6 DAAGSE AVONTUURLIJKE INDIVIDUELE RONDREIS GOLDEN ROCK, HPA AN EN MOULMEIN

 

( Reisnummer :  60 )

 

Dag 01 : Mawlamyaing.

Vroeg in de ochtend wordt u uit het hotel opgehaald en naar het station gebracht voor de treinrit naar Mawlamyaing. (Moulmein). De trein vertrekt om 07.00 uur. Upper Class zitplaatsen zijn door ons voor u gereserveerd. Aankomst in Mawlamyaing rond 17.30 uur. Op het station van staat een zogenaamde Tuk Tuk voor u klaar, om u naar het hotel te brengen.

2 nachten verblijft u in het eenvoudige hotel Cinderella op basis van een superior kamer. (☼☼)

 

Dag 02 : Mawlamyaing.

Met een lokale gids en per Tuk Tuk maakt u deze ochtend een rondrit door de stad. U bezoekt het Seindon Mibaya klooster en de Nyi Paya pagode, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad, en het Mon museum. Een traditionele lunch met Mon gerechten is deze dag inbegrepen. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 03 : Hpa an.

Na het ontbijt vertrekt u uit het hotel en wordt u per Tuk Tuk naar de pier gebracht voor een boottocht over de Thanlwin rivier ( Salween ) naar het dorp U Na Auk. Vandaar rijdt u per Tuk Tuk naar een  boeddhistische Mon tempel met bijzondere reliëfs en schilderingen. Er is hier geen entreegeld, maar een persoonlijke donatie wordt op prijs gesteld. Hierna wordt de boottocht door een fraai kalksteen landschap en rijstvelden voortgezet naar Hpa An, waar u rond 14.00 uur aankomt. Een eenvoudige lunch aan boord is inbegrepen. Vanaf de pier in Hpa an dient u zelf een Tuk Tuk te regelen naar het hotel. ( niet inbegrepen : ongeveer 2000,- Kyats p.p.)

2 nachten verblijft u in hotel Parami in Hpa an op basis van een standaard kamer. (☼☼)

 

Dag 04 : Hpa an.

Om 08.30 uur wordt u uit het hotel opgehaald per Tuk Tuk of motorfiets en naar de rivier gebracht. Vervolgens maakt u een tocht van 3 tot 4 uur per kano door kleine kreken en langs rijstvelden naar de Saddar grotten. U moet zelf peddelen en kunt kiezen uit twee eenpersoons of een tweepersoons kano.  U wordt hierbij begeleid door een vriendelijke en zeer behulpzame gids van de Kayin stam, die echter weinig of geen Engels spreekt. Onderweg krijgt u een heel goed beeld van het dorpsleven in de Kayin dorpen in dit nog vrijwel niet door toeristen ontdekte deel van het land. Een eenvoudige lunch is inbegrepen. Per Tuk Tuk of motorfiets keert u aan het eind van de middag terug naar het hotel. De kajaktocht is niet bijzonder moeilijk, maar u dient er wel rekening mee te houden, dat u wat nat kunt worden. Slippers, korte broek en T shirt zijn aan te bevelen.

 

Dag 05 : Golden Rock.

Na een vroeg ontbijt begeeft u zich op eigen gelegenheid naar het nabijgelegen busstation van Hpa An. Wij hebben voor u plaatsen gereserveerd in de Airconditoned bus naar Kyaikto. De bus vertrekt rond 07.00 uur en u arriveert in Kyaikto rond 10.00 uur. Na aankomst in Kyaikto gaat u op eigen gelegenheid en kosten per Tuk Tuk naar het hotel. ( 30 minuten rijden  / ongeveer 10.000,- Kyat )

Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het basis station, vanwaar de trucks vertrekken naar Golden Rock. ( zie uitleg onderaan )  Van hieruit regelt u in dit arrangement zelf de truck naar boven. ( niet inbegrepen ) De bagage kunt u in het hotel achterlaten. Aan het eind van uw bezoek neemt u ook weer de truck terug naar Basiskamp of u kunt vanaf Golden Rock teruglopen naar het hotel. ( 3 tot 4 uur )

 Overnachting in het eenvoudige hotel Golden Sunrise op basis van een Deluxe kamer. (☼☼)

 

Dag 06 : Yangon.

