AVONTUURLIJKE RONDREIZEN NOORD LAOS 

 

4 dagen individuele avontuurlijke rondreis Muang La : Reis : Laos 17.

10 dagen zeer avontuurlijke rondreis Laos : Reis Laos 21.

Met Gibbon Safari en Pakbeng.

12 dagen avontuurlijke rondreis natuur van Laos : Reis Laos 12.

 Met vlakte van de Kruiken en Nam Et-Phoulouey Nationaal Park.

 

4 dagen individuele avontuurlijke rondreis Muang La.

( Reis : Laos 17 )

 

Dag 01 : Muang La.

Vertrek vanaf het vliegveld of vanuit het hotel in Luang Prabang. Door een bergachtige streek rijdt In ongeveer 4 uur naar Muang Xai (Oudomxai). Hier liggen op grote hoogte enkele traditionele Khmu en Hmong dorpen. Na aankomst maakt u een wandeling door één van deze dorpen. Aan de kleding van de bewoners is te zien, dat deze mensen zich nog nauwelijks hebben aangepast aan de moderne tijd. Vanuit Muang Xai is het nog maar een klein stukje rijden naar Muang La. Hier kunt u aan het eind van de middag een belangrijk heiligdom, de tempel Wat Pha Kham Chiao Sing bezichtigen, voordat u naar het resort gaat. In de avonduren is er gelegenheid bij het resort een bad te nemen in het warme water van de nabijgelegen de heetwaterbron.  Lunch en avondeten zijn deze dag inbegrepen.

2 nachten verblijft u in het Muang La Resort in Muang La op basis van een Deluxe rivierzicht kamer

 

Dag 02 : Muang La.

Deze hele dag verkent u de omgeving te voet en met een 4WD. Een lokale gids legt u alles uit over de omgeving en de bevolking. U bezoekt het Akha dorp Alko op een van 3000 meter hoge bergtoppen.

Het volk hier behoort tot de meest traditionele minderheden van Zuid Oost Azië en en vrouwen dragen hier bijzonder kleurrijke kleding en hoofddoeken met zilveren munten. Vanwege de hoge ligging van het dorp is ook het uitzicht over de omgeving hier zeer de moeite waard. Na een eenvoudige picknick lunch loopt u in ongeveer een uur naar een van de Hmong dorpen, waar u ook kunt kennismaken met de bevolking met hun eigen klederdracht en gewoontes. Aan het eind van een enerverende middag keert u terug naar de Lodge. Het avondeten is deze dag inbegrepen.

 

Dag 03 : Nong Khiew.

Aan het begin van de ochtend verlaat u Muang La en rijdt u in ongeveer tweeënhalf uur dicht langs de grens met Vietnam naar Muang Khua. Van hier vaart u met een privé boot met een dak en banken met kussens in ongeveer 5 uur naar Nong Khiww. De boottocht voert u over de Nam Ou rivier en door één van de mooiste landschappen van Noord Laos. Onderweg is er nog gelegenheid dorpen te bezoeken. De lunch wordt gebruikt op een afgelegen strandje aan de oever van de rivier.

Overnachting in het Mandala Ou Resort in Nong Khiew op basis van een bungalow met rivierzicht

 

Dag 04 : Luang Prabang.

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 3 uur terug naar Luang Prabang.

 

=============================================================================

 

10 dagen zeer avontuurlijke rondreis Laos.

( Reis : Laos 21 )

 

Dag 01 : Vientiane.

Aankomst op het vliegveld van Vientiane. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

2 nachten verblijft u in een hotel naar keuze in Vientiane.

 

Dag 02 : Vientiane.

Deze dag maak u een rondrit door de stad en bezoekt u een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden.

U ziet de Wat Sisaket, het enige bouwsel dat de invasie van de Siamesen in 1828 heeft overleefd.

Aan de overzijde van de straat bevindt zich de Haw Pha Kaew, gebouwd in 1930 op de plaats van het originele gebouw. Hier bevond zich lange tijd de Smaragden Boedha ( Emerald Buddha ), die zich nu bij het koninklijk paleis in Bangkok bevindt. Tegenwoordig is hier een mooie collectie van Laotiaanse kunst ondergebracht.

