5 DAAGSE ZEER AVONTUURLIJKE TOCHT VAN HET INLE MEER NAAR KENTUNG.

 

( Reisnummer : 67  )

 

Vanaf 2015 kunnen wij een tocht over land aanbieden van het Inle meer naar Kengtung. Deze tocht voert door een gebied, dat tot voor kort gesloten was voor toeristen. Dat betekent dat u deze dagen kennis maakt met zeer traditionele volken, die nog vrijwel niet in aanraking zijn geweest met buitenlanders. Dit is uniek in heel Zuid oost Azië.

 

 

Dag 01 : Inle meer, Palaung dorp.

Vroeg in de morgen wordt u opgehaald uit uw hotel bij het Inle meer voor een 8 uur durende tocht per 4WD via de stad Taunggyi de Shan bergen in. Onderweg ziet u verschillende dorpen van de Palaung stam, waar de vrouwen nog steeds gekleed gaan in hun traditionele kleding met zilveren ringen rond hun middel. Lunch onderweg en avondeten in het dorp van overnachting.

Overnachting een van de dorpen in het huis van een dorpshoofd. (☼)

     

Dag 02 : Myin Pyan.

Vroeg in de morgen opstaan voor het ontbijt bij in het familie huis. Hierna vervolgt u uw weg door een fantastisch landschap en een streek waar nog maar weinig buitenlanders u zijn voorgegaan. Kort na het vertrek passeert u de enige brug over de grote Thanlwin ( Salween ) rivier in dit deel van de Shan staat en betreed u het oostelijke deel van deze staat. De goed bewaakte grenspost sluit om 18.00 uur. Met de 4WD bereikt u aan het begin van de middag de overnachtingsplaats Myin Pyan, een klein plaatsje met huizen in Shan stijl. Indien de aankomst tijd dat toelaat wordt hier voor zonsondergang nog een wandeling in de omgeving van het dorp gemaakt. Lunch onderweg en avondeten in het dorp van overnachting.

Overnachting in een eenvoudig gastenverblijf. (☼)

 

Dag 03 : Kengtung.

Na een eenvoudig ontbijt begint u aan het laatste deel van de tocht naar Kentung. De totale rit met de 4WD duurt deze dag ongeveer 4 uur. Onderweg wordt gestopt voor een wandeling van ongeveer twee uur door de natuur.

Deze dag ziet u een van de mooiste delen van Myanmar. De natuur is hier de laatste eeuwen nauwelijks veranderd en aangetast. De route die u deze dagen volgt maakte vroeger onderdeel uit van het opiumsmokkel pad per muildier door de beruchte Gouden Driehoek naar Thailand, Laos en China. Lunch onderweg. In de loop van de middag arriveert u in de stad Kengtung. De chauffeur en de gids nemen hier afscheid en rijden terug naar het Inle meer. Een gids van Kengtung zal u de volgende dag rondleiden in Kentung en omgeving. Het avondeten is deze dag op eigen gelegenheid.

2 nachten verblijft u in het midden klasse Princess hotel in Kentung op basis van een superior kamer. (☼☼☼)

 

Dag 04 : Kentung.

Deze ochtend kunt u uitslapen, want pas rond 08.30 uur vertrekt u uit het hotel voor een rit door de omgeving. U rijdt allereerst naar Pin Tauk, van waaruit u een wandeling maakt van ongeveer 5 kilometer langs drie traditionele dorpen Pan Lac en Nam Lin Mai van het Ann volk en Won Lar van het Akha volk. U maakt kennis met de zeer cultuur en levenswijze van deze Hill Tribes. Een eenvoudige lunch wordt gebruikt tijdens de trektocht. Na terugkeer in Pin Tauk rijdt u in de middag naar de andere zijde van de bergen voor nog een bezoek aan enkele traditionele dorpen alvorens u terugkeert naar Kengtung. Het avondeten is ook deze dag op eigen gelegenheid.

 

Dag 05 : Kentung.

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de binnenlandse vlucht naar een volgend deel van uw rondreis door Myanmar.

 

N.B. :

In aansluiting op dit arrangement kunt u van Kentung naar Yangon vliegen of over de weg naar Tachileik gaan, waar u de grens met Thailand kunt passeren. Vanaf de grensovergang Tachileik / Mae Sai kunnen wij u verder brengen naar Chiang Rai of Chiang Mai. Tevens is het mogelijk, dat u vanuit Mae Sai verder gaat naar de grens overgang tussen Thailand en Laos, om aansluitend verder te gaan naar Luang Prabang. Ook deze programma kunnen wij voor u verzorgen

Vanwege de benodigde speciale vergunningen en het gebruik van 4WD valt dit arrangementen in een hogere prijsklasse.

 

 

 

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

4 x  lunch.

2 x avondeten.

Voldoende veilig drinkwater tijdens de gehele tocht.

Transfers conform programma.

Engels sprekende gidsen tijdens het gehele programma.   

Alle excursies volgens programma.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Speciale regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale en binnenlandse vluchten.

Overige maaltijden.

Eventuele toeslag kerst en Nieuwjaar. ( op aanvraag )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met één of meerdere nachten hotel aan het strand van Ngapali Beach, ook aan de westkust van Myanmar. (Golf van Bengalen) Er zijn in Ngapali Beach hotels beschikbaar vanaf eenvoudig (☼☼) tot luxe ( ☼☼☼☼☼). Alle hotels liggen direct aan het strand. De eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt.

Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis.

De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

Wegconditie algemeen :

Door weersomstandigheden of de conditie van de weg kan het voorkomen, dat geplande programma onderdelen moeten worden aangepast of zelfs geheel komen te vervallen. Wij doen onze uiterste best uw programma zo goed en zo volledig mogelijke uit te voeren. Tabula Rasa Travel en de plaatselijke agent zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door de omstandigheden buiten ons om. Er zal dus af en toe moeten worden geïmproviseerd. Maar dat alles is ook weer en deel van de charme van deze gebieden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000