Rondreis 2 weken
Budget
Middenklasse
Luxe

Rondreis 3 weken
Budget
Middenklasse
Luxe

Avontuurlijk 2 weken
12 daagse rondreis

Avontuurlijk 3 weken
20 daagse rondreis
21 daagse rondreis

Aanvullende korte reis
Golden Rock
Moulmein en Hpa An
Thailand Yangon
Mrauk U
Chin safari
Inle Overland Kentung
Kentung
Beach safari

Cruise
Rivier cruise
Zee cruise

Dag excursies

Hotels
Yangon
Mandalay
Bagan
Inle meer
Kalaw en Pindaya
Pyin Oo Lwin
Mrauk U
Ngapali Beach
 

Seizoenen
Reserveren
Verzekering
Offerte aanvraag

 

MYANMAR

Myanmar is, zonder overdrijving, het laatste nog vrijwel geheel authentieke land van Zuid Oost Azië. Het voornamelijk Boeddhistische land heeft haar fascinerende en veelzijdige cultuur kunnen behouden. Oude tempelsteden als Bagan en Mrauk U zijn te vergelijken met Sukhothai in Thailand en Angkor in Cambodja, maar dan zonder de grote aantallen toeristen.

Myanmar was na de tweede wereldoorlog en de onafhankelijkheid van de Britten lang geheel of voor een groot deel gesloten voor buitenlanders. Nog steeds zijn bepaalde regio`s en met name de grensgebieden met omringende landen niet toegankelijk. De afgelopen jaren is echter  geleidelijk een democratiseringsproces op gang gekomen en momenteel gaan steeds meer unieke gebieden open voor westerse bezoekers.

Tabula Rasa Travel organiseert al 10 jaar individuele reizen naar Myanmar, heeft daardoor de meeste ervaring en kan het beste adviseren over alle mogelijkheden en meest recente ontwikkelingen. Dat betekent dat wij geen standaard programma bieden, maar u direct ook alle nieuwe mogelijkheden kunnen aanbieden, zodat u als één van de eersten in deze streken veilig kunt rondreizen.

Ook vóór de democratisering van de laatste jaren was Myanmar al het meest veilige en prettige land voor toeristen. Dat is nog steeds het geval. Wij constateren wel, dat het land de komende jaren steeds meer toeristen zal gaan trekken. Ons dringende advies is dan ook, gaat u nú naar Myanmar voordat het land ingrijpend is veranderd.
Laat deze unieke gelegenheid nu niet aan u voorbijgaan.

Individuele rondreizen in Myanmar :

Wij kunnen u een grote variatie aan individuele rondreizen aanbieden, van budget reizen,  met verblijf in eenvoudige en middenklasse hotels, tot geheel verzorgde rondreizen in zeer comfortabele, sfeervolle en mooi gelegen hotels.
Vanwege de overwegend slechte wegen, kiezen wij veelal op de langere afstanden voor vervoer per binnenlandse vlucht. Heeft u een beperkt aantal dagen beschikbaar en wilt u toch zo veel mogelijk zien, dan is het verstandig lange en saaie trajecten over te slaan en meer tijd te besteden aan het verkennen van de meest interessante gebieden. Wit u echter meer over de weg reizen of  meer met het openbaar vervoer doen, dan kan dat ook.

Over de weg naar Myanmar :

Er is een beperkt aantal mogelijkheden, om over de weg Myanmar binnen te gaan vanuit China en vanuit Thailand. Met Tabula Rasa Travel kunt  u uw rondreis door Myanmar beginnen vanuit noord, midden en zuid Thailand of uw rondreis daar eindigen. Alle benodigde speciale vergunningen  worden door ons verzorgd.
Rondreis programma`s kunnen wij, in overleg met u, ook op maat maken, geheel afgestemd op uw persoonlijke interesses, aantal dagen, fysieke mogelijkheden en budget. De keuze is geheel aan u. Wij adviseren u graag daarover.

Avontuurlijk :

Met ons kunt u wandelingen, fietstochten en meerdaagse trektochten maken in verschillende interessante en recent opengestelde gebieden. Met name voor de meerdaagse trektochten zijn wij voortdurend opzoek naar nieuwe mogelijkheden, om u te laten kennismaken met de authentieke bergvolken. Tijdens deze trektochten verblijft u in eenvoudige dorpshuizen of in kloosters.  Zodra een regio opengaat voor buitenlanders en wij vinden dat u daar veilig kunt reizen, zullen wij die direct in ons programma opnemen.
Meerdaagse trektochten kunt u met ons maken bij het Inle meer en in het gebied ten noordoosten van Mandalay.

NIEUW :

Nieuw in ons programma zijn de trektocht van Bagan naar Mrauk U, de 4WD tocht van Sittwe naar Mrauk U en de 4WD tocht van Inle naar Kengtung. Met deze zeer bijzondere tochten reist u door zeer inressante en ongerepte gebieden, waar nog vrijwel geen toerist u is voorgegaan.

Strand :

Ngapali Beach is momenteel de best bereikbare strandplaats in Myanmar. Direct aan het lange, brede zandstrand van de golf van Bengalen liggen verschillende goede tot zeer goede hotels. Ngapali Beach is nog aangenaam rustig en kent nog geen uitgaansleven buiten de hotels. Ngapali Beach is ideaal voor de rustzoekers en een perfecte afsluiting van uw rondreis.
Voor Ngapali Beach vliegt u naar de plaats Thandwe. Dat kan aan het eind van een rondreis, die eindigt in Bagan of aan het Inle meer. Na het verblijf aan het strand vliegt u vanaf Thandwe rechtstreeks terug naar Yangon. Vanwege het regenseizoen aan de westkust is een verblijf in Ngapali Beach alleen mogelijk in de periode oktober tot en met april. Een goed alternatief voor de overige maanden is een rondreis Myanmar combineren met een strand verblijf in bijvoorbeeld Thailand.

Rivier en zee cruise :

Meerdaagse boottochten kunt u maken over de Ayerwaddy rivier tussen vanuit Bagan en Mandalay.  De boten zijn omgebouwde antieke Britse rivier boten met comfortabele hutten.
Een cruise op zee  kunt u vanuit Zuid Myanmar maken in de Mergui archipel. Deze pas recent voor toeristen opengestelde eilanden worden bewoond door ze zigeuners en de koraal riffen rond vele eilanden zijn nog vrijwel ongerept.