Rijdend over de Lane Xang straat ziet u hoe Vientiane langzaam verandert in en moderne stad. Tussen de nieuwe gebouwen staat Patouxai, de Arc de Triomphe van Laos. U bezoekt ook de grote gouden Pagode Wat That Luang, het meest heilige tempelcomplex van Laos, omringd door 30 stupa`s en met het beeld van koning Setthathirat. Wat Si Muang is een mooi voorbeeld van het levende Boedhisme in het land. Dit complex wordt de bevolking gebruikt voor alle mogelijke  gelegenheden, van gezondheid bij zwangerschap tot het zegenen van nieuwe auto`s. Bij COPE Visitors Centre krijgt u een goed beeld van de geheime oorlog die in Laos gevoerd werd tussen 1964 en 1973. In de strijd tussen de Guerrilla`s van de Pathet Lao en de Amerikanen werd Laos het meest gebombardeerde land in de wereld geschiedenis. 

In de middag gaat u de stad uit naar het Xieng Khouan Buddha Park. Een afgedwaalde monnik startte hier in 1958 zijn eigen sekte en begon beelden te maken van cement in een Boeddhistisch, Hindoeïstisch, Brahmaanse stijl. Elk beeld heeft hier een eigen moralistische verhaal  totdat hij in 1975, na de communistische machtsovername het land uit moest vluchten naar het Thaise Nong Khai, waar hij aan een direct aan nieuwe verzameling begon.

 

Dag 03 : Huai Xay.

Transfer naar het vliegveld van Vientiane voor de binnenlandse vlucht naar Huai Xay.

Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

Overnachting in Huay Say Riverside hotel op basis van een standaard kamer.

Tijdens de tocht van de volgende twee dagen moet de bagage achtergelaten worden in het hotel.

 

Dag 04 : Nam Kan National Park.

Na het ontbijt wordt u met een Tuk Tuk naar het kantoor van de Gibbon Experience gebracht. Van hier rijdt u een uur met de auto en vervolgens loopt u ruim anderhalf naar de plaats waar uw boomtop avontuur begint.

In het hart van het Nam Kan National Park zijn kabels gespannen van bergtop naar bergtop en hoog in de bomen van het tropisch regenwoud. Deze bomen zijn de grootste in Laos. Hier leeft slechts één Gibbon familie en de kans dat u deze te zien krijgt is niet groot. U maakt deze tocht dan ook vooral voor de onvergetelijke ervaring enige tijd door te brengen in de bovenste regionen van het regenwoud, in de zogenaamde Canopy. 

N.B. : Deze boomtopexcursie is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar en verder voor iedereen die beschikt over een goede conditie en geen last heeft van hoogtevrees. U maakt deze tocht op eigen risico en het is aan te raden, tevoren uw reisverzekering na te lopen op een noodzakelijke betaling van een extra premie. Het is ook mogelijk te kiezen voor een drie daags programma, waarin de kans groter is Gibbons te zien. Uw gehele reis wordt dan een dag langer.

 

Overnachting in een boomhut.

 

Dag 05 : Huai Xay.

Er is in de ochtend nog tijd om te genieten van uw verblijf in de boomtoppen, alvorens u terugkeert naar het beginpunt en langs de zelfde route naar het hotel wordt gebracht.

Overnachting in Huay Say Riverside hotel op basis van een standaard kamer .

 

Dag 06 : Pakbeng.

Na het ontbijt wordt u naar de oever van de rivier Mekong gebracht. Hier begint uw twee daagse boottocht stroomafwaarts naar Luang Prabang. In een rustig tempo vaart u over de rivier en kunt u genieten van de dichtbegroeide berghellingen op beide overs. Onderweg wordt een technische stop gemaakt in het dorp Pak Tha en bij het dorp traditionele dorp Lamu, waar u kunt rondlopen en de dorpshuizen bekijken. Aan boord van de boot wordt de lunch gebruikt. In de namiddag arriveert u in de plaats Pak Beng. Op eigen gelegenheid loopt u naar het hotel voor de overnachting.

