INDIVIDUELE RONDREIZEN LOMBOK.

 

 

10 dagen rondreis Bali en Lombok : Reis Lombok 22.

 

 

10 dagen rondreis Bali en Lombok.

( Reis : Lombok 22 )

 

Dag 01 : Sanur.

Aankomst op het vliegveld van Bali.

Aansluitend volgt de transfer van ongeveer 20 minuten naar het hotel in Sanur. De verdere dag is ter vrij besteding

Overnachting in hotel Puri Santrian in Sanur. Dit hotel ligt in een grote tuin, direct aan het brede koraalzandstrand van Sanur en beschikt over twee zwembaden en een goed restaurant.  (☼☼☼☼)

Sanur is een levendig plaats. Direct buiten het hotel vindt u een groot aantal winkeltjes en kleine restaurants.

Een uitstekende plek om even te acclimatiseren en te wennen aan de tijd en temperatuur.

 

Dag 02 : Ubud.

Na het ontbijt begint u aan de rondreis over het eiland Bali. De dag begint met een voorstelling van de bekende Barong dans in de plaats Batu Bulan. Na deze voorstelling rijd u verder door het centrale deel van het eiland. Onderweg bezoekt u het kunstenaarsdop Mas, bekend van de vele houtsnijders, het tempelcomplex Pura Tirta Empul bij Kintamani en de antieke badplaats van de koningen, Goa Gaja. De lunch onderweg is inbegrepen. In de middag wordt een bezoek gebracht aan de rots graven van Gunung Kawi. Deze bijzondere plek ligt zeer fraai in een diepe kloof en het pad er naar toe loopt tussen de rijstvelden. De excursie eindigt bij het hotel in Ubud, het culturele centrum van Bali.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Plataran op basis van een superior kamer. Dit is een  nieuw hotel, gelegen in het centrum van Ubud en op loopafstand van de winkels en restaurants.  (☼☼☼☼ ! )

 

Dag 03 : Ubud.

Gehele dag ter vrije besteding. In de directe omgeving kunt u wandelingen maken door kleine traditionele dorpen en langs de fraai aangelegde rijstvelden. `s Avond is de plaats bijzonder levendig en gezellig.

 

Eventuele extra excursie rafting :

Om ongeveer 08.00 uur wordt u van het hotel opgehaald voor een 13 kilometer lange wildwater Rafting tocht over de Ayu rivier. U peddelt gedurende 2 uur over 25 stroomversnellingen en langs talloze watervalletjes en grotten en door smalle kloven bedekt met varens. Gedurende deze tocht krijgt u een prachtig beeld van de wilde natuur van Bali. U wordt voorzien van River Dry Bags voor uw camera. Na afloop van de tocht kunt u zich verkleden en douchen en wordt de lunch is inbegrepen en wordt gebruikt in het uitstekende Bali Garden Restaurant aan de oever van de rivier. Na de lunch wordt u weer teruggebracht naar het hotel in Ubud. Deze tocht is spectaculair, maar niet moeilijk te doen en geschikt voor alle leeftijden.

 

Eventuele extra excursie rafting :

Om ongeveer 08.00 uur wordt u van het hotel opgehaald voor de Mountain Bike tocht Batur Trail. Voor u aan de tocht begint krijgt u een lichte snack op de rand van de Caldera van de Batur vulkaan. U wordt voorzien van fietshelm en handschoenen en de auto met drankjes en koude handdoeken is, gedurende de tocht, nooit ver uit de buurt. Op nieuwe, goed onderhouden, lichtgewicht fietsen daalt u,

van een hoogte van ongeveer 1600 meter, af naar Ubud. Tot slot wordt nog een welverdiende lunch gebruikt, waarna de auto u terugbrengt naar uw hotel voor het ophalen van de bagage en aansluitend wordt u naar Sanur gebracht.

 

Dag 04 : Pemutaran.

U rijdt deze dag midden over het eiland langs drie kleine meren, Bratan, Buyan en Tamblingan. Onderweg ziet u zeker wilde apen aan de kant van de weg. U maakt een wandeling over de markt van Bedugul, om pinda`s en bananen te kopen voor de apen, bezoekt de bekende zeer fotogeniek tempel Pura Ulun Danu aan het Bratanmeer en rijdt vandaar door een landelijke en nog zeer authentiek deel van Bali verder naar de noordkust bij Seririt. De lunch onderweg is inbegrepen. De dag eindigt, verder naar het westen, aan de noordkust in de plaats Pemutaran.   

