3 DAAGSE RIVIER CRUISE VANUIT MANDALAY.

( Reisnummer :  62 )

 

Dag 01 : Rivier Cruise.

Aankomst op het vliegveld van Mandalay.

Mandalay ligt aan de oever van de brede Irrawaddy rivier en was, in de tweede helft van de negentiende eeuw, de hoofdstad van het land tijdens de Britse overheersing. In het centrum van de grote stad is nog het grote vierkante paleisterrein te zien van de voormalige koningen. Daarnaast vindt u in de stad veel antieke tempels en kloosters. Aan de oever van de rivier op enkele kilometers ten zuiden van de stad liggen de tempel complexen van Sagaing en Ava. Zeer de moeite van een bezoek waard is ook de zusterstad Amarapura met veel functionerende boeddhistische tempels en kloosters.  Over het aangrenzende meer ligt de langste teakhouten brug ter wereld, U Beins brug. Vooral rond zonsondergang is deze brug zeer levendig en fotogeniek, door in de koelte van de namiddag en de avond flanerende bevolking en boeddhistische monniken. Mandalay heeft ook een interessante wijk, waar handwerkslieden in de openlucht religieuze beelden en versieringen maken van hout, marmer en lakwerk.

Na aankomst bezoekt u de tempel ruïnes van Paleik ten zuiden van Mandalay. Dit 200 jaar oude complex is een mini uitvoering van Bagan en wordt ten onrechte nauwelijks door toeristen bezocht.  In één van de tempels slapen drie pythons, die dagelijks worden gewassen en gevoed door de gelovigen. Hierna rijdt u naar de stad Mandalay, waar u een rondleiding langs bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Allereerst is dat de Mandalay Hill : u kunt deze heuvel ten noorden van de stad omhooglopen in ongeveer 45 minuten. Indien u met de auto omhoog rijdt resteert nog een wandeling van ongeveer 20 minuten, waarbij u geen belangrijke bezienswaardigheden zult missen. Vanaf de Hill heeft u een prachtig uitzicht over het Koninklijke fort. Dit paleis was oorspronkelijk een ommuurde stad binnen de stad. Het werd gebouwd door koning Mindon in 1857, toen Mandalay de Koninklijke hoofdstad werd, en verwoest door brand op 20 maart 1945, tijdens de strijd tussen de oprukkende Britse troepen en het Japanse leger. Enkele jaren gelden is het paleis gereconstrueerd. Hierna bezoekt u de Kuthodaw  Pagode, waar 729 marmeren plavuizen rond de Stoepa zijn gegraveerd met de complete Tripataka en die vormen daarmee `s werelds grootste boek, en de Atumashi en Shwenandaw kloosters. Aan het eind van de middag rijdt u naar het hotel.

Aan het eind van de middag wordt u naar de rivier oever gebracht en scheept u rond 16.00 uur in op de Rivier boot RV Mingun. Het diner wordt aan boord gebruikt.

U verblijft twee nachten in een van de 4 hutten aan boord van een traditionele rivierboot. Deze boot is in 2012 geheel gerenoveerd en aangepast voor het verblijf van toeristen. Uw hut beschikt over een eigen badkamer met douche.  Gedurende het diner vaart de boot naar het noorden, richting Mingun, waar u rond 18.00 uur aankomt. Vanaf het zonnedek kunt u genieten van de zonsondergang boven de brede Irrawaddy rivier.

 

Dag 02 : Rivier Cruise.

Na het ontbijt begint u aan een rondleiding in de oude stad Mingun. U bezoekt u de Settawya en de Mantaragyi pagodes en de 101 ton wegende Mingun Bell. Deze wordt beschouwd als de grootste nog functionerende tempelbel ter wereld. De bakstenen restanten van de Mingun Pathodawgyi pagode zijn de overblijfselen van wat ooit de grootste Pagode ter wereld had moeten worden. De bouw begon in 1790 in opdracht van koning Bodawpaya, maar werd na diens dood gestopt. In  1838 stortte het voltooide deel in, als gevolg van een zware aardbeving. De restanten zijn heden ten dagen nog 50 meter hoog, een derde van wat men had willen bouwen. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de Irrawaddy rivier. Rond het middag uur gebruikt u de lunch aan boord en vaart u in twee uur naar de oude steden Ava en Sagaing, gelegen ten zuiden Mandalay. In Ava rijdt u met paard en wagen langs de oude tempels van wat 400 honderd jaar lang de hoofdstad van het land was. Sagaing is bekend vanwege de vele tempels en kloosters, die hoog tegen de berghelling zijn gebouwd. `s Avonds wordt een BBQ verzorgd op het strand.