In de loop van de ochtend rijdt u per Tuk Tuk terug naar het busstation van Kyaikto. ( niet inbegrepen )

Wij hebben voor u plaatsen gereserveerd in de airconditioned bus naar Yangon. De bus vertrekt rond 13.00 uur en arriveert in Yangon rond 18.00 uur. Op het busstation van Yangon wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze agent en naar het hotel in Yangon gebracht.

 

  

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

3 x lunch.

Transfers conform programma.

Treinreis Yangon – Mawlamyaing.

Boottocht over de Thanlwin rivier.

Kanotocht naar de Saddar grotten.

Beperkt Engels sprekende gids op de locaties tijdens de excursies.  

Alle genoemde excursies.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Transfers indien als exclusief aangegeven in het  programma.

Eventuele toeslag kerst en Nieuwjaar. ( op aanvraag )

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Toeslagen Kerst en nieuwjaar periode.    ( op aanvraag )

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t.

( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Gebruik van de truck bij Golden Rock.

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

Hoogseizoen toeslagen met kerst en Nieuwjaar ( op aanvraag )

lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Yangon naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon of naar Bagan of Heho ( Inle meer ).

Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt.

Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis.

De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxe kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

Golden Rock :

Vanaf het basisstation rijdt u met een open truck in ongeveer 45 minuten naar de voet van de berg. ( niet inbegrepen ) Probeert u een plaats te bemachtigen in de cabine van de truck. Lukt dat niet, dan zit u tussen de bevolking op een houten bank in de open bak. Vanaf de voet van de berg loopt u, over een brede betonnen weg zonder verkeer, in slechts 5 minuten omhoog naar hotel Golden Rock. Vanaf dat hotel loopt u in ongeveer een half uur langs dezelfde sterk hellende weg verder omhoog naar het tempelcomplex Kyaik-tiyo. Wij raden u aan de grote bagage achter te laten in het hotel en uitsluitend een rugzakje mee te nemen naar Golden Rock.

Er zijn ook twee hotels hogerop ( Golden Rock en Mountain Top ), waar u ook voor kunt reserveren tegen een toeslag. Vanaf de voet van de berg loopt u, over een brede betonnen weg zonder verkeer, in slechts 5 minuten omhoog naar hotel Golden Rock. Vanaf dat hotel loopt u in ongeveer een half uur langs dezelfde sterk hellende weg verder omhoog naar hotel Mountain Top. Vanuit hotel Mountain Top loopt u in enkele minuten naar de Kyaik-tiyo Pagode Golden  Rock over een zo goed als vlak parcours. Dat betekent dat u, bij verblijf in dit hoogste hotel, zonder veel moeite meerdere malen een bezoek kunt brengen aan de Pagode. Dat kan dus zowel met zonsondergang als met zonsopgang. Zonsondergang is het mooist, want achter Golden Rock. Zonsopgang biedt niet het grootste effect, want gebeurt achter uw rug en achter de berg. Indien  het `s avonds regent, dan kan die keuze mogelijkheid wel een voordeel zijn met kans op beter weer de volgende ochtend. De omgeving van hotel Mountain Top kan in het hoogseizoen echter rumoerig zijn. 

Wij raden u aan de grote bagage achter te laten in het hotel Yangon en uitsluitend een tas mee te nemen naar Golden Rock met verschoning voor deze dagen. Tijdens de wandeling naar het (hoogste) hotel kunt u eventueel gebruikmaken van lokale dragers. De kosten van deze dragers, ongeveer 4 Amerikaanse dollar per drager ( per draagmand, omhoog of omlaag ) zijn niet bij de reis inbegrepen en moeten door u ter plaatse worden afgerekend. Indien u niet wilt of kunt lopen, dan is het tevens mogelijk een draagstoel te huren voor ongeveer 15,- Amerikaanse dollar. ( twee dragers, omhoog of omlaag ) ook deze kosten zijn voor uw eigen rekening.    

Beide 3 sterren hotels zijn van dezelfde eigenaar, van gelijke kwaliteit en gelijk geprijsd. U kunt ons aangeven, welk van beide hotels wij voor u dienen te reserveren. Indien dat hotel vol is, maken wij voor u een reservering in het andere hotel.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000