4 DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS GOLDEN ROCK EN HPA AN EN MOULMEIN.

 

( Reisnummer :  61 )

 

Dag 01 : Kyaiktiyo.

Autorit van Yangon naar Kyaikto. Na 45 minuten rijden passeert u het indrukwekkende ereveld Taukkyan met slachtoffers uit de tweede wereldoorlog.

In Kyaikto laat u de bagage achter in de auto of in het hotel en vervolgens rijdt u vanaf het basisstation Kinmon in 45 minuten in een open truck naar de voet van de berg. Vandaar begint u aan de wandeling naar de top van de berg met de Kyaiktiyo Pagode ( Golden rock ) De totale wandeling omhoog duurt een half uur tot drie kwartier. Na het bezoek aan Golden Rock keert u langs de zelfde route weer terug naar het hotel. ( zie uitleg Golden Rock onderaan )

Overnachting in het middenklasse hotel Golden Sunrise op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt beneden aan de weg. (☼☼☼)

N.B. : Vanwege het vroege vertrek naar Hpa An de volgende ochtend is een verblijf in een van de hotels dichter bij de Pagode binnen dit programma niet mogelijk.

 

Dag 02 : Hpa An.

Na een vroeg ontbijt rijdt u door de landelijke omgeving van het voormalige Mon koninkrijk u via de oude Mon hoofdstad Thaton naar Hpa An. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de Kawgun grot, waar u aardenwerk Boeddha figuren kunt zien uit de zevende en de achtste eeuw. In dit grensgebied met Thailand wordt de lunch gebruikt met een gerechten uit de Thaise keuken.

Na de lunch maakt u een boottocht van ongeveer twee uur door het prachtige landschap van grillige kalksteen bergen en rijstvelden. Een vriendelijke en zeer behulpzame gids van de Kayin stam (Karen) peddelt u door de smalle kreken van het dorp Lakkana naar het dorp Muku. Tijdens deze tocht krijgt u een heel goed beeld van het dorpsleven in de Kayin dorpen in dit nog vrijwel niet door toeristen ontdekte deel van het land.

N.B. : Deze tocht is niet bijzonder moeilijk, maar omdat de kreken hier en daar ondiep kunnen zijn wordt een kleine prauw gebruikt. Dat betekent dat u tijdens deze tocht misschien niet geheel droog kunt blijven. Wij raden u dan ook aan gekleed te gaan in korte broek, T- shirt en teenslippers. De bagage blijft in de auto. Eventueel kan deze tocht worden ingekort tot een half uur of een uur.

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de spectaculaire Saddar grot, waarna u met de auto naar het hotel in Hpa An wordt gebracht.

2 nachten verblijft u in het middenklasse Hpa An Lodge in Hpa An op basis van een Kayin Cottage. (☼☼☼)

 

Dag 03 : Hpa An.

In de ochtend vaart u met een privé boot over de Thanlwin rivier ( Salween ), een van de langste rivieren van Myanmar, naar de Mon staat. De rivier is hier vrij smal en dat biedt u een goed uitzicht op beide oevers.

Er wordt onderweg gestopt voor een wandeling door het dorp Pa Lin met een gemengde bevolking van Kayin, Shan, Mon, Bamar en Pa O. Verder tijdens de boottocht bezoekt u het dorp U Na Auk. Met een eenvoudige Tuk Tuk rijdt u naar een  boeddhistische Mon tempel met bijzondere reliëfs en schilderingen. Er is hier geen entreegeld, maar een persoonlijke donatie wordt op prijs gesteld. De boottocht eindigt bij de stad Mawlamyaing, het voormalige Britse Moulmein en stad van de schrijver en dichter Rudyard Kipling. Mawlamyaing ligt zeer fraai aan de monding van de Thanlwin. Hier bezoekt u een traditioneel huis, waar een lunch met Mon specialiteiten voor u wordt bereid. Na de lunch kunt u het Mon museum bezoeken, waar Mon kunst is te zien en huisnijverheid van Mon stijl Sarongs. Hierna bezichtigt u het beroemde Seindon Mibaya klooster, waar koningin Seindon uit Mandalay haar laatste jaren heeft doorgebracht als non. Vanaf de heuvel bij de Ni Paya Pagode heeft u een prachtig uitzicht over stad en rivier. Aan het eind van de middag rijdt u met de auto in ongeveer een uur terug naar het hotel in Hpa An.

