AVONTUURLIJK CHIN VANUIT MANDALAY. 

 

7 daagse individuele avontuurlijke 4WD tocht naar de Chin.

( Reisnummer : 68  )

Vanaf 2015 kunnen wij een zeer bijzondere tocht aanbieden naar het Chin gebied. U start hiervoor in Mandalay en eindigt in Bagan. Deze tocht voert door een gebied, dat tot voor kort gesloten was voor toeristen en waar u kennis maakt met een cultuur, die nog vrijwel niet in aanraking is geweest met buitenlanders. U kunt deze tocht invoegen tussen een verblijf in Mandalay en een verblijf in Bagan. Eventueel kan het Chin programma worden uitgevoerd vanuit Bagan. In dat geval komt u niet in Mandalay en niet in Monywa.

Dag 01 : Monywa.

Na het ontbijt wordt u opgehaald uit uw hotel in Mandalay en rijdt u over de grote brug bij Ava naar de stad Monywa. Bij Monywa bezoekt u de heilige Pho Win Taung grotten en de Shwe Ba Taung Pagode.
Overnachting in het middenklasse hotel Win Unity in Monywa op basis van een Deluxe kamer. (☼☼☼)

Dag 02 : Pakokku.

Onderweg van Monywa naar Pakkoku bezoekt u Thandboddhay en de Pakhangyi Pagodes.
Overnachting in het eenvoudige  Tukha guesthouse  in Pakkoku. (☼☼)

Dag 03 : Mindat.

Zeer voeg in de morgen vertrekt u uit Pakokku voor een rit per 4WD naar het westen en naar de grens van de Chin staat. U rijdt door een landschap van vrijwel droge rivierbeddingen. Er zijn hier geen bruggen en de auto moet door de bedding naar de andere overzijde rijden. De lunch wordt onderweg gebruikt. Na de lunch gaat de tocht de bergen in en zakt de temperatuur. In de namiddag wordt de plaats Mindat bereikt. Als de tijd het toelaat kan hier nog een rondrit worden gemaakt naar enkele traditionele dorpen in de omgeving.
Overnachting en avondeten in een eenvoudige Guesthouse in Mindat. (☼☼).

Dag 04 : Matupi.

Na het ontbijt wordt eerst de markt van Mindat bezocht, waar de bevolking samenkomt, om hun producten te verhandelen. Daarna rijdt u verder de Chin staat in. Hier en daar passeert u een dorp, maar het grootste deel van de tijd rijdt u hier door een fraai landschap van bossen. De lunch wordt onderweg gebruikt. Avondeten in de guesthouse.
2 nachten verblijft u in een eenvoudige Guesthouse in Matupi. Meerdere kamers delen hier een eenvoudige badkamer. (☼)   

Dag 05 : Matupi.

Deze dag bezoekt u de “Seven Steps” waterval. Na een korte autorit vanuit Matupi, maakt u een wandeling van ongeveer 2 uur naar de waterval. Deze ligt in een fraai landschap van bergen en rijsterrassen en is de bron is van de Lay Myo rivier. Er kan hier ook gezwommen kan worden.

Dag 06 : Kanpetlet.

Van Matupi rijdt u in ongeveer 6 uur naar het dorp Kanpetlet. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor een bezoek aan kleine, nog zeer traditionele Chin dorpen.
Overnachting en avondeten in een eenvoudige Guesthouse in Kanpetlet  (☼☼).

Dag 07 : Bagan.

Zeer vroeg in de ochtend rijdt u vanuit Kanpetlet in ongeveer drie kwartier naar de voet van Mount Victoria, gelegen in een beschermd natuurgebied. Hier kunt u wandelen of in ongeveer 2 uur naar de top van de berg klimmen, die een hoogte heeft van 3000 meter boven de zeespiegel.
Na de lunch rijdt u van Kanpetlet naar Bagan.
In Bagan wordt u naar het hotel van uw keuze gebracht.

 

N.B. :

Dit arrangement sluit aan op een verblijf in Mandalay. Na afloop kunt u verlengen met een verblijf in Bagan. Het gehele traject kan ook in omgekeerde richting worden gemaakt.

Eventueel kunt u ook starten in Bagan en eindigen in Bagan. Het arrangement begint dan met een boottocht van Bagan naar Pakokku, waarna de overnachting volgt in Pakokku. De volgende ochtend maakt dan het programma volgens omschrijving vanaf dag  03 tot en met dag 07. U eindigt dan weer in Bagan. ( prijs hiervoor op aanvraag )

Wij willen u ook attent maken op onze avontuurlijke trektocht, die begint in Bagan, vanuit Matupi over de bergen verder de Chin staat  ingaat en eindigt in Mrauk U. In dat programma zit een stevige, avontuurlijke trektocht van drie volle dagen door de bergen. Indien u geïnteresseerd bent sturen wij u dat programma graag toe.

Vanwege de benodigde speciale vergunningen en het gebruik van 4WD valt dit arrangementen in een hogere prijsklasse.

 

  

Arrangement is inclusief :

Alle genoemde accommodatie op basis van logies.

5 x lunch.

4 x avondeten.

Transfers conform programma.

Gebruik van 4WD met chauffeur.

Engels sprekende gids tijdens het gehele arrangement.   

Alle excursies volgens programma.

Alle entreegelden tijdens de excursies.

Speciale regio vergunningen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale en binnenlandse vluchten.

Overige maaltijden.

Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa voor Myanmar.

Hoogseizoen toeslagen met kerst en Nieuwjaar ( niet inbegrepen en op aanvraag )

 

Accommodatie :

De accommodatie in Mindat, Matupi en Kanpetlet is eenvoudig, maar de best beschikbare.

Het is van belang, dat wij met u kunnen bepalen of een hotel bij u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Myanmar geeft een volkomen vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingsysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼                = zeer eenvoudig accommodatie # 

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

# = dit is accommodatie die wij uitsluitend gebruiken, als er ter plaatse niets beters aanwezig is. Dat is vaak een guesthouse in een kleine, minder toeristische plaats of een lokaal huis of klooster tijdens een meerdaagse trektocht. Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van oktober tot en met april. De kerst en Nieuwjaarsperiode zijn het duurst. Indien gewenst kunnen wij voor u luxere kamertypes in het arrangement invoegen tegen extra betaling.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Soms kent het hotel zelfs geen standaard kamer, maar beginnen zij bijvoorbeeld vanaf een superior kamer. Vaak zijn de goedkoopste kamer types niet bestemt of geschikt voor de Europese markt. Bieden wij u al direct een Deluxe kamer aan, dan is dat meestal omdat wij de lagere kamers types niet geschikt vinden voor onze klanten. Kiest u daar dan toch voor een goedkoper type, dan dient u rekening te houden met minder ruimte en minder voorzieningen. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

Voor dit programma buiten de trektocht, zijn wij uitgegaan van middenklasse accommodatie. In de plaatsen Yangon, Nyaung Shwe en  Bagan is alternatieve accommodatie beschikbaar in alle prijsklassen.

 

Wegconditie algemeen :

Door weersomstandigheden of de conditie van de weg kan het voorkomen, dat geplande programma onderdelen moeten worden aangepast of zelfs geheel komen te vervallen. Wij doen onze uiterste best uw programma zo goed en zo volledig mogelijke uit te voeren. Tabula Rasa Travel en de plaatselijke agent zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door de omstandigheden buiten ons om. Er zal dus af en toe moeten worden geïmproviseerd. Maar dat alles is ook weer en deel van de charme van deze gebieden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Myanmar bedraagt 28 dagen.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000