N.B. : U maakt deze tweedaagse boottocht tezamen met andere, internationale toeristen en de start is op dinsdag, donderdag of zaterdag. Deze aanvangsdagen bepalen dus ook de startdatum van uw gehele programma. De boottocht wordt niet uitgevoerd in juni.

Overnachting in een hotel naar keuze in Pakbeng.

 

Dag 07 : Luang Prabang.

In de ochtend loopt u op eigen gelegenheid terug naar de boot, die om 08.30 vertrekt. Aan boord van de boot wordt de lunch gebruikt. Onderweg naar Luang Prabang wordt een bezoek gebracht aan de Pak Ou grotten.

Deze mystieke pelgrimsplaats ligt hoog boven de Mekong rivier op ongeveer 40 kilometer van Luang Prabang. In het halfduistere gangenstelsel van deze grotten ziet u meer dan 3000 Boeddha figuren, waarvan sommige zijn bekleed met halfedelstenen. Na het bezoek aan deze heilige plaats vaart u verder stroomafwaarts richting Luang Prabang, waar u aan het eind van de middag aankomt. Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht.

3 nachten verblijft u in een hotel naar keuze in Luang Prabang.

 

Dag 08 : Luang Prabang.

Na het ontbijt wordt u door uw gids uit het hotel opgehaald voor een eerste verkenning van deze historische, Werelderfgoed stad. Luang Pranang ligt voor een deel op een schiereiland in een bocht van de Mekong rivier.

De bezichtiging begint met een bezoek aan de Wat Xieng Thong. Deze meer dan 500 jaar oude tempel is het mooiste voorbeelden van de klassieke Luang Prabang bouwstijl. Van hieruit maakt u een wandeling door de smalle, schilderachtige straatjes van het oude centrum. U bezoekt enkele kleinere tempels en het Nationaal Museum in het voormalige koninklijk paleis. Aan de rand van het schiereiland ligt de heuvel  Phousi. De klim naar de top langs een trap met 328 treden is de moeite meer dan waard. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en een verblijf in Luang Prabang is niet compleet zonder van dit uitzicht te hebben genoten.  De gehele middag is ter vrije besteding. 

 

Dag 09 : Luang Prabang.

Deze ochtend brengt u een bezoek aan het Museum voor traditionele kunst en handwerk van de etnische minderheden van Laos. Hierna rijdt u de stad uit voor een wandeling door enkele traditionele Hmong, Khmu en laagland Lao dorpen. Daar kunt u hun diversiteit in traditie en religie en levenswijze zien. De laagland Lao van Ban Sa-aat leven in dorpen aan de oever van de Mekong rivier en in de grotere plaatsen ne spreken Lao, een aan het Thai verwante taal. In het dorp Ban Pano wonen de animistische Khmu, die eeuwen geleden uit Noord Laos zijn gekomen en een taal spreken, die stamt uit midden Azië. In Ban Long Lao wonen de Khmu vreedzaam naast de Hmong, die in een latere fase naar deze streken gekomen zijn. Deze laatsten wonen hoofdzakelijk op de bergtoppen, waar ze mais en groente verbouwen. Lokale gidsen uit de dorpen leiden u overal rond en vertellen u alles over hun tradities. U mag de huizen van binnen zien u krijgt uitleg over de levenswijze in het dorp, traditionele kleding en handwerk. U bent overal zeer welkom en de bevolking is blij met uw komst, mede omdat dit voor extra inkomsten voor de gemeenschap zorgt. De middag wordt afgesloten met een autorit naar de Kuang Si waterval, gelegen ren zuiden van de stad. Als u hier wilt zwemmen, dient u daarvoor zwemspullen mee te nemen. Halverwege de middag keert u terug naar het hotel om u even te verfrissen.

De dag wordt afgesloten met een zogenaamde Baci ceremonie in het kleine dorp Ban Khomkhuang. De dorpelingen en het dorpshoofd, de Nai Ban, brengen u traditionele wensen voor gezondheid, geluk en voorspoed op uw reis en voor uw verdere leven door katoenen koorden om uw polsen te winden. 

 

Dag 10 : Luang Prabang. 

Transfer naar het vliegveld van Luang Prabang voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

=============================================================================

 

12 dagen avontuurlijke rondreis natuur van Laos.

