AVONTUURLIJKE RONDREIZEN NOORD EN ZUID LAOS 

 

13 dagen zeer avontuurlijke rondreis Laos : Reis Laos 21.

Met Gibbon Safari en Pakbeng.

14 dagen individuele avontuurlijke rondreis Noord en Zuid Laos : Reis : Laos 15.

Met Kamu Lodge en het Nam Et-Phoulouey Nationaal Park.

 

13 dagen individuele zeer avontuurlijke rondreis Laos.

( Reis : Laos 14 )

 

Dag 01 : Vientiane.

Aankomst op het vliegveld van Vientiane. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

2 nachten verblijft u in een hotel naar keuze in Vientiane.

 

Dag 02 : Vientiane.

Deze dag maak u een rondrit door de stad en bezoekt u een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden.

U ziet de Wat Sisaket, het enige bouwsel dat de invasie van de Siamesen in 1828 heeft overleefd.

Aan de overzijde van de straat bevindt zich de Haw Pha Kaew, gebouwd in 1930 op de plaats van het originele gebouw. Hier bevond zich lange tijd de Smaragden Boedha ( Emerald Buddha ), die zich nu bij het koninklijk paleis in Bangkok bevindt. Tegenwoordig is hier een mooie collectie van Laotiaanse kunst ondergebracht.

Rijdend over de Lane Xang straat ziet u hoe Vientiane langzaam verandert in en moderne stad. Tussen de nieuwe gebouwen staat Patouxai, de Arc de Triomphe van Laos. U bezoekt ook de grote gouden Pagode Wat That Luang, het meest heilige tempelcomplex van Laos, omringd door 30 stupa`s en met het beeld van koning Setthathirat. Wat Si Muang is een mooi voorbeeld van het levende Boedhisme in het land. Dit complex wordt de bevolking gebruikt voor alle mogelijke  gelegenheden, van gezondheid bij zwangerschap tot het zegenen van nieuwe auto`s. Bij COPE Visitors Centre krijgt u een goed beeld van de geheime oorlog die in Laos gevoerd werd tussen 1964 en 1973. In de strijd tussen de Guerrilla`s van de Pathet Lao en de Amerikanen werd Laos het meest gebombardeerde land in de wereld geschiedenis. 

In de middag gaat u de stad uit naar het Xieng Khouan Buddha Park. Een afgedwaalde monnik startte hier in 1958 zijn eigen sekte en begon beelden te maken van cement in een Boeddhistisch, Hindoeïstisch, Brahmaanse stijl. Elk beeld heeft hier een eigen moralistische verhaal  totdat hij in 1975, na de communistische machtsovername het land uit moest vluchten naar het Thaise Nong Khai, waar hij aan een direct aan nieuwe verzameling begon.

 

Dag 03 : Huai Xay.

Transfer naar het vliegveld van Vientiane voor de binnenlandse vlucht naar Huai Xay.

Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

Overnachting in Huay Say Riverside hotel op basis van een standaard kamer.

Tijdens de tocht van de volgende twee dagen moet de bagage achtergelaten worden in het hotel.

 

Dag 04 : Nam Kan National Park.

Na het ontbijt wordt u met een Tuk Tuk naar het kantoor van de Gibbon Experience gebracht. Van hier rijdt u een uur met de auto en vervolgens loopt u ruim anderhalf naar de plaats waar uw boomtop avontuur begint.

In het hart van het Nam Kan National Park zijn kabels gespannen van bergtop naar bergtop en hoog in de bomen van het tropisch regenwoud. Deze bomen zijn de grootste in Laos. Hier leeft slechts één Gibbon familie en de kans dat u deze te zien krijgt is niet groot. U maakt deze tocht dan ook vooral voor de onvergetelijke ervaring enige tijd door te brengen in de bovenste regionen van het regenwoud, in de zogenaamde Canopy. 