 

Dag 03 : Bagan.

In de loop van de ochtend vaart u terug naar Mandalay. Daar wordt u opgewacht door de gids en maakt u een excursie naar Amarapura. De oude stad Amarapura is nu een rustig dorp, waar handwerklieden houten en bronzen Boeddha figuren vervaardigen voor de tempels. U bezoekt het Mahagandayon klooster en maakt een wandeling over de brug van U Bein, de langste teakhouten brug ter wereld. Aan het eind van de middag wordt u naar het vliegveld van Mandalay gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Nyaung U, het vliegveld van Bagan.

 

 

 

Arrangement is inclusief :

Accommodatie op basis van hutten aan boord met eigen badkamer.

1 x lunch.

2 x diner aan boord.

Alle genoemde transfers.

Auto met airco en chauffeur tijdens de excursies.

Engels sprekende gids tijdens de excursies.

Alle genoemde excursies.

Paardenkoets in Ava en in Bagan.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale en binnenlandse vluchten.

Overige maaltijden.

Toeslagen Kerst en nieuwjaar periode.  ( op aanvraag )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

Lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Yangon naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon, Bagan of Heho.

Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt.

Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis.

De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

 

 

RIVIER BOOTTOCHTEN

op de grote Irrawaddy  en haar zijrivieren

 

Er zijn verschillende mogelijkheden een boottocht te maken over de Irrawaddy rivier. De meest gebruikelijk tocht is die stroomopwaarts tussen Bagan en Mandalay of stroomafwaarts tussen Mandalay en Bagan. Er is de reguliere boot, waar de bevolking ook gebruik van maakt, die de afstand stroomafwaarts in een dag overbrugt. Daarnaast is er ook een speciaal voor toeristen uitgeruste boot, die slecht tweemaal per week van Mandalay naar Bagan vaart. ( momenteel op dinsdag en vrijdag )

Ook kunt u meerdaagse cruises maken tussen Bagan en Mandalay met omgebouwde luxe klassieke Britse rivierboten. Stroomopwaarts in drie dagen / 2 nachten en stroomafwaarts in twee dagen / 1 nacht.  De overnachtingen aan boord zijn in privé hutten met eigen badkamer en op basis van volpension. Tevens moet nog de boot Road to Mandalay  genoemd worden, die zeer luxe is met zelfs een zwembad aan boord. Een cruise langer dan 3 dagen en buiten het traject Bagan – Mandalay behoort ook tot de mogelijkheden.

De meerdaagse boottochten zijn Slow Travelling. Heeft u daar geen tijd of geduld voor, dan kunt u zich ook beperken tot de meest interessante delen daarvan, in de omgeving van Mandalay met bezoeken aan Ava, Paleik en Mingun. Dit is driedaagse boottocht met een kleine traditionele rivierboot en verblijf in hutten aan boord. Deze boottocht eindigt ook weer in Mandalay en is daardoor eenvoudig in te passen in onze ander programma`s.

Voor de mooie aankomst in Bagan over het water kan een korte privé boottocht gemaakt worden van een kleine drie uur in een kleine houten privé boot tussen Pakokku en Bagan. Daarvoor is het wel noodzakelijk, dat u eerst in een halve dag van Mandalay naar Monywa reist en daar een overnachting maakt, alvorens door te reizen naar Pakokku. De aankomst in Bagan over de rivier is in ieder geval indrukwekkend.

Wij bieden voor deze ervaring ook een boottocht aan van enkele uren bij avond vanuit Bagan.

 

Boottochten vanuit Mandalay :

Wij bieden vanuit Mandalay verschillende korte privé boottochten aan van een halve of een hele dag. U kunt zo in een halve dag vanuit Mandalay een boottocht maken naar de tempelstad Mingun, ten noorden van Mandalay. Die kunt u ook verlengen tot een hele dag en met een bezoek aan de oude hoofdstad Ava, ten zuiden van Mandalay.

 

Langere rivier cruises :

Langere rivier cruises zijn mogelijk op de Irrawaddy rivier en de Chindwin rivier. Deze boottochten vertrekken op een beperkt aantal dagen vanuit Mandalay.

 

N.B. :

Voor alle rivier cruises, behalve die als privé boottocht staan vermeld, geldt dat u reist in een groter gezelschap. Deze cruises vertrekken op vaste dagen. Wij kunnen uw verdere individuele rondreis programma daarop aanpassen. Bij onvoldoende deelname kan evenwel een afvaart worden geannuleerd. In dat geval zullen wij uw programma daarop aanpassen.  

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000