INDIVIDUELE RONDREIZEN LOMBOK.

 

 

5 dagen rondreis Lombok : Reis Lombok 21.

 

 

 

5 dagen rondreis Lombok.

(Reis : Lombok 21 )

 

Dag 01 : Senaru.

In de vroege morgen wordt u uit het hotel op Bali opgehaald en naar de haven van Padang Bai gebracht. Van Padang Bai vaart u met een snelle veerboot naar Teluk Kodek op de noordwestkust van het eiland Lombok. Daar wacht een nieuwe chauffeur u op  voor een rondrit over het eiland. Langs de noordkust van Lombok gaat het vervolgens naar het dorp Senaru, gelegen op een hoogte van 800 meter boven de zeespiegel, op de noordhelling van de 3726 meer hoge vulkaan Rinjani.

Overnachting in het eenvoudige, maar sfeervolle guesthouse in Senaru.

 

Dag 02 : Labuan Pandan.

In de ochtend maakt u vanuit het hotel, onder leiding van een lokale gids, een wandeling door de mooie omgeving, langs rijstvelden en kleine traditionele Sasak dorpen en kunt u een bad nemen bij een waterval. In de middag rijdt u verder langs de noordkust naar het kleine dorp Labuan Pandan aan de oostkust van Lombok.

Overnachting en avondeten in het nette, maar zeer eenvoudig Homestay aan de kust bij Labuan Pandan op basis van een kamer met airconditioning.

 

Dag 03 : Tetebatu.

In de ochtend wordt een boottocht gemaakt naar de kleine Koraaleilandjes voor de oostkust. Daar kan gesnorkeld worden op een plek die door de lokale bevolking Heavenly Sea word genoemd. In de middag rijdt u verder naar Pangandangan, waar een dansvoorstelling wordt opgevoerd. De hele bevolking loopt uit om u te begroeten. Tot slot wordt nog een mooie wandeling gemaakt door het dorp. Aan het eind van de middag rijdt u naar Tetebatu, gelegen tegen de zuidhelling van de vulkaan Rinjani, op een hoogte van 800 meter. 

2 nachten verblijft u in het eenvoudige Tetebatu Mountain Resort in Tetebatu op basis van een bungalow kamer. 

 

Dag 04 : Tetebatu.

Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een wandeling van ongeveer 3 uur door rijst- en tabaksvelden. Onderweg is het alledaagse dorpsleven zien. Een traditionele lunch is deze dag inbegrepen. De middag is ter vrije besteding.

 

Dag 05 : Tetebatu.

Voor u terugrijdt naar de westkust, kan nog een bezoek gebracht worden  aan het waterpaleis van Narmada. De dag eindigt in het strand hotel van uw keuze aan de westkust van Lombok of op het vliegveld voor de vlucht terug naar Bali.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Het eiland Lombok bereikt u met een binnenlandse vlucht vanuit Jakarta of vanaf het eiland Bali. Singapore Airlines dochter Silk Air vliegt met een internationale vlucht rechtstreeks vanuit Singapore naar Lombok. Dat betekent, dat u met een Singapore Airlines vlucht vanuit Europa eenvoudig en met slechts één overstap in Singapore Lombok kunt bereiken. Vanuit Bali kunt u ook naar Lombok varen met het autoveer of met een snelle, grote speedboot. De snelle veerboor vaart vanuit Padang Bai en vanuit Serangan in ruim 2 uur naar de westkust van Lombok. Deze boot doet ook het eiland Trawangan aan. Vanaf Gili Trawangan kunnen ook Gili Meno en Gili Air per kleinere boot worden bereikt. Tabula Rasa Travel reserveert voor u alle boot transfer in uw reis. Het autoveer is onpraktisch en tijdrovend en daarom maken wij daar geen gebruik van. Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000