N.B. : Deze boomtopexcursie is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar en verder voor iedereen die beschikt over een goede conditie en geen last heeft van hoogtevrees. U maakt deze tocht op eigen risico en het is aan te raden, tevoren uw reisverzekering na te lopen op een noodzakelijke betaling van een extra premie. Het is ook mogelijk te kiezen voor een drie daags programma, waarin de kans groter is Gibbons te zien. Uw gehele reis wordt dan een dag langer.

Overnachting in een boom hut.

 

Dag 05 : Huai Xay.

Er is in de ochtend nog tijd om te genieten van uw verblijf in de boomtoppen, alvorens u terugkeert naar het beginpunt en langs de zelfde route naar het hotel wordt gebracht.

Overnachting in Huay Say Riverside hotel op basis van een standaard kamer .

 

Dag 06 : Pakbeng.

Na het ontbijt wordt u naar de oever van de rivier Mekong gebracht. Hier begint uw twee daagse boottocht stroomafwaarts naar Luang Prabang. In een rustig tempo vaart u over de rivier en kunt u genieten van de dichtbegroeide berghellingen op beide overs. Onderweg wordt een technische stop gemaakt in het dorp Pak Tha en bij het dorp traditionele dorp Lamu, waar u kunt rondlopen en de dorpshuizen bekijken. Aan boord van de boot wordt de lunch gebruikt. In de namiddag arriveert u in de plaats Pak Beng. Op eigen gelegenheid loopt u naar het hotel voor de overnachting.

N.B. : U maakt deze tweedaagse boottocht tezamen met andere, internationale toeristen en de start is op dinsdag, donderdag of zaterdag. Deze aanvangsdagen bepalen dus ook de startdatum van uw gehele programma. De boottocht wordt niet uitgevoerd in juni.

Overnachting in een hotel naar keuze in Pakbeng.

 

Dag 07 : Luang Prabang.

In de ochtend loopt u op eigen gelegenheid terug naar de boot, die om 08.30 vertrekt. Aan boord van de boot wordt de lunch gebruikt. Onderweg naar Luang Prabang wordt een bezoek gebracht aan de Pak Ou grotten.

Deze mystieke pelgrimsplaats ligt hoog boven de Mekong rivier op ongeveer 40 kilometer van Luang Prabang. In het halfduistere gangenstelsel van deze grotten ziet u meer dan 3000 Boeddha figuren, waarvan sommige zijn bekleed met halfedelstenen. Na het bezoek aan deze heilige plaats vaart u verder stroomafwaarts richting Luang Prabang, waar u aan het eind van de middag aankomt. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht.

3 nachten verblijft u in een hotel naar keuze in Luang Prabang.

 

Dag 08 : Luang Prabang.

Na het ontbijt wordt u door uw gids uit het hotel opgehaald voor een eerste verkenning van deze historische, Werelderfgoed stad. Luang Pranang ligt voor een deel op een schiereiland in een bocht van de Mekong rivier.

De bezichtiging begint met een bezoek aan de Wat Xieng Thong. Deze meer dan 500 jaar oude tempel is het mooiste voorbeelden van de klassieke Luang Prabang bouwstijl. Van hieruit maakt u een wandeling door de smalle, schilderachtige straatjes van het oude centrum. U bezoekt enkele kleinere tempels en het Nationaal Museum in het voormalige koninklijk paleis. Aan de rand van het schiereiland ligt de heuvel  Phousi. De klim naar de top langs een trap met 328 treden is de moeite meer dan waard. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en een verblijf in Luang Prabang is niet compleet zonder van dit uitzicht te hebben genoten.  De gehele middag is ter vrije besteding. 

 

Dag 09 : Luang Prabang.

