WANDELEN OP LOMBOK.

 

 

7 dagen wandelen op Lombok met trektocht Gunung Rinjani : Reis Lombok 12.                              

9 dagen wandelen op Lombok met trektocht Gunung Rinjani : Reis Lombok 14.        

 

 

 

7 dagen wandelen op Lombok met trektocht Gunung Rinjani.

( Reis Lombok 12  )                              

 

Dag 01 : Senggigi.

Transfer van het vliegveld van Mataram naar de plaats Senggigi. Aankomst in het hotel in Senggigi.                Verdere dag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel in Senggigi.

 

Dag 02 : Senggigi.

Deze dag wordt een trektocht van een halve dag gemaakt van Pusuk, gelegen in de bergen, terug naar Senggigi. Overnachting in het hotel in Senggigi.

 

Dag 03 : Sembalun.

Na het ontbijt volgt een wandeling naar een traditioneel Sasak dorp. Dit is een van de laatste dorpen, waar nog Wetu Telu religie wordt beoefend. De dorpelingen wonen nog in Bamboehuizen, te midden van de rijstvelden. In het dorp wordt een traditionele maaltijd gebruikt. De dag eindigt in het dorp Sembalun, aan de Oostzijde van Gunung Rinjani, waar wordt overnacht.

 

Dag 04 : Trektocht Rinjani.

In de vroege morgen begint de trektocht bij het “Rinjani Trekking Centre” RTC in de plaats Sembalun Lawang, gelegen op 1156 meter hoogte, op de noord helling van de vulkaan Rinjani. U wordt hier welkom geheten door uw gids en u krijgt een uitleg over de tocht, over wat u onderweg gaat zien en over de veiligheidsprocedures. Het eerste deel van de tocht loopt u door het hooggebergte grasland, tussen het grazende vee. Deze streek heeft een zeer afwisselende flora en fauna. Vanaf dit punt heeft u een adembenemend uitzicht op het dorp waar de wandeling is begonnen. In totaal loopt u deze dag ongeveer 7 uur. Het kamp wordt hier opgeslagen op een hoogte van 1600 meter in een mooie verborgen vallei.

              

Dag 05 : Tetebatu.

De volgende ochtend daalt u langs een andere route weer af naar Sembalun. In totaal loopt u deze dag ongeveer 4 tot 5 uur. Daarna volgt de autorit naar het plaatsje Tetebatu.

              

Dag 06 : Senggigi.

Op deze dag wordt nog een wandeling gemaakt van ongeveer 3 uur door rijst- en tabaksvelden. Onderweg kunt u het alledaagse dorpsleven zien. De wandeling eindigt bij een weversdorp, waar een Sasak lunch op u wacht. Voor u terugrijdt naar Senggigi, wordt nog een pottenbakkersdorp bezocht. Overnachting in het hotel in Senggigi.

 

Dag 07 : Senggigi.

Transfer naar het vliegveld van Mataram, voor de vlucht naar uw volgende bestemming, of naar het strand hotel van uw keuze. ( verlenging verblijf zelfde hotel )

 

======================================================================================

 

9 dagen wandelen op Lombok met trektocht Gunung Rinjani. 

( Reis Lombok 14  )        

 

Dag 01 : Senggigi.

Transfer van het vliegveld van Mataram naar de plaats Senggigi. Aankomst in het hotel in Senggigi.                Verdere dag ter vrije besteding. Overnachting in het hotel in Senggigi.

 

Dag 02 : Senggigi.

Deze dag wordt een trektocht van een halve dag gemaakt van Pusuk, gelegen in de bergen, terug naar Senggigi. Overnachting in het hotel in Senggigi.

 

Dag 03 : Senaru.

Autorit langs de noordkust naar Pemenang. Bij Pemenang maakt u een wandeling naar een boeddhistische tempel. Hierna wordt de rit vervolgd naar het dorp Senaru, gelegen op een hoogte van 800 meter boven de zeespiegel. Na lunch maakt u een wandeling door de omgeving, langs rijstvelden, en u kunt een bad nemen bij de waterval. Overnachting in een hotel in Senaru.

 

Dag 04 : Trektocht.

