Rondreizen Lombok
4 dagen
5 dagen
10 dagen Bali en Lombok

Avontuurlijk Lombok
Trektochten Rinjani
Wandel programma
Fietsen & wandelen
Fietsreis

 

Strand hotels Lombok
Senggigi Beach
Sekotong
Gili eilanden
Noordwestkust
Zuidkust

Reserveren
Verzekering
Offerte aanvraag

LOMBOK

Lombok ligt direct ten oosten van Bali en heeft een eigen internationaal vliegveld. Vanaf Bali is Lombok bereikbaar met vliegtuig en veerboot. Het eiland heeft veel te bieden aan natuurschoon en traditionele cultuur, maar is veel rustiger dan het toeristische Bali.

De west kant van Lombok is groen en lijkt veel op Bali. De noord en oostkant van het eiland zijn aanmerkelijk droger.
Midden op het eiland ligt de vulkaan Rinjani, tweede hoogste berg van Indonesië buiten Papua.
De westzijde van Lombok heeft de Hindoe cultuur van Bali  in een wat eenvoudiger vorm. Op het noordelijke en oostelijke deel vindt u veel traditionele dorpen, die nog een oude animistisch religie kennen. Op het midden en zuidelijke deel van het eiland wonen de Sasak, die de Islam aanhangen met eigen tradities. Ieder volk heeft haar eigen gewoontes, kunstvormen en huizen bouw. 

Rondreizen Lombok :

Tabula Rasa Travel heeft voor u een korte rondreis van 4 of van 5 dagen over het gehele eiland. Deze rondreizen kunnen worden afgesloten met een verblijf aan het strand van Lombok in de plaats van uw keuze.
Een rondreis Bali is goed te combineren met een rondreis Lombok. Onze rondreizen lombok kunnen worden verlengd met een rondreis over Sumbawa, Komodo en Flores.
Een verblijf op een van de Gili eilanden kan het best worden gepland direct na de oversteek vanaf Bali  met de snelle veerboot en een rondreis over Lombok.
Rondreis programma`s kunnen wij, in overleg met u, ook op maat maken, geheel afgestemd op uw persoonlijke interesses, aantal dagen, fysieke mogelijkheden en budget. De keuze is geheel aan u.

Avontuurlijk :

Met Tabula Rasa Travel kunt u begeleide meerdaagse individuele trektochten maken naar de het kratermeer Segara Anak op helling van de Rinjani vulkaan. Het vertrekpunt daarvoor is het bergdorp Senaru. Bij  een korte trektocht van 2 dagen keert u terug naar dit zelfde dorp. Ook kan een langere trektocht van 3 dagen worden gemaakt die eindigt bij de bergplaats Sembalung Lawang op de oost helling van de vulkaan. Een beklimming van de 3726 meter hoge top van de Rinjani kan hier eventueel in worden opgenomen. U verblijft tijdens de trektocht in tenten. 

Verbindingen met andere eilanden :

Vanaf Lombok kunt u een rondreis maken over de kleine Sunda eilanden met auto en veerboot. De route is Lombok – Sumbawa – Komodo – Flores.
Vanaf West of Oost Flores vliegt u aan het eind van die reis terug naar Bali.
Singapore Airlines vliegt vanaf Singapore rechtstreeks naar Lombok en retour naar Singapore.

Strand Lombok :

De meest levendige strandplaatsen van Lombok zijn het eiland Gili Trawangan, gelegen dicht bij de noordwestkust van Lombok en Senggigi Beach aan de westkust. Veel rustiger zijn de eilanden Gili Meno en Gili Air, gelegen bij Gili Trawangan, en de luxe hotels aan de noordwestkust.
Al deze hotels liggen bij prachtige koraalriffen en beschikken over goede duik en snorkel faciliteiten. Voor de liefhebbers van snorkelen, duiken en rust kunnen wij ook nog de plaats Sekotong bijzonder aanraden. Deze plaats ligt op het schiereiland van de zuidwest.
Het mooie brede zandstrand van Kuta ligt in een rustige omgeving met slecht enkele hotels, maar is niet geschikt voor duikers.