Deze ochtend brengt u een bezoek aan het Museum voor traditionele kunst en handwerk van de etnische minderheden van Laos. Hierna rijdt u de stad uit voor een wandeling door enkele traditionele Hmong, Khmu en laagland Lao dorpen. Daar kunt u hun diversiteit in traditie en religie en levenswijze zien. De laagland Lao van Ban Sa-aat leven in dorpen aan de oever van de Mekong rivier en in de grotere plaatsen ne spreken Lao, een aan het Thai verwante taal. In het dorp Ban Pano wonen de animistische Khmu, die eeuwen geleden uit Noord Laos zijn gekomen en een taal spreken, die stamt uit midden Azië. In Ban Long Lao wonen de Khmu vreedzaam naast de Hmong, die in een latere fase naar deze streken gekomen zijn. Deze laatsten wonen hoofdzakelijk op de bergtoppen, waar ze mais en groente verbouwen. Lokale gidsen uit de dorpen leiden u overal rond en vertellen u alles over hun tradities. U mag de huizen van binnen zien u krijgt uitleg over de levenswijze in het dorp, traditionele kleding en handwerk. U bent overal zeer welkom en de bevolking is blij met uw komst, mede omdat dit voor extra inkomsten voor de gemeenschap zorgt. De middag wordt afgesloten met een autorit naar de Kuang Si waterval, gelegen ren zuiden van de stad. Als u hier wilt zwemmen, dient u daarvoor zwemspullen mee te nemen. Halverwege de middag keert u terug naar het hotel om u even te verfrissen.

De dag wordt afgesloten met een zogenaamde Baci ceremonie in het kleine dorp Ban Khomkhuang. De dorpelingen en het dorpshoofd, de Nai Ban, brengen u traditionele wensen voor gezondheid, geluk en voorspoed op uw reis en voor uw verdere leven door katoenen koorden om uw polsen te winden. 

 

Dag 10 : Champasak. 

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Luang Prabang gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Pakse.

Aansluitend begint u aan de autorit van Pakse naar Champasak. Onderweg bezoekt u een belangrijke Boeddhistische plaats. Op een afstand van 6 kilometer van de Mekong rivier en aan de voet van de berg Phou Kao ligt het antieke Khmer tempelcomplex Wat Phou, waarvan het oudste bouwwerk dateert uit de vijfde eeuw, maar wat het best bewaard is dateert uit de elfde tot de dertiende eeuw van onze jaartelling. Aan het eind van de middag arriveert u in Champasek.

Overnachting in een hotel naar keuze in Champasak.

 

Dag 11 : Done Khone.

De dag begint met een bezoek aan het vissersdorp Ban Nakaseng aan de oever van de Mekong rivier, waar u een wandeling maakt door het dorp en over de bevolkingsmarkt. Hierna vaart u naar het eiland Don Khone, een van de vele eilanden tussen de stroomversnellingen van de Mekong rivier. Dit gebied heet niet voor niets Siphandon of vierduizend eilanden. De fransen hadden hier een belangrijke steunpunt aan de Cambodjaanse grens. Over een afstand van 14 kilometer legden  zij een spoorweg aan, om  goederen te kunnen vervoeren langs de onbevaarbare stroomversnellingen in de Mekong rivier. Pieren, bruggen en een enkele verroeste stoomlocomotief herinneren nog aan die tijd. Na aankomst op het eiland heeft u de rest van de middag ter vrije besteding om een wandeling te maken over het eiland.

2 nachten verblijft u in een hotel naar keuze op Done Khone.

 

Dag 12 : Done Khone.

Na het ontbijt bezoekt u de Li Phi waterval, een van de obstakels in de rivier die het de Fransen onmogelijk maakten dit deel van de rivier te bevaren. Hier leeft ook een aantal van de zeldzame Irrawaddy rivierdolfijnen. Met enig geluk kunt u ze zien. Hier zijn ook de resten te zien van de oude spoorweg en een brug uit de Franse tijd. Terug bij het hotel eiland heeft u de rest van de middag ter vrije besteding om het eiland verder te verkennen.

 

Dag 13 : Nongnorkhein.