De trektocht begint bij het “Rinjani Trekking Centre” RTC , gelegen op 601 meter hoogte. U wordt hier welkom geheten door uw gids en u krijgt een uitleg over de tocht, over wat u onderweg gaat zien en over de veiligheidsprocedures. De eerste uren van de tocht loopt u door dichte tropisch bos met haar typische flora en fauna. U ziet prachtige orchideeën, vogels en vlinders en misschien ook de Grijze Langstaart Makaak ( Kera ). Met enig geluk ziet u misschien ook de zwarte “Lutung” aap. Onderweg wordt regelmatig gestopt. Afhankelijk van uw conditie en van de weersomstandigheden, wordt na ongeveer 5 uur klimmen het bivak gemaakt  bij “Pos 3”, op 2000 meter hoogte, of een paar uur verder bij de rand van de krater, op 2641 meter hoogte. Van “Pos 3” naar de rand van de krater loopt u door hooggebergte grasland. Vanaf de rand van de krater kunt u genieten van het fantastisch uitzicht op Bali, Lombok en het kratermeer Segara Anak. Midden in het meer ligt de actieve krater Gunung Baru, die voor het laatst nog in 1994 is uitgebarsten.

 

Dag 05 : Segara Anak.

De dag begint met de zonsopgang over de rand van de krater. Indien de overnachting heeft plaatsgevonden bij “Pos 3” wordt de wandeling naar de rand van de krater voltooid voor zonsopgang. Na de zonsopgang begint de afdaling naar het kratermeer. De rest van de dag wordt doorgebracht bij het meer. Overnachting aan de rand van het meer.

 

Dag 06 : Sembalun.

Na het ontbijt begint de stevige  klim naar de Plawangan 2, op een hoogte van 2639 meter, en kunt u de krater zien vanaf de andere zijde. Langs het pad groeit zelfs Edelweiss. Vanaf dit punt heeft u ook een prachtig uitzicht op het oostelijk gelegen eiland Sumbawa. Hierna begint de afdaling naar de bewoonde wereld. Deze afdaling vanaf dit punt voert door een woud van Cemara, een Casuarine achtige boom. Na ongeveer 3 ½ uur bereikt u, in het grasland, Pada Balong op 1800 meter. De 3726 meter hoge Rinjani torent nu hoog boven u uit. Voor u uit ziet u de Bumbung dorpen Sembalun Lawang en Sembalung liggen, bekend om hun koffie en knoflook. De trektocht eindigt na ongeveer 4 uur in het “Rinjani Trekking Centre” in Sembalun Lawang. Overnachting in een hotel in Sembalun.

                

Dag 07 : Tetebatu.

Na het ontbijt volgt de autorit naar het plaatsje Tetebatu. In het plaatsje Pringgasela, bekend vanwege de vele traditionele weverijen maakt u een korte wandeling. Hier wordt ook een traditionele lunch gebruikt. In Masbagik wordt een bezoek gebracht aan een pottenbakkerij. Overnachting in Tetebatu, in een hotel tussen de rijstvelden.

              

Dag 08 : Senggigi.

Op deze dag wordt nog een wandeling gemaakt van ongeveer 3 uur door rijst- en tabaksvelden. Onderweg kunt u het alledaagse dorpsleven zien. De wandeling eindigt bij een weversdorp, waar de maaltijd wordt gebruikt. Voor u terugrijdt naar Senggigi, kunt u nog het waterpaleis van Narmada bezoeken. Overnachting in een hotel in Senggigi.

 

Dag 09 : Senggigi.

Transfer naar het vliegveld van Mataram,  voor de vlucht naar uw volgende bestemming, of naar het strand hotel van uw keuze. ( verlenging verblijf zelfde hotel )

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Het eiland Lombok bereikt u met een binnenlandse vlucht vanuit Jakarta of vanaf het eiland Bali. Singapore Airlines dochter Silk Air vliegt met een internationale vlucht rechtstreeks vanuit Singapore naar Lombok. Dat betekent, dat u met een Singapore Airlines vlucht vanuit Europa eenvoudig en met slechts één overstap in Singapore Lombok kunt bereiken. Vanuit Bali kunt u ook naar Lombok varen met het autoveer of met een snelle, grote speedboot. De snelle veerboor vaart vanuit Padang Bai en vanuit Serangan in ruim 2 uur naar de westkust van Lombok. Deze boot doet ook het eiland Trawangan aan. Vanaf Gili Trawangan kunnen ook Gili Meno en Gili Air per kleinere boot worden bereikt. Tabula Rasa Travel reserveert voor u alle boot transfer in uw reis. Het autoveer is onpraktisch en tijdrovend en daarom maken wij daar geen gebruik van. Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000