeling van ruim een uur door het tropisch bos. U bezoekt het recent gestarte project voor het behoud van de natuur. De lunch wordt gebruikt in een traditioneel dorp en als u dat wilt kunt u helpen met de bereiding. Na de lunch kunt u de werkolifanten zien en helpen met de verzorging. Dit is absoluut een zeer interessante dag voor natuurliefhebbers en beslist geen toeristische kernmis, zoals Thailand. Aan het begin van de middag keert u terug naar Kalaw.

N.B. : deze excursie kan ook worden verlengd naar een 2 of 3 daagse trektocht met verblijf in dorpshuizen.

 

Overnachting in het middenklasse hotel Dream Villa in Kalaw op basis van een superior kamer.  Dit kleinschalige hotel is een voormalige Britse villa en ligt landelijk in het centrum van Kalaw. (☼☼☼) Winkeltjes en eenvoudige restaurants liggen op loopafstand. Het hotel zelf heeft een restaurant in een oude villa in dezelfde straat op 3 minuten loop afstand.

 

Dag 08 : Inle meer.

 

Deze dag fiets u naar het Inle meer. Dit is zonder meer de mooiste manier om bij het Inle meer aan te komen. De tocht start met een korte autorit naar Aung Ban. Vandaar fiets u in ongeveer 5 uur, voornamelijk bergafwaarts, over onverharde wegen naar de plaats Indain, aan de westoever van het Inle meer. U ziet onderweg verschillende Pa O dorpen, waar zelden toeristen komen.  De lunch wordt gebruikt in een van de dorpen onderweg. In Indain bezoekt u de antieke restanten van de beroemde tempel. Hierna wordt u per boot u naar uw hotel gebracht, waar de bagage inmiddels ook is aangekomen.

Het Inle meer is 22 kilometer lang, 11 kilometer breed en ligt 875 meter boven de zeespiegel. Deze grote plas water is slecht 2 tot 3 meter diep en wordt omgeven door  hoogvlaktes en de in nevelen gehulde  Shan bergen. De dorpen rondom het meer worden voornamelijk bewoond door het Intha volk. Het Intha volk woont in huizen op palen aan de  oever van het meer en verbouwen vele soorten groente en bloemen in drijvend tuintjes. Heel bijzonder is de beenroeitechniek, waarmee zij hun kleine kano`s voortbewegen.

De markten in de omgeving hebben een cyclus van 5 dagen. Er is dus maar eens in de 5 dagen markt in verschillende elk dorpen. Een van ochtenden brengt u een bezoek aan een van deze marktplaatsen. 

3 nachten verblijft u in het 3 sterren hotel Amazing in de plaats Nyaung Shwe op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt in het centrum van Nyaung Shwe op loopafstand van winkeltjes, kleine restaurants en de avondmarkt. (☼☼☼)

 

Dag 09 : Inle meer.

 

Vandaag maakt u begeleide fietstocht langs de oost oever van het Inle meer. Gestart wordt in Nyaung Shwe en u fiets langs de oever van het meer, door een afwisselend landschap met talloze traditionele Shan en Intha dorpen, naar het dorp Nampan. Onderweg kunt u het dagelijks leven zien en misschien een praatje maken met een van de monniken van het bos klooster in Maing Thauk. De lunch onderweg wordt gebruikt in het Intha Heritage House. Vandaar gaat het per boot verder over het meer voor een bezoek aan een Cheroot sigarenfabriek, de drijvende tuinen van Nampan en een van de oudste kloosters, gebouwd op palen in het meer. Aan het eind van de middag brengt de boot u weer terug naar Nyaung Shwe.

N.B. : Indien u niet wilt fietsen, dan is het ook mogelijk, uitsluitend een boottocht te maken naar de zelfde plaatsen. Het is ook mogelijk slecht een deel van de rit per fiets te doen of dat sommige van u ervoor kiezen uitsluitend het eerste deel te fietsen over de verharde weg. ( zie de opmerkingen over de fietstocht onderaan ) 

 

Dag 10 : Inle meer.

Gehele dag ter vrije besteding.   

 

Dag 11 : Yangon.

n de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Yangon.

Overnachting in het middenklasse hotel Clover op basis van een superior kamer. (☼☼☼)

 

Dag 12 : Yangon.