Na het ontbijt vertrekt u naar de grens met Cambodja. Uw gids helpt u met de grensformaliteiten.

N.B. : Deze reis kan aansluiten op één van onze programma`s in Cambodja. U wordt dan aan de Cambodjaanse kant van de grens opgevangen door onze Cambodjaanse chauffeur en gids. Wij adviseren u daar graag verder over.

 

====================================================================================

 

14 dagen individuele avontuurlijke rondreis Noord en Zuid Laos.

( Reis : Laos 15 )

 

Dag 01 : Luang Prabang.

Aankomst op het vliegveld van Luang Prabang. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

Het Laotiaanse diner is inbegrepen en wordt gebruikt in restaurant Khai Paen, waar jonge mensen worden opgeleid voor een baan in een restaurant of hotels.

3 nachten verblijft u in een hotel naar keuze in Luang Prabang

 

Dag 02 : Luang Prabang.

Vroeg in de morgen maakt u kennis met Sai Bath. Lange rijen Boeddhistische monniken lopen in hun oranje gewaden en blootvoets door de straten en ontvangen een dagelijkse gift van rijst van de bevolking. Zolang u enige eerbiedige afstand en respect bewaart en geen gebruik maakt van een flitsapparaat, mag u van dit indrukwekkende ritueel foto`s maken. Aansluitend maakt u een wandeling over de levendige ochtendmarkt, waarna u terugkeert naar het hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt wordt u door uw gids uit het hotel opgehaald voor een verkenning van deze historische, Werelderfgoed stad. Luang Prabang ligt voor een deel op een schiereiland in een bocht van de Mekong rivier.

De bezichtiging begint met een bezoek aan de Wat Xieng Thong. Deze meer dan 500 jaar oude tempel is het mooiste voorbeelden van de klassieke Luang Prabang bouwstijl. Van hieruit maakt u een wandeling door de smalle, schilderachtige straatjes van het oude centrum. U ziet verder enkele kleinere tempels en het Nationaal Museum in het voormalige koninklijk paleis. Aan de rand van het schiereiland ligt de heuvel  Phousi. De klim naar de top langs een trap met 328 treden is de moeite meer dan waard. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en een verblijf in Luang Prabang is niet compleet zonder van dit uitzicht te hebben genoten.  Het resterende deel van de middag is ter vrije besteding. 

 

Dag 03 : Luang Prabang.

Deze ochtend brengt u een bezoek aan het Museum voor traditionele kunst en handwerk van de etnische minderheden van Laos. Hierna rijdt u de stad uit voor een wandeling door enkele traditionele Hmong, Khmu en laagland Lao dorpen. Daar kunt u hun diversiteit in traditie en religie en levenswijze zien. De laagland Lao van Ban Sa-aat leven in dorpen aan de oever van de Mekong rivier en in de grotere plaatsen ne spreken Lao, een aan het Thai verwante taal. In het dorp Ban Pano wonen de animistische Khmu, die eeuwen geleden uit Noord Laos zijn gekomen en een taal spreken, die stamt uit midden Azië. In Ban Long Lao wonen de Khmu vreedzaam naast de Hmong, die in een latere fase naar deze streken gekomen zijn. Deze laatsten wonen hoofdzakelijk op de bergtoppen, waar ze mais en groente verbouwen. Lokale gidsen uit de dorpen leiden u overal rond en vertellen u alles over hun tradities. U mag de huizen van binnen zien u krijgt uitleg over de levenswijze in het dorp, traditionele kleding en handwerk. U bent overal zeer welkom en de bevolking is blij met uw komst, mede omdat dit voor extra inkomsten voor de gemeenschap zorgt.

De dag wordt afgesloten met een autorit naar de Kuang Si waterval, gelegen ren zuiden van de stad. Als u hier wilt zwemmen, dient u daarvoor zwemspullen mee te nemen.

 

Dag 04 : Kamu Lodge.