 

Dag 04 : Yangon.

Na het ontbijt begint aan de auto rit naar Bago ( Pegu ), waar u de restanten van het koninklijk paleis van koning Bayintaung bezichtigt. De rit van Bago naar Yangon kunt u maken met de trein, wat een bijzondere ervaring is, of u rijdt geheel terug met de auto.

 

  

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

2 x lunch.

Auto met airco en chauffeur.

Gebruik van de truck bij Golden Rock.

Engels sprekende gids. 

Alle genoemde excursies.

Tocht per prauw bij Hpa An.

Privé boottocht Hpa An - Mawlamyaing

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Binnenlandse vluchten.

Accommodatie Yangon.

Overige maaltijden.

Toeslagen Kerst en nieuwjaar periode.    ( op aanvraag )

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t.

( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Hoogseizoen toeslagen tijdens de kerst en Nieuwjaarsperiode. ( op aanvraag )

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

5 DAAGSE INDIVIDUELE RONDREIS GOLDEN ROCK EN MOULMEIN

 

( Reisnummer : 59 )

 

 

Dag 01 : Kyaikto.

Autorit van Yangon naar Kyaikto. Na 45 minuten rijden passeert u het indrukwekkende ereveld Taukkyan met slachtoffers uit de tweede wereldoorlog. Onderweg bezichtigt u de oude stad Bago ( Pegu ). Hier ziet u het Kyaitkha Wain klooster, de Boeddha van Shwethalyaung, de Shwemawdaw Pagode en de restanten van het koninklijk paleis van koning Bayintaung. De lunch onderweg is inbegrepen. Vanaf het basisstation Kinmon rijdt u in 45 minuten in een open truck naar de voet van de berg. Vandaar begint u aan een wandeling van een half uur tot drie kwartier naar de top van de berg met de Kyaiktiyo Pagode ( Golden rock )  Bezoekt u Golden Rock bijvoorkeur in de namiddag en tegen zonsondergang. ( Zie verdere uitleg onderaan )

Overnachting in hotel Mountain Top op basis van een Deluxe kamer. (☼☼☼)

 

Dag 02 : Mawlamyaing.

Van het hotel loopt u terug naar de voet van de berg. Vandaar maakt u de terugrit met de truck naar het basisstation. Autorit van Kyaikto naar Mawlamyaing ( Moulmein ). Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Thaton.

3 nachten verblijft u in  hotel Attran in Mawlamyaing op basis van een Suite kamer  met rivierzicht. (☼☼☼)

 

Dag 03 : Mawlamyaing.

U maakt een rondrit door de stad en bezoekt  de drukke ochtendmarkt, de Mahamuni Pagode, de Kyaiktanlinn Pagode en het Seindon Mibaya klooster. Facultatief kunt u een boottocht maken naar Gaung Say Kyun of Shampoo eiland. ( niet inbegrepen )

Even buiten de stad bevindt zich de kolossale  liggende Boeddha van Win Sein met een minstens zo indrukwekkende beelden rij van 550 monniken. Win Sein kunt u ook bezoeken op weg naar Thanbyuzayat. De zonsondergang kunt u genieten vanaf het uitzichtpunt, vanwaar Kipling zijn beroemde gedicht schreef.

 

Dag 04 : Mawlamyaing.

