MOLUKKEN

De eilanden van de Molukken liggen in het oostelijk deel van Indonesië, tussen Sulawesi en Papua, en worden onderverdeeld in een noordelijke groep, een centrale groep een zuidelijke groep van grotere en kleinere eilanden.
Deze eilanden zijn bekend vanwege de specerijen, kruidnagel en nootmuskaat die hier vandaan komen en die een grote rol hebben gespeeld in de wereldgeschiedenis en ook vooral in de geschiedenis van de Nederland ten tijde van VOC en gouden eeuw.
In het noordelijke deel zijn vooral de voormalige, zeer invloedrijke Sultanaten Ternate en Tidore van belang.
In het centrale deel liggen onder andere de grote eilanden Ambon en Ceram en de kleinere LEASE groep met Haruku, Saparua, Mualana en Nusa Laut. Deze laatste eilanden noemen wij vooral ook vanwege de historische banden met Nederland.
Ten zuiden van Ambon en midden in de Banda zee liggen nog de bijzondere, vulkanische Banda eilanden met onder andere Banda Neira, Lontar,  Gunung Api, Rozengain en Run. Deze waren de nootmuskaat eilanden, die voor Nederland belangrijker waren dan New York. 
Het zuidelijk deel van de Molukken bestaat uit de Kei eilanden en Tanimbar.

 

Individuele rondreizen.

Tabula Rasa Travel biedt momenteel een individueel programma aan voor Ternate en Tidore ; Ambon, Ceram en Saparua ; Banda eilanden.
Vraagt u ons naar de mogelijkheden.