Na het ontbijt wordt u naar oever van de Mekong rivier gebracht en begint de boottocht stroomopwaarts naar Kamu lodge in een traditonele Long Boat. Onderweg wordt gestopt bij de Pak Ou grotten. Deze mystieke pelgrimsplaats ligt hoog boven de Mekong rivier op ongeveer 40 kilometer van Luang Prabang. In het halfduistere gangenstelsel van deze grotten ziet u meer dan 3000 Boeddha figuren, waarvan sommige zijn bekleed met halfedelstenen. Na het bezoek aan deze heilige plaats vaart u stroomopwaarts, terwijl u aan boord geniet van een drankje en een hapje. Rond het middag uur bereikt u Kamu Lodge. Een lunch van het resort op een bijzondere plek tussen de rijstvelden is inbegrepen.

Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen in de mooie landelijke omgeving langs de rivier oever of door het Kamu dorp of deelnemen aan activiteiten als boogschieten, rijstplanten en oogsten, uitproberen van traditionele vistechnieken of goudzeven (Gold Panning) in de Mekong. De opbrengst mag u houden !

N.B. : voor de klim naar boven en de wandeling in de grotten is het van belang, dat u stevig schoeisel aan heeft met profielzolen. Een zaklantaarn kan ook goed van pas komen, om alles goed te kunnen bekijken. U kunt een deel van uw bagage achterlaten in het hotel in Luang Prabang, waar deze wordt opgeslagen totdat u daar terugkeert.

Overnachting en een traditioneel avondmaaltijd in Kamu Lodge in een luxe Safari tent met badkamer en toilet.

 

Dag 05 : Luang Prabang.

Rond 09.00 uur vertrek u weer uit Kamu Lodge en vaart u stroomafwaarts terug naar Luang Prabang, waar u rond het middag uur arriveert. De verder middag is geheel ter vrije besteding.

Overnachting in een hotel naar keuze in Luang Prabang.

 

Dag 06 : Viengthong.

Na het ontbijt vertrekt u uit  Luang Prabang en rijdt u in ongeveer 5 uur naar de plaats Viengthong.

Overnachting in een eenvoudige Guesthouse in Viengthong op basis van een standaard kamer.

 

Dag 07 : Nam Et-Phoulouey Nationaal Park.

Vroeg in de morgen begint u aan een tweedaagse avontuurlijke tocht door het tropisch regenwoud van het Nam Et-Phoulouey Nationale Park. Door een bergachtige en bosrijke streek rijdt u eerst in ongeveer anderhalf uur naar het Khmu dorp Son Koua. Hier wordt u verwelkomd door de bevolking en door de bootmannen. Tijdens een verkenning van het dorp leert u hier veel over de animistische cultuur en de omgang met de dorpsgeesten. De lunch in het dorp is inbegrepen. Na de lunch vaart u met een Long Boat in anderhalf uur over de Nam Nern rivier naar de ingang van het beschermde natuurgebied van Nam Et-Phou Louey. Tijdens de boottocht passeert de boot de kleine rijstvelden bij de dorpen en met enig geluk ziet u al zeldzame vogels en exotische varanen. Bij de ingang van het park krijgt u een uitleg over de bescherming van de nog hier aanwezige tijgers en hun leefwijze. Halverwege de middag vertrekt u met de boot en onder leiding van een lokale gids voor een safari door het bos. De gids vertelt u onderweg alles over jagen en spoorzoeken. Het avondeten vindt plaats bij het kampvuur op een zandbank in de rivier. In de schemering vertelt de gids Khmu volksverhalen over draken, en geesten. Afhankelijk van het aanwezige maanlicht maakt u in de avond nog een boottocht van ongeveer twee uur en glijdt u stukken met afgezette motor langzaam over het water van de rivier, om het wild op de oevers geen schrik aan te jagen. Als het zo stil genoeg is, kunt u in het halfduister Sambar herten, Blaf herten, otters, Civetkatten, Lori`s, stekelvarkens en uilen zien.