Gehele dag ter vrije besteding.

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Yangon voor het vertrek van uw internationale vlucht.

 

 

  

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

2 x lunch.

Auto met airco en chauffeur op elke locatie.

Alle transfers.

Engels sprekende gids op elke locatie.

Alle genoemde excursies.

Privé boottochten Inle meer.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Huurfietsen tijdens de fietstochten.

Binnenlandse vluchten.

( 4 x  Air Mandalay, Air Bagan, Asian wings, Yangon Airways, Air Kanbawsa of Mann Yadanarpon Airlines  )

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t. ( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Toeslagen Kerst en nieuwjaar periode.   ( op aanvraag )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Heho niet naar Yangon, maar naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon.

Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt.

Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis.

De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Aanvullende excursies :

Wij hebben sommige dagen in verschillende steden vrij gelaten voor diegenen, die op eigen gelegenheid plaats en omgeving verder willen verkennen. U kunt er ook voor kiezen dit programma nog verder in te vullen met aantrekkelijke excursies. Zie voor extra excursie programma en prijzen onze aparte excursie lijst.

 

Avontuurlijke verlengingen :

Wij hebben nieuw in ons programma een avontuurlijk 6 daagse arrangement Golden Rock, Mawlamyaing en Hpa An vanuit Yangon. Vraagt u ons naar deze en andere  mogelijkheden.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxe kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

Informatie fietstochten :

Er wordt gebruik gemaakt van mountainbikes met brede banden en versnellingen. Indien u boven een gemiddelde lengte bent, vernemen wij graag van u met welke lengte wij rekening moeten houden, zodat wij de juiste maat fiets kunnen verzorgen. Uw gids zorgt voor een fietshelm en flessen mineraal water. Er wordt regelmatig gestopt voor een foto, een bezoek aan een dorpje en een kopje thee in een eethuisje.

Tijdens de fietstocht van Aung Ban ( bij Kalaw ) naar de plaats Indain aan het Inle meer rijdt u over een brede, stenige weg. In het eerste deel van de tocht  fietst u enkele malen heuvel op. Dat is niet bijzonder lastig, maar kan wel inspannend zijn vanwege de hoogte en de temperatuur. Ons advies is, op die stukken gebruik te maken van de laagste versnelling, kalm aan te doen of eventueel naar boven te lopen en regelmatig uit te rusten in de schaduw. Er is volstrekt geen haast bij. Het laatste uur rijdt u zelfs alleen nog maar naar beneden. Hoewel het fietsen daar vanzelf gaat, adviseren wij u uw snelheid steeds hier steeds onder controle te houden en tijdig bij te remmen met beide handremmen. Het is verleidelijk daar volledig los te gaan, maar een valpartij ligt hier op  de loer. De gids heeft een First Aid Kit bij zich. Wij raden u echter aan, ook zelf te zorgen voor wat pleisters, jodium en verbandmiddelen. Zodra u met de fietstocht bent gestart is er feitelijk geen weg meer terug. Overlegt u daarom met de gids, wat u aankunt. Een alternatief is de fietstocht geheel te maken langs de verharde weg naar het Inle meer. Deze is echter beslist minder mooi. U arriveert rond 14.00 uur in Indain om deze plaats te kunnen bekijken alvorens u met de boot naar het hotel wordt gebracht. Met al deze voorzorgsmaatregelen, is deze hele fietstocht niet bijzonder lastig en kan gemaakt worden door eenieder, die beschikt over fietservaring, een redelijke conditie en een goede gezondheid.

De fietstocht, langs de oost oever van het Inle meer naar Nampan, gaat over vrijwel vlak terrein. Het eerste deel loopt over een smalle en rustige, verharde weg. Het tweede deel loopt over een onverharde stenige weg, die daarmee iets lastiger te fietsen is. In overleg met de gids kunt u er voor kiezen uitsluitend het eerste deel van het traject te fietsen. In dat geval wordt u al aan het eind van het eerste deel door de boot opgehaald en maakt u de excursie verder ongewijzigd per boot. Het is ook mogelijk, dat een deel van uw groep de fietstocht wel geheel afmaakt.  Bij twijfel, kunt u bij ons altijd meer informatie krijgen over fietstochten en trektochten.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000