Pemutaran is een kleine, zeer rustige plaats, aan de noordwestkust van Bali en aan de rand van het West Bali National Park. Dit is een van de mooiste snorkelplekken van het eiland. Een facultatieve boottocht naar het eiland Menjangan is daarvoor zeer aantrekkelijk. ( niet inbegrepen ) Vanuit het hotel kunt u ook wandelen, een tocht maken met een paardenkoets of fietsen.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Taman Sari Resort in de plaats Pemutaran op basis van een Deluxe Bungalow met tuinzicht. Het hotel ligt in de kleine plaats Pemutaran aan de noordwestkust van Bali en zeer rustig aan de rand van het West Bali National Park. De kamers zijn in karakteristieke Balinese stijl en liggen in een grote tuin met zwembad, grenzend aan het smalle vulkanische strand. (☼☼☼☼)

 

Alternatief hotel Pemutaran :

2 nachten verblijft u in het midden klasse Eco hotel Matahari Beach in de plaats Pemutaran op basis van een tuinzichtkamer. Deze bungalowkamers zijn in karakteristieke Balinese stijl en liggen in een grote tuin met zwembad, grenzend aan het smalle vulkanische strand. Het hotel heeft een uitstekend restaurant en zeer goede Spa. Een aanrader en de extra kosten meer dan waard. (☼☼☼☼☼ ! )

 

Dag 05 : Pemutaran.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 06 : Candi Dasa.

De dag begint met een autorit langs de noordkust naar de grote plaats Singaraja. Even voorbij Singaraja rijdt u vervolgens over een zeer spectaculaire weg met veel haarspeldbochten hoog de bergen in naar het centrale deel van het eiland en naar het grote kratermeer van de vulkaan Batur. Op weg naar boven kunt u ook genieten van een prachtige terugblik op de noordkust en bij helder is het mogelijk tot aan Lombok en Sumbawa te kijken. Het culturele hoogtepunt van de dag is het bezoek aan de grote moeder tempel van Bali, Besakih. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de stad Klungkung, waar u nog de restanten kunt zien van het paleis van de koningen van Klungkung met de zogenaamde drijvende troonzaal en rechtszaal.  Hierna rijdt u door naar Candi Dasa.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Rama Candi Dasa in de plaats Candi Dasa op basis van een superior kamer. Dit hotel ligt aan de rotsachtige zuidoost kust van Bali en heeft zelf een besloten, klein zandstrand. Het centrum van de plaats met winkeltjes en kleine restaurants ligt op loopafstand. (☼☼☼☼)

 

Het verblijf in Candi Dasa kan eventueel met één of meerdere nachten worden verlengd :

Gehele dag ter vrij besteding. Op eigen gelegenheid kunt u wandelingen maken in de omgeving of met een taxi een bezoek brengen aan het traditionele dorp Tenganan op 7 kilometer ten noordwesten van Candi Dasa of aan het drijvende paleis Puri Taman Ujung op 10 kilometer ten oosten van Candi Dasa.

 

Dag 07 : Senaru.

In de vroege morgen wordt u uit het hotel op Bali opgehaald en naar de haven van Padang Bai gebracht. Van Padang Bai vaart u met een snelle veerboot naar Teluk Kodek op de noordwestkust van het eiland Lombok. Daar wacht een nieuwe chauffeur u op  voor een rondrit over het eiland. Langs de noordkust van Lombok gaat het vervolgens naar het dorp Senaru, gelegen op een hoogte van 800 meter boven de zeespiegel, op de noordhelling van de 3726 meer hoge vulkaan Rinjani.

Overnachting in het eenvoudige, maar sfeervolle guesthouse in Senaru. (☼☼☼ )

 

Dag 08 : Labuan Pandan.

In de ochtend maakt u vanuit het hotel, onder leiding van een lokale gids, een wandeling door de mooie omgeving, langs rijstvelden en kleine traditionele Sasak dorpen en kunt u een bad nemen bij een waterval. In de middag rijdt u verder langs de noordkust naar het kleine dorp Labuan Pandan aan de oostkust van Lombok.

Overnachting en avondeten in het nette, maar zeer eenvoudig Homestay aan de kust bij Labuan Pandan op basis van een kamer met airconditioning. (☼☼)

 

Dag 09 : Tetebatu.