Excursie naar Thanbyuzayat en Kyaikkami. ( Amherst ) In drie kwartier rijdt u naar Mudon, waar u een de markt, de pagode en een Longyi weverij kunt bezoeken. Vanaf Mudon rijdt u over een wat versleten asfaltweg langs uitgestrekte rubberplantages in drie kwartier naar Thanbyuzayat. In die plaats ligt het Commonwealth ereveld met ondermeer ruim 600 graven van Nederlandse slachtoffers van de beruchte Birma spoorweg. In omgeving kunt u nog een restant van de spoorbaan zien en een oude locomotief. In ruim 5 kwartier rijdt u verder naar de havenplaats Kyaikkami, het oude Britse Amherst. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is de in zee gebouwde Ye Le Pagoda.                

 

Dag 05 : Yangon.

utorit van Mawlamyaing naar Yangon. De lunch onderweg is inbegrepen.

  

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies en ontbijt.

2 x lunch.

Auto met airco en chauffeur.

Gebruik van de truck bij Golden Rock.

Engels sprekende gids. 

Alle genoemde excursies.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Hoogseizoen toeslagen.

Regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten.

Overige maaltijden.

Toeslagen Kerst en nieuwjaar periode.    ( op aanvraag )

Kerstdiner en/of Nieuwjaarsdiner i.v.t. ( deze zijn in sommige hotels verplicht en komen extra op de reissom )

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

lokale vertrek luchthavenbelasting Myanmar. ( Ter plaatse door u te voldoen : 10,- US$ p.p. / o.v.v.w.)

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Strand verlenging Ngapali Beach : 

Dit programma kan verlengd worden met enkele dagen verblijf aan het strand van Ngapali Beach aan de westkust van Myanmar. ( Golf van Bengalen ) U vliegt dan van Yangon naar Thandwe. Na uw verblijf in Ngapali Beach vliegt u van Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon, Bagan of Heho.

Er zijn hotels beschikbaar vanaf eenvoudig ( ☼☼ ) tot luxe ( ☼☼☼☼☼ ). Alle hotels liggen direct aan het strand. Dee eenvoudigste hotels beschikken niet over een zwembad. De prijs van de verlenging hangt af van uw hotel keuze en kan door ons in overleg met u worden vertrekt.

Wij bieden in Ngapali Beach ook een tweedaagse Strand Safari aan met een overnachting in een dorpshuis.

De strandverlenging Ngapali Beach is niet  mogelijk in het regenseizoen.

 

Hotel accommodatie :

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxe kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

 

Golden Rock :

Vanaf het basisstation rijdt u met een open truck in ongeveer 45 minuten naar de voet van de berg. Uw gids zal proberen voor u een plaats te bemachtigen in de cabine van de truck. Lukt dat niet, dan zit u tussen de bevolking op een houten bank in de open bak. Vanaf de voet van de berg loopt u, over een brede betonnen weg zonder verkeer, in slechts 5 minuten omhoog naar hotel Golden Rock. Vanaf dat hotel loopt u in ongeveer een half uur langs dezelfde sterk hellende weg verder omhoog naar hotel Mountain Top. Vanuit hotel Mountain Top loopt u in enkele minuten naar de Kyaik-tiyo Pagode Golden  Rock over een zo goed als vlak parcours. Wij raden u aan de de meeste bagage achter te laten in het hotel Yangon en deze dagen uitsluitend mee te nemen wat u deze dagen nodig heeft. Tijdens de wandeling naar de pagode kunt u eventueel gebruikmaken van lokale dragers. De kosten van deze dragers, ongeveer 4 Amerikaanse dollar per drager ( per draagmand, omhoog of omlaag ) zijn niet bij de reis inbegrepen en moeten door u ter plaatse worden afgerekend. Indien u niet wilt of kunt lopen, dan is het tevens mogelijk een draagstoel te huren voor ongeveer 15,- Amerikaanse dollar. ( twee dragers, omhoog of omlaag ) ook deze kosten zijn voor uw eigen rekening.    

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000