( Reis : Laos 12 )

 

Dag 01 : Vientiane.

Aankomst op het vliegveld van Vientiane. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel.

2 nachten verblijft u in een hotel naar keuze in Vientiane.

 

Dag 02 : Vientiane.

Deze dag maak u een rondrit door de stad en bezoekt u een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden.

U ziet de Wat Sisaket, het enige bouwsel dat de invasie van de Siamezen in 1828 heeft overleefd.

Aan de overzijde van de straat bevindt zich de Haw Pha Kaew, gebouwd in 1930 op de plaats van het originele gebouw. Hier bevond zich lange tijd de Smaragden Boedha ( Emerald Buddha ), die zich nu bij het koninklijk paleis in Bangkok bevindt. Tegenwoordig is hier een mooie collectie van Laotiaanse kunst ondergebracht.

Rijdend over de Lane Xang straat ziet u hoe Vientiane langzaam verandert in en moderne stad. Tussen de nieuwe gebouwen staat Patouxai, de Arc de Triomphe van Laos. U bezoekt ook de grote gouden Pagode Wat That Luang, het meest heilige tempelcomplex van Laos, omringd door 30 stupa`s en met het beeld van koning Setthathirat. Wat Si Muang is een mooi voorbeeld van het levende Boedhisme in het land. Dit complex wordt de bevolking gebruikt voor alle mogelijke  gelegenheden, van gezondheid bij zwangerschap tot het zegenen van nieuwe auto`s. Bij COPE Visitors Centre krijgt u een goed beeld van de geheime oorlog die in Laos gevoerd werd tussen 1964 en 1973. In de strijd tussen de Guerrilla`s van de Pathet Lao en de Amerikanen werd Laos het meest gebombardeerde land in de wereld geschiedenis. 

In de middag gaat u de stad uit naar het Xieng Khouan Buddha Park. Een afgedwaalde monnik startte hier in 1958 zijn eigen sekte en begon beelden te maken van cement in een Boeddhistisch, Hindoeïstisch, Brahmaanse stijl. Elk beeld heeft hier een eigen moralistische verhaal  totdat hij in 1975, na de communistische machtsovername het land uit moest vluchten naar het Thaise Nong Khai, waar hij aan een direct aan nieuwe verzameling begon.

 

Dag 03 : Xieng Khouang.

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Vientiane gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Xieng Khouang. Aansluitend rijdt u naar de beroemde Vlakte van de Kruiken. Op deze bijzondere, archeologisch zeer interessante plaats staan verspreid in een hoogvlakte honderden grote stenen kruiken, half in de grond begraven. Tot op heden weet nog niemand precies, wie deze kruiken daar heeft neergezet en waar ze voor hebben gediend. U bezoekt hier ook een dorp, waar men na de oorlog in Indo – China scherven van bommen en granaten is gaan gebruiken voor de fabricage van lepels en sieraden om in hun onderhoud te voorzien.

In de namiddag maakt u kennis met de Lone Buffalo Foundation, welke jonge mensen in staat stelt Engels te leren en met computers om te gaan. De stichting krijgt geen geld van de overheid en is geheel afhankelijk van betalingen door de ouders van de leerlingen. Hoewel een donatie voor dit project al in uw programma is inbegrepen, wordt elke extra gift hier zeer op prijs gesteld.

Overnachting in een hotel naar keuze in Xieng Khouang.

 

Dag 04 : Sam Neua.

Na het ontbijt bezoekt u het Mulberry Project, waar de lokale cultuur wordt ondersteund en waar de vrouwen onderricht krijgen in zijde weeftechnieken, om zo in hun onderhoud te kunnen voorzien. Hierna vertrekt u voor een autorit van ongeveer 8 uur naar Sam Neua. Onderweg wordt de Tham Piu grot bezocht, waar veel mensen zijn omgekomen tijdens de Indo – China oorlog. In Hintang ziet u de grote Megalieten, waarvan niet zeker is wie ze daar heeft neergezet en waar ze voor hebben gediend. Deze reusachtige stenen Menhirs werden voor het eerst bestudeerd door Madame Colani in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Een lunch in Nam Neun is deze dag inbegrepen. Tegen zonsondergang arriveert in Sam Neua.  

