INDIVIDUELE RONDREIZEN HEEL LAOS 

 

18 dagen individuele rondreis noord en zuid Laos : Reis Laos : 19.

Reis van Luang Prabang naar Pakse.

 

18 dagen individuele rondreis noord en zuid Laos.

( Reis Laos : 19 )

 

Dag 01 : Luang Prabang.

Aankomst op het vliegveld van Luang Prabang. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel. De verdere dag is ter vrije besteding.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Le Sen Boutique in Luang Prabang op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt in het centrum van Luang Prabang, op 10 minuten lopen van  de avondmarkt en beschikt over een buiten zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Luang Prabang.

Na het ontbijt wordt u door uw gids uit het hotel opgehaald voor een verkenning van deze historische, Werelderfgoed stad. Luang Prabang ligt voor een deel op een schiereiland in een bocht van de Mekong rivier.

De bezichtiging begint met een bezoek aan de Wat Xieng Thong. Deze meer dan 500 jaar oude tempel is het mooiste voorbeelden van de klassieke Luang Prabang bouwstijl. Hierna ziet enkele kleinere tempels en rijdt u naar fotogenieke  plaatsen in de oude stad. Aan het eind van de ochtend wordt het Nationaal Museum in het voormalige koninklijk paleis bezocht.

Een Laotiaanse lunch is inbegrepen en wordt gebruikt in restaurant Khai Paen, waar jonge mensen worden opgeleid voor een baan in een restaurant of hotels.

Na de lunch rijdt terug naar het hotel en het resterende deel van de middag is ter vrije besteding. 

 

Dag 03 : Luang Prabang.

Vroeg in de morgen maakt u kennis met Sai Bath. Lange rijen Boeddhistische monniken lopen in hun oranje gewaden en blootvoets door de straten en ontvangen een dagelijkse gift van rijst van de bevolking. Zolang u enige eerbiedige afstand en respect bewaart en geen gebruik maakt van een flitsapparaat, mag u van dit indrukwekkende ritueel foto`s maken. Aansluitend maakt u een wandeling over de levendige ochtendmarkt, waarna u terugkeert naar het hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt verlaat u de stad voor een autorit naar de Pak Ou grotten. Deze mystieke pelgrimsplaats ligt hoog boven de Mekong rivier op ongeveer 40 kilometer van Luang Prabang. Onderweg kan gestopt worden bij een tweetal dorpen. In Ban Sang Kon is men gespecialiseerd in de eeuwenoude techniek van zijde weven en de productie van traditioneel papier. In het dorp Ban Sang Hai wordt Laotiaanse Rijst Whisky geproduceerd. Vanaf het dorp Ban Pak Ou gaat het per boot verder naar de Pak Ou grotten. In het halfduistere gangenstelsel van deze grotten ziet u meer dan 3000 Boeddha figuren, waarvan sommige zijn bekleed met halfedelstenen. Na het bezoek aan deze heilige plaats vaart u stroomafwaarts terug naar Luang Prabang, terwijl u aan boord geniet van een drankje en een hapje.

De dag wordt afgesloten met een autorit naar de Kuang Si waterval, gelegen ten zuiden van de stad. Als u hier wilt zwemmen, dient u daarvoor zwemspullen mee te nemen.

 

Dag 04 : Luang Prabang.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 05 : VangVieng.

Deze hele dag maakt u een lange, maar afwisselende autorit van Luang Prabang naar VangVien.  U maakt een tocht door de bergen en langs schilderachtige traditionele dorpen. De totale rijtijd bedraagt ongeveer 6 uur.

2 nachten verblijft u in het middenklasse Thavonsouk Resort op basis van een rivierzicht kamer.  (☼☼☼)

 

Dag 06 : Vangvieng.

Gehele dag ter vrije besteding.

U kunt hier op VangVieng ligt in een bijzonder mooie omgeving. U kunt hier op eigen gelegenheid goed ronkijken in het stadje of een van de grotten bezoeken. Deze grotten zijn niet bijzonder lastig te betreden.  Ook kunt u een eenvoudig wandeling maken  langs de oever van de Nam Song Rivier.

 

Dag 07 : Vientiane.

De ochtend is nog ter vrije besteding. Aan het begin van de middag vertrekt u uit VangVien voor de autorit van ongeveer 3 uur naar Vientiane.

3 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Lao Orchid in Vientiane op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt zeer centraal in de stad en op loopafstand van de oever van de Mekong. (☼☼☼)

 

Dag 08 : Vientiane.

Deze ochtend maak u een rondrit door de stad en bezoekt u een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden.

