INDIVIDUELE RONDREIZEN AMBON.

 

7 daags programma Ambon en Saparua.: Reis Molukken 01.

 

7 daags programma Ambon en Saparua.

( Reis Molukken 01 )

 

Dag 01 : Ambon.

Aankomst op het vliegveld Pattimura van Ambon. Aansluitend volgt de transfer van ongeveer een uur naar het hotel in Ambon stad. 3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Swiss Bel. Dit hotel ligt in het centrum van de stad.

 

Dag 02 : Ambon.

Excursie door de stad en over het zuidelijk deel van het eiland. U bezoekt Soya, Amahusu en Lamelatu, het museum en het monument van  Martha Christina Tiahahu. Middag ter vrije besteding.

 

Dag 03 : Ambon.

Excursie over het noordelijk deel van het eiland met een bezoek aan Hila, fort Amsterdam, de Emanuel kerk en de Mapauwe moskee.

 

Dag 04 : Saparua.

Vroeg in de ochtend rijdt u van Ambon stad naar het vissersplaatsje Tulehu. U kunt eventueel een deel van uw bagage achterlaten in het hotel op Ambon, waar deze wordt opgeslagen tot uw terugkeer van Saparua.

Met een gecharterde boot vaart u vanuit Tulehu, in ongeveer anderhalf uur, naar de zuidkust van het eiland Seram. Hier wordt aangelegd bij het dorp Kamarian. Vanaf de steiger begint u te voet aan een verkenning van het dorp. Eventueel kunt u hier op eigen kosten een lokale taxi of Bemo huren. De gids zal u daarbij helpen. Na het bezoek aan Kamarian keert u terug naar de boot en vaart u in ongeveer anderhalf uur naar het eiland Saparua.

Indien daar tijd voor is, in verband met uw bezoek aan Seram, kan eventueel vanaf de boot nog gesnorkeld worden boven de koraalriffen voor de kust van Seram. Na aankomst op Saparua maakt u een korte wandeling door het dorp en ziet u het winnen en het bereiden van meel uit de sagopalm. Avondeten in het gastenverblijf.

U verblijft 2 nachten in het eenvoudig gastenverblijf  Mahu Lodge op het eiland Saparua in een kamer met ventilator.

 

Dag 05 : Saparua.

Deze dag maakt u een rondrit over het eiland Saparua. U brengt een bezoek aan het oude VOC fort Duurstede uit 1691, het vissersdorp Waisisil, het dorp Ouw, de oudste kerk van het eiland in  Noloth en het schilderachtige dorp Itawaka, waar u een goed beeld krijgt van het dagelijks leven van de bewoners en bezoekt u het huis van de 19e eeuwse held Pattimura. De lunch is deze dag inbegrepen. In de middag is er ruim gelegenheid te relaxen aan het strand en te zwemmen en te snorkelen. Avondeten in het gastenverblijf.

 

Dag 06 : Ambon.

Per reguliere boot vaart u vanuit de haven van Haria terug naar de Ambon. Vanuit Tulehu rijdt u naar uw hotel.

Onderweg wordt nog een bezoek gebracht aan de plaats Waai en de natuurlijke vijver met heilige Moreen alen.

Hierna rijdt u via Paso terug naar Ambon stad. Overnachting in hotel Swiss Bel in Ambon stad.

 

Dag 07 : Ambon.

Transfer van het hotel in Ambon stad naar het vliegveld Pattimura.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

U vliegt naar Ambon met een binnenlandse vlucht vanuit Jakarta en Makassar. U vliegt naar Ternate met een binnenlandse vlucht vanuit Jakarta en Manado. Het eiland Tidore bereikt u met de veerboot vanuit Ternate. De eilanden Ceram en Banda bereikt u per vliegtuig vanuit Ambon. Saparua kunt u vanuit Ambon per boot bereiken en dat zelfde geldt voor Ceram.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000