Overnachting in hotel Xhayphasouk in Sam Neua op basis van een standaard kamer. (☼☼☼)

 

Dag 05 : Viengthong.

In de vroege ochtend maakt u een wandeling langs de oever van de Xam rivier. Hierna keert u terug naar het hotel om de bagage op te halen en vertrekt uit Sam Neua voor de autorit naar Viengsay. Bij ViengXay ligt een spectaculair Karst landschap bij de stad met een grotten stelsel, dat tijdens de Indo- China oorlog het hoofdkwartier was van de verzetsbeweging Pathet Lao. In de middag rijdt u naar Muang Hiam of Vienthong. Deze plaats is het startpunt voor uw bezoek aan het beschermde natuur gebied Nam Et-Phoulouey.

Overnachting in een eenvoudige Guesthouse in Viengthong op basis van een standaard kamer. (☼☼)

 

Dag 06 : Nam Et-Phoulouey Nationaal Park.

Vroeg in de morgen begint u aan een tweedaagse avontuurlijke tocht door het tropisch regenwoud van het Nam Et-Phoulouey Nationale Park. Door een bergachtige en bosrijke streek rijdt u eerst in ongeveer anderhalf uur naar het Khmu dorp Son Koua. Hier wordt u verwelkomd door de bevolking en door de bootmannen. Tijdens een verkenning van het dorp leert u hier veel over de animistische cultuur en de omgang met de dorpsgeesten. De lunch in het dorp is inbegrepen. Na de lunch vaart u met een Long Boat in anderhalf uur over de Nam Nern rivier naar de ingang van het beschermde natuurgebied van Nam Et-Phou Louey. Tijdens de boottocht passeert de boot de kleine rijstvelden bij de dorpen en met enig geluk ziet u al zeldzame vogels en exotische varanen. Bij de ingang van het park krijgt u een uitleg over de bescherming van de nog hier aanwezige tijgers en hun leefwijze. Halverwege de middag vertrekt u met de boot en onder leiding van een lokale gids voor een safari door het bos. De gids vertelt u onderweg alles over jagen en spoorzoeken. Het avondeten vindt plaats bij het kampvuur op een zandbank in de rivier. In de schemering vertelt de gids Khmu volksverhalen over draken, en geesten. Afhankelijk van het aanwezige maanlicht maakt u in de avond nog een boottocht van ongeveer twee uur en glijdt u stukken met afgezette motor langzaam over het water van de rivier, om het wild op de oevers geen schrik aan te jagen. Als het zo stil genoeg is, kunt u in het halfduister Sambar herten, Blaf herten, otters, Civetkatten, Lori`s, stekelvarkens en uilen zien.

Overnacht wordt in een eenvoudige Lodge op de oever.

 

Dag 07 : Nong Khiew.

Nog voor het ontbijt maakt u een wandeling door het ontwakende bos. De gids vertelt over het gebruik van planten voor medicinale doeleinden en  ook over de bij zonder betekenis van deze streek tijdens de oorlog in Indo– China. Na het ontbijt in de Lodge vaart u terug naar het dorp Son Koua. Met de auto wordt u vervolgens naar Nong Khiew gebracht. De lunch is ook deze dag inbegrepen.

2 nachten verblijft u in een hotel naar keuze in Nong Khiew. (☼☼)

 

Dag 08 : Nong Khiew.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

 

Dag 09 : Luang Prabang.

In de loop van de ochtend rijdt u in de richting van Luang Prabang.  De lunch is inbegrepen en wordt in het dorp Pak Ou gebruikt. Na de lunch gaat het de laatste verder naar Luang Prabang met een Long Boat over de rivier de Mekong. Onderweg wordt gestopt bij de Pak Ou grotten. Deze mystieke pelgrimsplaats ligt hoog boven de Mekong rivier op ongeveer 40 kilometer van Luang Prabang. In het halfduistere gangenstelsel van deze grotten ziet u meer dan 3000 Boeddha figuren, waarvan sommige zijn bekleed met halfedelstenen.

N.B. : voor de klim naar boven en de wandeling in de grotten is het van belang, dat u stevig schoeisel aan heeft met profielzolen. Een zaklantaarn kan ook goed van pas komen, om alles goed te kunnen bekijken.