U ziet de Wat Sisaket, het enige bouwsel dat de invasie van de Siamezen in 1828 heeft overleefd. Aan de overzijde van de straat bevindt zich de Haw Pha Kaew, gebouwd in 1930 op de plaats van het originele gebouw. Hier bevond zich lange tijd de Smaragden Boedha ( Emerald Buddha ), die zich nu bij het koninklijk paleis in Bangkok bevindt. Tegenwoordig is hier een mooie collectie van Laotiaanse kunst ondergebracht.

Rijdend over de Lane Xang straat ziet u hoe Vientiane langzaam verandert in en moderne stad. Tussen de nieuwe gebouwen staat Patouxai, de Arc de Triomphe van Laos. U bezoekt ook de grote gouden Pagode Wat That Luang, het meest heilige tempelcomplex van Laos, omringd door 30 stupa`s en met het beeld van koning Setthathirat. Wat Si Muang is een mooi voorbeeld van het levende Boedhisme in het land. Dit complex wordt de bevolking gebruikt voor alle mogelijke  gelegenheden, van gezondheid bij zwangerschap tot het zegenen van nieuwe auto`s. Bij COPE Visitors Centre krijgt u een goed beeld van de geheime oorlog die in Laos gevoerd werd tussen 1964 en 1973. In de strijd tussen de Guerrilla`s van de Pathet Lao en de Amerikanen werd Laos het meest gebombardeerde land in de wereld geschiedenis. 

In de middag gaat u de stad uit naar het Xieng Khouan Buddha Park. Een afgedwaalde monnik startte hier in 1958 zijn eigen sekte en begon beelden te maken van cement in een Boeddhistisch, Hindoeïstisch, Brahmaanse stijl. Elk beeld heeft hier een eigen moralistische verhaal  totdat hij in 1975, na de communistische machtsovername het land uit moest vluchten naar het Thaise Nong Khai, waar hij aan een direct aan nieuwe verzameling begon.

 

Dag 09 : Konglor.

Aan het begin van de ochtend vertrekt u uit het hotel begint u aan de autorit van ongeveer 6 uur naar het Konglor gebied. U rijdt regelmatig dicht langs de oever van de Mekong rivier, die hier de grens vormt met Thailand. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de tempel Wat Phabaht Phonsan. 

2 nachten verblijft u in het eenvoudige Chanta Guesthouse in Konglor op basis van een standaard kamer. (☼☼☼)

 

Dag 10 : Konglor.

In de ochtend maakt u een boottocht door de zeven kilometer lange grot Tham Kong Lor. De rivier Nam Hinboun stroomt hier door een lange tunnel, die op sommige plaatsen wel 100 meter breed is en waar enkele zeldzame vogelsoorten en vleermuissoorten leven. U vaart langs grillige kalksteenformaties naar de andere zijde van de tunnel, die in een prachtige vallei uitkomt. In de middag keert u terug naar de guesthouse.

 

Dag 11 : Takhek.

Vandaag rijdt u verder door het dal van de Mekong naar Thakhek, een koloniaal stadje uit de Franse tijd, gelegen aan de oever van Mekong en tegenover de Thaise stad Nakhon Phanom.

Overnachting in het middenklasse hotel Inthira Thakhek op basis van een Deluxe kamer.  Dit hotel ligt in het centrum van de plaats en op korte afstand van de Mekong oever. (☼☼☼)

 

Dag 12 : Bolaven plateau.

U rijdt deze dag in ongeveer 7 uur van Thakhek door een mooi en afwisselend landschap en langs talloze dorpen en kleine tempels naar Champaksek, de meest zuidelijke provincie van Laos. Onderweg wordt de Stupa That Inhang bezocht, een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen van Laos, vlakbij de grote stad Savanakhet. Vanwege de grotere hoogte daalt de temperatuur in de middag aanmerkelijk. Bij Tad Fane kunt u een al een van de watervallen zien, die zich van tweehonderd meter hoogte in een kloof stort. Aan het eind van de middag arriveert u bij het hotel op het Bolaven plateau.

2 nachten verblijft u bij het Bolavenplateau in het middenklasse Tad Fane Resort in Ban Nonkok op basis van een Deluxe kamer. Dit hotel ligt in een mooie, bosrijke omgeving en heeft kamers in de vorm van ruime houten bungalows met terras. Er loopt een verhard pad naar alle bungalows. Elke  kamer is vanaf het pad te bereiken via een trap met zes treden en een leuning. De Tad Fane waterval ligt op enkele minuten loopafstand.  (☼☼☼)

 

Dag 13 : Bolaven plateau.

