Rondreis Noord Laos
1 week
2 weken
Combinatie met Thailand

Rondreis heel Laos
2 weken
3 weken
Combinatie met Cambodja
Combinatie met Vietnam

Avontuurlijk
Trektochten Noord Laos
Trektochten Zuid Laos

Hotels
Vientane
Luang Prabang
Noord Laos
Centraal en zuid Laos

Seizoenen
Reserveren
Verzekering
Offerte aanvraag

Laos

Laos is een langgerekt land langs de beide oevers van de grote Mekong rivier, ingesloten en afgesloten van de zee door Thailand, Myanmar, China, Vietnam en Cambodja. De hoofdstad Viangchan (Vientiane) en het culturele centrum Luang Prabang liggen in het brede noordelijke deel, direct aan de Mekong rivier.
Laos heeft een Boeddhistische geschiedenis en cultuur, maar is tegenwoordig officieel een socialistisch land.
In het uiterste noorden leven verscheidene bergvolkeren als Akha, Hmong, Mien en Kamu met een eigen traditie en cultuur die strek afwijkt van de Boeddhistische cultuur van de rest van het land.

Rondreizen Laos :

U kunt een rondreis in Noord Laos beginnen met een internationale vlucht naar de hoofdstad Vientiane of direct doorvliegen naar Luang Prabang. Binnen een korte rondreis van een week kunt u zich goed beperken tot noord Laos : Vientiane en Luang Prabang en eventueel met een boottocht over de Mekong vanuit Luang Prabang naar het noorden.

Vientane ligt aan een breed deel van de Mekong rivier, die hier grensrivier is met Thailand. De hoofdstad heeft een levendig centrum met grote parken, enige tempels en monumenten uit de recente geschiedenis van het land.
Luang Prabang is zonder meer mooiste stad van het land ligt op een rond een heuvel met uitzicht over Mekong rivier, Boeddhistisch pagodes en Frans koloniale huizen.
Ten noorden van Luang Prabang kunt u mooie wandeltochten maken naar verschillende dorpen van bergvolkeren.
Een van de grootse bezienswaardigheden van het land is de vlakte der kruiken, een raadselachtige verzameling van megalithische stenen objecten, die ten zuidoosten van Luang Prabang ligt.     

In een langere rondreis van twee weken of meer bezoekt u ook het midden en zuidelijke deel van het land, waar de Mekong rivier de grens met Thailand vormt en het land voornamelijk bestaat uit vlaktes is met uitgestrekte rijstvelden. Het cultureel centrum is de stad Savanakhet aan de grens met Thailand. 

De belangrijkste plaatsen in het zuiden zijn Pakse en Champasak, waar u pagodes en tempels kunt bewonderen. Het is ook de uitvalsbasis naar het uiterste zuiden, waar de Mekong zich verdeeld over verschillende stromen alvorens Laos te verruilen voor Cambodja. Dit meest zuidelijke deel van het land heeft een prachtig natuurgebied met kleine eilandjes midden in de rivier. Het is een omgeving die uitnodigt tot het maken van boottochtjes  langs watervallen stroomversnellingen en op zoek te gaan naar de Irrawady rivier dolfijnen.
Er zijn grensovergangen over de weg open met Thailand, Cambodja en Vietnam.
U kunt uw langere rondreis door Laos beëindigen op het vliegveld van de stad Pakse of over de weg naar Thailand. Tevens kunt u vanuit Zuid Laos doorreizen naar Cambodja. Op de hoogte van Savannakhet is de grens open met Vietnam bij Lao Bao, waar de weg doorgaat naar Hué.

Avontuurlijk :

In het noorden van Laos kunt u trektochten of Mountainbike tochten maken langs dorpen van de bergvolkeren. Ook kunt u een boottocht maken over de Mekong rivier van Luang Prabang naar Huay Xai aan de grensovergang  met Thailand. Via deze grensovergang kunt u Laos met Thailand  combineren en eventueel zelfs verder door reizen naar Myanmar.

Strandverblijf :

Laos ligt niet aan zee. Eventueel kunt u een bezoek aan Laos combineren met een strand vakantie in Thailand of in Vietnam.