In de ochtend wordt een boottocht gemaakt naar de kleine Koraaleilandjes voor de oostkust. Daar kan gesnorkeld worden op een plek die door de lokale bevolking Heavenly Sea word genoemd. In de middag rijdt u verder naar Pangandangan, waar een dansvoorstelling wordt opgevoerd. De hele bevolking loopt uit om u te begroeten. Tot slot wordt nog een mooie wandeling gemaakt door het dorp. Aan het eind van de middag rijdt u naar Tetebatu, gelegen tegen de zuidhelling van de vulkaan Rinjani, op een hoogte van 800 meter. 

Overnachting in het eenvoudige Tetebatu Mountain Resort in Tetebatu op basis van een bungalow kamer. 

(☼☼☼ )

 

Dag 10 : Tetebatu.

Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een wandeling van ongeveer 3 uur door rijst- en tabaksvelden. Onderweg is het alledaagse dorpsleven zien. Een traditionele lunch is deze dag inbegrepen. Voor u terugrijdt naar de westkust, kan nog een bezoek gebracht worden  aan het waterpaleis van Narmada. De dag eindigt op het vliegveld of bij het strand hotel van uw keuze aan de westkust van Lombok.

 

======================================================================================

 

Arrangement is inclusief :

Alle accommodatie op basis van logies en ontbijt.

5 x lunch.

Alle transfers.

Alle genoemde excursies.

Busje met airco en chauffeur op Bali tijdens transfers en excursies. 

Busje met airco en Engels sprekende chauffeur gedurende het arrangement op Lombok van de haven Teluk Kodek tot de aankomst op het vliegveld of bij het strand hotel.

Engels sprekende gids op Bali tijdens alle excursies.

Lokale Engels sprekende gids tijdens de wandelingen in Senaru en Tetebatu.

Alle entreegelden tijdens de excursies op Bali.

Dansvoorstelling Barong op Bali.

Snelle veerboot Padang Bai / Bali – Teluk Kodek / Lombok.

Privé boottocht vanuit Labuan Pandan.

Dansvoorstelling Pangandangan op Lombok.

Lokale hotel belastingen.

Eventuele seizoen toeslagen.

 

Arrangement is exclusief :

Internationale vluchten. 

Overige maaltijden.

Entreegelden op Lombok.

Drankjes, Fooien en persoonlijke uitgaven.

Annulering en reisverzekering.

Visa Indonesië. ( verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld : US $ 35,- per visum )

Luchthaven vertrekbelasting ( Ter plaatse door u te voldoen ) :

 

Hotel accommodatie :

Het is van belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

 

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

Kamer prijzen hangen verder af van de ligging van het hotel en het seizoen. Het hoogseizoen loopt van Juli tot en met augustus en van half december tot begin januari.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Soms kent het hotel zelfs geen standaard kamer, maar beginnen zij bijvoorbeeld vanaf een superior kamer. Vaak zijn de goedkoopste kamer types niet bestemt of geschikt voor de Europese markt. Bieden wij u al direct een Deluxe kamer aan, dan is dat meestal omdat wij de lagere kamers types niet geschikt vinden voor onze klanten. Kiest u daar dan toch voor een goedkoper type, dan dient u rekening te houden met minder ruimte en minder voorzieningen. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Belangrijk om te weten :

Het eiland Lombok bereikt u met een binnenlandse vlucht vanuit Jakarta of vanaf het eiland Bali. Singapore Airlines dochter Silk Air vliegt met een internationale vlucht rechtstreeks vanuit Singapore naar Lombok. Dat betekent, dat u met een Singapore Airlines vlucht vanuit Europa eenvoudig en met slechts één overstap in Singapore Lombok kunt bereiken. Vanuit Bali kunt u ook naar Lombok varen met het autoveer of met een snelle, grote speedboot. De snelle veerboor vaart vanuit Padang Bai en vanuit Serangan in ruim 2 uur naar de westkust van Lombok. Deze boot doet ook het eiland Trawangan aan. Vanaf Gili Trawangan kunnen ook Gili Meno en Gili Air per kleinere boot worden bereikt. Tabula Rasa Travel reserveert voor u alle boot transfer in uw reis. Het autoveer is onpraktisch en tijdrovend en daarom maken wij daar geen gebruik van. Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000