De hele dag verkent u het Bolaven plateau, dat vooral bekend is vanwege haar vele watervallen, de etnische minderheden en de koffie en thee plantages. In de plaats Paksong bezoekt u de bevolkingsmarkt, waar de lokale stammen samenkomen om hun producten te verhandelen. De lunch is deze dag inbegrepen. Na de lunch gaat het verder naar Ban Phuong Cook, een gebied waar het Katou stam woont, die tot het Mon – Khmer volk behoren. Andere minderheden in dit gebied zijn de Khmu, de Alt, de Ngae, de Kalung, de Lavane en de Katung. In de namiddag rijdt u naar de grote Phasuam waterval en bezoekt u nog het Ethno – culturele openluchtmuseum, waarna u wordt teruggebracht naar het hotel.

 

Dag 14 : Don Khone.

De dag begint met een bezoek aan een belangrijke Boeddhistische plaats. Op een afstand van 6 kilometer van de Mekong rivier en aan de voet van de berg Phou Kao ligt het antieke Khmer tempelcomplex Wat Phou, waarvan het oudste bouwwerk dateert uit de vijfde eeuw, maar wat het best bewaard is dateert uit de elfde tot de dertiende eeuw van onze jaartelling.

Langs weg nummer 13 rijdt u verder naar het zuiden, naar de grote Khone Pha Pehng waterval, die ook wel de Niagara van het oosten wordt genoemd. Hier gaat u per boot verder naar het eiland Don Khone, een van de vele eilanden tussen de stroomversnellingen van de Mekong rivier. Dit gebied heet niet voor niets Siphandon of vierduizend eilanden. De fransen hadden hier een belangrijke steunpunt aan de Cambodjaanse grens. Over een afstand van 14 kilometer legden  zij een spoorweg aan, om  goederen te kunnen vervoeren langs de onbevaarbare stroomversnellingen in de Mekong rivier. Pieren, bruggen en een enkele verroeste stoomlocomotief herinneren nog aan die tijd.

2 nachten verblijft u in het middenklasse Sala Done Khone hotel op basis van een French Residence kamer. Dit sfeervolle hotel ligt direct aan de oever van de Mekong rivier. De kamers zijn in de vorm van mooie ruime bungalows met terras. Het hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 15 : Don Khong.

Een rustige dag. U bezoekt in de ochtend met een Tuk Tuk de Liphi stroomversnelling, ook bekend als de Tad Somphamit waterval. De middag is geheel ter vrije besteding.

 

Dag 16 : Don Khong.

Vandaag verkent u het gebied van de vierduizend eilanden verder per boot en kunt u genieten van deze prachtige omgeving. Hierna gaat u aan wal op Khong eiland, dat geheel bestaat uit rijstvelden en heuvels met groente tuinen afgewisseld door kleine traditionele dorpen. De entreegelden voor het eiland zijn inbegrepen in uw reis.

2 nachten verblijft u in het middenklasse hotel Kongmany op Don Khong eiland op basis van een standaard kamer. Dit hotel ligt direct aan de oever van de Mekong rivier. (☼☼☼)

 

Dag 17 : Don Khong.

Gehele dag ter vrije besteding.

 

Dag 18 : Don Khong.

Na het ontbijt keert u terug naar de vaste wal en wordt u met de auto in ongeveer 3 uur naar het vliegveld van Pakse gebracht voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

 

===================================================================================================

 

Hotel accommodatie :

Het is van belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Laos geeft een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Soms kent het hotel zelfs geen standaard kamer, maar beginnen zij bijvoorbeeld vanaf een superior kamer. Vaak zijn de goedkoopste kamer types niet bestemt of geschikt voor de Europese markt. Bieden wij u al direct een Deluxe kamer aan, dan is dat meestal omdat wij de lagere kamers types niet geschikt vinden voor onze klanten. Kiest u daar dan toch voor een goedkoper type, dan dient u rekening te houden met minder ruimte en minder voorzieningen. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Belangrijk om te weten :

Voor Laos vliegt u aan op Vientiane of op Luang Prabang, naar gelang het programma van uw rondreis. Binnenlandse vluchten kunnen gemaakt worden om eventueel grotere afstanden te overbruggen. Neemt u ook Zuid Laos op in uw programma, dan kunt u aan het eind van uw reis vanaf Pakse terugvliegen naar Vientiane of direct naar Bangkok. Tevens is het mogelijk vanuit Zuid Laos over de weg de grens te passeren met Cambodja. Zie hiervoor ook onze informatie over combinatie met de aangrenzende landen. 

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur op een standaard toeristen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000