INDIVIDUELE RONDREIZEN WEST JAVA

 

 

8 daagse rondreis West Java : Reis Java 38.

Reis vanaf Jakarta met o.a. historisch Banten, de westkust, Rangkasbitung, Bogor, Sampireun en Bandung.

 

 

 

8 daagse rondreis West Java.

( Reis Java : 38 )

 

Dag 01 : Jakarta.

Aankomst op het internationale vliegveld van Jakarta. Aansluitend wordt u naar het hotel in Jakarta gebracht.

Overnachting in het middenklasse hotel Aston Marina. Dit goede middenklasse hotel ligt aan de rand van het de beneden stad van Jakarta en heeft uitzicht op de Java zee. Het hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 02 : Carita.

Na het ontbijt verlaat u Jakarta en begint u aan de autorit de westkust van Java. Onderweg brengt u een uitgebreid bezoek aan de oude havenstad Banten. ( Bantam ) U ziet de oude haven, fort Speelwijk, de Koninklijke graven, de Mesjid Agung met de typische minaret en het kanon Ki Amuk op de Alun Alun. Hierna volgt u de westkust naar het zuidelijker gelegen Carita aan de straat Sunda.

Overnachting in een middenklasse hotel in Carita. (☼☼☼)

 

Dag 03 : Bogor.

Vroeg vertrek voor de autorit van Carita naar Bogor. Onderweg brengt u een bezoek aan de plaats Rangkasbitung, waar Max Havelaar zijn beroemde toespraak tot de hoofden van Lebak heeft gehouden op 23 januari 1856.  Het originele bestuursgebouw van het regentschap Lebak is nog in tact gebleven. Aan het eind van de middag arriveert u in Bogor, het voormalige Buitenzorg.

N.B. : Vanuit Rangkasbitung kan, als de conditie van de weg dat toestaat, een bezoek gebracht worden aan het plaatsje Ciboleger, waar u kunt kennis maken met het zeer bijzondere volk van de Baduy. Dat bezoek moet wel direct bij reservering van de reis worden ingepland.

 

Overnachting in het middenklasse hotel Novotel in Bogor op basis van standaard kamers. Dit comfortabele hotel ligt aan de rand van Bogor in een grote tuin met zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 04 : Sampireun.

Aan het begin van de ochtend maakt u, onder leiding van een speciale gids, een uitgebreide wandeling door de beroemde plantentuin bij het voormalige paleis van de Nederlandse Gouverneur Generaal. In de tuin staat het monument, dat werd opgericht ter nagedachtenis aan lady Stamford Raffles, de echtgenote van de latere stichter van Singapore. Na het bezoek aan de plantentuin verlaat u Bogor en rijdt u langs de theetuinen van de Puncak en langs Bandung naar Garut.  Aan het eind van de middag arriveert u in het hotel. 

2 nachten verblijft u in een bijzondere hotel Kampung  Sampireun. Dit hotel is gebouwd in de vorm van een traditioneel Soendanees dorp. 

            

Dag 05 : Sampireun.

Deze hele dag verkend u de landelijke omgeving en maakt u een wandeling bij de Papandayan vulkaan. Er zijn hier vulkanische heet waterbronnen en kleine Javaanse tempels te bezichtigen. 

 

Dag 06 : Bandung.

In een halve dag rijdt u terug naar Bandung. Onderweg bezichtigt u de plaats Leles, waar nog een oud Hindoe tempeltje te zien is. De middag is in Bandung ter vrije besteding.

2 nachten verblijft u in het klassieke middenklasse hotel Homann. Dit sfeervolle hotel is nog in de Nederlandse Art Deco stijl en  ligt in het centrum van de stad. De bekende winkelstraat Braga ligt op loopafstand. Het hotel beschikt over een zwembad. (☼☼☼☼)

 

Dag 07 : Bandung.

Deze dag maakt u een excursie naar de stad Lembang en de vulkaan Tangkuban Prahu. U ziet verschillende kraters van de vulkaan en kunt eventueel een wandeling maken naar de bodem van een van deze kraters. Hierna bezoekt u de vulkanische warmwaterbaden van Ciater. Halverwege de middag keert u terug naar het hotel.

In de namiddag rijdt u naar een kleine Dessa, even buiten Bandung, voor een voorstelling van de Anklung muziekschool van Ujo in een dorp even buiten Bandung. De kleine en grotere kinderen van het dorp voeren traditionele dansen voor u op en maken muziek met de typische bamboe instrumenten.

 

Dag 08 : Bandung.

Na het ontbijt rijdt u over de tolweg via Cicampek in ongeveer 3 uur terug naar Jakarta.

 

======================================================================================

 

Hotel accommodatie :

Het officiële sterren systeem voor hotels van de overheid geeft vaak een vertekend beeld van de kwaliteit. Tabula Rasa Travel gebruikt daarom een eigen waardering systeem van zonnetjes gebaseerd op onze eigen waarneming en ervaring.

☼☼             = eenvoudige accommodatie.

☼☼☼          = middenklasse accommodatie.

☼☼☼☼       = middenklasse accommodatie met meer faciliteiten, als bijvoorbeeld een zwembad.

☼☼☼☼☼    = bijzonder sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

☼☼☼☼☼☼ = uitgesproken luxe accommodatie.

! = Door Tabula Rasa Travel bijzonder aanbevolen.

 

Belangrijk om te weten :

Het startpunt of eindpunt voor reizen over Java is Jakarta of Bali. Beide plaatsen kunt u met een internationale vlucht vanuit Europa bereiken. Van oost Java steekt u per autoveer in een half uur over naar de westkust van Bali of vice versa. Singapore Airlines vliegt vanuit Europa via Singapore naar Yogyakarta. Heeft u slechts een beperkt aantal dagen beschikbaar voor dit deel van Indonesië, dan kunt zich beperken tot een deel van dit eiland : 

  • West en midden Java : u reist van Jakarta tot midden Java en vliegt van Yogyakarta naar Bali.
  • Midden Java : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en van Yogyakarta naar Bali.
  • Midden en oost tot aan Bromo : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en vanaf Surabaya naar Bali.
  • Midden en geheel oost Java : : U vliegt aan op Yogyakarta, Surakarta of Semarang en rijdt naar de veerboot naar Bali vanaf Surabaya naar Bali.

Vanuit andere delen van Indonesië vliegt u in de meeste gevallen met een binnenlandse vlucht aan op Jakarta.

Wij adviseren u graag over de beste route en combinaties voor uw reis over meerdere eilanden.

 

OFFERTE :

Een offerte op basis van dit programma kunnen wij u op verzoek toesturen. Daarvoor willen wij wel van u weten met hoeveel personen u reist en in welke periode. Gebruikt u daarvoor de offerte aanvraag pagina van deze website. Dit arrangement  is een voorbeeld programma en kan verder aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Verlengingen en aanvullingen met een verblijf aan het strand of met een van onze andere programma`s zijn mogelijk. De verblijfsduur in alle plaatsen kan eventueel worden verlengd of ingekort. De maximaal toegestane verblijfsduur binnen Indonesië op basis van een bij binnenkomst verkregen visum bedraagt 30 dagen. Visa voor langer verblijf tot 60 dagen is uitsluitend te verkrijgen via de ambassade.

Laat u ons weten, wat uw ideale reis is, dan maken wij er een goed lopend programma van.

 

Informatie : Tabula Rasa Travel

E-mail        : info@tabularasatravel.nl

Telefoon    : 0031 74 2777000