FIETSEN EN WANDELEN OP LOMBOK.

 

Onderstaande excursies worden gemaakt vanuit uw strand hotel. Het vlakke afwisselende landschap van Lombok leent zich uitstekend voor fietstochten. Op de fiets komt u makkelijk in contact met de bevolking. De afstanden zijn niet groot, er is weinig verkeer en de wegen zijn geasfalteerd.  Alle fietstochten worden gereden met nieuwe toerfietsen en door een Engels spreken gids begeleid. Het vervoer van uw hotel naar het beginpunt van de tocht is inbegrepen. Minimum deelname : 2 personen. Met een auto met airconditioning wordt u naar het begin punt van de tocht gebracht. Elke excursie wordt begeleid door een ervaren Engels sprekende gids.

 

Fietsen op Lombok.

 

1. Lingsartocht :

Duur fietstocht : 2  uur.

Een gemakkelijke tocht langs rijstvelden en traditionele boerendorpjes met een Balinese cultuur.

 

2. Pusuk Pas tocht :

Duur fietstocht : 1 uur.

Vroeg in de morgen start u op een hoogte van 800 meter en midden in een apenbos. Vanaf dat punt rijdt u naar beneden naar de zee, genietend van het uitzicht op de Gili eilanden. De tocht eindigt met het ontbijt op een verlaten strand.

 

3. Sekotong tocht :

Duur fietstocht : 3 uur.

Inclusief lunch.

Deze tocht is voor de wat meer ervaren fietsers, aangezien er enkele flinke heuvels in het parcours zitten. U rijdt door een van de ruigste en meest verlaten landschappen van het eiland, langs baaien en witte stranden. De dorpen hier zijn nog zeer traditioneel.

 

Wandelen op Lombok.

 

4. Noord Lombok :

Duur excursie      : Hele dag.

Wandeling          : Rustige dorpswandeling.

Lunch en entreegelden niet inbegrepen.

Deze wandeling gaat langs de nog zeer traditionele Noordkust van Lombok. In deze streek hangt de bevolking nog het oude Wetu Telu geloof aan. Er komen hier vrijwel geen toeristen. De tocht start en eindigt in de plaats Senaru aan de voet van de vulkaan Rinjani. De omgeving is zeer groen en vruchtbaar. Onder leiding van een ervaren vrouwelijk Engelstalige gids loopt u langs dorpjes, rijstvelden en een waterval. De auto rit naar Senaru duurt ongeveer 2 uur.

 

5. Wandelen bij Tetebatu op Oost Lombok :

Duur excursie : Hele dag.

Duur wandeling : Ongeveer 3 uur.

Lunch en entreegelden niet inbegrepen.

Het dorp Tetebatu ligt aan de zuidkant van de centrale bergen,  midden tussen de rijstvelden en de tabakvelden. Tijdens de wandeling heeft u een prachtig uitzicht op de vulkaan Rinjani en diepe valleien daaromheen. U bezoekt onder andere en lokale markt en loopt door bamboebossen en tropisch regenwoud.

 

6. Wandelen op West Lombok ( Pusuk ) :

Duur excursie : Halve dag.

Per auto rijdt u eerst naar een hoogte van 800 meter, waar de wandeling begint midden in een apenbos. Na een eerste stijging van ongeveer een uur gaat het verder geleidelijk naar beneden. Onderweg kunt u genietenen van het uitzicht op de Gili eilanden en met helder weer op de Gunung Agung vulkaan van Bali. Rond lunch tijd bent u weer terug in uw hotel.

 

Belangrijk om te weten :

Het eiland Lombok bereikt u met een binnenlandse vlucht vanuit Jakarta of vanaf het eiland Bali. Singapore Airlines dochter Silk Air vliegt met een internationale vlucht rechtstreeks vanuit Singapore naar Lombok. Dat betekent, dat u met een Singapore Airlines vlucht vanuit Europa eenvoudig en met slechts één overstap in Singapore Lombok kunt bereiken. Vanuit Bali kunt u ook naar Lombok varen met het autoveer of met een snelle, grote speedboot. De snelle veerboor vaart vanuit Padang Bai en vanuit Serangan in ruim 2 uur naar de westkust van Lombok. Deze boot doet ook het eiland Trawangan aan. Vanaf Gili Trawangan kunnen ook Gili Meno en Gili Air per kleinere boot worden bereikt. Tabula Rasa Travel reserveert voor u alle boot transfer in uw reis. Het autoveer is onpraktisch en tijdrovend en daarom maken wij daar geen gebruik van. Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000