Overnacht wordt in een eenvoudige Lodge op de oever.

 

Dag 08 : Nong Khiew.

Nog voor het ontbijt maakt u een wandeling door het ontwakende bos. De gids vertelt over het gebruik van planten voor medicinale doeleinden en  ook over de bij zonder betekenis van deze streek tijdens de oorlog in Indo– China. Na het ontbijt in de Lodge vaart u terug naar het dorp Son Koua. Met de auto wordt u vervolgens naar Nong Khiew gebracht. De lunch is ook deze dag inbegrepen.

Overnachting in een hotel naar keuze in Nong Khiew.

 

Dag 09 : Vientiane.

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Luang Prabang gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Vientiane. Het resterende deel van de dag is ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in een hotel naar keuze in Vientiane.

 

Dag 10 : Vientiane.

Deze dag maak u een rondrit door de stad en bezoekt u een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden.

U ziet de Wat Sisaket, het enige bouwsel dat de invasie van de Siamezen in 1828 heeft overleefd.

Aan de overzijde van de straat bevindt zich de Haw Pha Kaew, gebouwd in 1930 op de plaats van het originele gebouw. Hier bevond zich lange tijd de Smaragden Boedha ( Emerald Buddha ), die zich nu bij het koninklijk paleis in Bangkok bevindt. Tegenwoordig is hier een mooie collectie van Laotiaanse kunst ondergebracht.

Rijdend over de Lane Xang straat ziet u hoe Vientiane langzaam verandert in en moderne stad. Tussen de nieuwe gebouwen staat Patouxai, de Arc de Triomphe van Laos. U bezoekt ook de grote gouden Pagode Wat That Luang, het meest heilige tempelcomplex van Laos, omringd door 30 stupa`s en met het beeld van koning Setthathirat. Wat Si Muang is een mooi voorbeeld van het levende Boedhisme in het land. Dit complex wordt de bevolking gebruikt voor alle mogelijke  gelegenheden, van gezondheid bij zwangerschap tot het zegenen van nieuwe auto`s. Bij COPE Visitors Centre krijgt u een goed beeld van de geheime oorlog die in Laos gevoerd werd tussen 1964 en 1973. In de strijd tussen de Guerrilla`s van de Pathet Lao en de Amerikanen werd Laos het meest gebombardeerde land in de wereld geschiedenis. 

In de middag gaat u de stad uit naar het Xieng Khouan Buddha Park. Een afgedwaalde monnik startte hier in 1958 zijn eigen sekte en begon beelden te maken van cement in een Boeddhistisch, Hindoeïstisch, Brahmaanse stijl. Elk beeld heeft hier een eigen moralistische verhaal  totdat hij in 1975, na de communistische machtsovername het land uit moest vluchten naar het Thaise Nong Khai, waar hij aan een direct aan nieuwe verzameling begon.

 

Dag 11 : Bolaven plateau.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Luang Prabang gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Pakse.

Aansluitend rijdt u de bergen in naar het Bolaven plateau. Vanwege de grotere hoogte daalt de temperatuur in de middag aanmerkelijk. De verdere dag verkent u het Bolaven plateau, dat vooral bekend is vanwege haar vele watervallen, de etnische minderheden en de koffie en thee plantages. In de plaats Paksong bezoekt u de bevolkingsmarkt, waar de lokale stammen samenkomen om hun producten te verhandelen. In  de middag rijdt u naar Ban Phuong Cook, een gebied waar het Katou stam woont, die tot het Mon – Khmer volk behoren. Andere minderheden in dit gebied zijn de Khmu, de Alt, de Ngae, de Kalung, de Lavane en de Katung. In de namiddag rijdt u naar de grote Phasuam waterval en bezoekt u nog het Ethno – culturele openluchtmuseum, waarna u naar het hotel wordt gebracht. 