In de loop van de middag vaart u verder naar Luang Prabang. Onderweg wordt nog gestopt bij het dorp Ban Xang Khong, waar nog op traditionele manier wordt geweven en waar papier wordt gemaakt van Moerbei bladeren pulp.

 

3 nachten verblijft u in een hotel naar keuze in Luang Prabang

 

Dag 10 : Luang Prabang. 

Vroeg in de morgen maakt u kennis met Sai Bath. Lange rijen Boeddhistische monniken lopen in hun oranje gewaden en blootvoets door de straten en ontvangen een dagelijkse gift van rijst van de bevolking. Zolang u enige eerbiedige afstand en respect bewaart en geen gebruik maakt van een flitsapparaat, mag u van dit indrukwekkende ritueel foto`s maken. Aansluitend maakt u een wandeling over de levendige ochtendmarkt, waarna u terugkeert naar het hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt wordt u door uw gids uit het hotel opgehaald voor een verkenning van deze historische, Werelderfgoed stad. Luang Pranang ligt voor een deel op een schiereiland in een bocht van de Mekong rivier. De bezichtiging begint met een bezoek aan de Wat Xieng Thong. Deze meer dan 500 jaar oude tempel is het mooiste voorbeelden van de klassieke Luang Prabang bouwstijl. Van hieruit maakt u een wandeling door de smalle, schilderachtige straatjes van het oude centrum. U ziet verder enkele kleinere tempels en het Nationaal Museum in het voormalige koninklijk paleis. De Laotiaanse lunch is inbegrepen en wordt gebruikt in restaurant Khai Paen, waar jonge mensen worden opgeleid voor een baan in een restaurant of hotels. Na de lunch wordt de wandeling vervolgt en bezoekt u enkele kleinere tempels en het Nationaal Museum in het voormalige koninklijk paleis. Aan de rand van het schiereiland ligt de heuvel  Phousi. De klim naar de top langs een trap met 328 treden is de moeite meer dan waard. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en een verblijf in Luang Prabang is niet compleet zonder van dit uitzicht te hebben genoten.  Het resterende deel van de middag is ter vrije besteding. 

 

Dag 11 : Luang Prabang.

Gehele dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegen Luang Prabang verder verkennen.

 

Dag 12 : Luang Prabang.

In de loop van de dag wordt u naar het vliegveld van Luang Prabang gebracht voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

 

====================================================================================

 

Hotel accommodatie :

Het is van belangrijk, dat wij samen met u kunnen bepalen, of een hotel u past. Wij kennen alle hotels, zijn er ook zelf geweest en luisteren goed naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte hotels uit, die u aanspreken en die aansluiten bij uw budget. Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid van Laos geeft een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waarderingssysteem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

De door ons gebruikte kamertype aanduidingen zijn die van het hotel en mogen niet gezien worden als een kwaliteitsoordeel van onze kant. Soms kent het hotel zelfs geen standaard kamer, maar beginnen zij bijvoorbeeld vanaf een superior kamer. Vaak zijn de goedkoopste kamer types niet bestemt of geschikt voor de Europese markt. Bieden wij u al direct een Deluxe kamer aan, dan is dat meestal omdat wij de lagere kamers types niet geschikt vinden voor onze klanten. Kiest u daar dan toch voor een goedkoper type, dan dient u rekening te houden met minder ruimte en minder voorzieningen. Belt u ons gerust voor meer uitleg over kamertypes.     

 

Belangrijk om te weten :

Voor Laos vliegt u aan op Vientiane of op Luang Prabang, naar gelang het programma van uw rondreis. Binnenlandse vluchten kunnen gemaakt worden om eventueel grotere afstanden te overbruggen. Neemt u ook Zuid Laos op in uw programma, dan kunt u aan het eind van uw reis vanaf Pakse terugvliegen naar Vientiane of direct naar Bangkok. Tevens is het mogelijk vanuit Zuid Laos over de weg de grens te passeren met Cambodja. Zie hiervoor ook onze informatie over combinatie met de aangrenzende landen. 

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur op een standaard toeristen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000