MAHAKAM RIVIER.

 

 

5 daagse bootreis Mahakam Rivier : Reis Kalimantan 01.

6 daagse bootreis Mahakam Rivier : Reis Kalimantan 05.

 

 

5 daagse bootreis Mahakam Rivier. 

( Reis : Kalimantan 01 )

 

Dag 01 : Balikpapan, Loa Janan, Muara Muntai.

Aankomst op het vliegveld van Balikpapan. Transfer van het vliegveld naar Loa Janan.   In Loa Janan gaat u aan boord van de Houseboat waarmee u de komende dagen over de Mahakam Rivier zult varen. De meeste maaltijden worden aan boord voor u klaargemaakt. Deze eerste dag vaart de boot naar Muara Muntai in een voortdurend wisselend landschap met dorpen en jungle. Vanuit de jungle wordt u bekeken door neushoornvogels en apen. In de rivier zwemmen zoetwater dolfijnen met de boot mee. De komende 3 nachten verblijft u in 2 persoonhutten op de boot.

 

Dag 02 : Muara Muntai, Jempang, Tanjung Isuy, Melak.

Na het ontbijt heft u de gelegenheid het dagelijks leven te bekijken in de dorpen op de oevers. U ziet drijvende huizen, winkels en restaurants. Met een motorprauw vaart u over het Jempang meer naar de dorpen Jantur en Tanjung Isuy, waar de Benuaq Dayaks wonen in hun beroemde “Long Houses”. De lunch wordt gebruikt in Tanjung Isuy. Na de lunch wordt een dansvoorstelling voor u opgevoerd. Met de grote boor vaart u in de namiddag verder stroomopwaarts naar Melak. Overnachting op de boot.  

 

Dag 03 : Muara Muntai, Kersik Luway, Eheng, Sekolaq Darat, Tenggarong.

Vanuit Melak bekijkt u deze morgen het traditionele dorp Eheng. Per truck of motorfiets rijdt u naar het 5000 hectare grote Nationale Park Kersik Luway, waar 60 soorten Orchideeën groeien, waaronder de zeldzame “Colegnia Pandurata” of “Zwarte Orchidee”. In Sekolaq Darat bezoekt u ook de Jantur Gemuruh waterval. Na terugkeer op de boot vaart u weer langzaam stroomafwaarts en kunt u nog genieten van het uitzicht en een koud drankje.

           

Dag 04 : Tenggarong, Loa Janan, Samarinda. Balikpapan.

Na het ontbijt bezoekt u het paleis van Sultan Kartanegara van Kutai in de plaats Tenggarong. Na de lunch eindigt de boottocht in de stad Samarinda en wordt u per auto naar Balikpapan gebracht. Diner en overnachting in een middenklasse hotel in Balikpapan.

 

Dag 05 : Balikpapan.

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Balikpapan voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

6 daagse bootreis Mahakam Rivier.      

(Reis : Kalimantan 05 )

 

Dag 01 : Balikpapan, Loa Janan, Muara Muntai.

Aankomst op het vliegveld van Balikpapan. Transfer van het vliegveld naar Loa Janan. In Loa Janan gaat u aan boord van de privé Houseboat waarmee u de komende dagen over de Mahakam Rivier zult varen. De meeste maaltijden worden aan boord voor u klaargemaakt. Deze eerste dag vaart de boot naar Muara Muntai in een voortdurend wisselend landschap met dorpen en jungle. Vanuit de jungle wordt u bekeken door neushoornvogels en apen. In de rivier zwemmen zoetwater dolfijnen met de boot mee. De komende 3 nachten verblijft u in 2 persoon hutten of in een slaapzaal op de boot op basis van volpension. De maaltijden worden klaar gemaakt aan boord.

 

Dag 02 : Muara Muntai, Jempang meer, Tanjung Isuy, Mancong.

Na het ontbijt gaat u aan land voor een bezichtiging van het dorp Muara Muntai, dat geheel op palen is gebouwd. Met een motorprauw vaart u over het Jempang meer naar de dorpen Jantur en Tanjung Isuy, waar de Benuaq Dayaks wonen in hun beroemde Long Houses. De lunch wordt gebruikt in Tanjung Isuy. Na de lunch wordt een dansvoorstelling voor u opgevoerd door de Benuaq Dajak. Een boottocht over de smalle Bolongan rivier behoort tot de mogelijkheden, maar is afhankelijk van de waterstand. Avondeten en overnachting aan boord.

             

Dag 03 : Melak, Eheng, Ombau Asa.

De gehele dag vaart u over de Mahakam rivier verder stroomopwaarts. Met enig geluk ziet u vandaag de Irrawady zoetwater dolfijn of een neushoornvogel. Onderweg wordt gestopt bij verschillende dorpen van de Dajak. U ontmoet de Dayaks in hun traditionele Long House, maakt een wandeling door het Nationale Park Kersik Luwai, waar de Zwarte Orchidee bloeit. Bij de waterval Ombau Asa kunt u een verfrissend bad nemen.                

            

Dag 04 : Mahakam.

Gehele dag varen op de Mahakam rivier. U gaat regelmatig aan land voor een bezoek aan een dorp.                Aan het eind van de middag begint de vaart terug naar de kust.

 

Dag 05 : Tenggarong, Loa Janan, Samarinda. Balikpapan.

In de loop van de ochtend legt de boot aan in Tenggaron. U maakt een wandeling door de plaats en brengt een bezoek aan het paleis van de Sultan van Kutai Negara. Per auto wordt u hierna naar Samarinda of naar Balikpapan gebracht. Diner en overnachting in een middenklasse hotel in Samarinda of in Balikpapan.

 

Dag 06 : Balikpapan.

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Balikpapan voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

======================================================================================

 

Belangrijk om te weten :

Vanuit Jakarta kunt u alle vliegvelden van Kalimantan bereiken. Voor een bezoek aan de Orang Oetans van Tanjung Puting / Centraal Kalimantan vliegt u aan op het vliegveld van Pangkalanbun. Naar dit vliegveld kunt u ook vliegen vanuit Semarang op Midden Java en v.v. Dat laatste biedt de mogelijkheid aansluitend een bezoek  te brengen aan midden Java en vandaar door te reizen over de weg of per vliegtuig naar andere delen van het land.

Vanuit andere delen van Indonesië vliegt u in de meeste gevallen met een binnenlandse vlucht aan op Jakarta. Er zijn ook enige vliegverbindingen met Surabaya op oost Java. Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000