ORANG OETANS VAN CENTRAAL KALIMANTAN.

 

 

4 dagen Orang Oetans van Centraal Kalimantan : Reis Kalimantan 03

9 dagen Orang Oetans en Dajak stammen van Centraal Kalimantan : Reis Kalimantan 14.                               

 

 

4 dagen Orang Oetans van Centraal Kalimantan.

( Reis Kalimantan 03 )               

 

Dag 01 : Kumai, Boot.

Aankomst op het vliegveld van Pangkalan Bun. Transfer van het vliegveld naar de plaats Kumai. In de namiddag gaat u in Kumai  aan boord van uw eigen boot. 2 nachten verblijft u aan boord.van een Klotok, een eenvoudige traditionele boot. U kunt er bij de reservering ook voor kiezen deze nachten ook in de comfortabele Rivier Lodge verblijven. Met de Klotok vaart u naar Tanjung Putting Nature Reserve, gelegen midden in de jungle. Het gebied bestaat uit tropische laagland vegetatie met Mangrove bossen en vele meertjes. Er is een gerede kans neusapen, langoeren en krokodillen te zien. Na een regenbui ziet u misschien het natuurverschijnsel van verlichte Nipahpalmen. Deze verlichting wordt verzorgd door miljoenen kleine insecten. In het Nationale Park ligt het Orang Oetan Rehabilitatie centrum Camp Leakey. Met een kleinere boot vaart u via  kleine kreekjes verder door de jungle.

 

Dag 02 : Boot.

U bezoekt  kamp Leakey in het “Tanjung Putting Nature Reserve” en ziet het voeren van de Orang Oetans. Onder leiding van rangers maakt u een wandeling door het bos en ziet misschien ook wilde Orang Oetans. In de namiddag vaart u nog verder stroomopwaarts. Overnachting aan boord.

               

Dag 03 : Kumai.

Er is gelegenheid om de omgeving te verkennen en een wandeling in het oerwoud te maken voor u terug gaat naar Kumai. Overnachting in een eenvoudig Guesthouse in Kumai of in Pangkalan Bun.

 

Dag 04 : Pangkalan Bun.

Transfer naar het vliegveld van Pangkalan Bun voor de vlucht naar de volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

9 dagen Orang Oetans en Dayak stammen van Centraal Kalimantan.

( Reis Kalimantan 14 )                              

 

Dag 01 : Kumai, Boot.

Aankomst op het vliegveld van Pangkalan Bun. Transfer van het vliegveld naar de plaats Kumai. In de namiddag gaat u in Kumai  aan boord van uw eigen boot. 3 nachten verblijft u aan boord.van een Klotok, een eenvoudige traditionele boot. Met de Klotok vaart u in ongeveer 2 uur naar Tanjung Harapan, het eertse deel van het Orang Oetan Rehabilitatie Centrum.

 

Dag 02 : Camp Leakey.

Vandaag vaart u verder in het “Tanjung Putting Nature Reserve”, gelegen midden in de jungle. Het gebied bestaat uit tropische laagland vegetatie met Mangrove bossen en vele meertjes. Er is een gerede kans neusapen, langoeren en krokodillen te zien. Na een regenbui ziet u misschien het natuurverschijnsel van verlichte Nipahpalmen. Deze verlichting wordt verzorgd door miljoenen kleine insecten. In het Nationale Park ligt het Orang Utan Rehabilitatie centrum “Camp Leakey”. Met een kleinere boot vaart u via  kleine kreekjes verder door de jungle.

 

Dag 03 : Camp Leakey.

In de morgen bezoekt u wederom kamp Leakey in het “Tanjung Putting Nature Reserve” en ziet het voeren van de Orang Oetans. Onder leiding van rangers maakt u een wandeling door het bos en ziet misschien ook wilde Orang Oetans. In de namiddag vaart u nog verder stroomopwaarts. Overnachting aan boord.

               

Dag 04 : Kumai.

Er is gelegenheid om de omgeving te verkennen en een wandeling in het oerwoud te maken voor u terug gaat naar Kumai. Vanaf de andere zijde van Kumai vaart u met een snelle motorprauw in 6 uur over de Arut rivier dieper het binnenland in en bereikt zo het gebied van de Dayaks. Overnachting in een eenvoudig gasten verblijf in het dorp Tapinbini.

              

Dag 05 : Kinipan.

Na het ontbijt vaart de hele dag verder door het regenwoud stroomopwaarts naar het Dayak dorp Kinipan. De lunch wordt voor u bereidt op de oever. Na aankomst wordt u verwelkomd met een traditionele dans. 2 nachten verblijft u  in een lokaal huis.

 

Dag 06 : Kinipan.

Deze dag kunt u rondwandelen in het gebied van de Dayak Delang en kennismaken met het  dagelijks leven.

 

Dag 07 : Tapinbini.

Vandaag vaart u de gehele dag stroomafwaarts terug naar Tapinbini. Overnachting in het gasten verblijf.

 

Dag 08 : Pangkalan Bun.

Per motorprauw vaart u terug naar Pangkala Bun. Onderweg wordt nog gestopt in het Dayakdorp Bakonsu. Overnachting in een eenvoudig hotel in Pangkalan Bun.

 

Dag 09 : Pangkalan Bun.

Transfer naar het vliegveld van Pangkalan Bun voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Vanuit Jakarta kunt u alle vliegvelden van Kalimantan bereiken. Voor een bezoek aan de Orang Oetans van Tanjung Puting / Centraal Kalimantan vliegt u aan op het vliegveld van Pangkalanbun. Naar dit vliegveld kunt u ook vliegen vanuit Semarang op Midden Java en v.v. Dat laatste biedt de mogelijkheid aansluitend een bezoek  te brengen aan midden Java en vandaar door te reizen over de weg of per vliegtuig naar andere delen van het land.

Vanuit andere delen van Indonesië vliegt u in de meeste gevallen met een binnenlandse vlucht aan op Jakarta. Er zijn ook enige vliegverbindingen met Surabaya op oost Java. Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000