Overnachting in een hotel naar keuze in Bolaven.

 

Dag 12 : Kiet Ngong.

De dag begint met een bezoek aan een belangrijke Boeddhistische plaats. Op een afstand van 6 kilometer van de Mekong rivier en aan de voet van de berg Phou Kao ligt het antieke Khmer tempelcomplex Wat Phou, waarvan het oudste bouwwerk dateert uit de vijfde eeuw, maar wat het best bewaard is dateert uit de elfde tot de dertiende eeuw van onze jaartelling. Rond het middaguur arriveert u in de Lodge in de plaats Kiet Ngong. De lunch is deze dag inbegrepen. Na de lunch maakt u een rit op de rug van een olifant naar Vat Phou Asa. Op een droge, rotsachtige, zandstenen heuvel ligt hier in een mysterieuze, met bomen begroeide omgeving, een vervallen Boeddhistisch klooster uit de negentiende eeuw. Bij het klooster staan 108 stupa`s in een afwijkende stijl die waarschijnlijk door India is beïnvloed. Aan het eind van de middag keert u terug naar de Lodge.

Overnachting in het eenvoudige King Fisher Eco Lodge in Kiet Ngong op basis van een comfort bungalow.

 

Dag 13 : Don Khone. 

Langs weg nummer 13 rijdt u verder naar het zuiden, naar de grote Khone Pha Pehng waterval, die ook wel de Niagara van het oosten wordt genoemd. Hier gaat u per boot verder naar het eiland Don Khone, een van de vele eilanden tussen de stroomversnellingen van de Mekong rivier. Dit gebied heet niet voor niets Siphandon of vierduizend eilanden. De fransen hadden hier een belangrijke steunpunt aan de Cambodjaanse grens. Over een afstand van 14 kilometer legden  zij een spoorweg aan, om  goederen te kunnen vervoeren langs de onbevaarbare stroomversnellingen in de Mekong rivier. Pieren, bruggen en een enkele verroeste stoomlocomotief herinneren nog aan die tijd. Na aankomst op het eiland fiets u van Don Khone Lipi naar de Tad Somphamit waterval.

Na enige rust en gelegenheid om te lunchen, begint u aan een boottocht over de Mekong rivier. De boot volgt de rivier stroomopwaarts voor een kennismaking met de prachtige natuur en stops bij de eilandjes Done Xang, Done Dhon en Rapali. U ziet de riviervissers aan het werk en vanuit de tempel van Don Dom maakt een korte wandeling door de landelijke omgeving. Op de terugvaart naar Don Khone kunt u aan boord genieten van de zonsondergang en een glas wijn of bier of een softdrink.

Overnachting in een hotel naar keuze in Done Khone.

 

Dag 14 : Pakse.

Na het ontbijt vaart u terug naar de vaste oever bij Ban Nakasang en vandaar wordt u met de auto naar het vliegveld van Pakse gebracht voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

 

N.B. : Deze reis kunt u ook laten aansluiten op één van onze programma`s in Cambodja. U wordt dan vanaf Done Khone naar de grens gebracht en aan de Cambodjaanse kant opgevangen door onze Cambodjaanse chauffeur en gids. Wij adviseren u daar graag verder over. Prijs op aanvraag.

 

====================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Voor Laos vliegt u aan op Vientiane of op Luang Prabang, naar gelang het programma van uw rondreis. Binnenlandse vluchten kunnen gemaakt worden om eventueel grotere afstanden te overbruggen. Neemt u ook Zuid Laos op in uw programma, dan kunt u aan het eind van uw reis vanaf Pakse terugvliegen naar Vientiane of direct naar Bangkok. Tevens is het mogelijk vanuit Zuid Laos over de weg de grens te passeren met Cambodja. Zie hiervoor ook onze informatie over combinatie met de aangrenzende landen. 

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur op een standaard toeristen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000